Януарчета 2016-7

• 43 059
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
И ние сме далеч от отбиване. Спим си тримата на спалнята, местенето в кошарата е мисия невъзможна. През деня сучи за приспиване преди и след обяд, както и по време на съня през деня, щото се буди. Не спи в количка, мисля точно щото си чака сукането. Днес падна от спалнята за пореден път, вече не знам кой  Tired

Аз захранвам по-бавно и не сме на кухня, след годинката ще мисля.

Циндил, радвам се, че всичко е наред!  Hug

# 661
  • София
Аз не съм си харесала. Не съм сигурна, дали кравето мляко е по-лошо от соево, та го предлагат като по-био примерно.

# 662
  • София
Аз харесах Зелео. Днес говорих с тях по телефона - с една мила дама по-точно, която доста подробно ми отговори на въпросите. Поръчах за три дни другата седмица - за опит и разнообразие. Искам да видя как са, дали Сами ще ги яде (той тепърва се учи да яде манджи, защото го захраних по ЗВБ и все му правех разни неща за ядене с ръце). Не бих ги ползвала по цяла седмица (и финансово е много натоварващо, особено от догодина като минем на минималното майчинство), но пък е добре да ги имам като вариант - може да се поръчва ден за ден.

В някакъв момент след годинката може да пробвам и държавната кухня. Майките от квартала много я хвалят, но менюто им до годинка е пасирано, а след това слагат сол, захар, прясно мляко.

Соя аз лично не бх давала, включително соево мляко.

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 01:18 от Bordeaux

# 663
  • София
Като спомена ядене с ръце, моля те сподели как го накара. Филип отказва да държи в ръка храна. Сигурно прилича на баща си, който нищо не яде с ръце също Simple Smile Знам, че е важно вече да придобива тези умения. не иска нито лъжица да държи, нито бисквити /само ги смуче за малко, ако аз му я държа/. оставям бисквитки и банани на масата, за да посегне сам евентуално, обаче нахалните котки всичко изяждат!
А, супер, тези Зелео са с безплатн доставка до моя квартал. Ще ги пробвам скоро.

# 664
  • София
Аз пък като ви чета се чувствам най-строгата майка... от 2ри месец спи сам в неговата стая, няма в/у мен да спи, няма м/у нас... и през деня си спи сам в легото. Гушкам си го нонстоп като е буден де, но съм решила, че съня си е сън - и за него и за мен. Надявам се това да не рефлектира някой ден в/у привързаността му към мен Tired
Аз пък съм много доволна от ХерБебе кухнята. Всичко си хапва с охота  Peace
За рожден ден още не мисля аз, сега сме на тема Коледа и украса.

# 665
  • София
Джинджър, хубаво правите като си спите в отделни легла. С каката не съм имала проблем, винаги си е спала в нейното легло. Сами обаче е много залепен за мен ... този път нямах търпението да го приуча да спи в леглото си и заради това сега аз не мога да спя в моето ... Wink Много са различни той все мрънка и да се гушка, а тя не е била така. Но до голяма степен аз съм си виновна ... взех го в моето легло още във болницата. Ама бая се измъчих с това раждане, а и той беше толкова мъничък и пак плачеше ...

# 666
Джиндж, тогава и аз съм от строгите. Може би при нас това се получи защото не сме кърмили. И отделянето е по-лесно. Спим си на отделни легла. И никога не е искал да го взимам при мен. Той много се върти и друг човек би му пречил. Изпробвано е.

Вчера бяхме на консултация. На 10 месеца и половина тежим точно 9 кг, и сме 76 см. Май сме се източили с това бънджи. Направиха му и последното отваряне на пишата. Така се разстрои. А, вечерта не можеше да се изпишка. Честно, мразех се. Но нали избрахме вариант със забелването. Преднита пъти не е плакал толкова, чак. Явно сега е пораснал и кожата е по-дебела ли и аз не знам. Слагахме риванол, дефламол, редуван с гентамицин. Днес е по-спокоен.
Мами, кога ще почвате да давате твърда храна за вечеря?
Много се чудя дали не е гладен само с това мляко?

Записаха ни за следваща консултация и ваксина на 1 годинка, през януари. Обаче нашата последна, трета пневмококова е била през септември. Навскякъде чета, че трябва да е след минимум 6 месеца.
Ох, ох, мйчина тревоги.

И определено готвени, домашни манджи не възприема, иска си купешките бурканчета.

# 667
Хайде сега, строги или не, няма такова нещо, някои бебета имат нужда от постоянно гушкане, други не и си предпочитат усамотението - и възрастните са така, до характер си е Simple Smile Стига да работи и за двете страни в двойката, не виждам проблем. Вече ако нощното кърмене стане проблем, тук има няколко добри идеи:

http://www.askdrsears.com/topics/health-concerns/sleep-problems/ … -all-night-nurser

Иначе аз не съм искала да спи отделно от нас, но просто си се виждаше, че си пречим взаимно на съня и е много по-спокоен, откакто е в негово легълце, не беше и толкова трудно да го предположа, след като гушнат в мен не е заспивал и дори да заспи на гърда се буди след 5 мин. с рев. Иначе като е буден е доста залепен за мен, което не ми пречи, защото пък и често се забавлява доста успешно сам, особено откакто почна да се катери навсякъде и да прави малки стъпчици в страни с опора, тършува из шкафовете, ходи из стаите и така, не скучае много Simple Smile Не бих казала обаче, че отделянето е добро за всяко бебе и във всеки един момент - всичко е много индивидулано, а и е важно как точно се прави. Не мисля, че вземането на новородено в леглото с майката има приучаващ или разглезващ ефект - първите месеци спяхме в едно легло (с 1000 будения), от родилното сме заедно в моето легло, понеже винаги кърмя легнала, но сега не иска да спим заедно - характер Grinning

Ние сме в Русе и тук не мога да си харесам кухня, май има само 1 частна и менюто и не ми допада особено, а с държавна въобще не искам да рискувам. Така че бебокът още е на 2 яденета на ден (закуска и обяд) от нашите преди подправки...давам и течни неща за лъжичка, и цели парчета. Онзи ден ми донесоха прясно свинско месо, смелено на кайма, направих му печени кюфтенца, вчера пък баба ми донесе печено агне - дадох му, въпреки, че е било замразено. С голям апетит го изяде. Нямам търпение да идва пролет и лято, че да има повече вкусни и свежи неща, да му разнообразя менюто.

# 668
  • София
Ваксината трябва да е минимум шест месеца след последния прием. Това е реимунизация. 

# 669
  • София
Сами си хапва вечеря - между 100 и 200 грама. После суче за приспиване - час-два след вечерята.
Закусва от време на време, обядва стабилно. Междинни закуски няма.
Хапва си и домашна храна и ако предложа пюре не ми е отказвал.
Има интерес да си хваща и лъжичката, но заради баща му имаме килим под масата, за да не му е студено на краката и не давам да маже много много. Иначе днес сам си държа и гризка коричките от моята пица. Изяде почти всички корички.

# 670
  • София
И аз онзи ден давах корички от пица Laughing само че не искаше той да си ги дъжи ,ами аз, а тойда си гризка. Почаках го малка, но  ми писна и ги изхвърлих. Голям мързел. вечер, докато  си пие млякото, ужасно нервничи и си скубе косата. ама яко се скубе. Не знам как да го отуча от това. Казвам му, че един ден горчиво ще съжалява, ама не слуша Mr. Green

# 671
  • София
Моят от време на време се бие. Скубането го израстна. С опакото на ръката и бам бам бам над слепоочието. Питах педиатърката да не го боли и за това да се бие. Уж не, пък знам ли.
Сами банан също не иска да си държи сам, май не му харесва консистенцията. Оставяй му разни неща, все в един момент ще прояви интерес.

# 672
Танче, Маги, благодаря за споделеният опит  Hug Коко от месец няма дневни кърмения. От много отдавна денем не заспива с кърмене, преди го приспивах следобяд на шезлонг, сега вече не иска изобщо на шезлонгя и го приспивам с гушкане. Както казах установил е твърдо 2 кърмения на денонощие. По принцип си бях говорила с КиндиРу учителката, която е детски психолог, и с педиатъра относно най-подходящото време за отбиване.  И двете бяха абсолютно единодушни, а това което ми казаха съвпада с моята нагласа и с това което бях чела в блога на Хедра.
Танче, ще го пробвам през деня да видя дали ще пие мляко от шише.
Мисля, че това че гушкаш Марти докато заспи е прекрасно! Ако след като отбия Коко не ми дава да го гушкам докато заспи ще ми е много мъчно. Това ми е едно от удоволствията през деня. Изобщо не мисля че е глезльовщина.
Джинджър, и аз съм явно от строгите мамчета  Joy Дори когато му излизаха зъби и го кърмех през час и половина през нощта не е спал в леглото ни. Не спи сам в стая, защото не е готова, а и още го кърмя, та за да не се мъкна като изреве. Обаче скоро мисля да го отделим, определено мисля че му пречим да спи пълноценно. Иначе връзката с детето според мен може да се създаде по много начини, щом майката има желание. Изобщо не мисля че кърменето или спането в едно легло са решаващи. Децата тепърва стават съзтателни и интересни и създаването на истински трайна връзка предстои.
Иначе от 4 дни прилагам съветите на педиатъра и, пу-пу-пу-пу, 4 нощи  към 1 му давам вода и чак към 6 го кърмя. За мен това си е направо спане. Явно обаче това си е искало детето, защото много безаварийно минахме на новия дневен график.

# 673
Добро утро мами и бебоци wavey
Аз май не съм писала след нашата консултация. На 11 месеца Моника е 9.400 кг. и 74.5 см ( + 0.400 кг и 1 см). Другия месец и ние ще имаме ваксина. До сега ги караме както са по календара.
Минахме и пробата на мантуто. Даде реакция, но не е особено задоволителна и след два месеца ще правим повторна проба.

Вчера направихме и резервация за рождения ден в едно ресторантче с детски център. Очертаваме се около 15-20 човека, а няма как да събера толкова хора в къщи. Харесахме и тортата и лека полека вървим към деня на партито. Ще ходим и до Джъмбо за украса и други дреболийки. Осъзнавам, че малката няма да разбере кой знае колко от първия си рожден ден, но имаме няколко близки семейства, които бяха до нас през много трудни и хубави моменти и искаме да са с нас на този празник.

# 674
  • София
Здравейте! Украсихме елхата ама Сами не е много впечатлен. Заглежда се понякога когато са пуснати лампичките ама не е това, което очаквах.  Wink
Последните нощи си лягам много късно и през деня съм гроги. Още не ми е празнично нещо.  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт