Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

• 236 382
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Започвам да черпя идеи и вдъхновение - благодаря за хубавата тема  bouquet

# 541
За много години на всички в групата.Да се запиша с една баница с турски кори

# 542
  • София
Свински джолан с картофи, без подправки, само със сол. Опитах да го обърна от по -фотогеничната страна, но тръгна да се разпада и се отказах.

# 543
Честита нова година и от мен! Желая ви здраве!  Hug

Издирвам рецепта от едно време (преди поне 40години) - кифлички с амонячна сода, вретеновидна форма, посипани с кристална захар, ронливи, без пълнеж. Правили са ги в сладкарниците. Ако някой ми даде насоки, ще съм много благодарна!

Лозови сарми

Памук погача - отново и отново

Домашно мюсли

Пица

# 544
За много години на всички! С пожелания за здраве много щастливи дни и да ни е вкусно и приятно в кухнята  Simple Smile bouquet

# 545

Пълнени Картофки с сирене , яйце и подправки

Пълнени тиквички с кайма и доматен сос и соев сос . За жалост каймата изобщо не беше като хората .

# 546

Да не съм само воайорка, разногледа станах Crazy, много вкусотии тук, много нещо Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, следобедните понички.

# 547
                                 ПРИВЕТ ВКУСНИ МОМИЧЕТА   Hug

Аз много набързо с две нещица
*закуска - топчета със сирене

*масленки с орехови ядки

# 548
  • DE
Аз наминавам  с
Tутманик

Гъби

Манджа в гювеча

# 549
  • София
labrex, поничките пържени ли са? Много добре изглеждат и си ги оформила чудесно! Може ли рецепта, ако имаш и за глазура /розова, като лидълските/? На детето много му харесват тези от Лидл, но на мен са ми много мазни. Опитах да направя у нас на фурна, но нямаха нищо общо с другите, а и глазурата нещо не я докарах. Може би захар, вода и цвекло или сироп от червено грозде имам, още замразени ягоди и сладко от малини.

# 550
labrex, поничките пържени ли са? Много добре изглеждат и си ги оформила чудесно! Може ли рецепта, ако имаш и за глазура /розова, като лидълските/? На детето много му харесват тези от Лидл, но на мен са ми много мазни. Опитах да направя у нас на фурна, но нямаха нищо общо с другите, а и глазурата нещо не я докарах. Може би захар, вода и цвекло или сироп от червено грозде имам, още замразени ягоди и сладко от малини.

verabel, пържени са и тестото е от айрян, яйце, олио, сода.......по тая рецепта, просто са бързи и на вкус са добри. Преди време имаше рецепта за печени понички тук във форума, нямам време в момента да търся, може би някой ще помогне, щом не харесваш пържени, тези ще ти допаднат. Розовата глазура не знам каква е, аз напоследък  използвам готовите глазури от Кауфланд, химия са сигурно, но са много вкусни. Има карамелена, лимонова, шоколадова, прахчето се разбърква само с мъъъъничко водичка и мажеш върху........кекса при мен най-често. А може от лимон и пудра захар да си направиш бяла и да я оцветиш със сладкарска боя. Peace

Уф, като бързам, сега видях, че си правила печени, значи пак пробвай или търси друга рецепта. Не съм сигурна дали не беше донати на фурна рецептата? newsm78

# 551
  • София
Благодаря, labrex, може да ги опитам и твоите.  А гевречетата как ги направи, с шприц ли?

# 552
Благодаря, labrex, може да ги опитам и твоите.  А гевречетата как ги направи, с шприц ли?

С две стъклени чаши, голяма и една ракиена. Изрязяните кръгчета от ракиената също ги пържа, не ми се разправя сто пъти да намесвам, разточвам и изрязвам. Peace

# 553
  • София
Благодаря, labrex, може да ги опитам и твоите.  А гевречетата как ги направи, с шприц ли?

С две стъклени чаши, голяма и една ракиена. Изрязяните кръгчета от ракиената също ги пържа, не ми се разправя сто пъти да намесвам, разточвам и изрязвам. Peace
Благодаря, и аз така ги правих. Но да попитам, може нещо друго да има,.

# 554
Коледно-новогодишния отчет от мен:

Бъдни вечер - содена питка, боб в гърне, печени печурки, сарми, пълнена тиква, тиквеник, ошав, трушии разни и вечерята на децата:)))

Коледа - пълнен със сарми млад петел....много любимо мое ястие...няма снимка след запичането за загар...забравих.

Коледната питка

Парченце

Питката за Новата година

Късметлийската баница...

Кифлички ...със сирене:)))

Рохлите на Наталина

Фунийкии и слепени бисквитки...тези са от мама, имаше и Добуш торта, но снимките са "забегнали" нейде.

Целувки по молба на дребната

Супа от гъби припънки

Омлет обери хладилник- със сирене, кашкавал, пилешко и зелени маслини

Лучена яхния

Хубава вечер на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт