Боледуване на децата ни - тема 43

• 53 848
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аз давам по 9мл. Панадол, защото май толкова събираше спринцовката, но ние сме под 20 кг.; 10 мл. не е много, но по принцип нурофенът помня, че беше доста по ефективен - по-бързо сваляше Т и държеше по-дълго. И срещу болките в ушите го ползвах.

# 61
И аз от нурофена съм по-доволна

# 62
8 мл е спринцовката на панадола...

Нещо за болки в гърлото, какво давате? Имам само орофар, пръснах, ама слаба работа. Тонзилотрен дадох..Нещо за смучене? newsm78
За първи път ми се оплаква от болки в гърлото...имали сме и друг път зачервено гърло, но не е казвал да го боли...

# 63
  • Северозапада
Ако е над 6 и имаш Ефизол, може и него да смуче. Според мен повелето пастили да гърло са подходящи за деца над 6г.

# 64
Благодаря, Мраве...

Утре го вдигам и отиваме на лекар ...не мога да чакам до вторник. Гърло не минава лесно, като знам по себе си...Лошото е, че нямаме детски УНГ, трябва пак на педиатър да го водя, ама каквото, такова..чудя се дали да пусна гърлен секрет, или само кръвни. Утре ще го решавам...

Лека нощ, момичета..

# 65
  • shumen
Тете,и аз не бих чакала до вторник щом вдига Т.За смучене за гърло аз лично за мен смуча Прополки,а на детето пръскам Пропс и съм най-доволна.
Аз също по харесвам Нурофена за Т,а и е по-силен.Давам 10 мл.Панадол,а Нурофен 5,ако се наложи.
Фер,как сте?Как е на Трявна?
Аз допреди малко на моя също му набивах канчето да си облича якето и да си слага шапка като ги извеждат в градината и да не ги маха,ама ще видим утре има ли резултат.

# 66
Тета, при нас в аптеката бях гледала някакви близалки за гърло (за деца) - http://www.farma.bg/dr-theiss-angi-sept-lollipops-kids-4.html

# 67
Много ви благодаря, момичета, за съветите и предложенията. Хич нямам опит с болящо гърло. Вкъщи намерих само тонзилотрен, орофар, правя топъл чай от липа, шипки и борови връхета с мед и лимон, намерих и някакви билкови бонбонки за смучене за дърти, дадох му от тях и така...

Тази сутрин май е по-добре, през нощта спа добре и сега си играе, тоест не е легнал да лежи. Сега ще меря Т, но май няма много, ако има въобще. Последно дадох панадол 12 мл в 21ч . сякаш подейства и задържа положението дълго време този път. Може и дозата от 10 мл да му е била малка, той е голям мъж все пак - почти на 6г. е и кг не са му малко.
Може да го пробвам да жабури поне с вода с лимон, на мен гаргара ми помага, но той едва ли ще може чак да гаргари..

Фер не се обажда, дали са оцеляли в студа в тревненския балкан Mr. Greenбрррр

# 68
Панадол сироп не давам  много отдавна.. слаб му идвашее... от около година година и нещо ползвам панадол на теблетки, половин таблетка за него. Иначе караме най вече на Нурофен форте. Но при висока и упорита темепература и след него бавно е падала и то не съвсем...че дори и след нурофен много пъти се е случвало да я вдигне още  Close

Тази сутрин ми се стори че има подобрение на задната ни хрема, поне така ни ми се стори.. ще видим,като се върне от училище на обяд, то понеже така на  монети уж почти да кажеш че минава и после пак се понапълва.И пак това подкашляне след сън после спира.Време й е да минава 10-11 дни стана.

Тета не може ли да смуче малкият ? Орофара и тонзилотрена могат да свършат работа. Тонзилотрена може да се дава на 2 часа.

# 69
Панадол давам заради редуването. В пикови дни, като вчерашният, само с нурофен три пъти за 24ч. няма как да овладявам Т.

Момичета, при възпалено гърло задължително ли е да е бактериално и да се налага АБ, или може и вирус да възпали гърлото? newsm78 Знам, че не сме лекари и без преглед е трудно да се каже, но все пак си мисля  и размишлявам...
На мен, макар и бавно за около 3-4 дена ми е минавало болящо гърло, без сериозни илачи, ама при децата е май по-различно Thinking Миналата седмица ужасно ме болеше при преглъщане едната страна, заради възпален мъдрец, и въпреки, че пих АБ, и то на 8 часа, едва на 4-тия ден болката отмина Confused Та си мисля, че или не е било бактериално и АБ затова не е повлиял, а е минало от само себе си, или пък ако е било бактериално е минало, но доста бавно с АБ... newsm78

# 70
  • варна
Здравейте ,моля за бърз съвет ,малкия ми е почти на 2 и е постоянно сополив. Имаме голяма кака и от нея е постоянно с градински сополи.Като си направя една сравка, последния месец сме с постоянни сополи с леки прекъсвания.Първо слагах коларгол, като най щадящи, тъкмо се оправи и айде пак, слагах тобрадекс, тъкмо се оправи и айде пак. Сегс всички сме болни в къщи, хремава и кашлящи.Снощи вдигна температура, носа му е запушен.
Сега се чудя какво да правя, не искам постоянно да му капя антибиотични капки, обмислям пак да купя коларгол ,какво ще ме посъветвате .От вземане на секрети файда няма като има някои хремав и той се разсополивя. Какво ще кажете за коларгола?

# 71
  • Варна
Момичета, при възпалено гърло задължително ли е да е бактериално и да се налага АБ, или може и вирус да възпали гърлото?
Не, даже в повечето случаи е било вирус, при мен поне. При малкия също никога не е било бактериално.
За панадола - аз давам по 10 мл, а дребния е 17 кила. За над 20-21 може би идва слабичка дозата, хубаво си решила да увеличиш.

mimenceto123,
не можеш за всеки сопол да слагаш АБ капки.. Това съвсем съсипва лигавицата.  Коларголът също. Остави я сама да се пребори, това капане на капки постоянно... Аз бих промивала с морска вода и ако е много запушен носът - виброцил или нещо с ксилометазолин за отпушване. Толкова.

# 72
  • варна
Пределно ми е ясно това, но ако е само сопол добре ,но когато хремата тръгне на 2-3 ден става жълта, а и започва да кашля. При моите деца за съжаление хремата никога не минава от самосебе си.
Естесвено преди да слагам капки опитвам със шуслерови соли и цимабсини и т.н но пак стигаме до жълтата обилна хрема.

# 73
И аз мисля, че на моето сополите поотминаха. Носа поне не е така запушен, направи две седмици с тях.
Мименцето аз бих промивала през час с физиологичен разтвор.
За гърлото винаги е различно. Имал е болки и е минавало, имал е ангини, имал е налепи, но секрета излиза чист. Въпреки това поддържа висока температура и кръвните не са добри и давам аб. Поне при нас и винаги различно

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 09:20 от Lino

# 74
Я да си сверя часовника с вас - по колко панадол давате и колко кг са дечицата?
Питам, защото да пореден път се убеждавам, че не ни действа на нас, или прекалено слабо действа, или дозата ни е малка. Последно съм давала по 10 мл. - за 20-22кг, 5 г. дете.

На обед дадох, едно, че смъкна чак след два часа Т, и то само до 37,5 я смъкна.
Сега в 17ч. дадох 5мл от нурофен форте/от концентрирания/ и след час му просветна, стана от дивана и играе тук сега...

Здравейте! Извинявам се, че се намесвам, но да кажа аз какво знам за температуропонижаващите. Панадол разбрах, че не действа още моето дете като беше бебе/сега е на 4/. В пика на високата Т/т.е 1вия ден/ редувам през 4 часа или при нужда в зависимост колко е висока Т, как се чувства детето и колко бързо сваля Нурофен и Ефералган. Едното е с ибупрофен, другото парацетамол. Ефералгана замества Панадола. Ако и те не помогнат при Т над 40 гр. включвам Хексалгин/в много краен случай/.

Общи условия

Активация на акаунт