Юлски бебета 2016 - тема 2

• 41 191
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
И аз като теб Бориславка ще чакам да навърши 6 м. Какво стана с теб, ходи ли на зъболекар?
Днес ще е чудесен слънчев ден, нямам търпение да се постопли, да си чета книжка на някоя пейка и да пия кафе Simple Smile
И аз забелязвам, че посяга към играчки или към телефона ми като я държа в мен и гледам какво сте писали тук, но не успява да хваща.
От вчера се обръща и успява да си извади ръчичката, имам чувството, че ей сега ще започне да пълзи, трябва да обезопасявам вкъщи, хаха!
Здравей Elena2016,
Утихна болката и за сега ще задържа,че кърмя и не знам с тия упойки как ще стане. Моят понеже е супер дебел и няма наченки да се обръща, мързелува си в кошарката. Започна да хваща разни неща в ръката и да стиска. Относно забелването,аз реших да не пипам. Четох една статия на проф. Огнян Бранков, който не препоръчва насилствено забелване и дърпане. Казва,че това е т.нар. физиологична фимоза. Между другото това забелване се практикува само в БГ. Имам доста познати,които живеят  в чужбина и там за подобно нещо не са и чували да се дърпат и забелват пишлетата на бебета. Доста майки познавам тук,които дърпат и забелват без да знаят точно какво правят и момченцата им имат доста проблеми и постоянно ги водят по разни хирурзи. Така,че аз реших да не пипам абсолютно нищо.

# 76
Телевизора работи денонощно и малката се заглежда.Бях чела,че до 4-5 месец бебчетата помнели каква музика са слушали докато са били в корема на майката и тя е доста спокойна на CITY TV 😁 миже и съвпадение да е 😊

# 77
Аз си пия безкофеиновото кафе, нощем се храним на 3 часа като по часовник, опитвам се с биберона да залъжа, но се събужда на всеки 2 мин, докато не го нахраня. Спомням си теста за бременност като бял ден, цяла нощ не можах да спя, за да го направя на сутринта и на 27 ноември в 7 сутринта вече станах да го направя( колко старнно Андреас е роден на 17.07 в 7 и 20, явно 7 е неговото число), веднага показа двете черти, не можех да повярвам на очите си -мечтата ми се сбъдна, най-после бях бременна.И започнаха да ме обвземат чувства на щастие, след това на паника -какво ще се случи с тялото ми, как ли ще изглеждам после, дали ще е здраво бебето (имам проблеми със щитовидната и една лекарка ме наплаши, че може да пометна) след това пак радост, почнах да звъня на майка ми, баща ми и сестра ми. Абе от всякъде хормоните ми бяха на макс хахах. Страшно съм благодарна за леката бременност и прекрасното здраво бебе, най -щастливата година в живота ми до сега.

# 78
Smile_86 къде се изгуби, мина ли хремата, здрави ли сте?
Buzzz ти в коя държава си? Аз съм в Австрия, тука тъкмо имахме проблем със здравните осигуровки, защото децата са осигурени и в двете държави, а това не е разрешено и много трудно ги отписахме от българските осигуровки. С българско гражданство ли е детенцето ви?

# 79
Всички мои познати с деца момченца са забелвали и затова и за мен това е правилния начин. Наслушала съм се на истории как ако го направиш по-късно от годинка е ужасно болезнено, ходи се в Пирогов, хирург..после не дава месеци наред да му смениш памперса без ужасен рев и не може да се изпишка на спокойствие дететето...  Даже доколкото знам от племенника педиатъра трябва да го направи към 2-3 месец най-късно.

Няма как да мислиш по друг начин, след като в България това е практиката, но остаряла практика. Децата сами си издърпват кожата и няма нужда от чужда намеса. Как в чужбина не забелват и децата нямат проблеми!?! Разбира се, че всеки сам ще си вземе решението, но тези, които са ти обяснявали за Пирогов и проблемите, дали са говорили от първо лице или и те са ги чули от друго място? Интересно ми е, когато я правите тази процедура, как реагират бебетата? Не ги ли боли, плачат ли?

Относно ученето да заспива бебето само - с моят опит съм стигнала до извода, че бебетата са различни. Дъщеря ми, нямаше начин да заспи сама, колкото и дълго да я оставя да плаче, а тя можеше да плаче с часове. Но с това бебе е доста по-лесно. И то не е, защото сега имам някакъв опит, просто сам си заспива без изобщо да правя каквото и да било.

П.П. Сега се обадих на моя близка роднина, която е детски лекар да я питам за това забелване. Каза да не пипам, защото мястото може да се инфектира. Така че това категорично ми затвърждава мнението, че не трябва да се забелва. А на нея вярвам на 100%. Има и 2 момчета.

Историите съм ги чувала от първо лице.
Всеки си решава, винаги съм се чудела как медицински въпроси може да има повече от 2 мнения, но явно е така... така че ние трябва да вземем решението.
Не е болезнено и не плаче, само лекичко дърпам кожичката доколкото ми позволява, понякога и при смяна на памперс но най често в банята , не забелязвам реакция от негова страна.
Аз днес пробвах Дани да заспи сам, заспа сам след плакане и мрънкане 10 мин, но отново точно на 30- тата минута св събуди, оставих го уж да се само успокои, виждам че явно може, но след като си беше отпочинал вече малко, рева 30 мин , аз на 5-10 мин отивам при него, шшшш, потупвам, галя...не и не...сега най- накрая го взех, гушнах, успокоих и пак го сложих в леглото и се моля на Бога да заспи пак сам поне за още 30 мин...но явно няма да го бъде Sad

# 80
И моето бебе заглежда тв, но и компютъра и телефона, според мен, защото излъчват светлина.
За кафето - пия сутрин и следобед с мляко. Случвало се е да не пия, не забелязвам разлика, същото е и когато пия вино или бира. Общо взето моето ядене и пиене на нея не и влияят.
На разходките забелязвам, че доста по-дълго време е будна и чак после заспива.

# 81
  • морето и сините вълни :)
Мерилин2
 Алексия е на 3 м и една седмица.
От седмица две прави тези магарии с неспането.

# 82
И моето бебе заглежда тв, но и компютъра и телефона, според мен, защото излъчват светлина.
За кафето - пия сутрин и следобед с мляко. Случвало се е да не пия, не забелязвам разлика, същото е и когато пия вино или бира. Общо взето моето ядене и пиене на нея не и влияят.
На разходките забелязвам, че доста по-дълго време е будна и чак после заспива.
И при нас трудно заспива на вън, гледаме да сме в къщи за обедния сън, защото иначе няма да спи.

# 83
Направлението за ортопед на 3-тия месец ли се полага? Чета, че на някои майчета са им дали. На всеки ли или само ако има нещо? Ние утре сме на преглед.

# 84
Здравейте и от мен в новата тема.  Ние за 1 м качихме само 400гр и сега за 6 дена от 5640кг станахме 6200кг, възможно ли е за толкова кратко време половин кг? На 5 хранения сме през 4ч на 130мл. Вечер се къпим към 20:30 и до 23ч няма заспиване. Заспи ли става в 4:30-5ч. През деня спи като маймуна върху нас с часове, в момента в който го оставим на диван/легло веднага се събужда, как усеща не знам.Захранването мисля да не е по-рано от 5м. Моя приятелката с бебе на 4м е дала сок от ябълка и каза че коликите са се върнали. Относно заголването аз съм решила да заголвам. Имам примери с 2 приятелки с момчета на 1,6г и 1,8г, едното заголено след 2м, а другото не барното и стигнали до хирург и съответно голям стрес за детето. Нашата педиатърка каза след 7ми месец, до тогава нямало смисъл, но мисля да не чакам до тогава. Ние сме на морето и при нас е много приятно времето. Още сме тънко облечени

# 85
И аз забелвам и почиствам с марля и физиологичен разтвор. Кафе не пия от години, е сега пих 1-2 пъти бяло фрапе, че много обичам  Blush И той се заглежда в телевизора. Ние го държим на шум, тв е по цял ден и цяла нощ включен. На никоя ли не й е дошло още? Ани бани, как си след операцията?

# 86
  • София - Варна
Бях писала и по-назад из темите за забелването.
Баткото ще стане на 3 скоро и не съм забелвала.
Миналата година педиатърката каза да го водя на хирург за забелване изведнъж, но нямам такива намерения. Пак ще зарастне.
Не смятам, че може да се говори за патология, в масовия случай се касае именно за физиологична фимоза.
На Запад не правят такива неща действително, имам познати и се чудят какви са тез работи.

# 87
Аз съм Еми Simple Smile Уважение, на мен ми е дошло Simple Smile мога ли с нещо да ти бъда полезна?

Моето мнение е че рано за диети, но всеки си знае..Мисля че 9 месеца сме качвали килограми и толкова трябва да минат за да може организма сам да си възвървене старата форма Simple Smile

Нас още ни мъчат колики Sad имам чувството, че нямат край  #Cussing out

Малката също зяпа телевизора, но аз взех да й го изключвам, не знам дали съм права ноо не мисля че с това трябва да се забавлява Grinning има достатъчно играчки и мен насреща Simple Smile

# 88
Аз съм с цикъл Simple Smile. След 10 дни очаквам третия под ред. До 20тия ден бях с лохи а на 50тия ми дойде. 1вия мина много леко, но повече дни,2рия -3 обилни дни, с голяма болка, както си ми беше, и сега ще видим третия как ще е. Но не кърмя. Приятелка 1,1м кърми и все още няма.Аз с кг съм -1, гледам го сама,а както спи в мен ми е трудно да стигна до хладилника,след някой друг ден той ще носи мен Simple Smile и кафявата линия почти ми се махна.

# 89
ДОбро утро.
Кърмих 2 месеца, точно месец по-късно ми дойде. СЪвсем нормално около 1 седмица беше, но нищо не усещах, нито грам болка. Чувала съм от познати приятелки различни истории - едни казват , че от както са родили изобщо вече не усещали цикъла си, а други пък казват че станал много по-болезнен... дано да съм от първите Simple Smile

На мен ми остават 5кг за сваляне, зациклила съм си от повече от 1 месец на това положение...

Малчото много се заглежда по телевизора, още от както беше на около 1месец.
А сега ако го оставя за малко в шезлонга например и отида в другата стая да измия шишето или нещо подобно, като се върна го гледам как си седи мирно и си гледа телевизия, изобщо не поглежда играчките пред лицето му, а се е извъртял настрани да си гледа телевизора. Започнах и аз да го изключвам, не ми се иска от толкова рано да се пристрастява... хахах... използвам го предимно като аз искам да видя нещо или ако искам да го успокоя и да му привлеча вниманието...

Ние днес сме на ортопед при Алексиев , профилактично, дано всички да си е ОК Simple Smile

За протокола, вчера следобяд го оставих да пореве, не заспа повече, привечер пак задряма, отново без люшкане, само го оставих в леглото сънен и казах "шшшшш" няколко пъти и заспа. т.е. може да заспива сам и без друсане и люшкане, НО ТОЧНО на 30-тата минута се събужда отново и отново..... не разбирам какво е това нещо?!

Общи условия

Активация на акаунт