Януарчета 2016-7

• 43 065
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Бордо, добре че се обади. Много се радвам за вас!
Честити Ви, ходещи крачета!

Джиндж, браво на оздравялото пиленце!

Циндил, стискам ти палци да се окажат неоснователни притесненията ти.

Ей, сега си мисля-ми как моето Матейче няма да е спокойно и по-тромавичко, като ние сме по-спокойни и кротки, или поне сме били. Аз съм била почти, като препарирана от спокойствие. Майка ми все казва, че от мен се е излъгала, че всички деца са кротки и родила невероятната фъртуна-сестра ми, която бързо я разубедила. Коренно различни сме. Съответно и племенникът ми е по-дивичък. Моят взе да прави белички. Тиха водица ще да е. Дърпа перде, кабели, в бънджито спира да скача и се върти да му се завие свят. И не чува, като го спираш. Нарочно продължава и се хили. Зъбите ни все още са 5. С два готови за изкокване. Седи и си играе и гледа детско, но се опитва да прави щуротийки, както казах. Очите и ръцете са му вечно към тоците или корнизите. Продължава да мрази водата. Будим се около 5.00 ч за мляко. Все още не давам нищо освен банан, като суров плод. И понякога ябълка или круша в готово пюре, в бурканче. Киселото мляко за сега го отлагам. Убедена съм, че от него беше онази бясна нощ след, като го пробвахме ни боля корема и се съдра от рев, че и разстройство го хвана. Явно не сме готови.
Приятен уикенд, на всички!

# 601
  • Бургас
Бордо, честит ти проходил юнак! Да ти е здрав и дано е безаварийно!
Циндил, напълно те разбирам. Жасмина беше със съмнение за епилепсия като бебе заради едно специфично треперене на ръчичката. Оказа се, че и няма нищо, но аз за три месеца остарях с 10 год. Бяха ми наговорили куп глупости, лежахме в болница, даже една прехвалена докторка и беше изписала Конвулекс, защото това били гърчове. Два пъти правихме ЕЕГ, нямаше нищо. Добре че накрая попаднахме на кадърен лекар, който ми обясни, че това е от развитието на нервната система и ще отшуми. И така стана. Дори ме предупреди, че ако имам второ дете също е възможно да има подобни симптоми, да не се шашкам. Стискам палци притесненията ти да са неоснователни. За кога имате час?
Ние тази година елха няма да слагаме, за да не я влачи дребния из къщи. Накупих коледни стикери и сме украсили навсякъде с тях, много красиво стана. Аз обичам да ми е различно и ми харесва по-нестандартната ни украса. Марти ходи и чопли каквото докопа, ама още не е успял да свали нищо.
Слънчев уикенд ви желая! Болните да се оправят бързо.

# 602
  • София
Циндил, не знам при кого сте си взели час, но за подобни съмнения само доц. Чавдаров! Ако не сте при лекър в неговата клиника, по-добре сменете часът и лекарят. Вярно, прегледът при Чавдаров е 95 лева, но за мен си струва всяка стотинка.
Иначе половината от изброените неща не са рефлекси, а неща, които се учат. Ти учила ли си Филип? Аз Сами не съм го учила нито на чао, нито кое какво е та да го питам и той да сочи, маха и прочее. Държи си чашата с вода и се обръща на името си. за имитация не съм се и замисляла. Активен е, лази, говори си на негов език, мама няма, само едно бабаббаба. Другите точки не ги запомних.
Браво, че са хванали идиота изплашил Жасмина. На мене като ученичка ми се е случвало в градския парк, но онзи малко от далече се показа. Тук пък в автобус един надървен дятка се отъркваше във всяка жена...
Бордо лека и уверена стъпка на малкия юнак!

# 603
  • София
Имаме час на 13,12 в детско здраве при някаква неизвестна за мен, даже и името й не запомних, но това беше най - ранният възможен час. На 21ви имам час в Токуда при др.Христова. има много и положителни и отрицателни мнения за нея. Направила съм и видео с движението, което прави. не знам какво е, но го прави при пипане на лицето и особено носа му. понеже не иска сам да държи храна, като му приближа бисквита към лицето и направо влиза в серия от нерви.
Фрози, коя е клиниката на Чавдаров?
А за другите неща, които Филип не прави, аз не съм го учила- не съм му показвала всеки ден картинки и да повтарям крава, крава, крава. Не съм го учила да маха с ръка. имаше период, в които и той с мен държеше шишето и после спря. вода и сокове не пие. Само името си би трябвало да знае. Като упорито повтарям Филип по някое време се обръща, ама едва ли е защого го викам.

# 604
Бордо, браво на малкото ходещо човече! Един от първите в групата ни Simple Smile

Циндил, Моника прави по-голяма част от изброените неща по неин си начин, без да си държи шишето и не сочи с пръст ами протяга напред ръката ако иска нещо. Обича да щрака лампите, показва колко голяма ще порасте, от два дни пляска за браво и дава много смешни целувки по устата с широко зейнала уста все едно ще те глътне. Много е забавна, но всичко това прави когато е на кеф. Някои дни и показвам и се занимавам повече с нея, а други не се сещам. Надявам се след прегледа твоите притеснения да са били напълно излишни.  Hug

Вчера украсих в нас докато спеше на обяд и после последва вълнение от нейна страна. Мигащите лампички по прозорците малко я стреснаха първоначално, но бързо свикна. И ние няма да слагаме голямата елха тази год. от съображения за сигурност, че е висока 1.80 м. и е много тежка, а да не споменавам, че мястото и е там където сега е детския кът на Моника. Ще се задоволим с една малка, което е сложена на високо и не може да я стигне.

Някои от вас бяхте ходили на проба на манту. Ние имаме запазен час за понеделник. Трябва ли да очаквам някакви странични ефекти? 

# 605
  • София
При Алекс нямаше никакви ефекти. Но пък и неговата проба беше положителна, може и това да има значение  Peace
Циндил, надявам се прегледа да мине успешно и да е само фалшива тревога за вас  Hug

# 606
Циндил, това е болницата, където Чавдаров е директор, ако не се лъжа http://www.cpcentresof-bg.com/?cid=71 иначе в частния му кабинет прегледът е 95 лв. И аз съм на мнението на Фрози, че за такива притеснения той е най-подходящият специалист. Дари също не иска сама да си държи храната. А, ако не си повтаряла браво, чао и тем подобни действително няма как да ги научи сам, така че по тези точки не виждам притеснение.

# 607
  • Бургас
Циндил, на нас тогава ни помогна д-р Литвиненко. Виждам, че вече е станал професор и работи в Детско здраве. Тогава беше в някоя от поликлиниките, но не помня коя. А иначе тази дето изписа сироп за гърчове, без да е видяла такива, беше точно от Детско здраве, но не и помня името (върти ми се една Христова в главата, ама не съм сигурна). Хубаво е,че си направила запис, така по-точно ще определят има ли повод за притеснение. Дано всичко да е наред. Praynig

# 608
  • София
Това е клиниката. Доцентът преглежда само на частно и мисля, че и по-ранен час може да ви даде.
С две ръце съм за него. Доволна съм от оценката на Сами и детето се повлия много бързо от няколко войта сеанса с неговите рехабилитаторки. Нас ни насочи д-р Попиванова - неонтолог в Майчин дом и управител на НАПК.
Ние имахме отклонения при ръчичките и изоставане линията на главата, по моя вина последното, но той си е специалист и не бърза да плаши и слага диагнози ако няма основания, но преглежда много обстойно и не подценава никое дете. Работи години на ред основно с бебета и е много точен в преценката си. От клиниката ще ви дадат и мобилният му. Аз не знам къде съм си го записала, но при интерес мога да го потърся.

# 609
Аз го имам телефона на Чавдаров, ако Циндил иска ще й го пратя.

# 610
Джинджър,  bouquet

Другата седмица ще има в Лидл зимни якенца, шапки, ботушки за децата ако някой има интерес. Ние по конкретно ще отидем да видим за ботушки, че сега ползваме едни пухкави, които са с меки подметки, водят се pram boots.

# 611
  • София
Явно са двама Чавдаров, защото мислех, че говорите за клиниката в Ст.град. Да, дайте ми телефон да имам. Дано помогне.

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 06:46 от Циндил - Пиндил

# 612
  • София
Диди е на ход, аз не го откривам. Ако не в понеделник звъни в клиниката и ще ти го дадат.
Звъни му на мобилен и му кажи с две думи какви притеснения имаш и за колко голямо дете. Ще ти каже и кога има часове и дали е спешен прегледа.

# 613
  • София
Циндил, дано всичко е наред!  Praynig

# 614
Момичета, педиатърът ни каза, че не трябва да давам Калциев Глюконат на детето, дори папата да го бил изпишел... имало червена точка за него (каквото и да означава това) още от преди осем години... бяха ни го изписали от Токуда, че бяхме ходили една събота малкия като беше със сополи, кашлица и кихане.

Общи условия

Активация на акаунт