Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 863
  • 770
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, детето ми е на 3 години с диагноза аутизъм. Толкова неизвестни имаме пред себе си, толкова е трудно... Вече свикнах с диагнозата, не че я приемам, но най-трудното около приемането мина, сега сме съсредоточили всички сили и средства за терапии и работа. Но самото ежедневие е смазващо! Детето ми не спи почти нощем, има проблеми със съня, а през деня постоянно капризничи и е много раздразнителна, често без причина. Как са вашите по-пораснали деца? Изчезва ли проблемът със съня? Раздразнението и нервните кризи отшумяват ли? Не мога да си представя, че това ще продължи завинаги...
За съня пуснете фецес.

# 541
Благодаря ви за съветите! Не знаех за фецеса, ще пусна за изследване! Иначе режим имаме, ляга най-късно в 10ч., през деня не спи и като цяло доста се уморява. В редките случаи, когато спи следобед, после до 1 часа през нощта няма заспиване и съответно ставането на другия ден рано е много трудно. Иначе заспива горе-долу бързо, но след два-три часа почва да се буди, понякога будува половината нощ, в най-добрият случай спи неспокойно, пробужда се за кратко поне няколко пъти и заспива веднага, гушната. Това също е проблем, защото още спи с мен, не си представям как ще стане отделянето й в друга стая или дори друго легло, трябва цяла нощ да ставам, тя ще се разсънва още повече докато ме търси и ще е още по-невъзможно.
За нервните кризи- тя не може да говори още, ако изобщо някога проговори, само повтаря някои думи. И това със сигурност допринася за нервността, защото аз почти никога не знам какво иска, дали не я боли нещо, дали не е жадна.

# 542
  • София
Фецес обаче не пускайте в обикновена лаборатория, защото там проблеми никога не откриват.

# 543
Здравейте, аз направих изследване на чревната флора. При моето дете за щастие Кандида не се намери, но има голямо количество на Клостридия бактерия. Какво е това чудо сега, предполагам подобно на Кандида. Как се маха, някой има ли някаква идея.

# 544
Здравейте!
Големия ми син е с диагноза Грр - детски аутизъм, ТЕЛК 65 %.
Бременна съм с близнаци.
Познати ми казаха, че бебетата ще бъдат освободени от задължителните ваксини, заради диагнозата и Телк - а на баткото.
Самият той дали също не трябва да е освободен от ваксините, които предстоят по имунизационен календар?
Къде мога да проверя дали тази информация е достоверна?

# 545
 Danito_d, ако бебетата няма да бъдат ваксинирани заради диагнозата на баткото ми звучи като признаване от лекари, че ваксините са причина за тази диагноза, а никой не признава оициално, че ваксините не вредят на едни, но вредят на други.
Макар, че един доц. от известна болница преди около 20 дни пред мен и пред още 5-6 свои колеги обяви, че аутистичните черти са следствие от ваксините. Но пък не вярвам да се подпише под това си изказване.
Според мен е по-важно ти за себе си да решиш искаш ли да ваксинираш децата си - и трите. Когато си отговориш на този  въпрос няма да е толкова важно дали ще са освободени, защото ти като майка ще си направила своя избор и тогава ще постъпиш както ти смяташ за правилно.

# 546
  • Пловдив
Няма такова нещо. Нито баткото, нито бебетата ще бъдат освободени.
Поначало братче или сестриче на болно дете не подлежи на освобождаване, евентуално може самото болно дете при някои заболявания, но специално в случая с аутизма и самото диагностицирано дете не се освобождава. Не знам как се раждат тези митове.

# 547
Според мен трябва да се подозират ваксините когато няма явна друга причина. Например при малката, още с раждането започнаха епи пристъпи, установи се и хидроцефалия, мисля, че последната причина са ваксините, ама знае ли човек.

# 548
  • Пловдив
И когато няма явна друга причина, от това не следва, че неявната причина са ваксините. Wink

Аз съвсем не съм за безразборното ваксиниране, напротив, смятам че по-малко, по-късно и по-предпазливо - по-добре, но тея приказки, че ваксините са коренът на всяко зло и причината за всяко увреждане, са доста вредни.

# 549
Ох, ваксините. Вечната тема  Joy Даже вече не ми се говори и не чета  Whistling
Данито, както са ти отговорили някой те е излъгал, няма такова нещо като освобождаване заради диагнозата  Peace

# 550
  • София
Данито, отказваш ваксините още в родилното.
Аз, като майка на близнаци, ти казвам, че самата бременност с близнаци е доста рискова и често се раждат преждевременно, съответно ваксините в родилното се бият преди реалния термин.
Ако мога да върна времето назад, определено бих отказала ваксините.

# 551
Здравейте момичета. Ние сме добре засега,продължаваме активно да говорим на бебешки... В градината       също се задържахме доста време,госпожите казват че с малкия няма проблеми,само  от време на време го отприщва да хвърля играчки и да разваля конструктори...Но миналата седмица сутринта,забелязах как едно от децата  обясняваше на майка си,че моето дете не говори,значи е откачалка...и след това все повтаряше куку куку.... МНого  криво ми стана,че така обиждат детето ми. Иначе има някои родители които ни влизат в положението и казват на децата си,че на моето му е трудно да говори и те ще му помагат. Сетих се и за тържеството миналата година също имаше коментари от родителите как моето дете танцувало,пък не казвало стихче....
Също забелязах как малкия от 1 седмица си тръска ръцете,помислих си   че са се появили тикове и веднага попитах в градината да не е тормозен малкия,защото досега не е имал тикове. И тогава госпожата ми обясни че има друго детенце,което е с тикове но родителите смятали че детето не прави нищо  странно... И постоянно си тръскало ръцете..... И като знам моя какъв е имитатор....се е хванал за това.... Поне сега отшумя,но ми е чудно как тези родители не са забелязали това...
Вече 6ти ден давам Брейн Бустер и се забелязва хиперактивността,но започна да ме слуша поовече ( поне засега) Не смея да  го хваля. Започна да казва дай,когато му искам топката за да играем....надявам се нещата да потръгват нагоре....

# 552
Благодаря ви за отговорите!  Хубава вечер!

# 553
Здравейте! Сина ми играе на детска площадка, но когато минем покрай увеселителен парк или най обикновена въртележка- никакво внимание от негова страна.....страх ме е да го кача насила, но искам до колкото е възможно да си живее пълноценно детството.Знам,че е дребен на пръв поглед проблем, благодаря ви, ако някой пише по темата....

# 554
Здравейте! Сина ми играе на детска площадка, но когато минем покрай увеселителен парк или най обикновена въртележка- никакво внимание от негова страна.....страх ме е да го кача насила, но искам до колкото е възможно да си живее пълноценно детството.Знам,че е дребен на пръв поглед проблем, благодаря ви, ако някой пише по темата....

Синът ми се страхуваше панически от подобни места . Не можеше дори да се вози на клатушка. Беше изключително странно но разбираемо. Той като цяло беше странно дете. Преодоля всякак подобни страхове след петата година.

Общи условия

Активация на акаунт