Парфюмни размисли и страсти-203

• 127 938
  • 727
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте, парфюмни!  Hug Последно време нещо се запалих по Монтал  Heart Eyes Heart Eyes Дали някой познава и има мнение за Intense Pepper Montale http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Pepper-28120.html? Много ще се радвам да споделите  Praynig bouquet

# 721
  • София
Стенли, се оказа лош пророк като каза човека, че последните 10 страници на темата са "мъка, мъка, мъка". Laughing
Сега за върна ли Томето да гледа с очите горе или да търся изненада за вас? Mr. Green Laughing

Може и да не е изненада! Луис Гарел (Louis Garrel)  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes?
Тези два поста са ми пълна мистерия  Embarassed Нищо не разбрах  newsm78
Поръчах и аз тестовия сет с мускове, надявам се да ме изненадат приятно.

# 722
bubanka,

Скрит текст:
Цитат
Първо се извинявам на всички, на които подобна дискусия не е приятна, тук отговярам наистина за последен път.

Бубанка, може да спрем с офтопика, както го наричаш ти, ако ми отговориш поне на последния въпрос за имената на вериги, сайтове и магазини и употребата им във форума? Още повече, че има и отделни теми за тях. Това толерира ли се за правилно от теб като модератор в тази темата? Така и пишещите тук ще имаме ориентир, че критиките за комерсиализиране са и подкрепени от правилата на форума. Моля за отговор!

В темата или в правилата на форума никога не е имало забрана за изписването на имената на вериги, сайтове и магазини когато са в контекста на потребителски отзив или дискусия. Въпросите, зададени за онлайн магазините в текущата тема се пренасочват към темата, в която се обсъждат и към която има линк в първия пост, единствено и изцяло за да не се размива дискусията за самите парфюми тук. Но никога не е имало ограничие да се споменава от къде е купен даден парфюм - онлайн или офлайн, чужд или наш магазин или верига. А когато е ставало дума за малко популярни международни сайтове, които нямат своя тема, дискусията е оставала тук в самата тема.
Има сайтове, не само онлайн магазини, които са филтрирани и имената им не се изписват коректно в бг-мамма поради сериозно нарушаване на правилата на форума от свързани с тях лица.

Не отговорихте на въпроса ми от тази сутрин, за това аз ще го направя вместо вас:

Цитат
Понеже всички желаем да няма двойни стандарти, а правилата да са ясни и да се спазват точно, предлагам и желая да чуя конкретния ти отговор на теб, като модератор, а може и на други съфорумки и съфорумци, да не бъдат повече споменавани нито директно, нито индиректно сайтове, вериги и магазини в тази тема, а пишещите да цитират само име на производители и дизайнери. Моля за отговор!
посочете ми конкретен и точен механизъм, чрез който това би било постигнато

Виждам два начина това да бъде постигнато:
1. чрез одобрение от модератор на всеки пост преди публикуването му
2. чрез редакция на всеки пост, в който съществува и намек за магазин, верига, сайт и т. н.
Намирам всеки един от двата начина за крайно неприемлив - това е реална цензура, не изтриването на офтопик или обиди.

Ако не, поне да знаем, че това не е нашето място и няма да стоим там, където коментарите за избягване  на реклама са под един знамнател с открито просташки квалификации към други пишещи тук.

Напомням /макар, че едва ли има нужда/, че писането в темата и във форума не са задължение за никого, те са само по желание и за удоволствие.

Toва твое мнение означава ли, че реално няма контрол за границите, до които може да стига нерегламентираното рекламиране на продавачи на парфюми, предвид (повтарям), че има специални теми за това и в тази вероятно влизат потребители, които нямат нужда да четат, къде на някой са му подарили нещо за 15-те му минути слава и на какви коктейли и партита бил ходил, а за да се обсъждат парфюмите като емоции, история, съставки и сравнения?

Обръщам и внимание, че на последните страници при молба да се обсъдят подарените парфюми бе отговорено, че това в темата няма да стане, но пък не знам, кой ги бил раздавал, къде се случило това, че не били всъщност еди-кои си, а други и т.н. Този отговор в контекста на дискусията за аромати ли е или уж че случайно споменаване на събития, които едва ли вълнуват голяма част от списващите тук?
Саморекламата е израз на слабост, съгласна съм, но това не означава, че останалите трябва да се сблъскваме с нея, когато дори не ни интересува?!

Не, описаната от теб схема за вариантите за предварително одобрение от модераторите е цензура, но това, какъв тон ще има една тема зависи и този, който я модерира.
Това е и част от общата отговорност на участниците в темата: какви граници на взаимно уважение ще бъдат допускани, но това е и, съгласи се, част и от твоята отговорност.

Благодаря за отделеното време и последното ти включване, докато съм писала!

Сдобих се с парфюмите на Acqua di Sardegna, произведени на земята, която е мой втори дом, за които писах през лятото.
Ще ги тествам още малко и ще пиша отзиви за тях (все още фаворит си остава Maijda): http://www.acquadisardegna.it

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 17:15 от Tsugumi

# 723
  • София
дешифровка Simple Smile:
densi ни пита как да оформи темата - дали да плакнем очи с Том Форд, който тя много харесва и беше "лице" на старите теми или да ни изненада с някой друг.
Луис Гарел рекламира Valentino Uomo, а аз много го харесвам като актьор (и мъж, де)

# 724
Я направо вземете една снимка от Стенли  Joy Joy

# 725
дешифровка Simple Smile:
densi ни пита как да оформи темата - дали да плакнем очи с Том Форд, който тя много харесва и беше "лице" на старите теми или да ни изненада с някой друг.
Луис Гарел рекламира Valentino Uomo, а аз много го харесвам като актьор (и мъж, де)
А Gaspard Ulliel пък е страхотно "лице" на Chanel  Laughing

# 726
Имам едно въпросче,никъде в темите не срещнах мнение за Amouage Beloved for woman,искам да видя как се развива при друг и после ще го споделя за него,че днес го получих.Отдавна не съм попадала на такъв парфюм,който за 15 минути се промени три пъти,излязох от стаята и като влязох после,цялата миришеше,едно пръскане,я беше изпълнило цялата и то доста сериозно  Mr. Green

# 727

Общи условия

Активация на акаунт