Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

  • 236 383
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
И  аз ще помоля за рецептата за пататника и за бисквитената торта на Скайблу...харесва ми, че бисквитите са вертикано сложени Simple Smile
От мен умен сладкиш с кафе и уиски Simple Smile Много вкусен.

# 526
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 053
 Пататник на фурна
Килограм картофи,като една трета от тях нарязва на тънко,като за чипс, а другитете на рендето.Рендосаната смес обърквам с три яйца,добавям олио и сирене.Овкусявам със сол,чубрица и джоджен.В чугунен съд редя картофените шайби,заливам с овкусената смес и пека на 200 градуса.

# 527
  • София
  • Мнения: 15 825
Хапки с кренвирш , в средата е кашкавал.

# 528
  • Мнения: 9 451
това от клипчето в интернет ли е? Хубаво ли става, не е ли много хлебно?

# 529
  • София
  • Мнения: 15 825
това от клипчето в интернет ли е? Хубаво ли става, не е ли много хлебно?
Идеята е от клипчето, но после като го гледах видях,че е с бутер тесто, а аз го направих с мая, та се загубиха кренвиршите.

# 530
  • Мнения: 9 451
благодаря. Каня се да пробвам , но само с бутертесто ще да е  Peace

# 531
  • Мнения: 1 265
                            ДОБРО УТРО СЛАДКИ И СОЛЕНИ МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА smile3525

иланг-иланг - твоята рецепта за пататник-а е много по-лесна от мойта. Сега със сигурност ще се направи. Но нямам чугунена тенджера, какъв друг съд е подходящ за твоята рецепта? Благодаря  bouquet
Тайна - закуската днес ще е от теб, от мен напитката - айрянче или чай? Hug
Ала-Бала - вземам си парченце от "Умния сладкиш"; а и рецептата изглежда лесна chef
SkyBlue - какви бисквити ползваш за тортата? Чакаме рецептата  Rolling Eyes
пеп-чо - пак ще си ям сама "баницо-питата", че у дома трудно се преглъща всичко зелено  Laughing
Фея - Честита и на теб Новата Година - великолепно меню  bouquet
Mitonela - еклерчета и соленки от парено тесто -ММММ, любими нещица у дома Shocked

Моите творения от вчера
* макарони на фурна


* KFC пилешки малки бутчета


* "Тит куай" (незнам как се пише на виетнамски Mr. Green) - печени свински гърди с кожичката - в специална марината и на грил-фурна - невероятна вкуснотия

Скрит текст:

* Ориз по виетнамски - просто се различава от китайския по някои подправки и добавки; има по-различен вкус


*салата краставица и домати - без лук и т.н. - само сас сол


                           ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ХУБАВ ДЕН И УСПЕШНА СЕДМИЦА

# 532
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
sem22
Напиши маринатата за свинските гърди.
В опит да намаля малко яденето след празниците направих една салата Цезар, не че тя спада към диетичните;)

# 533
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 053
 Sem22,предполагам керамичен или стъклен съд би свършил работа.Важното е да е с дебели стени.

# 534
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
От мен свинско с бяло вино

# 535
  • Мнения: 2 152
Страхотни вкуснотии - няма да изреждам, но пак ми се отвори апетита  Joy

от нещо - ей такова Дзверско - http://batimiti.blogspot.bg/2017/01/blog-post_8.html


# 536
  • Мнения: 1 265
sem22
Напиши маринатата за свинските гърди.

Ала-Бала - понеже рецептата не е моя, а е добре и да се види - направо ти изпращам целия клип.
Успех с правенето, много е вкусно. При нас малко кожата стана много твърда , но тази вечер ще пека втора път и за нея ще намаля градусите. Освен това по мое мнение няма нужда от намазването трети път (за второ печене на кожата) - става много солена. Самото месо обаче е ужаааасно вкусно!!! НО ТИ сама ще си прецениш!

Жаренная свинина с хрустящей корочки - готви една украинка, живееща във Виетнам.
 https://www.youtube.com/watch?v=xXqaBAOQ3gg&index=12&lis … 0EAIAkFZknjYIUtlG
приправа 5 запахов!!!!
смес от равни к-ва смляни: джинджифил, канела, кориандър, кардамон, анасон, чесън на прах + червен пипер мъничко за цвят!!!

# 537
  • USA
  • Мнения: 2 446
SkyBlue - какви бисквити ползваш за тортата? Чакаме рецептата  Rolling Eyes

Аз използвах 2 пакета шоколадови и два бели, но може всякакви, а крема да е контрастен. Ето снимка как ги подреждам в тава с откопчаващо се дъно.


 Вземам кафява бисквитка, намазвам тънко с нутела, после крем и похлупвам с бяла бисквитка. Така получения сандвич топвам за секунда в прясно мляко (аз сложих и малко кафе) и изправям в тавата. Като обиколя един ред, намазвам с крем и започвам пак, докато запълня формата. Измазвам с крем и отгоре и украсявам по избор.
Кремът може да е какъвто харесвате. Този път моя беше "изчисти хладилник", но се получи много вкусен и ще го правя пак. Сложих пакет филаделфия, разбита с половин кутийка кондензирано мляко, 200 грама шоколад, стопен в 2 чаши животинска сметана, 5 жълтъка, останали от правене на ореховки (тях ги обработих топлинно на водна баня) и няколко лъжици нутела прибавих за разкош. Всичко това в една голяма купа за един час в хладилника и после разбих до пухкав крем, в който добавих 2 чаши ситно смлени лешници, защото обичаме тортите с ядки.
Скрит текст:

# 538
  • Мнения: 1 265
SkyBlue - Благодаря за отговора  smile3525 Наистина лесна торта. Щом и крема е по желание. Стига да намеря по нашите магазини такива бисквити.

# 539
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Ейй, отварям темата и очите ми изпадаха от красоти и вкусотии  Hug Страхотни сте, момичета и момчета  bouquet Hug
От мен нещо скромничко - омлетчета с броколи и моцарела, с гарнитура от запечени на фурната резенчета от пушени свински гърди

Общи условия

Активация на акаунт