Януарчета 2016-7

• 43 060
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
И аз понякога искам да си гушна бебето и да заспим, да положи главичка върху мен и да се отпусне и да си заспи, да дойде да се милваме и гушкаме, но уви - идва само за цица и не заспива, освен в легълцето си Grinning Като сме в леглото ни само ме тъпче и се опитва да хване нещо интересно наоколо.

Добре, че е раничката, там заспива редовно докато сме на разходка Simple Smile Иначе ме преследва из цялата къща, изпитва безумна радоста да ме види и нон-стоп се катери по краката ми. Продължава със сънищата от 6 до 6, от 7 до 7, 12 часа изкарва с максимум едно будене, вчера 0. Човекът просто си е искал спокойствието. Вече и спалнята ни сме му оставили да спи в нея, а ние спим в друга стая Grinning Иначе се будеше като влизахме...Сега една седмица ни се очертава престой в София и няма как, ще трябва да спим в една стая с него, там е супер шумно и на ново място, сигурно ще се буди по 1000 пъти Sad А и с неговия ранен час на лягане...ще се прибират разни хора от работа, ще се разхождат наоколо, надявам се само да не ни пострада сериозно режима и да си се върне към нормалното след завръщането ни. Утешавам се, че там поне ще има коте, което да гони Simple Smile

В памперсите имахме парченца храна в първите 1-2 месеца на захранването, но после вече не съм виждала. Предполагам е почнал по-успешно да се справя с дъвченето, а и цялата система е почнала да работи по-добре. Предполагам е нормално да има парчета, ако от скоро са въведени по-големи парченца храна.

# 646
  • Пловдив
И ние имаме парченца в акото, например онзи ден си гриза ябълка и после си имаше парченца отделно цвета се променя много видно като яде тиква или зелено, малката кака и тя понякога след ядене на морков се вижда така че си мисля  че е нормално. То май зависи  повече от дъвченето.
И аз чакам съветите за сън  Laughing

# 647
Е, ние от два дни ги прилагаме съветите и няма гаранция че работят, но все пак.. Предупреждавам, че ще е дълъг пост.
Принципно съм против насилственото налагане на режим на бебетата. Преди Коко изплакваше нощем, цокваше и не си разваляше съня. Сега обаче плаче, не иска да суче и видимо се изнервя че му се нарушава съня. Затова реших за негово добро да му помогна да си спинка нощем по-спокойно.
Първо, намалихме температурата в стаята с 1-2 градуса, сега спим на 19. Педиатърът даже каза между 16 и 18 градуса.
Второ, през деня преди спеше следобяд до около 17:30-18 ч. Педиатърът каза след 16 ч да няма следобеден сън. Ако не е спал и е нервен, да го оставя да дремне 15 минути, но не и както преди да заспива в 16 ч и да става в 18 ч. Съответно вчера от 14:30 до 15 ч се мъчих да го приспя. Накрая успях, по някое време се събуди, но с гушкане заспа пак. Окончателно стана към 16:30, което пак бива.
Трето, да не спи в нашето легло, а кошарата му да бъде максимално отдалечена, ако може даже да си спи вече в неговата стая, за да не се дразни и събужда от моето присъствие. Той никога не е спал при нас, сега му правим стаята, така че скоро ще го отделим.
Четвърто, може да се буди от глад. Единият вариант беше да му приготвя шише АМ и при първото разбуждане да му дам. Аз реших да пробвам да го храня през деня колкото иска. Той вече си казва сам "ам" като му се яде. Съответно вчера на обяд и на вечеря изяде по около 300 гр (200 гр основно и около 100 гр десерт). Имаше и едно междинно следобяд около 50 гр кремче с АМ и плод.
Общо взето това се сещам, ако открия нещо друго ще пиша пак.

Относно кашлицата, той направи ларингит и му остана едно покашляне като със секрет. Педиатърът каза че си изчиства гласните струни и да му даваме Фенистил още седмица. Вече почти не кашля.

За съдържанието на памперсите - какво ли не съм откривала! Във вторник за вечеря яде червено цвекло, съответно вчера вечерта беше черно акото.
Относно цвеклото, пробвах още един вариант, ако някой се чуди за рецепта:
Средна глава цвекло, 2 малки моркова, малко пащърнак, малко жълт лук, и 3-4 с.л. просо накиснато от предния ден, може да се добави магданоз и копър. Просото се добавя, когато е сварено цвеклото, трябват му около 5 минути  (аз го пробвам дали е готово). Много му хареса на Коко, изяде към 280 гр с жълтък за вечеря. А и е неутрално - морковите запичат, а просото разхлабва.

# 648
  • София
Циндил, радвам се, че детето е добре и се надявам всичко да е ок. Вече хич не се втелясвям ... понякога яде и пред работещата пералня.  Wink
Бяхме на консултация и Сами е 8100гр. и  69см. Гърлото му е леко зачервено и от вчера непрекъснато има Т.
И малкия спи плътно до мен и честно казано вече ми писва. Не мога да мръдна и се събуждам с изтръпнал крак или ръка. Бих пробвала да го слягам в неговото легло, ама ММ трябва да спи в другата стая, а няма как да стане. Живот и здраве каката ще ходи февруари на ски за 4 дни от училище и тогава ще използвам.

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 16:30 от GERY80

# 649
  • София
Циндил, ми то детето си е с характер! Все пак живее и сред котки, нормално е да е леко особен  Laughing Моето дете се държи като куче- всички обича, на всички се радва и вечер като се прибере баща му барабар с кучетата лази до вратата. Simple Smile

Два пъти вече го хващам да рови във фонтанчето им за вода. Не съм сигурна и че не е пил ooooh! Само да го опазя от котешките тоалетни, че.....Иначе много се радва на котките. Когато тичат и той се опитва да ги хване и цвърчи, е много сладък. И те някаква работа да свършат най - накрая.
Аурора, ми да се сменим. На Филип сме му направили стая, тапети лепих, с дървено легло..нъцки. Сега едната котка спи там. Купихме му и кошара за спалнята ни, примирени, че явно в неговата стая скоро няма да ходи...цц и там. Само между нас спи! стартира по средата на спалнята и подсле се буди, оглежда се къде съм и се домъква върху главата ми /буквално/. Местя малкия нахалник, обаче - не, пак се намърдва. Компромис е да спим гушнати като гаджета. Аз не мога така да спя и съответно половината нощ гледамв в една точка или ровя в тела, само и само той да спи и да мълчи. То затова и заспивам с него в 20 часа вечер.

# 650
Цитат
Първо, намалихме температурата в стаята с 1-2 градуса, сега спим на 19. Педиатърът даже каза между 16 и 18 градуса.
Второ, през деня преди спеше следобяд до около 17:30-18 ч. Педиатърът каза след 16 ч да няма следобеден сън. Ако не е спал и е нервен, да го оставя да дремне 15 минути, но не и както преди да заспива в 16 ч и да става в 18 ч. Съответно вчера от 14:30 до 15 ч се мъчих да го приспя. Накрая успях, по някое време се събуди, но с гушкане заспа пак. Окончателно стана към 16:30, което пак бива.
Трето, да не спи в нашето легло, а кошарата му да бъде максимално отдалечена, ако може даже да си спи вече в неговата стая, за да не се дразни и събужда от моето присъствие. Той никога не е спал при нас, сега му правим стаята, така че скоро ще го отделим.
Четвърто, може да се буди от глад. Единият вариант беше да му приготвя шише АМ и при първото разбуждане да му дам. Аз реших да пробвам да го храня през деня колкото иска. Той вече си казва сам "ам" като му се яде. Съответно вчера на обяд и на вечеря изяде по около 300 гр (200 гр основно и около 100 гр десерт). Имаше и едно междинно следобяд около 50 гр кремче с АМ и плод.

Съгласна съм по горните точки, имат доста общо с нашия опит, само че в нашия случай е кърма, ако случайно се събуди, а не АМ.

Вече не помня дали писах как се получиха при нас нещата със съня, но и ние спахме заедно първите 6 месеца (което бих повторила и с второто си дете), обаче в един момент почнахме много да си пречим на съня, взаимно. А и моето дете не иска да спи при мен Grinning Така че вече спи в собствено легло до нашето, а вече с мъжа ми се изселихме в друга стая и му оставихме спалнята...така не го будим като си лягаме ние и е голяма идилия вечер. Като си легне към 6-7, имаме време за нас няколко часа, лягаме си късно по принцип и сутрин ни вдига между 6 и 7. Беше комбинация от изселване в негово легълце (неоставян да плаче сам, вземам, вдигам, успокоявам, обяснявам, целувам, гушкам, връщам и така N пъти), пример на баща му как се спи, слагане в спално чувалче, уцелване на момента за сън (при твърдо голямо отлагане е по-трудно), установяване на нещо като режим (примерно след сутрешната разходка - спим). Спи само в раницата или легълцето си - никъде другаде. Температурата на стаята не знам колко е, но е хладно, а спалното му чувалче е дебело и с дълъг ръкав. Предпочитам печката да не работи през нощта, много изсушава въздуха, затова сме само на парно (но то е слабо).

# 651
  • Бургас
Циндил, радвам се, че всичко е наред! На теб сигурно не ти е смешно, ама аз много се забавлявах както четох как спите  Joy Да ти е жив и здрав разбойника, другото не е важно.
Марти спи през деня на спалнята с мен. Заспива легнал на корема ми, по някое време го местя, че иначе се схващам. Вечер заспива пак при мен и след това го местя в кошарата. Там спи до сутринта кът 7:30, когато се пробужда да яде, давам млякото, гушкам го и си спинкаме до 9:30-10 като буби. Мнооого ми е хубаво, почивам си и се наслаждавам истиски на майчинството този път. Сигурно защото осъзнавам, че.ми е за последно, а и скоро ще свърши   Mr. Green
Пурплетка, разбирам колко ти е притеснено. Дано нямате повече подобни инциденти.
Дано болничките се оправят по-бързо  Hug
Имаме ли студенти в темата? Честит празник  bouquet

# 652
Аурора, педиатърът предложи да давам АМ през нощта, защото Коко отказва да суче нощем, но пие вода от шише. Установил си е твърдо 2 кърмения на денонощие, преди пробвах да му давам да суче нощем като се разплаче, но ставаше по-зле. Изнервяше се, ревеше и се извиваше назад като тръшкане. За да не му давам АМ нощем гледам да си хапва през деня колкото има нужда.
Отделен е въпросът, че като го гледам вече е готов да се отбиваме. Аз съм със смесени чувства, хем ми е много миличък като се сгуши за приспиване в мен, хем виждам че е готов, а и ме хапе ужасно и много боли.
Танче  Hug Тъкмо щях да те помоля да споделиш как разбра че е време да отбиеш Марти и подробно как го отби и как спря кърмата. Щях да ти пиша на лично, но пък може да е полезно и за другите момичета, на които им предстои.

# 653
  • Русе
Циндъл, радвам се на добрите новини при вас.

purpletka, аз не кърмя вече от около седмица. Ева сама се отби. Последните 10-тина дни, в които предлагах, тя цокваше за 3-4 секунди и започваше да си играе със зърното ми. #Crazy В един момент просто реших да не предлагам повече, щом за  нея това е игра. Тя и не търси вече. Peace

# 654
  • Бургас
Пурплетка, първо да ти кажа, че не знам защо, но се чувствах виновна, че спрях да кърмя. Хем му беше дошло времето и виждах, че се мъчим и двамата, ама на, гризеше ме. Мина ми де, ама ти не се поддавай  Heart Eyes
При нас бяха започнали да се редуват безсънни нощи, в които се събуждаше през час-два, кърмех и заспиваше. Не спеше спокойно, глождеше ме едно съмнение, че е гладен. Кърмех по цяла нощ и веднъж следобед към 15 ч.,което служеше и за приспиване. После ядеше каша в 17, кърмех пак в 21 и след това започваше нощния кошмар. Купих АМ, първия ден му дадох 90 мл. след обедното хранене. Целта ми беше.да видя как ще приеме адаптираното, все едно въвеждах нова храна. Така два-три дни. После го дадох в 21 - тогава доза със 180 мл. вода. Събуди се да яде чак в 3. На следващата вечер пак така, а не третия ден спа до 6 сутринта. Очаквах, че гърдите ми ще се напрегнат, имах Лецитин, следях се за бучки непрекъснато. Интересното беше, че той сам спря да си търси. Започна да се събужда към 8-9, увеличи си порциите на хранене и да прави по-големи паузи. Отби се за около седмица след като заместих вечерното хранене, първо започна да заспива върху мен следобед без да цока, а след като видях,  че сутрин, ако кърмя само се раздразва и остава гладен, спрях и сутрешното. Кърмата спря сама, не съм се цедила, нищо не пих, чак не ми се вярваше, че всичко мина толкова лесно и гладко. Не знам дали има значение, но като му давам мляко с шишето, лягаме двамата на леглото, гушвам го и му държа шишето. Така не ми липсва близостта от кърменето, мисля, че и на него също. Баща му каза, че сме глезльовци и двамата, ама на мен тези моменти са ми много мили.
Дано да бях полезна, ако мога с нещо да помогна, съм насреща. Успех  Peace

# 655
  • Варна
Като ви чета си мисля, че ние сме най-назад. Нито шанс да се отбие, нито да си спи спокойно в леглото... Rolling Eyes Не знам какво да го правя... ooooh!
Аз успях да ви изчета, че бях изостанала... Вече малко по малко започнах да работя. Ходих 2-3 пъти в офиса по няколко часа, а от днес работя откъщи. Аз обучавам, мен ме обучават... Апартаментът е пълен бардак, нямам време да оправя... Голям кОпон! Tired
На всичкото отгоре тази вечер правих и презентация за домашно по английски за Преско. Защо дават нещо, което децата не могат да направят? Сега на мен ли ще пишат оценка?! Още съм бясна! #Cussing out
Борис стана на 11 месеца, но от "оня списък" почти нищо не прави-само си държи чашата за вода и се обръща на името си. Чао, здрасти... Не! Нито говори, нито посяга да яде сам, нито сочи с пръст. Само вика с вдигната високо ръка все едно нарежда и реве, когато не му дадем нещо, което иска. Въобще не съм се трогнала!
Точи още едни сополи, но днес сякаш са понамалели. Дано минат вече, че взех да си мисля да пускам секрет. Thinking
Танче, радвам се, че се отърсвате от кошмара. И аз съм срещала извратеняци неведнъж... Confused
Ей, досега цока пак! Май най-накрая заспа! Отивам да го хвърля в кошарата, да поприбера малко и да се гътвам! Tired
Забравих... Учудващо, Борис въобще не отразява елхата вкъщи. Минава транзит покрай нея, никакво внимание! Shocked
За РД ще сме вкъщи сигурно в тесен кръг. За първи РД всичко друго ми се струва пари на вятъра... Има време за големи партита, когато започне да разбира повече. Wink

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 00:41 от Katia_N

# 656
  • София
Кате, спокойно, не сте само вие.  Hug Сами си суче активно, макар и понякога с големи паузи през деня. Днес например сука около 7 сутринта, после чак в 14 часа като се събуди от сън (заспа в колата и го пренесох вкъщи, иначе сигурно щеше да суче на заспиване), после чак на заспиване в 21 часа. Преди малко, естествено си потърси пак. Очаквам поне още веднъж през нощта... Иначе заспива около 21, слагам го в креватчето му и откарва там сам до среднощното кърмене, когато обикновено се местя в неговата стая - т.е. отивам да го кърмя и заспивам там... Ако по някаква случайност успея да го накърмя без да заспя, се местя при него на сутрешното хранене, за да поспим до по-късно. Напоследък спи докъм 9 часа, а веднъж до 10:15... Но пък през деня няма никакъв режим - спи обикновено по веднъж, тези дни по-малко от час... Но понякога му се доспива в 11 часа, друг път - в 15...  Crazy

Аз не искам да го отбивам, но в същото време все се чудя дали храната, която му давам не му е малко - той хем има мерак, хем не яде по много. Замислям се за кухня, но единствената, която горе-долу ми харесва като меню, е една частна био кухня, която е доста скъпа.  Money Може би ще поръчвам само от време на време за разнообразие...

Аз отдавна мисля за предстоящия рожден ден. Проблемът (а също и хубавото) е, че сме голяма и сполтена фамилия и "тесният ни семеен кръг" е около 20 души, от които 6 деца под 4.  Crazy Като сложим и 2-3 близки семейства с малки деца, на чиито празници сме ходили и ние, просто няма как да се събрем вкъщи. Разглеждам детски клубове и харесах два онлайн, сигурно през уикенда ще отидем да ги видим на живо. Единият е "Морско конче" в Бели брези, а другият - "Цветна градина" на пазара Красно село. Ако някоя от вас има впечатления, ще се радвам да сподели. Ако не, после аз ще пиша.  Peace

# 657
  • София
Кате, герой си!  Simple Smile За домашните съм съгласна и на нашата кака се е случвало да дават проекти, който не може сама да направи.  Confused
Сами също няма изгледи скоро да се отбие. Имаме сигурни 6 кърмения на денонощие.
Ох, все не смея да го вдигна и преместа в неговото легло, защото съм на 90% сигурна, че ще се събуди.

# 658
  • София
Аз изобщо не се замислям за отбиване. Водя се по Сами, може и да не е крайно пристрастен, но е далеч от отбиването. През деня не е толкова активен, но за заспиване и през нощта си суче.
Докато мога да отделям време да му готвя, предпочитам домашна храна. Може и да изглежда по-еднообразна, но е по-качествена от масовите детски кухни.
За след годинката ще видим дали ще смогвам с работа и готвене, или ще направим компромис и запишем кухня. За био кухните и на мен ми се вижда солено Sad
Голямо удобство е спането със залепени легла. Хем всеки си има свое пространство, хем не се местим и като заспи само се отделям от него. Макар и да спи по-дълбоко и спокойно, покрай зъбите се буди доста и успявам да го приспя преди да се разсъни. Ако го изпусна после си говорим поне по час.

# 659
  • София
Кои кухни сте харесали? аз се бях спряла на Хер бейби, защото ще ми го носят до вратата, но пък срещнах лоши отзиви във форума. Мисля от 1,3 г някъде да го запиша.

Общи условия

Активация на акаунт