Юлски бебета 2016 - тема 2

• 41 160
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
На Плазмон - голяма оранжева кутия - безглутенови, за над 4м, добавят се в млякото по две примерно, аз в последното вечерното ги слагам
[/quote
Крисчанка,по принцип се разтварят,но в случая партитата на тези е такава - твърди ама твърди, уж са в срок,Купих от новия внос,няма проблем!Но и на тези им хванах цар ата - правя млякото преди да почнем да го къпем и бишкотите се киснат,докато го изкъпем и облечем,са се разтвори ли, обаче млякото си стои в нагревател а да е топличко.
Няма проблем да се дават и преди да е захранено детето!
Аз слагам 5 за да се защити, а снощи му направих 180 - с 6 лъжици и 7 бишкоти и изяде всичкото!Лакомията малка! ☺
Дени и ние тежи толкова, не се притеснявай,в норма са човечетата! 😊

# 631
Ако се чудите дали да излизате на разходка, излизайте! Времето е меко, не е твърде студено. Ние бяхме навън за двайсетина минути. Не посмях по-дълго, нали аз и каката сме малко болни още. Бебето беше с три ката дрехи в чувалче, в количката с дъждобран и заспа. Догодина ще е голяма веселба двете в шейната Simple Smile

# 632
Мами,кажете добър детски лекар в София-УНГ:)

# 633
  • София - Варна
Не знам колко са добри, но ние винаги ходим в Токуда за баткото. Доволна съм и от педиатрията, и от УНГ от самата поликлиника към Токуда.

# 634
Здравейте,
Само да вметна - бисквитите може да са безглутенови, но са все пак правени от нещо - ориз, царевица.. Давайки ги на бебетата си е чисто захранване.

Ние се кърмим също още нощем. Вече съм доста изтощена. Денем яде на 2 часа, нощем - на 3-4ч. На всичкото отгоре бебо ме изигра и сега заспива само на гърда.
Мислех скоро да захранвам (на 5м.и 12 дни), но сега му излязоха едни лишейчета на крачетата и съм много притеснена дали не е намек за алергия.

Елена2016, може да захраниш и с каша, може с пюре. Въпрос на някаква особеност - рефлукс, алергия, или на предпочитание.

Дени,
Когато захранвах големия ми син, винаги давах новия продукт в комбинация с въведен. Постепенно увеличавах количеството на новия продукт за сметка на стария.

# 635
Мами,кажете добър детски лекар в София-УНГ:)
За дете или бебе? Детски - Френгов в Транспортна болница. За бебета казват в ИСУЛ.

# 636
И на мен ми е много странно това с тези бисквити в млякото. Вярно, че около мен повечето са кърмили, но даже от тези, които са давали АМ, не съм чувала за такава практика. Доколкото в момента чета за захранването, мисля че това си е въвеждане на дадена твърда храна.
И нашата бебка излиза за първи път на снега. Е, в раницата, но ММ вече мисли за шейна Joy

# 637
  • София - Варна
В ИСУЛ не! Чака се ужасно много, груби са, понеже не е платен прегледът, карат го на конвейер малко. Аз лично не съм доволна.

# 638
Здравейте, момичета Simple Smile Следя с интерес какво си пишете, но напоследък нямах много време да се включа и аз.

Зомби,благодаря за съвета Simple Smile Хубаво е да има режим и скоро ще се опитам да въведа такъв.

Малката следващата седмица ще стане на пет месеца и мисля и аз да започна захранването с пюре от картоф.

Още става през ноща да яде-два пъти, но на моменти и аз си мисля че по-скоро не става от глад, защото хапва малко, успокоява се и заспива.Надявам сама да се откаже от тези нощни ставания.  Praynig

За Коледа ми се иска да и взема някаква по-хубава играчка,играчки имаме страшно много, но ми се иска да и взема някаква говореща, светеща с много песни и приказки илии нещо такова..

Ние в това време не сме излизали по цял ден сме си вкъщи, направооо..  #Crazy Мисля си че изчерпвам начините по които да я забавлявам - пея, танцувам, играем с нея на „самолееет” и подобни, играем с куп играчки и лежи по коремче, нося я по стаите, използваме активната гимнастика, люлката, много рядко телефона и телевизора..Някакви предложения с какво още мога да я забавлявам? Simple Smile

От месец и нагоре малката има сополи- много навътре в нослето. Личната ми каза, че това е заден ринит и можело  до една година да го кара така.  newsm78 Нещо не съм много съгласна да я тормозя постоянно с капки или да и вадя сополките непрекъснато, ще раздразним нослето..

Ние още сме само с една ваксина (като изключим тези, които са веднага след раждането) Има ли още някой като нас? Мислите ли да отложите ваксините докато мине зимата? (Защото имало много вируси) Днес четох за ваксините и доста страх си ме хвана, та не знам кога ще е следващата ни..

# 639
  • София - Варна
Точно за ваксините влизах да пиша, Стаси.
Катето още няма нито 1 заради този проклет стафилокок. Не ме тревожи, но сега майка ми се изцепи, че приятелка с малко внуче ѝ казала, че идвала епидемия от шарки и коклюш, и по-бързо да сме я ваксинирали...

# 640
мамчета, ползвате ли раница за бебето? ние поръчахме сега и пробвахме малчо в нея, но нещо ме притеснява позицията на крачетата - в единия случай крачетата са изцяло в раницата, което знам, че не е редно, но като се опитам да ги извадя отстрани стоят някак неестествено извити, а коленцата са навътре и не стигат ръбовете на раницата...чудя се дали не му е голяма все още...една приятелка ми каза, че от двете краища раницата трябва да стига до колената. Коя е правилната позиция за крачетата? Много искам да си ползвам раницата, особено сега като падна снега ще ми е трудно с количката, купихме му и по-дебел космонавт именно за тази цел.

Относно ваксините, и на нас са ни били само първата, но ние сме на 4 месеца. Трябваше днес да отидем за втората порция, но реших да си го спестим в това време и го отложихме за четвъртък-петък /дано да спре да вали и да омекоти малко/

# 641
мамчета, ползвате ли раница за бебето? ние поръчахме сега и пробвахме малчо в нея, но нещо ме притеснява позицията на крачетата - в единия случай крачетата са изцяло в раницата, което знам, че не е редно, но като се опитам да ги извадя отстрани стоят някак неестествено извити, а коленцата са навътре и не стигат ръбовете на раницата...чудя се дали не му е голяма все още...една приятелка ми каза, че от двете краища раницата трябва да стига до колената. Коя е правилната позиция за крачетата? Много искам да си ползвам раницата, особено сега като падна снега ще ми е трудно с количката, купихме му и по-дебел космонавт именно за тази цел.

Относно ваксините, и на нас са ни били само първата, но ние сме на 4 месеца. Трябваше днес да отидем за втората порция, но реших да си го спестим в това време и го отложихме за четвъртък-петък /дано да спре да вали и да омекоти малко/

тук има доста полезни картинки:
http://www.bubcarrier.com.au/blog/more-awards-for-ergobaby/

правилно ти е казала приятелката ти, ръбовете на дъното на раницата трябва да стигат до сгъвките на коленцата.

# 642
благодаря, дени bouquet

# 643
Ние също сме били само първите ваксини освен тези в родилното, заради стафилокока в изпражненията.  Още не сме го излекували и има кървави жилки в изпражненията. Докато не се изяснят нещата няма да ги слагаме.
Днес и ние излизаме навън.
Ели,  като ползваш чувалчето отгоре какво обличаш на бебето?Може би трябва да е с дебело яке, защото раменцата се показват?

# 644
1 кат - боди с дълъг ръкав и ританки (така си беше вкъщи)
2 кат - блуза и панталон от полар
3 кат - космонавт
Шапка, шал, чувалче.
За всеки случай си взех тънко поларено одеало, сгънато на 4, но не го метнах и него, ще го сложа след -5 градуса, хаха Grinning

Общи условия

Активация на акаунт