Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 994
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!
Искам да изпържа черен дроб ,но да стане крехък (свински дроб).Из интернет чета за предварително наръсване на дроба с хлебна сода за около 1-2часа,изплакват го и се получавал много крехък.Някой има ли опит с тая технлогия?Аз съм го киснела в прясно мляко.  Laughing
По тази рецепта на pep-4o не съм имала фалове:

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg29494.html#msg29494

ПП Пепи, извинявай, че се изявявам вместо теб. Hug

# 511
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Здравейте!
Искам да изпържа черен дроб ,но да стане крехък (свински дроб).Из интернет чета за предварително наръсване на дроба с хлебна сода за около 1-2часа,изплакват го и се получавал много крехък.Някой има ли опит с тая технлогия?Аз съм го киснела в прясно мляко.  Laughing

рецептата на Пепи е чудесна. Предлагам ти да погледнеш и в тези блогове.
Ванката Пейчев също има много добра рецепта, но не мога да я намеря  newsm78
Дано и той се включи по-късно.
Пробвала съм всичките и съм доволна.

http://zi4e57.blogspot.bg/2010/10/blog-post_09.html  на ЗИЧЕ

http://slavka-kozareva.blogspot.bg/2015/03/blog-post_12.html  на СЛАВЕНА

Ето и едно мнение, което съм си копирала от някъде, но нямам спомен на кого е:
"Рецептата е на стар майстор на всякакъв вид дроб/ без пилешкият/!Измивате обилно,не осолявате ,а нарязвате на нужната дебелина или парчета.2-3 супени лъжици сода бикарбонат се смесва с дробът!Омесва се и стои така 20-30 минути!След това се измива обилно със студена вода,овкусява се с подправки и сол и се пържи или пече на скара!Разликата е невероятна!Дробът е сочен и "пухкав" и вкусът му е различен!"

# 512
  • Русе
Здравейте!
Искам да изпържа черен дроб ,но да стане крехък (свински дроб).Из интернет чета за предварително наръсване на дроба с хлебна сода за около 1-2часа,изплакват го и се получавал много крехък.Някой има ли опит с тая технлогия?Аз съм го киснела в прясно мляко.  Laughing

Не е пържен, но е вкусен.  Simple Smile

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/06/blog-post.html

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/02/blog-post_7.html

По тази технология също можете да си направите вкусен и много крехък свински дроб.

Успех!

# 513
Благодаря на всички за рецептите и съветите !  HugНа Пепчо съм правила рецептата,много е сполучлива.За рецептите на Пейч не се и съмнявам ,със сигурност ще  опитам някой от тях за разнообразие ,знам че няма да съжелявам.Мен ме заинтригува технологията с хлебна содa.
tutulina ,благодаря ти ,ще опитам технологията на стария майстор с хлебна сода ,да видим какво ще се получи. newsm78дано дроба  не ми замерише на мекици Joy

# 514
  • София
Правих нещо като н,оки за една супичка, само че не си прецених добре количеството и сега имам излишна смес от варени намачкани картофи и сурово яйце. Как бих могла да я уползотворя?

# 515
  • София
Правих нещо като н,оки за една супичка, само че не си прецених добре количеството и сега имам излишна смес от варени намачкани картофи и сурово яйце. Как бих могла да я уползотворя?

Зеленчукови кюфтенца на фурна

Картофена пица с домати и аншоа

# 516
  • WonderLand

ньоки за фризера,  картофени кюфтенца ако добавиш лук,  магданоз и каквото още обичаш,  може да добавиш сирене и бекон и да ги запечеш като мъфини,  а ако добавиш брашно,  достатъчно,  че да може да се точи,  може да си направиш плоски картофени питки.  Също може и на руло да ги наптавиш с плънка от праз,  сирене и спанак.

# 517
  • München, Deutschland
Картофени кюфтенца
Овчарски пай
Купички от картоф, които да напълниш с каквото ти се намира - кайма, гъби, сушени домати, сирене, няколко вида сирена...
Крокети - като кюфтенцата, но ги овалвам в галета и са малки и кръглички. Поднасям всяко набучено на клечка за зъби.
Огретен, т.е. да добавиш сирена и да запечеш
Заготовка за гювечета, към която да добавиш пак гъбки, пуш. мръвчици, сметана...

# 518
  • München, Deutschland
Остана ми тесто за пай (правих тиквен). Количеството е за 2-4 малки пайчета (имам нови съдчета и искам да ги тествам Embarassed). С какво да напълня? Не искам пак тиквен, ябълки не обичам особено, но в краен случай ще е такова...
Сметаните ми свършиха...

# 519
  • София
Остана ми тесто за пай (правих тиквен). Количеството е за 2-4 малки пайчета (имам нови съдчета и искам да ги тествам Embarassed). С какво да напълня? Не искам пак тиквен, ябълки не обичам особено, но в краен случай ще е такова...
Сметаните ми свършиха...

Може да намажеш с мармалад или някакъв крем.

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 14:47 от Vanja77

# 520
  • София
Благодаря за идеите.  Hug

# 521
Имам 5 килограма дюли. Какво да направя с тях - само да не е сладко или мармалад? Някакъв сладкиш, кекс, щрудел, пай? По възможност нещо лесничко и бързо, като за не много опитен готвач.

Гледах в Супичка някакъв сладкиш с ябълки и дюли, дали ще мога да заместя ябълките изцяло с дюли? Кекс с дюли и ябълки от леля Тотка

# 522
  • София
Имам 5 килограма дюли. Какво да направя с тях - само да не е сладко или мармалад? Някакъв сладкиш, кекс, щрудел, пай? По възможност нещо лесничко и бързо, като за не много опитен готвач.

Гледах в Супичка някакъв сладкиш с ябълки и дюли, дали ще мога да заместя ябълките изцяло с дюли? Кекс с дюли и ябълки от леля Тотка

Ето една много лесна рецепта: Сладкиш "Рай"

# 523
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Тези две рецепти ти ги пускам както съм ги копирала, а за другата на КРЕМЕНА ти давам линк

Печени дюли в МВ на Мама Цоцоланка - "В йенския, голям капак(защото имам и малък от малка такава тенджерка) сложих изчистените, измити и нарязани на не много големи парчета дюли. Налях малко водичка, може би да запълни дъното. Сложих отгоре захар и на 850W пекох около 15 мин. Като това време май го разделих на 2. Ако ти се стори,че дюлите не са готови - пускаш още 3-4 мин. Печените дюли ги обичам, когато горе пукнат едно особено и захарта направи пяна......."

Печени дюли във фурна : "3-4 дюли , пакет локум , 10 ореха , 25 гр.стафиди , захар , мед и сок от компот (може и листа индрише но забравих да сложа ) Дюлите измити разполовени и почистени от семките подреждам в тава с фолио.Отгоре слагам стафидите , орехите блендирани на едро ,нарязан локум, по к.л.мед,захар и отгоре заливам с компот Покривам с фолио и пека на 250 градуса до готовност."

http://www.cookwithasmile.com/%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0% … 0%B5%D1%85%D0%B8/  печени дюли с орехи и мед на КРЕМЕНА

Hug

# 524
Много благодаря! Със сигурност тези 5 кг ще ми стигнат да пробвам и печените дюли, и сладкиша.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт