Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 109
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • Down south
Daylilу, никакви кантарчета не ползвам аз.

2 неща от мен:

1во:

Ако парчетата самите те са бухнали неравномерно, според мен не се е омесило добре тестото и не се е разпределила хубаво маята. Ако имаш робот, меси с него - разпределят се много добре съставките. От много време вече така процедирам и се омесва чудесно, да не говорим колко е по-бързо.

и 2ро:

Гледай парчетата да се горе-долу еднакви на размер като ги отрязваш.

Нищо друго няма, никакви други тайни, просто се свиква с времето, окомерът е много сигурен съветник, просто, както и Пролетно цвете написа, иска време да свикнеш. Wink
Аз съм пишман готвачка Sad но в името на българската кухня и прочутите питки ще пробвам да се справя, доколкото мога.
Благодаря за изчерпателните съвети!

# 331
Кажете ми моля как да изпека агнешки бут, 1,5 кг горе долу- не съм пекла отдавна и ме е страх да не му сгафя нещо на месото.

# 332
  • Sofia
В плик.За 2ч.ще е готово.

# 333
  • Русе
Кажете ми моля как да изпека агнешки бут, 1,5 кг горе долу- не съм пекла отдавна и ме е страх да не му сгафя нещо на месото.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_20.html

# 334
  • Sofia
Колко бакпулвер се слага на кекс?
Пакетчето е 20гр.

# 335
  • София
Пакетчето е 20гр.

Зависи от количеството тесто, а също и от съставките.

# 336
Пакетчето е 20гр.
Сложи половин пакетче, на мен с 15гр. ми е много и вкуса на бакпулвера се усеща.
Обикновено пакетчетата са 10гр.

# 337
  • Sofia
За нормален кекс,с 3бр.яйца,чаша захар,2ч.брашно,1/2ч.олио,1ч.ч.пр.мляко....казвайте по-бързо,че вече ги забърках,остава брашното с набухвателя

# 338
  • София
За нормален кекс,с 3бр.яйца,чаша захар,2ч.брашно,1/2ч.олио,1ч.ч.пр.мляко....казвайте по-бързо,че вече ги забърках,остава брашното с набухвателя
10 грама

# 339
  • Sofia
Мерси

# 340
  • Русе

10 грама .

# 341
  • Sofia
Бухна чудесно кекса,мерси

# 342
Моля, дайте изпитана рецепта за бързи соленки със сирене и бакпулвер.

# 343
Марчева, не се хаби да пишеш. bouquet От телефона се отваря линка.

# 344
  • София
Марчева, не се хаби да пишеш. bouquet От телефона се отваря линка.
Оф, благодаря ти! Точно бях извадила тефтера и се приготвях за писане, защото не ми разрешава да го копирам, защо , не зная. Може и да си имат правила. Пак да ти повторя изписала съм се `щото съм обстоятелствена, и говоря много, но като работа не е трудно, даже елементарно. Ако можеш да влезеш пак погледни рецептата "Бадемова шоколадова торта с круши", тази рецепта влиза в моите топ 10 на рецептите ми. Това не е торта , а фантазия от шоколад и меки, но хрупкави круши.  Нещо като Шоколадово суфле, но изпечено една идея повече. Напиши заглавието ѝ в Гугъл и ще ти излезе веднага, ще я познаеш по Танталената   Simple Smile книжна салфетка, първата е от снимките. Отваря се веднага в "Готвач Бг" .Освен това е елементарна за приготвяне, аз и така обичам, бързо и лесно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт