Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

• 236 338
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Дояде ми се цаца посред зима.

# 586
Лабрекс ето рецептата:
Скрит текст:
Скрит текст:
4 яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч газирана вода
1 бакпулвер
2 ванилии
Аз я правя с половината продукти за по-малката кексова форма. С лимонадата стана по-сладък и е можела да намаля захарта, но ние обичаме сладко.
Ето какво още съм си записала: пече се в студена фурна 30 минути само на долен реотан, след което се вкл. и на горен. Градусите са 180-190 през цялото време.
Няма точно теб да уча  Hug, но аз специално за печене винаги спазвам какво са написали в рецептата Embarassed /студена фурна, загрята фурна, градуси...../

Що да не ме учиш, искаш ненаучена да си ходя! Simple Smile  mama iasi, благодаря! Правила съм някакви с газирана вода и оранжада, ще пробвам и тоя, хубави стават! bouquet

huliganka, какво правиш, момиче, не мога да се отлепя от монитора! Heart Eyes Crazy bouquet chef

# 587
  • USA
И аз с кексче, шоколадово със соев сос Mr. Green
labrex, много сочно кексче, може ли рецепта.
*sve*, обожавам кисело зеленце с мръвки.
Мезетата на иланг и батето са "ох, нямам думи"

У нас- пържоли-слънце,

погачица със сирене,

и домашна торта и бонбони

А, и рогчета правих оня ден, тук някой ме подсети

# 588
И аз с кексче, шоколадово със соев сос Mr. Green
labrex, много сочно кексче, може ли рецепта.
Скрит текст:
*sve*, обожавам кисело зеленце с мръвки.
Мезетата на иланг и батето са "ох, нямам думи"

У нас- пържоли-слънце,

погачица със сирене,

и домашна торта и бонбони

А, и рогчета правих оня ден, тук някой ме подсети

SkyBlue разбира се, пиша я посред нощите, тъкмо влязох на спокойствие да погледам вкусотии. Heart Eyes Simple Smile

Шоколадов кекс с лимонова глазура

Скрит текст:
150 гр брашно
4 с.л. какао
1 ч.л. сода за хляб
120 гр захар
3 с.л. олио
200 мл суроватка /при мен прясно мляко + 1 с.л. оцет/
Ванилия/ванилова захар
2 с.л. соев сос /посочен Кикоман, при мен обикновен Класик/

Глазура:

50 гр. краве масло
200 гр пудра захар
3 с.л. лимонов сок

Смесват се в купа брашното, какаото, содата, ваниловата захар. В друг съд – суроватката, олиото и соевия сос, след което се смесват сухи и мокри съставки, /аз направо изсипвам течните една по една върху сухите продукти в купата и след това бъркам хубаво, обикновено с вилица, може и с тел. В намаслена или покрита с хартия форма за кекс се сипва сместа и се пече на 180 град. в предварително загрята фурна 35-40 мин в зависимост от печката. Пробва се с пръчица за готовност. След като изстине добре, се нанася глазурата: смесват се маслото,  половината пудра захар и лимоновия сок. Разбиват се до пухкава смес, като постепенно се добавя останалата пудра захар по време на разбиването. Не съм правила дадената глазура, използвам готова лимонова от Кауфланд, нанасям върху топлия кекс. Кексчето е за малка продълговата форма. Соевият сос не знам каква роля играе, но не се усеща, а самият кекс е малко като натуралния шоколад, в смисъл не е прекалено сладък. Много ни харесва вкъщи, един шоколадов такъв, глазурата се връзва добре с неговия вкус, от малко продукти е, може да се забърка по всяка време. Правя го точно по рецептата, с везна меря продуктите. Peace

Страхотни рогчета си спретнала, тия слънце-пържоли много апетитно изглеждат, питата и тя разкошна, тортата....... Heart Eyes Crazy chef bouquet

# 589
                    ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА love001 newsm03

Ноща е време за сън, но някои като мен стоят пред монитора и се наслаждават на вашите апетитни ястия и вкусни десерти bouquet chef

Тайна - еех цаца! Тукашната не е такава както черноморската Shocked
SkyBlue - интересно предложение за пържоли - рецепКата моля  Heart Eyes
labrex - рецепта лесна за апетитен кекс - ама като не го ще младежа този десерт?!  #2gunfire
huliganka- днес съм на гости при теб - тутманик и тортичка  Hug
Etigra, mama iasi, Albena Markova, *sve*, Did_ka, Ала-бала, иланг-иланг - ИЗКУСИТЕЛКИ  chef bouquet

Мойте творения в кухнята -
*баница - от както открих как да направя турските кори мекички?! - стана просто чудесна

*мъфини с ябълки и шоколадови парченца

*закуската

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 03:00 от sem22

# 590

Честит Атанасовден на именниците!
Такива вкуснотии сте заформили, че една седмица няма да мога да дойда не мене си ... hahaha

Много подходяща "баница" за това зимно време - http://batimiti.blogspot.bg/2017/01/blog-post_17.html

и порция

# 591
Домашни курабийки с фъстъчен крем

http://daruti.snimka.bg/cooking/kulinarni.814772.37738738

http://daruti.snimka.bg/cooking/kulinarni.814772.37738739

Как да направя така, че направо снимката да се вижда? newsm78 Прикачи се е бъгнал, от снимка.бг нещо не се получава.

# 592
  • München, Deutschland
Дара888, и аз се мъчих, снимка.бг не дава директен линк и не може да се отвори в отделен прозорец, т.е. няма да стане директно да се вижда снимката. В друга тема четох, че в ифотки ставало лесно качването на снимки, не съм го ползвала обаче.

# 593

Момичета, става, с десен бутон върху снимката, копирате адреса на изображението, пействате го в тага за снимки. Peace

Ето Дарините сладки, иде ми да си прибера чинийката! Heart Eyes

# 594
  • София

Как да направя така, че направо снимката да се вижда? newsm78 Прикачи се е бъгнал, от снимка.бг нещо не се получава.
И снимката се бъгна, цели албуми ми липсват, даже заключените.

# 595

И снимката се бъгна, цели албуми ми липсват, даже заключените.
И при мен е същото .80%от снимките ми ги няма и затова и не качвам .

# 596
Аз качвам в maimundere.net , нямам проблеми никога. И за да не е само спам, едно сладкишче от последните дни:

# 597
  • Варна
Честито на всички именници и със здраве да си носят имената newsm51
За днес в почивния...ама работен  у дома една гореща леща...имаше и пиле с грах...ама койти се сеща ,че батерийте на фотото трябва и да се зареждат
тутманик,козуначени кифлички и козуначе с локум,сладко и шоколадови топчета и една бърза баклавичка...от останали кори от баници и тиквеници...
Връщам се да ви разгледам красотите на всички
newsm51 newsm51
Батето,Пепи,Иланг,Или..супер сте
По парченце от Поли пица и от закуските,от Гуинет кремче,отСем пълнено кюфтенце,палачинки и къпкейзче,от Мама парченце от кекса,от Дидка бобец с  питка,от Све тортичка,от Лабрех кексче,от Хулиганка тройно шоколадово,от Тайна рибка,от Ску погачица и рогче,от Дар курабийка,от Чопи сладкишче.....

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 18:50 от megansg

# 598
Тайна, и на мен ми се прияде цаца сега!

Фъдж с кокосово масло  Heart Eyes

# 599
по въпроса за снимките - синковеца казва ЧЕ най-сигурния начин било  newsm78 #Crazy със (а той е вътре в нещата - това му е част от работата, но аз не знам как да ви го обясня и за това давам линк)

www.photobucket.com

Ето и една много вкусна пилешка супичка

Общи условия

Активация на акаунт