Грижи за косата - Тема 98

• 112 105
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Харесвам дълга коса, но максимум до кръста.
Повече става прекалено и поддръжката си е доста трудоемка, особено миене и сушене.

Моята е до средата на гърба и пак ми е трудно и понякога ми се иска да я отрежа, но съм го правила и после съм съжалявала Simple Smile

Все пак най-хубавата коса е здравата и не проскубана в краищата, така че всеки колкото дълга му харесва.

# 616
  • Варна
Харесвам дълга коса, но максимум до кръста.
Повече става прекалено и поддръжката си е доста трудоемка, особено миене и сушене.

Моята е до средата на гърба и пак ми е трудно и понякога ми се иска да я отрежа, но съм го правила и после съм съжалявала Simple Smile

Все пак най-хубавата коса е здравата и не проскубана в краищата, така че всеки колкото дълга му харесва.

Да като цяло казват,че е трудно с дълга коса,но аз бях свикнала и никога не ми е тежала (само понякога сресването),а иначе тя съхне за нула време.Аз от доста години (5-6 години) не съм ползвала сешоар.

# 617
Поздравления и от мен за постигнатата дължина, но аз също съм на мнението на Поли и чак толкова ми идва в повече. Сега ти е много по-добре Simple Smile

# 618
  • Варна
Искам да попитам от кои марки шампоани сте доволни?За момента аз съм доволна от https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&s … =1500135270639237  този - https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&s … =1500135472725071 и този https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&s … =1500135366769261
Иска ми се нещо за нормална коса и по възможност със слънцезащита,но да не е много скъп

Последна редакция: пт, 14 юли 2017, 20:34 от ainshtain02

# 619
Цитат на: MayyaI link=topic=945425.msg35294947#msg35294947 date=1499979058
[u
Самсара[/u], по принцип. На ш-ните с повече протеин пише "repare".  Най-добре питай в дрогерията кой е протеинов ш-н, после снимай съдържанието и го постни тук.Flowers Hibiscus

Благодаря  bouquet

От тук ще си купя синия Редкен, но искам да си купя и нещо от БГ, което да е професионална серия и да е притеинова. Да ме насочите към нещо?

Какъв е този нектар  Grinning..

Пия Приорин, Б комплекс, маслени маски правя почти всяка седмица, скъсих косата драстично и пак се къса и цъфти!
Имам новоизраснали косми, който са по-къси от останалите и накрая пак са с цъфтеж! Самия косъм се разслоява...това липса на протеин ли е или някаква друга причина има?  Confused

# 620
румид  за дълбока,аз я наричм ударна хидратация домашен еластисайзър. Lady Brinne  е казала най-лесния му вариант/и мой любим/ два поста нагоре,а именно глицерин с кокосово масло. Това като преуош,а като хидратираща маска мога да препоръчам само професионални,които не са никак бюджетни и ако ме си манячка има опция да оплюеш монитора при вида на цената им  Joy.

...а колко "бюджетни " са,все пак хаха bouquet

# 621
Самсара, за мен късането на косата и цъфтежа са липса на протеин. Виж как ще ти се отрази Редкен екстрийм и ако ти хареса, значи точно на протеинови серии трябва да наблегнеш като за начало, след което да включиш и хидратиращи продукти и да редуваш сериите според усещането и нуждата на косата ти.
Нектар термик е термозащита на Керастаз, тази :
https://www.zlatnaribka.com/termozashtita/kerastase-termozashtit … -thermique-150-ml
Ако ползваш преса или сешоар е хубаво да ги изключиш или поне пресата, че от нея най-много се уврежда и цъфти косата.
Simple Smile

# 622
  • Бургас
Редкен екстрийм е много добра серия.

# 623
Скрит текст:
Самсара, за мен късането на косата и цъфтежа са липса на протеин. Виж как ще ти се отрази Редкен екстрийм и ако ти хареса, значи точно на протеинови серии трябва да наблегнеш като за начало, след което да включиш и хидратиращи продукти и да редуваш сериите според усещането и нуждата на косата ти.
Нектар термик е термозащита на Керастаз, тази :
https://www.zlatnaribka.com/termozashtita/kerastase-termozashtit … -thermique-150-ml
Ако ползваш преса или сешоар е хубаво да ги изключиш или поне пресата, че от нея най-много се уврежда и цъфти косата.
Simple Smile

Много ти благодаря!  Hug
Преса и сешоар ползвам  доста рядко. Но явно наистина имам липса на протеинови продукти за косата си. Керастаз имат предполагам протеинови серии? Тук в Норге няма Керастаз, затова искам от БГ да си закупя. А в аптеките и дрогериите ще търся repair..че консултантите са мега смотани повечето тук, млади момиченца дето идея си нямат от продуктите. Не мога да разчитам на тях за консултация, ама хич Sunglasses

# 624
Моля Hug
На Керастаз Архитекта ми е много любим протеин, серията си е точно против накъсване на косата, Денсифик също много харесвам.
Иначе ако ти хареса Екстрийма, можеш да видиш Лакме Deep care, Шварцкопф Fiber force, Лореал Про файбър червените - все леки протеинови серии, които се отразяват много добре на косата и я подхранват, без да изсушават допълнително при по-продължително ползване.
Гледай в състава на продуктите да пише protein или keratin, това означава, че са протеинови. Обикновено наистина пише "repair" на опаковките. Simple Smile

# 625
Жана, страхотна си!  Hug Много, много благодаря!  bouquet

# 626
Самсара, онлайн не поръчваш ли? Изборът е много по-голям, отколкото по магазините и аптеките.

# 627
Самсара, онлайн не поръчваш ли? Изборът е много по-голям, отколкото по магазините и аптеките.

Не. Аз съм в Норвегия, тук могат да ми треснат мито за какво ли не, голяма разправия ми е да чета и смятам дали ще има мито или не. И като цяло не пазарувам онлайн често.

# 628
Момичета, някакви препоръки за възстановяване на косата след морето? Ще заложа на превантивна грижа -
УВ защита, лек шампоан, подходящ за ежедневна употреба и т.н., но все пак... Планирам, разбира се, подстрижка + боядисване (съответно масла и домашни маски няма да се правят). Харесвам Елсевската маска за изтощена коса.
Нещо специално? Протеиновите серии ще имат ли смисъл?

# 629
Не. Аз съм в Норвегия, тук могат да ми треснат мито за какво ли не, голяма разправия ми е да чета и смятам дали ще има мито или не. И като цяло не пазарувам онлайн често.
И за стоки от Европа ли има мито? Нали са част от ЕЕА?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт