Любители на Котки - Тема 108

• 47 002
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Аз с друг въпрос, как си отучихте котите да се качват на масата?
Не го отучихме,ние свикнахме Джоузеф да е на масата.Той всъщност седи като човек-на стола и само подпира ръчички на масата.Злояд е,рядко харесва нещо от нашата храна,но седи също като член на семейството.Тежкар отвсякъде.Като малко коте се опитваше да кацне на масата,но аз веднага го свалях и поставях на стола.Свикна.

# 106
http://zoomedia.baubau.bg/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D … D0%BC%D1%86%D0%B8

статия за полезните и вредните растения за котките, но не намирам нищо за калуна вулгарис - вредна или полезна е, тя?

# 107
Току-що приключи предаването "Моята котка от Ада".
Много е готино.
Пробвала съм какво ли не за да отуча Топчо да се качва по масите, без успех.
Но ние сме виновни, защото му позволявахме от бебе и късно се сетихме.
Примирила съм се и не ми пречи.
Така съм свикнала, че и самата аз понякога го пускам на масата.

# 108
  • Варна
Женя и Мила се качват на масата. Ако в момента е отрупана с храна, чаши-тогава се карам.
За пред хората сме изрядни-няма котка на масата, защото са скрити, когато някой дойде на гости.  Mr. Green
Котенцето на новото място ще се успокои. Това лято го преживях с Магито този момент-взехме я с нас в сезонната квартира. Поне 3 дни яде колкото да не умре и обикновено беше завряна зад един кухненски шкаф. За това време в тоалетната ѝ намерих една единствена топка пиш.
На третия или четвъртия ден се похвалих в темата, че купичката с храна е празна.  Mr. Green
След това дойде "здравей, щастлив живот"от този тип.  Simple Smile
https://external.fsof3-1.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQDa3Zg6h37xaYSu&url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com%2Fmedia%2FvfAlWGH9As7AI%2Fgiphy.gif

# 109
О, и нашия не се качва, ако има храна, но на празна маса е първи. Като беше бебе и имахме гости се криеше, но сега само им досажда и проси храна.
Топчо вече свикна с местенето нагоре-надолу, където и да го оставим си е като вкъщи.
Но първия път беше ад, свикна за седмица, но се криеше, не пиеше вода и не се хранеше, вечер излизаше и се разхождаше. На 3-тия ден започна да се храни.

# 110
http://zoomedia.baubau.bg/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BD%D … D0%BC%D1%86%D0%B8

статия за полезните и вредните растения за котките, но не намирам нищо за калуна вулгарис - вредна или полезна е, тя?

Bamzita, долу е линк към доста обширен списък. Там е под aнглийското име -- Heather, т.е. Пирен. Не е означено като отровно. Надали може да бъде по-полезно от лимоните и лютите чушки, например.
https://www.gardenfactoryny.com/media/pdf/ToxicPlants.pdf

# 111
  • Варна
Уф, в предния постинг уж качих гифче, да илюстрирам радостта на Мага, пък то излязло като изображение.
Компрометиращо-Мага може да е с кълки, ама чак толкова!  Mr. Green
Сега ще пиша на Танчето, ако може тя да покаже гифчето! Hug

# 112
  • София
На третия или четвъртия ден се похвалих в темата, че купичката с храна е празна.  Mr. Green
След това дойде "здравей, щастлив живот"от този тип.  Simple Smile

Hug Hug Hug

В цитата е много дребно. Wink

# 113
 Joy Joy
Представих си кот.

# 114
  • Варна
Таничка, как стана пък? Hug
Да, това е квартирната Мага.

# 115
И така да се отчета какво се случи след вчера. Благодарение най-вече  на Детелистна Четирилинка и на всички за добрите съвети, купих спрея с феромоните. Напръсках навсякъде. Пухи естествено беше скрит дълбоко зад дивана. След 10 минути плахо,плахо започва да наднича. След това излезе, започна да обикаля много внимателно и предпазливо. Намери си тоалетната и слава на Бога най-после пишка. Сега е на хладилника, най-викоката точка в кухнята и гледа по-смело. Смятам че наистина този спрей подейства. Все пак ,снощи го донесохме в новият му дом. Благодаря на всички от сърце.

Ето го първият ден.
Скрит текст:

Малко по-късно
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 11:49 от 4eri.

# 116
  • Козлодуй
Ооо колко е сладък Пухи Simple Smile Страхотен е Simple Smile Трябва да разучи територията и ще се успокои Simple Smile

# 117
Аз се домъквам тук с проблем: Димитри получи разстройство тази сутрин Confused Не си спомням някоя от котките ми да е имала такива проблеми, така че един вид за пръв път се сблъсквам с подобно нещо. На какво може да се дължи това и какви мерки да взема?

# 118
Моята беше преди 5-6 дни точно така, само че отказа и да яде и беше по-заспала от обикновено. Водихме на ветеринар, каза, че е вирусна инфекция някаква, боцка я няколко дни и даде специална храна и пастет, Gastro-Intestinal на проплан, и хапченце за няколко дни по четвъртинка. Нищо друго като храна да не и се дава, докато не свърши дозираното от вета.

# 119
  • София
4eri, толкова е сладък този твой таласъмено черен пух! И с тия очи като жълти фарове, да го набарам, какво бих му сторила, няма да казвам, да не го ''плаша'' предварително. Моля, намачкай му шкембето черно пухено от мое име!

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 20:53 от detelistna.4etirilinka

Общи условия

Активация на акаунт