Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 4

• 236 331
  • 738
  •   1
Отговори
# 570

Охоо у, тука покрай вкуснотиите се е зоформило нещо като "осиновяване" ... То и аз искам някой да ме вземе под крилце, ама на` - не ми се отваря парашута  Joy
Тайна, не мога да повярвам, че свинските опашки са отишли за кучетата - такава дзверска вкуснотия. Само ги дебна по месарниците - па стават такива ... да си олижеш пръстите.
Тези дни съм натрупал доста неща за показване, но ... пусто време, нещо взе да не ми стига  hahaha

За сметка на това имам ново изделие - мортадела домашна почти по болонски, с което се вясвам за малко и набързо.

# 571
  • София
Фантастично изглежда!

Мидкооо, от какво салатата ти е станала розова? Цвекло?

Продължавам с предложенията за веган ястия от лесно достъпни продукти.

Закуска преди училище: пълнозърнест хляб, намазан с домашен "течен шоколад" (банани, какао, фъстъчено масло, портокалов сок) и мандарини

Фея, може ли някакви приблизителни пропорции за домашния течен шоколад? Нещо не мога да го нагодя на вкус и консистенция.

# 572
Леле, Бате, уби ме с тази мортадела  omm
иланг-иланг , страхотни рогчета, крайно време е да ги направя.....
megansg , кебапа, ах кебапа  Heart Eyes

У дома - поредната футболна супа

Бутчета с картофи, бира, чесън....

Бутчета 3 лъжици (Пепи  bouquet), картофи соте с черен пипер, чесън и копър, печено броколи натюр

Любимо  Heart Eyes

Пица...от както видях пиците на Джейми Оливър се успокоих, неговите по безформени и от моите  Mr. Green

Фото от тавата  Laughing - Кренвиршки и закуска с кълцан кренвирш, кис. краставица, маслини, топено сирене и кашкавал...имаше снимка и с разрез, но  33uu

Вкусна вечер ви желая  bouquet

# 573
  • от точка К до точка С и обратно
Изкушена съм от месните кулинарни фантазии на батето, но у дома разтоварваме след празничните трапези. Даже десертите ми са с малко калории.
Бонбони от тиква с кокосово масло и ядки

Чийзкрем с тиква и стевия

# 574
                      ДОБЪР ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ smile3525

Гуинет вземам си бонбонче
polly - и у ваща къща ли казвате "футболна супа"? Превъзходно меню - особено ако пържолката е печена на жар?!  #Crazy
Бате - не се занасяй, ами се стегни да ни осиновиш  Shocked Мортаделата е ММММ
Фея Кръстница  bouquet Hug
megansg чинийката с кебапа е за мен  Rolling Eyes
иланг-иланг, Лабрекс  десертите от вас  chef bouquet

От мен:
* пица калцоне по рецепта на пеп-4о - но синковеца не ми хареса плънката, а пък птестото било божееествено - ха сега де , не мож угодиш на тази младеж #Crazy newsm78

*пълнени кюфтаци "а ла руло Стефани" (снимка преди печенето)

десерт не правих, че има още от салам-тортата във фризера

Спорна и усмихната седмица от мен на всички

# 575
# 576
  • ВАРНА
 Ех,че хубава тема!И аз цопвам в кликата на желаещите за временно приемно семейство.Понякога съм жална някой да ми приготви храна,да ме поглези....ама няяяяма.Има ли мераклии за споделено хапване на ротационен принцип да свирка  Flutter
 Ето и телешкият ми суджук,който добре,че заснех.....рязко намалял,като количество.

# 577
Здравейте за много години. То аз докато си кача новогодишните рецепти и ще стане пролет! добре, че снегът се задържа и ми е още ящно, новогодишно и снежно!
Бате, ама какви са тия мортадели и суджуци иланг-иланг...направо не ми се става от масата с такива вкусотии!
Гуинет, в сряда ще правя едни домашни бонбони, но си взимам от твоите, изглеждат много ароматни и леки- моите са доста по-калорични Simple Smile
Искам и солена корона, и рогчета, и макарони на фурна, ааааааа! А днес в една кулинарна група се припомних добрия стар крем карамел, и пак ще го направя. Но засега, ви черпя с едни мандаринови къпкейкчета
МАНДАРИНОВИ КЪПКЕЙКЧЕТА

# 578
  • там където има винаги вятър
Ех, вкусно, вкусно.....но май ми се яде нещо соленичко  Wink но и сладко не бих отказала  Embarassed
иланг-иланг - искам рогчета и телешки суджук
Labrex - обожавам макарони на фурна, но у нас стават все едни сбити, сбити, не че ги изхвърляме
megansg - и аз такава супа обичам - гъста, а зелевите сърми у нас са мираж и не само те, ами всичко с кисело зеле, че тая година моя мъж не го скопоса  #2gunfire
Фея Кръстница - възхищавам се на всичко което правиш, изглежда ми много сложно и отнемащо време, но браво на теб  Peace
Батето - крайно време е да покажа в къщи какви луканки, мортадели ...........абе всичко зверско що правиш, може пък да ме е огрее с тоя слоукукър  newsm78 Joy
polly - от теб си вземам пица
sem22 - чудни "пълнени кюфтаци"
Etigra - много интересни къпкейкчета
Гуинет - харесаха ми бонбоните, спира ме това кокосово масло  Rolling Eyes сигурно и в "наше село" го има, ама кой ти е търсил.
Ала-Бала - ще си кусам от твоите бананови палачинки, макар че и аз като пеп-40 правя катми - с мая, дори и само с вода, а не с прясно мляко, че нещо не го долюбвам това от магазините, а пък ми е трудно да чакам сутрин млекаря в квартала/ в събота и неделя  си вземаме, но го правя на кисело мляко/.

И да не кажете - тая писала, писала ще ви покажа сладките нещо от вчера/че ми е трудно снимане, сваляне, качване - техниката ми е такава/
кекс -рецептата ми е от Джемма, като за тая малка форма правя 1/2 от нейната и този път поради липса на газирана вода, сложих лимонада. Полят е с "коледните" шоколади - що нещо има още  ooooh!

и парченце

и тъй като тиквите започнаха да измръзват в гаража:
тиквеник  - направо в тавата

и печена тиква - с вода и захар, само така я ядем, а аз я проядох от преди няколко години

сега фризера е пълен с торбички с тиква готова за печене.

# 579
бобец

бобец

пица-кратер

фъч

паламуд на фурна с подпровки

питки с подправки и сушени домати

# 580
  • Русе
Щастлива и успешна Нова година, кулинарни вълшебници! Вкусно и разнообразно да е в темата и тази година!
От мен скромно с едни свински пържоли в зелев лист и  пилешки пържоли с кисело зеле

и торта с бишкоти и крем с маскарпоне

# 581

Мандариновите къпкейкчета на Etigra отидоха в списъка с рецепти! Heart Eyes bouquet
Разните му суджуци и домашни мортадели...........УнИмях! Heart Eyes Crazy chef bouquet
Пица и калцоне искам! Heart Eyes А тортичката на  *sve* ми е много любима и често правена! Heart Eyes bouquet
mama iasi, подскажи рецептата на Джема за кекса, прекрасно изглежда! Heart Eyes bouquet

И аз с кексче, шоколадово със соев сос Mr. Green

# 582
  • там където има винаги вятър
Лабрекс ето рецептата:
Скрит текст:
4 яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч брашно
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч газирана вода
1 бакпулвер
2 ванилии
Аз я правя с половината продукти за по-малката кексова форма. С лимонадата стана по-сладък и е можела да намаля захарта, но ние обичаме сладко.
Ето какво още съм си записала: пече се в студена фурна 30 минути само на долен реотан, след което се вкл. и на горен. Градусите са 180-190 през цялото време.
 Няма точно теб да уча  Hug, но аз специално за печене винаги спазвам какво са написали в рецептата Embarassed /студена фурна, загрята фурна, градуси...../

# 583
Тези дни от задачки и работа не ми остана много време. Врътнах една мусака и днес за обяд си носих в кутийки салатка айсберг с домати + парче от мусаката

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 15:01 от bubanka

# 584
Усукан тутманик

Скрит текст:

и Тройно шоколадова торта

Общи условия

Активация на акаунт