Парфюмни размисли и страсти-203

• 130 796
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Изчетох старите теми, в които е писано за Musc Ravageur Frederic Malle и мненията са доста разнопосочни.Някой може ли да даде някакъв отзив към днешна дата /в този студ/?Няма да го отстрелям на сляпо, но ми се иска да се съсредоточа между него и още един и естествено да ги търся за проба.
Предварително благодаря! bouquet

# 136
  • Велико Търново
Аз нямам парфюм - мечта, тъй като интересните за мен и споделени от вас са ми непознати, и ако се опознаем, не знам дали ще има химия помежду ни Wink
Искам да попитам, за какъв сезон е подходяща Лежерната Пантера на Картие ? Тествах преди известно време, беше сравнително топло навън, първоначално ми дойде силен и тежък парфюма, но с течение на времето..ах... Heart Eyes разкри прекрасни нотки, и неподозирана свежест. Та, струва ли си да го придобивам за предстоящия сезон, или да изчакам пролетта?

# 137
Да споделя най-последната реклама на J'adore, появила се в интернет наскоро:
https://www.youtube.com/watch?v=OaJ-TE1xZVA

# 138
veka
Цитат
WaltherP99, аз нямам желание да уча някой на професионално поведение, защото никой не ми плаща затова, но пък няма да си купя нищо от това място или този човек - имам си принципи.Отделно нямам желание като ходя до мола да си облека рокля с гол гръб и червени обувки на ток, както и да си сложа чанта с лого на приет за скъп бранд в България.Не съм длъжна да доказвам доходи и стандарт по магазините, вярвам че като човек, който е пътувал по света разбираш за какво се възмущавах в онзи пост. Peace
Колкото до Женева, съмнявам се че там цените на въпросния бранд са толкова по-високи отколкото установените цени на пазара.В крайна сметка дори и богатите вече не са толкова ларж колкото преди  Wink и 150 евро разлика биха я "спестили" за нещо друго като например вечеря на един човек на брега на Женевското езеро.

Отличен пост  Peace
Но това не трябва да се учудва толкова-в Бг е норматив да те посрещат и обслужват спрямо това как е облечен човек.Ако се замислиш на колко места в Бг можеш да получиш истински качествено парфюмно обслужване?
Колкото до Женева-нереално скъпи са всички услуги,заведения...почти всичко.За да ми оправят брадата-скъсяване и подравняване в София ми взимат между 6 и 10 лева,в зависимост къде.В Лондон в скъпарски салон с мрамор вътре ми взимат £12 с отстъпката,защото познавам собственика,а иначе е £16.Говорим за популярен салон , в който без резервация шанса е минимален да те вземат на момента.
В Женева сядам....и добре че видях ценоразписа-50CHF и то в ок салон,но нищо особено.
Сядаме в ресторант може би една идея по-висок от среден клас - пъстърва със спанак и някакви ядки 165 CHF , шоколадово суфле с боровинки 34CHF ...
И в двата случая станах и си тръгнах-90 лева да ми оправят за 8-10 мин брадата,300 лева за пъстърва и 60 лева за суфле...хайде не  Naughty

Zozina
Цитат
Уолтър, реши да си купиш все пак
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Framboise-Noire-31941.html
Браво Laughing
Аз си харесах:
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Blueberry-Musk-40221.html
за другото лято, както и
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Sicilian-Limes-17782.html

а сега другия месец ще си купя от карамелизираните пуканки (Salt Caramel) за студа, че нещо се ядосах на Angel Muse днес Laughing

Голям фен съм на марката,а с този слаб паунд цените им са направо евтини.Salt Caramel няма аналог в друга марка , нещо което е доста рядко в последно време. Peace

Deetron
Цитат
WaltherP99 - добре дошъл обратно в темата  Smile Радвам се, че намираш време да пишеш и разнообразяваш темата ни.
Ще си позволя обаче, да изразя известно несъгласие за сравненията, които правиш между Oud Save the King, 24 Gold и Kalemat. Всеки си има мнение разбира се, и моето е, че въпреки някои общите черти , тези парфюми се различават, като бих сложил Oud Save the King самостоятелно, а 24 Gold и Kalemat в един лагер.

Не си длъжен да си "позволяваш" да си несъгласен-мнението ти не е по-малко важно от моето,и е нормално да го споделиш.Обаче съм 100% несъгласен с твърдението ти в него.Oud Save The King е една идея по-малко сладък в началото при мен и няма така хубавата малина,която МНОГО се радвам,че усещам в 24 Gold ,но която не се проявява при всички.В базата двата парфюма са много трудно различими,което не е само мое мнение,ако погледнеш ревютата във Фрагрантика.Както споменах имам близък приятел,който работи за бранда,като с него сме дискутирали "взаимстването" много пъти , а и мисля бях споменавал,че на тяхна промоция,на която бях поканен си сложих 24 Gold нарочно и ми беше направен комплимент,че нося Oud Save The King.
Kalemat това,което го отличава от станалите в много по-добрия бленд , и леко стипцивата нотка от касиса.Ако беше в шише на Roja Dove щеше да се продава за мнооого пари.
Arabian Oud между другото не са поредната арабска марка от нисък-среден клас,а една от топ ниш марките в тази част на света.Да не говорим,че бутиците им са СУПЕР луксозни , като наскоро отвориха такъв на Times Square , а лондонския им е много успешен.

Цитат
В Калемат и 24 Gold няма момент, в който да усещам удд, излъчващ този така характерен дървесен аромат, който всички си представят, когато чуят ууд

Аз усещам МНОГО ууд в 24 Gold , както и почти всички,с които съм го дискутирал.
Удд-а няма единна миризма , както доста хора тук смятат.Много зависи от кое дърво от семейството е източника,начин за съхранение,като сред най-важните са колко годишно е дървото и начин на дестилация  и т.н. Има и заместители и така.Миризмата може да е от тинеста и на развалено,до сладка.В бутиците на Arabian Oud може да се пробват и купят най-високо качество чист ууд.

I walk alone
Цитат
Irina Popova, аз имам три парфюма на Slumberhouse и съм пробвала още няколко. Те са чисти парфюми, затова и цената им е такава, отличават се с феноменална трайност, от 24 часа нагоре. Повечето са много гъсти, плътни и създаващи атмосфера. Sadanne  не е типичен Slumberhouse, емблематични за бранда са Jeke, Norne, Sova и Ore.  Аз лично не съм открила нищо което да прилича на тях, или дори да се доближава. Виждам че имат и нов аромат, New Sibet една от съставките е тинктура от козя козина, него не съм пробвала, пирамидата му във Фрагрантика изглежда повече от интересна Smile

Kiste им е много продавам , и на мен ми е доста любим.Имам малка отливка от Zahd , която много рядко ползвам,защото като свърши няма как да си намеря повече.Интересното при Zahd, е че е създаден само в 125 броя ,с парите от които си подпомогнаха правенето на шишетата.
New Sibet е доста странен...Имаш доста ирис,който придава леко пудрен и сладникав аромат на кожата в парфюма,хем има някаква пепел и хем има нещо животинско...Много бегли впечатления имам само от еднократен тест.

densi
Цитат
Може ли да споделите мнения за Pefumes du Château de Versailles? Видях, че се продават вече в нотос галери. Интересни са ми, но не съм пробвала нищо засега.

Не знам точно каква е схемата,но марката е българска,или собствениците са българи..тук се правят ли не знам точно,но със сигурност има нещо българско в цялата история.Супер случайно преди .. не помня точно може би поне година и половина да е било в Щатите съм на гости на един приятел колекционер с над 600 парфюма (тогава) и идва куриер със доставка мостри на нови неща.Не помня от къде бяха,но си спомням,че на всяка мостра имаше залепена лепенка със знамето на страната от където са и името на страната под знамето,и на тази марка имаше българското знаме и Bulgaria отдолу.Тогава това ме учуди доста и бях търсил кратко.Помня че на FB страницата им имаше български адрес за контакт.Нищо не съм пробвал тяхно,но бих и ако си заслужават с голямо удоволствие бил си купил нещо тяхно.

densi
Цитат
Ombre Leather 16 Tom Ford е малко по-лека версия на Tuscan Leather, без малините. Харесва ми, защото е леко по-носим от Тусканската, която е като кожен колан при мен.

Мда-ако Tuscan Leather е мъж в разцвета на силите си,които знае какво иска от живота и как да го постигне , то Ombre Leather 16 е неговата пуберска неуверена 16-17 годишна версия,преди да се превърне в икона.
Спокойно можеха да го кръстят  Tuscan Leather .... light , summer или нещо подобно-разредена версия без малините...нищо повече.
За мен не си заслужава въобще,но за хора,които Tuscan Leather им идва в повече могат да го обмислят,но лично бих им препоръчал Godolphin на Parfums de Marly - по плодова и не толкова агресивна версия без "бялата" нотка.

BoMarina
Цитат
Пробвах и Garuda на Jul et Mad. С по-мъжки уклон, отколкото другите два аромата от Les Wites серията  е и по- тази причина не бих го мислила за покупка, но е много интересен. Носейки го си представям червено-оранжева, мека, топла лава стичаща се по земята или глътка отлежал топъл коняк сгряващ гърлото...

Peace
И аз доста го харесвам и ми е в желани аромати от много време.

veka
Цитат
Вторият аромат, който консултантката ми показа, беше Vert des Bois и тук реакцията ми беше уааау, не ми се беше случвало скоро при парфюм.

Знаех си,че трябва да взема декантер .Не знам защо си мислех,че не на много хора ще допадне и няма кой да иска да си го разделим  ooooh!

Deetron
Цитат
Ерме ли е изключителната мярка за качество?

За мен както не веднъж съм споменавал - КАТЕГОРИЧНО НЕ.Абсолютно нищо освен Elixir des Merveilles и Ambre Narguile не ми харесва от бранда - нито като цена,нито като качество,а има и такива,които са ми силно неприятни.След като открих Oajan повече няма да си купя  Ambre Narguile , като 2-я вече съм го уговорил 90% бутилка за размяна.

stennnly
Цитат
да вземем и уолтър ама го няма...и ше основем едно нпо и макар малцинство тук,ше превземем темата и веднага сменяме тоя брадясалия и слагаме някоя мадама,даже и идея имам коя...

Тук съм  Mr. Green Но алкохол не пия,суджук....може , но за жените трудно ще се разберем.Поне около мен много рядко попадам на мъже,които си падат по моя тип жени ... избора ще е труден.

Zozina
Цитат
Проблемът е в тесногръдието, липсата на толерантност, в смисъл на това да приемаш една идея по-различните и различното, да съдиш единствено и само от собствената си камбанария, затънал в провинциалната си кал до колене (като провинциален е не географско понятие, а състояние на духа). Все приятни черти.

Най-добрия пост в темата  Mr. Green

Към момента искам този, без да съм го пробвала, имам усещането, че много ще ми хареса:
http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Loves/Smoked-Plum-Leather-40702.html

Това звучи доста добре ... Дъщерна марка на Jo Malone ли е това?

Calligraphy Rose ме остави безмълвна. Хиля се като тиква цял час вече.Не мога да си събера мислите още.  newsm76
Аз също не харесвам роза, по дефолт.

Peace
Calligraphy Rose не е типичната роза обаче.

Ако искаш аромат с 24+ продължителност с нотка на захар и нищо повече, това е твоя "парфюм", след 15+ часа започва да се появява нещо като роза. Аз лично се подведох по описанията на Валтер. В никакъв случай не е унисекс, камо ли мъжки.  Peace

1.Парфюм по описание не се купува.Въобще не смятам,че съм подвел който и да било тук.
2.100% унисекс,като дори за доста жени не е лесен за носене.Около мен го ползват 13-15 души,от които 4 са жени.
3."В никакъв случай" ....  Laughing
Нали се сещаш , че това, което твърдиш не е факт,а НИЩО ПОВЕЧЕ от собственото ти възприятие спрямо кожата ти , телесната химия и до колко ти е "развит" носа?
4.Ако Calligraphy Rose ти е толкова сладък ще получиш диабет от 80% ос съвременните гурме аромати.

Прави ми впечатление , че темата придоби доста странен изглед.Аз съм много "ЗА" всеки да си изказва мнението , било то позитивно ,или негативно,но започнаха да се появяват МНОГО МЕКО казано не на място изказвания.
Като се изказва мнение е нормално да се пише "За мен" , "Според мен" и т.н.

Ако трябва да пожелая нещо, което не познавам, бих се спряла на:

http://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/Manhattan-16213.html.
Защо пък не?  Twisted Evil

Пиши ми ЛС

И аз съм +1 за Герленската гардения, но тя ми е стара мечта.

Новата - само на 2-3 години - се казва Пърхане с крилца (Battito d`Ali Profumum Roma) и е нещо като окадено лимоново кексче. Първо малко ме е срам че го харесвам, второ поносих отливки дано ми мине - не ми, трето - още не съм се убедила че ми трябва цял литър, т. е. 100 мл, поне не бих си го купила аз - така че има нужда някой да ми го подари! girluu

Ати - готова съм да споделя едно малко от Абсента на Насомато, защото го пръскам точно 2 пъти в годината.

Кууупувай  Mr. Green

Alessandro Gualtieri беше казал,че няма повече да работи по Nasomatto , защото серията била завършена.Е изкара Baraonda , от който чакам мостра скоро.

Момичета,
дали можете да ми предложите мъжки парфюм за човек, който много харесва този http://www.fragrantica.ru/perfume/Baldessarini/Del-Mar-Baldessarini-386.html и в същия ценови клас? Благодаря предварително  bouquet

Предполагам говориш за човек,който от години си носи един и също парфюм нали? Ако е така по-добре или му го купи пак,или го вкарай в парфюмерия да пробва-не купувай на сляпо и по описания.

Изчетох старите теми, в които е писано за Musc Ravageur Frederic Malle и мненията са доста разнопосочни.Някой може ли да даде някакъв отзив към днешна дата /в този студ/?Няма да го отстрелям на сляпо, но ми се иска да се съсредоточа между него и още един и естествено да ги търся за проба.
Предварително благодаря! bouquet

НИКОГА на сляпо , освен ако не ти го дават евтино , и да си сигурна,че можеш да го продадеш.
На други хора го харесвам,но при мен е повече от ужасен...честно казано де аз не го намирам за толкова ужасен,а ВСЕКИ около мен.Това е парфюма,с който съм получавал най-много негативни отзиви стигащи до "Ходи моля те да се изкъпеш" , "В кофа за боклук ли си ровил?" и как си тръгна едно момиче на 1-ва среща с думите "Това е най-ужасното нещо,което някога съм помирисвала" .

Мечта са ми всички спрени,или силно реформулирани любими мои парфюми,които са супер трудни за намиране.

184 стана бройката...
За новите неща късния следобед , както и за няколко много хубави мъжки парфюма осакатени с поредната серия реформулировки  #Cussing out

Парфюм за деня ще е

# 139
  • София
Walther99, благодаря за мнението за Musc Ravageur Frederic Malle ! bouquet  Ще изчакам да го тествам някъде и тогава ще го мисля, защото мненията и преди са такива от прелест до отврат  Crazy.

И така и така си писал, чакам те вече повече от месец да ми пишеш за Noir de noir на Том Форд.Стана студено, аз го тествах отново, много ми харесва, дори не знам  newsm78 май вече не искам да е подобие без силната нотка в началото, искам си Том Форд .Ще споделя, че за мен Noir de noir е зимната (със сигурност унисекс) версия на Gris Montaigne на Диор и тъй като втория ми е любим, но не е за зима, искам да имам първия. Peace

# 140
Уолтър, както писах в предишната тема, Jo Loves е новият бранд на Jo Malone. Тъй като си е продала името и всичко около нейната марка (опаковки, съществуващи към момента аромати, козметика, дизайн на бутици и пр.) на Estee Lauder + петгодишна забрана да се занимава с козметика и парфюмерия, сега си е направила нов бранд и започва всичко от начало. Това е. Има адреса на бутика на сайта, ако имаш път натам.

Аз пробвах нещо много интересно от Parfums de Marly (като каза Oajan се сетих), мисля, че беше това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Habdan-21550.html
и си спомням, че дълго се връщах към блотера, но ще го пробвам отново, тъй като еднакви шишета, странни имена - като нищо може да съм объркала. Срам не срам, ще започна да си записвам на блотерите на място.

И не се гордея с поста, който според теб е "най-добрият в темата" ядосах се силно и писах (имам и личен опит с такова поведение), а така не се прави. Сигурна съм, че момичето дори не разбира какво е написало и с какво толкова ни е ядосала.

И само да кажа, че в момента в tkmaxx са заредили намалени ароматите на Evody (много ми харесва практиката, като си сменят шишетата, старите да са на разпродажба), както има и намалени Creed, който може да пазарува от там, може да се възползва.

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 12:42 от Zozina

# 141
Здравейте, смесвате ли част от своите парфюми...
нямам предвид чрез пшикове - един първо и после - друг, а в малоразмерни шишенца. Използвах за кожена основа Ботега Венета и към него основен парфюм Живанши Ангел и Демон Ла сикрет /издание 2009/. Съотношението беше 1 / 2. Получи се нещо добро - наподобявайки новия Ангел и Демон Ле парфюм. Сладостта на втория вече не е натрапваща се, а кожата се усеща толкова естетически, че "новия" стана мек като котка!
Реално съставките на БВ покриват 50% от съставките на Ангела /източник Фрагрантика/.
Така че, ако имате 20 парфюма, част от тях, които са "моно" аромат и са ни продадени "почти като основи", могат да послужат за нови ваши аромати т.е. имате повече парфюми у дома си, отколкото си мислите...
Един съвет смествайте само: "класен парфюм + класен парфюм" и по възможност от един бранд т.е. произведен с една и съща технология и стилистика. Аз направих изключение с БВ, който винаги ми е приличал на основа за парфюм /кожа + мъх/, за която в последния момент са взели решение в този вид да я изкарат на пазара като вариант!
Така, че Ви пожелавам приятно творчество!

За тези, които обичат кожа съотношението 1 / 1 също е добро... за тези, които не обичат кожа - 1 /3 като "велуреното" омекотяване остава в "новия" фланкер... chef

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 18:04 от magi_pet8899

# 142
  • София
Искам да попитам, за какъв сезон е подходяща Лежерната Пантера на Картие ? Тествах преди известно време, беше сравнително топло навън, първоначално ми дойде силен и тежък парфюма, но с течение на времето..ах... Heart Eyes разкри прекрасни нотки, и неподозирана свежест. Та, струва ли си да го придобивам за предстоящия сезон, или да изчакам пролетта?

На мен ми се струва като за днес - слънчево и студено.

# 143
magi, аз не смесвам. Не ми харесва идеята. Доверявам се изцяло на парфюмера, за това, което е направил и смятам, че той е специалистът в областта, не аз. Смесването означава, че донякъде не ми е харесал аромата и искам да го подобря, че нещо не му достига и аз ще си го дооформя. Усещам ли нещо такова към даден аромат, аз просто не го купувам. Тези, които купувам са си оформени композиции за моето обоняние. Дори моноароматите си ги харесвам такива каквито са. Ако искам да нося портокалов цвят, си купувам портокалов цвят и си го нося, а ако реша, че искам по-богат портокалов цвят с мед и още нещо - Elie Saab и така...

# 144
Описах ви варианта, за който ме попитаха "с какъв парфюм съм"...Опитвала съм и други варианти вместо Ангела, някой от Insolens - те, също е вариант..., а тези, които имат Манифесто, там съотношението е добре да се обърне, защото изненадата ми беше голяма, когато сладостта му абсорбира до "0" БВенета. Ако обичате ванилия, черна боровинка, бобова тонка и ... кожа, разменете съотношението Манифесто / БВ ... 1 / 2, или 1 / 3, ...и т.н.
Брандовете са ми продали 92% от това, което им / ми трябва като съставки, другите 5% са ми подарени  мнения от всички откровено пишещи във всякакви фрагрантики, с останалите 3% ще се
възнаградя за цялостно 12 годишно самонаблюдение на "Парфюмната тема".

Послепис 1: Кожата обича много ванилия и сладък плод + лек цитрус, за да не бъде "мазна"...

Послепис 2: По-тежкия /по-доминиращия/ парфюм се поставя "отдолу". Според вашия вкус решавате дали да разбликате, или да останат две отделни нива и впоследствие спрейването да ви удовлетвори!

За тези, които обичат да експериментират!
Послепис 3: Надникнете в парфюмния си шкаф, и открийте, че там имате "нови фланкери", които вече сте закупили.

За останалите!
Послепис 4: Никога не правете това у дома си! comp03

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 18:56 от magi_pet8899

# 145
 newsm78 Нищо не разбрах от тази лекция.
Увековечих любовта си към парфюмите! Heart Eyes

# 146
...точно така става въпрос за аромати, които съм купила и впоследствие нещо винаги ми е липсвало да се дооформи...аз лично не мога да се похваля, че съм била перфектна в избора си на парфюми за тези 11-12 години,...невероятно много импулсни покупки съм направила..... 

# 147
  • София
Със здраве да си ги носиш и хубаво да ти е! bouquet

# 148
Ботега Венета е един от тях, в тема 201 бях споменала това ...за него винаги съм си мислила като в предаването "Минута е много".  smile3505 "Ами сега"...
Хубава вечер!

Последна редакция: пт, 14 окт 2016, 20:24 от magi_pet8899

# 149
Браво, честито! Heart Eyes И аз се запалих от теб по този талисман и ще го купя скоро.
Днес благодарение на скъпата ми приятелка Ковачева пробвах много и невероятни парфюми, за които ще споделям впечатления постепенно. Heart Eyes

Реших със сигурност да купя Vert de Bois Tom Ford. Носих го и го коментирахме с няколко парфюмани- шедьовър е този парфюм и за мен, а и за повечето от тях.

Общи условия

Активация на акаунт