Боледуване на децата ни - тема 43

• 53 908
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • shumen
Да се оправят всички болни.Още е ноември,а наистина има много болни.                            При нас сега минаха визитация и казаха,че е по добре,но все още има хрипове и на всичкото отгоре и някакъв обрив по по лицето се появи,незнайно от какво.

# 646
Хм, да не е алергия към някое лекарство? При нашия бебо, колкото и невероятно да звучи, се получи обрив от ериуса  Shocked А каката се е обривала от аугментин
Да се оправят по-бързо всички дечица, а и родителите им!

# 647
Дани, от лекарствата е най-вероятно. Ако те притеснява, настоявай да те пратят на кожен - пак в болницата, все пак да чуеш неговото мнение. Имат право, техни пациенти сте, да поискат консулт с кожен лекар Peace

# 648

За ЦРП чак пък в болница за над 100. Зависи как се повлиява детето. Със ЦРП 160 сме се лекували с орален АБ и още след втория прием скокна. А с 90 влезнахме в болница понеже не се повлия от АБ орално и там му вливаха абсолютно същия и се повлия. Явно стомаха пропускаше оралния

Именно. Започнахме АБ при зачервено гърло и леко увеличени левкоцити /без изследване на CRP/., На трети ден АБ бяхме с CRP 127,а сливиците не се виждаха от налепи. Възможно е тази информация, която са ми дали да е била за конкретния случай - три дни АБ и въпреки това високо CRP.  Иначе при правилно избран и дозиран АБ и ние след втори прием живваме.

Изобщо не претендирам, че съм много наясно. То ако беше така, нямаше детето ми да е все болно, а аз постоянно недоспала. Ние сме с проблемни сливици - и трите. Зачерви ли се гърлото, в 80 % от случаите сме за АБ. Чакам да минат около 7-8 часа от началото на симптомите и бягам в лабораторията. Пращам на доктора по viber резултатите, ако няма начин да се видим веднага. И така. Ако се мотам и чакам понякога става стресиращо за мен, защото започват едни втрисания при вдигане на температура, а още не съм се успокоила след двата фебрилни гърча, макар че минаха 2години и половина от втория. Освен това си имаме и други проблеми, които започвам наново да проучвам. Имахме изоставане в костната възраст и установихме ниско ниво на хормона на растежа при нестимулирано изследване. Доктора ни прати на специалист. Сега си чакаме часа при ендокринолог вече повече от месец.

# 649
  • Северозапада
Дани, и според мен е от лекарствата.  Peace

# 650
Искам да попитам изписаха ни инхалациии с физ. разтовор и спрей ефорбиум. Не попитах да продължавам ли да капя физиологичен разтвор и да смуча с baby vac между процедурите или става прекалено....вие как правите. За първи път правим инхалации.

# 651
Ми аз не изсмуквам между процедурите, обаче не защото не искам, а защото дивачето като види вече помпичката и бяга. А иначе си е хубаво да се прочиства, за да му олеква. Според мен няма смисъл да капеш допълнително физ. р-р, защото (поне при нас е така) след самата инхалация всичко започва да си тече навън.

# 652
Нищо не тече навън, нито капка. Само назад тече тая тъпа хрема. Цял месец я боря и файда няма. УНГ подозира алергичен компонент, отива и към ушите малко възпалението. Абе приказка. Добре, че не съм на работа още.

# 653
Нищо не тече навън, нито капка. Само назад тече тая тъпа хрема. Цял месец я боря и файда няма. УНГ подозира алергичен компонент, отива и към ушите малко възпалението. Абе приказка. Добре, че не съм на работа още.

А взехте ли секрет от носа за изследване? Моето дете беше така и се оказа с бактерия в нослето.

Тея задни хреми са многоо гадни. По месец си ги влачим винаги  ooooh!

# 654
Зравейте, искам да се допитам до вас за следното: детето ми от месец е с болки в коремчето, всеки ден го заболява, макар и за кратко.Всичко започна от един стомашен вирус, но тъй като се оплакваше от болки в областа на бъбреците, пуснахме изследвания на 6.10 - ЦРП 24 мг/л, СУЕ 4, левкоцити 7,7 - според ЛЛ високото ЦРП не е проблем?! Вчера бяхме на гастроентеролог, очаквах преглед с ехограф, но такъв нямаше.Само опипа корема, спокоен и мек, но прегледа и гърлото?! В него бил проблема, червено с оточни сливици. Е как го боли корем от гърлото?! Не го боли гърло, после с мъжа ми го гледахме и беше съвсем леко зачервено, дясната сливица наистина е уголемена, но е така още от лятото когато искара Херп ангина - юни и после гнойна ангина през август, тогава пи АБ, но сливицата не спадна. Изписаха имунотрофина по схема, но сега сме почивка.Двама лекари са го гледали и никой не е споменал, че е проблем тази сливица. На база изслидванията от 6.10 гастрото вчера изписа Суметролим - сулфонамид с антибактериално действие, но като гледах листовката пише да не се дава при анемия с дефицит на фолиева киселина, а детето  ми е с такава - бета таласемия. Страх ме е да го дам, детето сега е здраво, само от коремчето се оплаква, няма хрема, казва, че не го боли гърлото, жизнен е, храни се...просто незнам какво да правя, а и лекарството е изписано на база на изследвания от преди 20 и повече дни... На преглед сме пак в неделя. За момента пръскам тантум верде спрей...Вие как мислите да дам ли сиропа?

# 655
Не! Не го давай... Сподели с гастрото, че детето ти има този проблем..попитай изрично дали ще е проблем при това положение да пие лекарството. Изрично. Питай и ЛЛ на детето.
Лекарите забравят, пропускат важни неща, за разлика от майките Peace

ЦРП не е самостоятелен показател. По-определящи са левкоцитите, а те са в норма.
Ние имахме така левкоцити в норма, ЦРП леко над норма. Тогава педи ми обясни, че ЦРП бил болничен показател и по неговите нива се следяло дали АБ е правилният.

При вас е утайката е в норма, даже и за вирусна инфекция не може да се говори според мен. Бактериална няма заради левкоцитите в норма.

Гастрото какво видя на ехографа-възпалена ли е лигавицата на стомах, черва? Според мен се застрахова с този суметролим.

Сама казваш, че детето е здраво, жизнено, кръвните и те са в норма...не виждам за какво да даваш това лекарство. Т нали няма?

Болките в коремчето може да са от много неща-непоносимост към храна, притеснение, да кара на крат стомашен вирус - без повръщане, само с болки...гастрото слуша ли коремчето със слушалщи? Ти като сложиш ухо, чуваш ли къркорене?

# 656
Да допълня, че стана дълго

кога карахте стомашния вирус, скоро ли? миналото лято карахме стомашен вирус с повръщане. Мина и оздравя. След около две седмици започна да се оплаква от болки в корема. Педи удари слушалки на коремчето и обясни, че караме пак стомашен вирус, но този път по-леко, на крак така да се каже и изписа рекомфорт за болките. Даваш ли пробиотик след вашия стомашен вирус? Може корема да не се е успокоил след прекарания вирус, трябва време на микрофлората да влезе в норми..

# 657
  • shumen
Аз бих направила изследвания наново и тогава да дам сиропа.                                                           Е,това дете живна малко и пощуря тука.Направо вдигна отделението на балон от сутринта.Не знам от Уназина ли е това или от Урбазона,ама едва го трая.

# 658
На 2.10 го заболя корема и имаше леко разстройство, на 3те беши добре, нямаше болки, на 4.10 ми се обадиха от градината, че е повърнал, на 5 имаше температура, на 6ти пуснахме изследванията. Сега няма температура, не му слуша корема само го опипа, накара го да седне и го потупваше по гърба. Точно че не го гледа на ехограф, а аз мислех, че това ще е прегледа. Давах биогайа дъвчащи, но вчера казаха да сменим с флора бимби и вече сме на тях.Според ЛЛ няма нужда от други лекарства при това положение, но ни прати на специалист заради коремната болка...Аз се притеснявах да не са бъбреците, но урината е добре, и гастрото каза, че не може да са бъбреци без Т , без болка или парене при уриниране и без често уриниране. Май ще изчакам до прегледа, нямам тел. да й звънна.Изписа му и сироп Гавискон, на него пише, че на деца под 12 год се дава само по лекарско предписание, моето е на 4. То е за рефлукс и киселини, не мисля, че при детето ми става въпрос за рефлукс, но го давам...От един месец е и на диета, без тежки храни, бобови и пържено, но си го боли  Confused .

# 659
Сега видях, че кръвните изследвания са от 6 октомври, а Суметролима е изписан чак вчера - 31 октомври. Shocked Много време е минало...

Няма ли друг детски гастроентереолог, за второ мнение. Този нещо не ми вдъхва доверие-не се е аргументирал добре и логично какво точно му е на детето, защо изписва точно това, какво лекува.... newsm78

Дани ,щом вече те ядосва малкия, значи е почти оздравял....аз така разбирам hahaha Прегръдки от нас.

Общи условия

Активация на акаунт