Аз захранвам по-бавно и не сме на кухня, след годинката ще мисля.
Циндил, радвам се, че всичко е наред!

Знам, че е важно вече да придобива тези умения. не иска нито лъжица да държи, нито бисквити /само ги смуче за малко, ако аз му я държа/. оставям бисквитки и банани на масата, за да посегне сам евентуално, обаче нахалните котки всичко изяждат!
Много са различни той все мрънка и да се гушка, а тя не е била така. Но до голяма степен аз съм си виновна ... взех го в моето легло още във болницата. Ама бая се измъчих с това раждане, а и той беше толкова мъничък и пак плачеше ...
Стига да работи и за двете страни в двойката, не виждам проблем. Вече ако нощното кърмене стане проблем, тук има няколко добри идеи:
Не бих казала обаче, че отделянето е добро за всяко бебе и във всеки един момент - всичко е много индивидулано, а и е важно как точно се прави. Не мисля, че вземането на новородено в леглото с майката има приучаващ или разглезващ ефект - първите месеци спяхме в едно легло (с 1000 будения), от родилното сме заедно в моето легло, понеже винаги кърмя легнала, но сега не иска да спим заедно - характер 
Коко от месец няма дневни кърмения. От много отдавна денем не заспива с кърмене, преди го приспивах следобяд на шезлонг, сега вече не иска изобщо на шезлонгя и го приспивам с гушкане. Както казах установил е твърдо 2 кърмения на денонощие. По принцип си бях говорила с КиндиРу учителката, която е детски психолог, и с педиатъра относно най-подходящото време за отбиване. И двете бяха абсолютно единодушни, а това което ми казаха съвпада с моята нагласа и с това което бях чела в блога на Хедра.
Дори когато му излизаха зъби и го кърмех през час и половина през нощта не е спал в леглото ни. Не спи сам в стая, защото не е готова, а и още го кърмя, та за да не се мъкна като изреве. Обаче скоро мисля да го отделим, определено мисля че му пречим да спи пълноценно. Иначе връзката с детето според мен може да се създаде по много начини, щом майката има желание. Изобщо не мисля че кърменето или спането в едно легло са решаващи. Децата тепърва стават съзтателни и интересни и създаването на истински трайна връзка предстои.