Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 875
  • 770
  •   1
Отговори
# 480
Ами опитай и с токсиколог, но аз не намерих такъв. Лекар клинична лаборатория ми свърши работа, но трябва да е много грамотен. Металите обаче са  малка част от изследванията.

# 481
mayly, писах Ви съобщение, моля, проверете си кутията.

# 482
  • София
В кръвни излизат метали, ако е скорошно натравянето.
Ако не, няма смисъл от кръвни или трябва да са провокирани с хелатор, за да излезе метал в кръвта.
Във фейсбук групата има доста информация по въпроса.

# 483
Здравейте, майчета!
Моето дете каза "мама" на 4 години.
Някой купил ли си е книгата GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката ?
Гледам, че е от най-купуваните от сайта на Хеликон.
https://www.helikon.bg/books/popular/
В тази връзка ограничавате ли децата от захар и бял хляб?
Знам, че гъбичките се хранят със сладко и споменахте, че някои деца имат проблеми с Кандида.

# 484
  • София
Здравейте, майчета!
Някой купил ли си е книгата GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката ?
Знам, че гъбичките се хранят със сладко и споменахте, че някои деца имат проблеми с Кандида.

Купиха си я  родителите му. Захар не му дават, ползват агаве. Напоследък му дават мъничко хляб, не знам заради него ли се увеличиха някои проблеми. Иска го, безглутеновия не ще и не може да го излъжеш.

# 485
Нали казват, че ваксините са виновни за тежките метали. Аз живея в Белгия, скоро имаше репортаж за  град Мол,  разказваше се че много от майките и бебетата имали тежки метали в кръвта си заради фабриките там. Сега било малко по- добро положението от преди 15 години. Моето дете няма нито тежки метали, нито гъбички, а пък проблемите са му трагични.  

При моя е така. Няма никакви физиологични / неврологични/ алергични и прхочие "гични"  Laughing проблеми но до мърдането напред когато беше  на почти 5 години беше мъка ....Мъка. .....ега не е като да няма нищо но се справя в училище. Понякога като повторя нещо 100тен път и той го е забравил изпушвам. Мъжът ми ме дърпа за ръката и ме отрезвява с " Я малко по-леко"  та според специалистите детето нямаше въобще да тръгне на училище... А аз му отговарям че искам да "изстискам максимума". Според мен по - добре да се изисква повече за да има прогрес отколкото да се задоволявам с тезата - толкова може.

Извинете че се повтарям но The Game е златна , използването по нейн съвет за сайта Уча се ни върши страхотна работа. Защото при нашите деца повече като информация е много полезно защото никога не знаеш колкото точно ще закрепи като знание.

# 486
Здравейте!
Колко мами на момиченца пишат в темата?
Интересува ме какво точно ви усъмни за аутизъм при детето и на каква възраст?
Знам, че е различно при всяко дете, но моля да споделите Praynig

И още нещо - в "Свети Никола" може ли да отидем за обследване без направление от личния лекар,  да си заплатим и съответно по-малко ли ще е чакането ?

# 487
Тина, неврологът беше първият лекар, който посетихме. Пусна кръвни изследвания, ЯМР и енцефалограма. Трябва да пусне и генетични, но се мотаем, белким науката напредне...
Тези изследвания са "стандартни" и обикновено не излиза нищо, но е добре да се направят. От друга страна е важно и детето да е спокойно... Не мисля, че е фатално, ако ги отложиш с няколко месеца.

При нас успех с работата с детето има, след като се включи детегледачка, понеже родата са много заети. Просто трябваше да се намеси страничен човек, за да покаже какво знае, от нещата които сме показвали, показвали, показвали... Но жената е много симпатична, обича деца и има си подход по природа.

Рори, може би ще имаш успех, ако пробваш (самостоятелно вкъщи) акупресура. Катина беше писала много вдъхновено за Су-Джок. Аз съм голям фен, майка ми практикуваше подобни методи за лечение и самолечение.

За самолта не мога да кажа съвсем точно, защото пътувах сега - януари с малкия, който май ще се окаже в норма. Давах му да дъвче при излитането и не го отрази никак. По време на пътуването си играхме и по някое време му дадох един таблет да гледа филмчета.

Второто ми дете се роди, когато още не знаехме, че брат му има аутизъм. Разликата им е 1г и 3м. Разстрои се малко, че ме нямаше две нощи, но бяхме тренирали спане с тате преди раждането, та горе-долу добре му понесе. Още в болницата дойде при бебето и го потупа по главата - това му е стереотипът. Видя, че не дрънчи или каквото там го интересува и после му обръщаше внимание само, когато го кърмех - искаше и той.
Бяха ме наплашили да внимавам да не направи нещо жестоко на бебето, но не сме имали инциденти до 3г, когато започна да го хапе. Хапането престана за 2 месеца.

# 488
Ох, аз тъкмо се бях похвалила, че всичко си идва на мястото и детето от аутистично се превръща в едно нормално момченце... и пак във филма.
Като че ли регресира, казва думи, НО... поведенческите проблеми се завръщат. Очният контакт пак започна да куца, пак спря да се обръща на името си, пак стана странен... Все се тръшка, все нещо не е наред.
Днес бяхме на гости в брат ми, другият ми брат и той беше там. И двамата го питат нещо, той си обикаля и ИЗОБЩО не ги отразява. Викат го - НИЩО. Гледам племенника ми - на годинка си бута колички, бръмчи си, закача се, усмихва ти се, гледа те... Моят пак започна да им върти колелата и пак се затвори в негов си свят. Пак започна да си плямпа на китайски и да издава странни звуци... ОТЧАЙВАМ СЕ ! Пак ли по лекари, пак ли безсънни нощи...  Cry

А имаш ли идея какво може да е довело до регрес? Обикновено има някаква причина...
От друга страна, развитието си върви така, както някой беше писал - две напред, една назад. В смисъл, нормално е да има регрес от време на време

# 489
  • Пловдив
 Обикновено регрес се получава след промяна: тръгване на ясла, детска градина, заминаване или загуба на близък човек, смяна на дневния режим, болест.
 Най-тежкият регрес синът ми получи, когато майка ми получи инсулт, баба ми се наложи да замине да живее за известно време в друг град, а аз не знаех на кой свят съм. Реално тогава той загуби трима души едновременно. Наместиха се после нещата постепенно, но и до сега много силно му влияе моето емоционално състояние. Свръхсензитивен е. В това отношение е много далече от стандартните определения за аутизма. Почти всички чувства присъщи на "нормалните" хора чувства и изразява. А за мен това е много важно и ме радва, защото ако цитирам една любима мисъл "Всъщност има само една психическа анормалност: неспособността да обичаш", а той обича и то много.

# 490
Нашето училище стана иновативно и имат абонамент за "Уча се" и монитор в класните стаи.
В линка има карта на страната и кои училища са иновативни.
http://ucha.se/inovativni-uchilishta-uchilishten-abonament

Nataliq77, Хриси имаше изоставане в говора и отидохме на логопед, който ни насочи към невролозите от София.Те от своя страна ни насочиха към "Св.Никола" и за първи път споменаха за аутистичен тип поведение.Беше на 2г. и 7 мес.Не играеше с играчки.Обичаше да реди памперси, да взема лист хартия и да го мачка на кълбо.

# 491
Лилимей акупресурата беше свързана с боцкане на разни точки, нали?
Той няма да позволи. Всичко свързано с боцкане дори и съвсем слабо се превръща в проблем. Вчера например направи голям цирк в лабораторията докато го излъжа да си даде пръстчето за изследване и до вечерта все се изживява като травмиран заради "болката" от убождането. Другата седмица ще правим ЯМР и се пазари и за ходенето в София. Не бил дал разрешение за такова изследване, а тялото било негово и нямаме право да решаваме вместо него. И цялата работа е защото ще трябва да му слагат абокат заради упойката и контраста и страха от боцкането е по-важен от поставянето на диагноза и лечение на болките му.
Някак е решил, че щом внезапно се появи този проблем за една нощ по същия начин една сутрин ще се събуди и ще тича и скача като преди. В тази връзка отказва да прави усилие да се раздвижва, а ни бяха обяснили че обездвижването влошава състоянието на мускулите. Но дете което не се чувства дете, а се смята равностойно на възрастния по отношение на вземането на решения отказва да чуе каквито и да е обяснения и да прави това което му се казва, че трябва да прави. Не можах да го мотивирам с нищо. След ЯМР пак ще търсим решения. Сега просто чакаме да видим резултатите.

# 492
Лилимей акупресурата беше свързана с боцкане на разни точки, нали?

Акупресура е точков масаж, с който могат да се стимулират много неща, включително непоносимост към убождане.
А боцкането е акупунктура.

Има назад в темите информация за свръхсензитивни деца, които четкаха с меки и твърди четки, за да преодоляват тези усещания.

Друго, което се сещам е йога, по специално мудра йога. Това е йога за ръцете. Имах една книга на Сабрина Меско. На мен много ми помагат мудрите, когато се изнервя, ядосам и т.н.
За йога мога да разкажа повече, понеже аз преподавам. Ако те интересува нещо по-конкретно,

За ЯМР-то някой беше забаламосал детето, че ще го пробват дали става за космонавт...

# 493
  • Варна
Здравейте, майчета!
Макар, че не съм привърженик на тази идея, получих книгата в .pdf формат и смятам да я прегледам за обща култура,  макар че е близо 500 страници. Който иска да ми даде на лични e-mail, ще му я изпратя.  Hug

# 494

Nataliq77, Хриси имаше изоставане в говора и отидохме на логопед, който ни насочи към невролозите от София.Те от своя страна ни насочиха към "Св.Никола" и за първи път споменаха за аутистичен тип поведение.Беше на 2г. и 7 мес.Не играеше с играчки.Обичаше да реди памперси, да взема лист хартия и да го мачка на кълбо.

Благодаря за отговора! А кога започна да говори? Моята племенница говори на бебешки много, но нищо не и се разбира..

Имаме бебе и когато тя дойде в нас изобщо не му обръща внимание, все едно не съществува. Даже когато плаче не и прави впечатление.
Вече започна да сочи с пръст, особено на таблета, когато показва коя песен иска. Посочва и други неща, но забелязвам, че трябва да ги пипне, ако е предмет, който не може да докосне- не го посочва. Все пак е нещо, до преди месец и това не правеше. Не се обръща след името си, колкото и да повтаряме, различни хора с различна интонация, учим я , но няма и няма.Команди изпълнява само ако и с жест и покажеш какво се иска от нея, притеснени сме като цяло, децата на нейната възраст са доста напред.

Общи условия

Активация на акаунт