Януарчета 2016-7

• 43 069
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Циндил,  направо ме шашна. И ние не отговаряме също на повечето от посочените критерии. Не може да се изправя, също. От изброените прави нещо,  като сочене и имитация,  но силно казано. И понякога отговаря на името си.

# 586
  • Бургас
Циндил, филмираш се!
И ние сме за преглед тогава. Реагира си на името и дава ръка за здрасти, ама само на отбрани хора. И толкова.
Май е време да спреш да четеш. Аз не чета подобни неща. Имам чувството, че са писани, за да ни побъркват   Crazy

# 587
От тези реагира на името си (в смисъл като му говоря нещо ме игнорира, но като кажа Бобо и ме поглежда), не сочи с пръст, аз не съм го и очаквала, като го питат къде е мама се обръща към мен и разцъфва в усмивка, това за мен е не по-лошо от това да сочи с пръст Grinning, не маха за здрасти и чао, но и никой не го е учил, от доста време си обяснява нещо на сложен бебешки език, тук таме се прокрадват неща, които звучат като думи, но любимото му е мамамамамамам, нито гука, нито крещи, редовно ме имитира, няма шише с мляко, така че няма какво да държи, но като му подам лъжичка я взема и си я тика в устата, което според мен е по-важното. От друга страна като се замисля си държи шишето с мляко редовно, бърка ми под блузата и го пощипва, понякога и милва Grinning

Иначе по този списък и на мен доста високо ми се вижда вдигната летвата за 10 месечно бебе, моето тъкмо ги направи, но все пак...винаги си ми били странни подобни чекпойнтове по месеци, всяко бебе си има индивидуално темпо на развитие, ако не е нещо съвсем фрапантно, не виждам проблем, вярвам, че всичко е наред, но все пак можеш да отидеш на лекар за лично спокойствие.

# 588
Циндил, не се филмирай  Hug
Коко на 10 месеца от тези неща не съм убедена категорично какво прави. Обръща се като му кажа името, но ако съм отдалечена, като съм до него - не. Т.е. може би се обръща към гласа ми. Не сочи с пръст, но и никой не го е учил. Маха за чао и здрасти от няколко дни по негова преценка, понякога просто започва да маха без да му казват чао или здрасти. Бъзикам се че тъй като маха посредата на разговор все едно уж казва "уф айде стига сте говорили, чао и да тръгваме"  Joy Никога не е гукал "агу гу гу", казваше мамамама, сега сме на тататата и крещене.  Не ни имитира, най-много като му бръмчим насреща ако благоволи и той да започне да бръмчи. Шишето с водата или чая ги държи за да си играе с тях, да блъска по масата или да дъвче накрайника докато не се измокри целия, но това го прави с всяка играчка.
Най-важното което ще ти кажа по повод на този списък - като го водих предните 2 пъти при педиатъра не ме попита за нито едно от тези неща, а жената е много уставна в това отношение. Например преди си го проверяваше дали се надига до седнало положение като му хванеш ръцете, дали прави опора на крака като го държиш под мишниците, пита ме дали пълзи, дали се изправя и т.н.
Отиди на преглед, надявам се ще се успокоиш  Hug

Тази нощ ми се видя вечна. Само да мрънне Коко и ставах да го успокоявам, за да не започне да плаче и респективно да не кашля и да не стане някоя простотия. Напоследък към 2-3 ч през нощта започва да приплаква, но отказва да суче. Единствено помага да го гушна изправен - главата му ляга на рамото ми - и така го полюшвам или обикалям малко из стаята. Друго бебе прави ли така?  newsm78
И днес гледам да не го оставям да реве, защото напоследък ревът му е дране директно. Въпреки това все още кашлюка и тръгна да вдига температура Sad За сега измерих най-много 37.3 и се надявам да не вдига повече. Много ми е тъпо че пак е болен. Уж кърмен и продължавам да то кърмя, не го събираме с видимо болни хора ама на...

# 589
"Единствено помага да го гушна изправен - главата му ляга на рамото ми - и така го полюшвам или обикалям малко из стаята."

Точно така го връщам обратно в света на нани като се е събудил стреснат от нещо, примерно от постоянно тропащите съседи #2gunfire В допълнение му говоря нещо тихо и успокояващо. Тази поза напомня и носенето в раница, в която той се унася само докато го пъхна, така че действа безотказно и при нощни събуждания, непровокирани от глад. Или пък ако се е събудил заради болки от зъби. Като се е ударил също така го успокоявам, не тиквам цица, пазя си я само за мнооого сериозни случаи извън яденето, все пак искам да си има и други източници на утеха, включително прегръдката на мама, не само гърдата на мама Grinning Напоследък се буди по веднъж към 3-4, предполагам вече може и от глад да е, като е легнал в 6 все пак. И към 7 е готов да си играем Simple Smile

# 590
  • Русе
Ева не посочва конкретен предмет и не ме имитира. Казва си "мамамам, бабаба", говори си нанякакъв нейн език понякога, но повече крещи и ъ-ка.

# 591
  • София
Поводът да се разровя не е хипер амбиция от моя страна, а че от около месец и половина Филип започна да си върти очите странно. Не ги обръща точно, но подобно, да кажем. Имаме час за невролог, защото това е един от основните признаци на епилепсия. Ровя се в нета и чета и гледам всякакви клипове. в този клип с тези точки казаха, че това, че не си държал сам шишето на 8 мес се оказала дцп Confused можете да си представите какъв шок е. добре, че не кърмя, щото вече погълнах две водки за днес.
А за последния месец и половина и грам не е качил, а се храни. Супер динамичен е и не се спира. Не знам как ще качи кг, като буквално подскача по цял ден. Поне в тези точки върви по график.

# 592
  • София
Ле-ле, и аз съм изумена колко от нас са се сблъсквали с извратеняци .... Тези, които само си свалят гащите не са страшни, те са много страхливи и като им се развикаш бягат.
 Сами също не покрива още всички точки, но навърши 10м. преди 4 дни.  Wink За сега се обръща на името си, сочи с пръст, но само той си знае какво, шишето го държи, но не да пие, а да си играе с него. Казва само мамаммама и когато му вземеш нещо от ръцете ръмжи. Не маха за чао, пляска когато иска и понякога показва колко голям ще порасне.

# 593
  • Бургас
Момичета,  ХВАНАХА ГО!
Не мога да повярвам. В момента е в полицията. Обадиха ни се неофициално, подробности ще разберем по-късно. Разбрах само, че камерата на магазина долу е свършила работа.
Не мога да ви опиша как се чувствам. Реве ми се като на трясната от хормони ....

# 594
Танче много съжалявам за това, което се е случило на Жаси. Дано бързо го преживее детето и вие също, че не си представям какво ви е. А на този гнусен идиот, дано не му се размине. Хубаво е , че са го хванали.. дано само не го пуснат след 24 часа, че като я знам полицията ..  Hug

Циндил Дано не е това в което се опасяваш  Hug Всяко дете си се развива различно, но за твое успокоение , най добре отидете на лекар  Hug

# 595
Таня, радвам се, че са го хванали! Имам същата случка, когато бях в 7-8 клас. Преживяването е много стресиращо, но се преживява, времето лекува  Hug дано Жаси бързо се отърси.

Циндил, стискам палци притесненията ти да са безпочвени. Предполагам всяка майка така се фиксира в детето и търси на развитие. И аз имам разни, четох и за ДЦП, сега съм си вкарала в главата да не е хиперактивна. Дано всичко е наред при дечицата!  Praynig

По точките горе-долу ги изпълняваме, крещенето с пълна сила, даже си мислех, че не е нормално. Имитирането го прави най-вече с баща си мучат си един на друг и се хилят. Не знам имитация ли е, но вече не иска да пие восюда от биберон, а от чашата с накрайник или като ме види да пия иска от моята чаша. Обръщаща се на име. Дава чао, даже вчера ми се стори, че вече и целувки дава сама с ръка, здрасти, браво, колко е голяма и каквото съм я учила прави. Даже браво сега е явно най-впечатляващо, че чак на сън пляска с ръчички  Joy като отиваме към кухнята понякога казва ам-АМ, като яде също, но понякога като почне да се навира в деколтето ми пак казва АМ-АМ  Joy

Ние още не сме на кухня, но и не сме се захранили напълно. Да питам свинско и агнешко месо давали ли сте? Също така сухи подправки в храната? Боровинки как сте давали, само пресни ли и стрити ли? Имам в камерата и ми се иска да й дам не от готово пюре.

Болничките да оздравяват!  Hug

# 596
Танче браво. Дано го натрупат яко. И аь съм изживявала подобно нещо в морската градина На Варна. 
Нашият обрив си седи- леко загатващ😂.  Даже и не съм хидила на лекар.  А Мишо е просто ужасен. Не яде,  мрънка нон стоп,  залепен е като гербова марка за мен. Не мога до 00 да отида.  От списъкът с неща - държи си шишето само с вода обаче. Целенасочено хвърля всичко друго, и не знам кой ми беше казал че е период - е не, не е.
На името си отговаря само ако не е зает с нещо,  като типична Коза.  😂 не сочи с пръст нищо. Когато се карам на баткото и той припява. Крещи, ръмжи вика.  Ей такива все лоши неща. Хахахха Днес баща му го събуди и спа само 30 мин следобед, беше крив 4 часа. Едвам го издържах. Че и баткото беше на Рд и не можа да ми помогне. Виновникът се измъкна и той. Не знам зъб ли е?  Болен ли е?  Макар че вече няма Т. Гърло ли е?  Мислех, че след едно изглеждало дете това ще ми е по лесно,  ма на - не е!  Само едно не се е променило- чакам с нетърпение 19,30 да са по леглата и да си сипя едно. А преди на една позната се смееш че пие от обяд.  Вино де,  и по една чаша.  И на мен ми иде да глътна някой път.
Да сменя темата рязко - украсихте ли?  Аь още не.  Уж да изчистя,  да извадя от тавана украса и още не съм. Елха нямаме още даже. То ще минат празниците аз докато се наканя.  😉

# 597
  • София
Здравейте, момичета! Радвам се, че успявам да се разпиша, макар и в края на темата.  Crazy

Първо изпращам прегръдки на всички болни бебета и тревожни мами.  Hug Дано са бели кахърите ни и леки болестите на бебетата. Аз самата съм голяма паника и много ме е страх от всякакви болести (може би понеже и ние с мъжа ми не боледуваме (чукам на дърво) и не знам как точно да реагирам, ако стане нещо). Сами изкара една хрема преди две седмици, но за щастие нямаше друго - нито температура, нито кашлица. После пък една сутрин търчах до аптеката да купувам термометър, защото ми се струваше топъл и спа повече от обикновено, а нашият показваше 36.6. Новият също показа толкова, та мирясах.  Blush

Таня, съжалявам за случилото се и дано Жасмина леко го преживее. Също се надявам да накажат нещастника... #Cussing out  Аз също съм потресена колко от вас са се сблъсквали с подобно нещо...  ooooh!

Циндил - Пиндил, дано всичко е наред с Филип и се успокоиш след прегледа.  Praynig Ще те мисля, пиши после.
Сами май прави повечето неща от списъка, макар и по негов си начин. На името си се обръща и си пие сам от шишето с вода (мляко от шише не пие, кърмя го още). Отскоро започна да маха, но както и някой друг писа, освен за чао го прави и просто ей така. Посочва малко неща, но според мен това е, защото не се занимавам много да го уча. Иначе иска цял ден да е на ръце с показалец напред и да му казвам кое какво е, да отваря шакфове, да натиска ключовете за лампите... Също много обича да гледа книжки и да сочи картинките, а аз да му ги казвам. Издава разни негови си звуци - от 2-3 дни е като кокошка - много е смешен - прави едно "брррр-аааа-брррр-аааа", но точно с интонацията на кокошка...  Laughing 

И сега да се похваля - от понеделник Сами е в отбора на ходещите. С всеки изминал ден става все по-добър, но още е много смешен...  Heart Eyes Иначе има само един зъб и май е тръгнал вторият. Със захранването сме горе-долу добре - аз практикувам Захранване водено о т бебето и той определно има апетит, но не за много неща - ябълки и бабани може да яде нон стоп и по много. Вкарам новите неща малко на приливи и отливи, но вече яде цяло яйце (използвам го в кюфтета и мъфини), давах му сирене и кесело мляко (пак в мъфини), глутен най-вече от лимец и спелта...

Много се увлякох май, но това е защото отдавна не съм писала... Надявам се да не се повтаря.  Blush

# 598
  • София
Танче, супер! Радвам се, че са го хванали и дано получи някакво наказание, а не веднага да го пуснат.

# 599
  • София
И аз спрях да чета тези неща, какво на колко месеца, дни, часове  Crossing Arms всички са различни и стига да няма сериозни отклонения, не мисля дас се тревожа дали ще ми помаха на 10,11 или 12 месеца. И нашият е много, много активен. Още не съм чела за хиперактивност, но нарочно избягвам. Той в моментите, когато е буден не се спира. Да го държа да ходи, да подскача, върти се, лази до откат. Не може да седне и да си играе с нещо, както другите деца. Минава покрай играчките, пробва ги (абс всичко си завира в устата, без изключение  Mr. Green) блъска ги и ги отминава. Иначе си говори нонстоп на бебешки, много ми е сладък  Heart Eyes
Температурата мина и гърлото е добре, само с една доза от този сироп-антибиотик Калцид (май, че съм от телефона и не мога да погледна) обрива затихва, но нищо млечно не давам. Дано като стане по-голям и пробваме пак да няма алергия, защото ще е много гадно да не може да яде млечни.

Общи условия

Активация на акаунт