Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

• 236 278
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • София
 Сем, благодаря  за новата тема
Салата от сварен бял патладжан /първа собствена реколта/ и домашна млечна майонеза. С благодарности към Labrex bouquet

пържена риба  "морска лястовица"

И домашна грочица, която не съм снимала.

# 31

Vanillla, страхотни кексчета с тиква! Как приготви глазурата?

Лесно и мързеливо  Mr. Green Маскарпоне, тъмно кафява захар мусквадо (че е по-влажна), ванилов екстракт и марсала. Само бъркам до разтваряне на захарта. Без топлинна обработка, без нищо  Mr. Green

И понеже така или иначе пощурях с марсалата, от вчера задушено глиганско със салвия и марсала, а за десерт класическо тирамису... с марсала, разбира се, но без снимка  Heart Eyes

# 32
  • София
Пълних с каквото имах и се сетих, и за мое огромно учудване, стана ужасно вкусно.

# 33
Тайна това картофки с нещо ли са?

# 34
  • София
Тайна това картофки с нещо ли са?
Пълнени патладжани са.

И пилешки пържолки.

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 18:04 от Тайна

# 35
  • Русе
Кофи благодаря!  Hug

Броколи със сметана и кашкавал

# 36

При пеп-4o всичко е както винаги вкусно, но вниманието ми се спря върху рибената супичка. chef Пеп-4o, можели рецептата?

Кофи, виж назад в публикацията, над снимката има линк към супата.  Peace

# 37
просто кюфтета на скара

и на фурна

# 38
  • София
Друг вид патладжан по китайски.Както вика внука: Бабоо, ама как може да ядеш толкова много патладжан.

Пилешки шишчета с гъбки и чушки.И гланцирани с емулсия от соев сос.

Последна редакция: сб, 15 окт 2016, 16:57 от Тайна

# 39
  • Mediterraneo
Начос от мен-

# 40
ЗДРАВЕЙТЕ КУЛИНАРИnewsm51

Не готвих няколко дни (дадоха ми отпуска от кухнята  newsm68 ) - а вие сте сътворили чудеса  chef bouquet
Пържолки разни, шишчета и скара, любимия ми патладжан, кюфтенца с бял сос, десерти и салатки - въобще цяла кулинарна изложба може да направиме

Днес у дома - "Кокорас със хильопитес" - гръцка рецепта (или по български - петел с особен вид гръцки специалитет паста).

телешка пържола със зеленчуци на фурна, и ориз на пара

десерт - ябълки и грозде, салам торта

# 41
Тайна, мога да се включа в яденето на палтладжани и аз Simple Smile Ще ги пробвам тези китайски, има още малко в градината, много ме изкушавате с Илиана.
Сем, трябваше по-рано да пишеш за тази паста - готова ли се продава? Дай снимка в суров вид, моля Simple Smile

У нас тези дни мина и замина галет с круши. Правих го с идеята да го нося на село, но девойчето толкова го хареса, че след първото извадено парче си раздели другото в кутии Simple Smile да имала за два дни  сладко Crazy  С половин уста предложи на баща си, той пък отказа, че нямал форма  Mr. Green

Хайде лека нощ, хубава неделя  от мен и до скоро Simple Smile  ще се видим след седмица.

# 42
  • София
Пепчо, да ти кажа, така с кожата изглеждат добре и досега все така ги правех, но обелените ми бяха по-вкусни, нищо,че нямат търговски вид.И технологията ми е малко по различна от Илиянкините.

Днес пилешко с гъби в уок със соев сос.С добавка печена чушка и сусам.

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 14:48 от Тайна

# 43

Сем, трябваше по-рано да пишеш за тази паста - готова ли се продава? Дай снимка в суров вид, моля Simple Smile

Пепи- аз тази паста Я сънувах три години  #Crazy , докато се намери човек да ми я прати от Гърция. Тази паста Я НЯМА в супермаркетите. Тя се прави първо на машина - месене и правене на ленти, а после ръчно се реже на малки квадратчета с размер 0,5 см. Правят я в частни работилници и може да се намери само във фурните за хляб (и то не във всички ); и в магазините дето продават домашна продукция - сладка, вино, домашни сладки и т.н. Има такива магазини на малки частни кооперации в Атина и в по-големите градове. Те така се и казват - Хильопитес - и ги продават или в пакети или в насипно състояние от чували.
Но понеже знам, че ти имаш машина за правене на паста - ще ти пратя оригиналната рецепта за хильопитес. Само потърпи да я преведа. Снимка на ЛС.

У дома днес - отново KFC, картофено пюре и една баница се пече (ще видиме този път какви ще са корите   #Crazy newsm78 )

**моля за извинение, снимките са стари - но докато се усетя ?! ги напъхах в кутии, че ги носихме на пикник. Баницата - в следващия пост. Чакам фотографа да ми я качи.

ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ - здрава, успешна и ползотворна седмица  newsm51

# 44
Засега само запис, че сме на една изчистваща програма. Като започна да готвя ще имам и снимка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт