Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 28

• 112 836
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Таня, на колко години е детето?

# 586
2год и 2 месеца.

# 587
Taniii,нас д-р Иванов ни прие в болницата за изследвания,когато малкия беше на 3 месеца. Тфе,изследване за вродени инфекции,ЕЕГ,не помня точно. Имаше едно дете със съмнения за аутизъм на него му пускаха някакви генетични изследвания и още куп други,накрая нищо не откриха от тяхна гледна точка и ги пратиха по живо по здраво. Беше на 4 години.В Спектър работят психиатър и детски психолог,там обследването е друго. Ако имате някакви изследвания и епикризи ги носите. И така.

# 588
Ами щит минем при Иванов че поне имаме час за не го изпускам.  А после може и в Там да отидем. Може ли някакъв лик.  Чака ли се много за час, и по напред в темата беше споменат някакъв д-р Попов! Чудя се и при него дали да не отидем?

# 589
Ами щит минем при Иванов че поне имаме час за не го изпускам.  А после може и в Там да отидем. Може ли някакъв лик.  Чака ли се много за час, и по напред в темата беше споменат някакъв д-р Попов! Чудя се и при него дали да не отидем?
Ние първо отидохме до Иванов и той ни насочи към Попов,ако искаш ще ти изпратя номера му на лични.

# 590
Изпрати ми го и ако имаш време напиши ми в няколко реда как протича прегледа и има ли нещо важно което трябва да питам. Много съм объркана и не знам какво да очаквам.

# 591
  • София
Taniii,нас д-р Иванов ни прие в болницата за изследвания,когато малкия беше на 3 месеца. Тфе,изследване за вродени инфекции,ЕЕГ,не помня точно. Имаше едно дете със съмнения за аутизъм на него му пускаха някакви генетични изследвания и още куп други,накрая нищо не откриха от тяхна гледна точка и ги пратиха по живо по здраво. Беше на 4 години.В Спектър работят психиатър и детски психолог,там обследването е друго. Ако имате някакви изследвания и епикризи ги носите. И така.
На 3 месеца заради какви оплаквания сте били в болница?

# 592
С 2 кисти в мозъка,т.е.след мозъчен кръвоизлив.Нямам идея кога го е получил,подозренията ми са,че нещо по време на секциото се е объркало. Оплакванията ни се състояха в това,че от 4-5 ден след раждането си малкия постоянно пищеше,ден и нощ,някакъв кошмар просто. Преди това диагностицираха ГЕР,киселинен,в болницата го потвърдиха. Също така Синдром на Сандифер,който е изключително рядък и според тях навежда на мисълта,че се касае за неврологичен рефлукс.

# 593
  • София
И с 2те кисти сигурно са му набучили хепатит б и бцж в родилното?

# 594
Може ли да кажете повече за В12. Колко от вас дават и под каква форма. Виждате ли някъкъв резултат?

# 595
  • София
Б12 само след изследвания за толерантност.
Аз пробвах да дам без изследвания и не се понесе добре

# 596
Здравейте! Много бих искала да се обърна за мнение към вас. Детето ми е на годинка и 4 месеца и мисля, че за сега се развива нормално. НО, когато бяхме на годинка и месец, след реимунизацията със синфлорикс, тя се разболя. Имаше ужасни сополи, които се появиха 10 часа след ваксината, рева 4-5 дни, после се оказа, че носният секрет е целият с бактерии. Мина тази работа, това декември. Междувременно почнах да забелязвам, че се появяват петна по тялото и (сухи участъци с цвета на кожата). Това Декември миналата година. Януари си се разболяхме, като пуснахме каката на ясла - сополи, кашлица, не нещо сериозно. Февруари пак - този път пихме антибиотик. По време на антибиотика давах пробиотик и после 2 седмици. Петната пак се появиха, почнах да ги мажа и се оправят. Но в момента, в който спрях пробиотика, започнахме, не точно разстройство, но често изхождане, с много чести промени в цвета на акото и слуз. Имахме пак настинка преди това, (3тата за тази година), която се поразмина, но много ме притесни това с изхожданията. Защо ви пиша всичко това...защото след като имахме реакция на ваксинитата, естествено прочетох по темата повечко, отколкото с голямата ми дъщеря. Има твърдения, че ваксините причиняват аутизъм. Много ми е притеснено да продължа с оставащите ми две ваксини. Знам, че има отделна тема за реакции от ваксини, но бих искала да ви попитам дали при вас се е наблюдавала подобна промяна на поведението след ваксина или започващи проблеми след ваксина, след което да са започнали поведенчески и други проблеми. Ще съм благодарна много на вашите отговори, въпреки, че осъзнавам, че въпросът ми е в страни от вашата тема.

# 597
  • Варна
Ina_Ina_Ina ,
да не си объркала темата Wink?
Реакциите, които си описала след ваксиниране, не са поведенчески. От това, което чета, просто сте боледували повечко, не виждам нищо общо с аутизъм или някакво подобно нарушение. Ако те е притеснило акото - съвсем нормално е след, по време на боледуване, приемане на антибиотик .... дори по-различна храна, да се появи. Да не говорим, че има и такъв грип - с разтройство. Сополи след ваксина? Мисля, че е съвпадение с текущо боледуване.
Що се отнася до темата ваксини-аутизъм, посочени са единични случаи за такава реакция, но тази причинно следствена връзка отдавна е отречена или поне не е доказана.
Не се притеснявай, ако няма промени в поведението детето, нямаш основание за тревога.  Hug

# 598
Ina_Ina_Ina ,
да не си объркала темата Wink?
Реакциите, които си описала след ваксиниране, не са поведенчески. От това, което чета, просто сте боледували повечко, не виждам нищо общо с аутизъм или някакво подобно нарушение. Ако те е притеснило акото - съвсем нормално е след, по време на боледуване, приемане на антибиотик .... дори по-различна храна, да се появи. Да не говорим, че има и такъв грип - с разтройство. Сополи след ваксина? Мисля, че е съвпадение с текущо боледуване.
Що се отнася до темата ваксини-аутизъм, посочени са единични случаи за такава реакция, но тази причинно следствена връзка отдавна е отречена или поне не е доказана.
Не се притеснявай, ако няма промени в поведението детето, нямаш основание за тревога.  Hug
Karie, съгласна съм, че това не са поведенчески проблеми, но из сайтовете на хората, които са срещу ваксините прочетох истории и една жена твърдеше, че след ваксина са започнали първоначлно проблемите с храненето и изхождането, и в последствие са се появили и поведенчески проблеми. При нас никой не кара такъв вирус, дори каката, която е оснояният носител. А и това не е разстройство, а някакъв раздразнен стомах. Та така, от там са ми породени притесненията. Мерси за отговора!

# 599
Много ми е любопитно колко от Вас са раждали естествено?
Ето какво намерих, което отговаря за нашия случай:
Церебрална исхемия при новороденото : лечение на симптоми , ефекти
Цитат
Ефекти на кислород глад на мозъка

Тежка мозъчна исхемия в 25-50% от случаите завършва със смърт на дете в първите дни от живота, или по-късно от пневмония и други инфекции.Сред оцелелите, 80% са с тежки дългосрочни последици (деменция, церебрална парализа, аутизъм), 10% страдат от леки усложнения, а 10% не разполагат с ясно изразени ефекти от асфиксия.
    мозъчна исхемия 2 степени на тежестта (средно) в 30-50% от оцелелите деца причинява тежки дългосрочни последици, и при 10-20% - умерени усложнения (виж повишено вътречерепно налягане, често регургитация на новороденото.).
    Easy мозъчна исхемия при новородени почти винаги завършва щастливо, без значителни последствия за детето (вж. Хиперактивност при деца, на детското недохранване).

Четири години след раждането си поисках епикризата за детето от болницата по настояване от "Св.Никола".
Апгар-7 в първа минута, т.е. умерена асфикция/реално може да е било друго, два пъти й вкарваха маркуче в устата, защото не изплака при раждане/.Родена с пъпна връв 42 см.
Преди изписване от родилното ме накараха да подпиша декларация, че няма да съдя болницата без обяснения.

Общи условия

Активация на акаунт