Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 420
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
При нас петък и събота мъжът ми спи нощем с малкия, за да мога аз да дремна на спокойствие без да се будя, че през седмицата съм на пост. Снощи е изместил режима и сега сме на 7,11,15,19,23,03. С потенциал някога (не е ясно точно кога) нощното хранене в 3ч да отпадне.
Кажете вие ползвате ли ръкавици за бебоците. При нас още в болницата децата бяха с ръкавици, за да не се драскат, и аз така свикнах. Свекървата и сестрата на ММ обаче вече няколко пъти като го гледат на снимки правят коментари да махаме ръкавиците, че ръцете му не можели да дишат, че щели да гъбясат и какви ли не други щуротии. Тази нощ му ги махнах и сега гледам една червена резка, надрал се е. Освен това ръцете са нон стоп в устата.

# 601
Бе глупости, ще гъбясат. И нашият е с ръкавици постоянно,иначе се дере зверски.

Браво на мъжа ти! Моят спи като пън...

# 602
  • София
Аз разбрах от какво беше големият обрив на бебето ми - свекървата е виновна. Предишния път тя дойде на гости за няколко дни и на втория ден проблемът почна. Сега абсолютно същото. А и тя с един тежък парфюм, който и той не прикрива вонята на цигарите - излиза да пуши на всеки 20 минути. И гадая от кое е точно - от парфюма, от праха ѝ за пране, от цигарения дим нещо или някоя материя на дрехите... То ми е ясно, че не е виновна жената за алергията, но много се изнервих. Отделно че изобщо не умее да се грижи за дете - прибираме се, то реве от глад милото, а тя излязла да пуши Close Тръгнала памперс да сменя, без подложка, и няма да разправям какво петно имаме от напишкано на кошарата. Или бебето примрънква за яденето си в 3, а тя станала и му навира бибката в устата, за да млъкне... Абе, какво да ви говоря. Така ми се иска да има кой да наглежда Дария само за няколко часа, да може с ММ малко някъде да поизлезем, за по едно кафе или кино уикенда, а то просто изтръпвам от притеснение какво се случва, докато ни няма. Rolling Eyes

# 603
Е, тя поне сменя памперс. Майка ми отказва  Joy

# 604
Момичета а вие будите ли за памперс на 3 часа примерно? Бебето през деня почти не спи, но вчера не спа и през нощта и днес е сънлив. Съответно два пъти сука и заспива на гърдата, сърце не ми дава да го събудя, а минаха 3.5 - 4 часа от последната смяна. Не подушвам да е наакан, но понякога пръцва малко "злато" Mr. Green в памперса и сега го мисля..

# 605
Аз не будя.

# 606
Момичета, като ви чета, че бебоците ви ядат по 5-6 пъти на денонощие и в ужас изпадам! Малкия яде 8 пъти на ден - 6, 9, 12, 15, 18, 21, 3 и яде по 100мл, а сега кара 8-ма седмица. Първо - 8 пъти на ден ми се струва прекалено много и второ всички казвате, че вашите ядат по 120-150мл, а ние сме на 100мл още. Днес за първи път му дадох 120 мл без да повърне на фонтан. И мисля от утре да давам на всяко ядене по 120 мл. Надявам се да разредим малко храненията, но той като е гладен никаква сила в света не е в състояние да го успокои освен шишето! Притеснявам се за тези хранения дали аз не правя нещо както трябва. И другото, което ме притеснява е, че прекалено малко спи. За цял ден спи не повече от 2 часа, разпокъсано по 10-20 мин. Ама тези 2 часа са максималното време, иначе има дни с по 30 мин спане. За сега, да не дърпам дявола за опашката, вечер спи, като сравнително малко се криви. Но през деня рядко е спокоен. Започнах да давам Лефакс и първия ден от приема спинка наистина сладко като бебе, НО това беше само първия ден... А за памперсите - примерно на храненето в 3ч. сменяте ли памперс и като цяло колко често го сменяте? Аз сменям през деня на всяко хранене, а вечер не сменям, освен ако не е наакан, защото иначе се разсънва и после ми е трудно приспиването. И последен въпрос - приспивате ли си по някакъв начин бебчетата или те сами си заспиват? Задавам си толкова много въпроси с цел да установя неспокойствието на малкия на какво се дължи - колики, мама нещо не прави както трябва или просто бебчо си е кривичък, като мама Simple Smile

И най-последно - как се справяте с домакинската работа вкъщи? Аз до преди 1 година живеех с родителите ми, съответно не съм правила кой знае колко като по цял ден ме няма, а вечер... неизвестно до кога, а сега чистене, готвене, пране, гладене... по цял ден като съм вкъщи съм на крак и... вече ще припадна някъде! А и няма как да не ми е всичко по конец като постоянно имаме гости, съответно няма хората да ми гледат панаира вкъщи...

Ох...пооплаках се, но... така ми идва от вътре Sad

# 607
На мен току-що ми повърна на фонтан. Изкара ми акъла  Sick

# 608
За памперс никога не будя. Нощем в 3ч в началото сменях, но вече не, освен ако не е наакан. Памперсите издържат и не пропускат, не мисля, че има смисъл да се разсънва детето и да се криви излишно.
За домакинската работа. Каквото мога да свърша, свършвам докато спи, което обаче не е често. Пускам миялна, пералня и сушилня, стерилизирам и той се е събудил. Мъжът ми пазарува, уикенда чисти основно, през седмицата аз подреждам. Нищо обаче не ми е на всяка цена, всяка домакинска работа може да почака, а детето не. Моят съвет е, щадете се, момичета, защото рано или късно батериите ни ще се изхабят и няма да издържим на тези обороти. Нашите баби са в провинцията, нямаме помощ от никъде, та гледам да свиквам мъжа ми да ми е опора и помощ, иначе няма как са се получи.

# 609
Здравейте от мен!
Малко се изгубих, но не ми остава почти никакво време за форума. Вече почти месец се радваме на малкото съкровище.
Като поразгледах последните постове, повечето на Ам ли сте? Ние се кърмим и яде по 7649463пъти, т.е. големите му хранения са на около 2.5-3, а между тях се успокоява с междинни малки закуски. Тази нощ за пръв път си направи по-голяма пауза.
Аз сменям памперси и през ноща, тогава като че ли повече ги пълни и няколко пъти ми се случва да пропускат.
За домакинската работа, срам не срам почти не пипам. За сега успявам да измия чиниите от време на време, пускам пералня/сушилня по 2пъти дневно и оправям сухите дрехи и това се случва когато мм се грижи за малкия, майка ми готви, мм чисти. Но от утре той се връща на работа, аз оставам сама с дете, което спи върху нас и трудно прекарва 1-2часа в коша на количката, та обмислям да взема слинг и да пробвам така да върша домакинска работа.

# 610
Катето88 моята кокона също яде по 100 мл., в някои случаи дори само ппо 80, но и каката беше така като бебе и не съм притеснена. Малката си наддава добре така че излишно не се стресирам. Ядем на 3-4 часа, понякога прави и по 5-6 часа пауза, не я будя, тя като огладнее наддава вой сама.
Памперса преди го сменях през нощта, сега не, за да не я разсънвам излишно.

С домакинската работа всичко ми е разпределено по дни и часове  Grinning Понеделник сутрин чистя основно ако малкото спи, ако не - когато заспи. Правя супа към 11 за каката, към 17:30 започвам с вечерята, пералня, сушилня пускам почти всеки ден. Вечер с ММ къпем малката към 8, после той я храни докато аз оправя и сложа каката да спи, след това ММ чете приказка на каката, аз оправям всекидневната, зареждам съдомиялната и така.

Помощ имам само събота и неделя, когато дойдат родителите на ММ. Майка му не ми дава нищо да пипна, тя готви и гледа децата. ММ работи до късно и него не го пипам за нищо.

# 611
R_N честито, устискахте значи Simple Smile Аз кърмя и точно 7649463 пъти суче човекът (по-точно средно 15 пъти, а някои дни 20+). На мен абсолютно за нищо не ми остава време, за месец и нещо два пъти измих чиниите (бях много горда от себе си) и чат-пат сгъвам и прибирам сухи дрехи. Само съм редовна с пералнята Mr. Green Ние сме сами и мъжът ми върши останалите неща - готви като се прибере от работа за вечеря и да имам за следващия ден, уикенда почистване. Ми.. така ще е засега, шилото просто не спи, а ако е буден, иска да е гушнат. Почти на всяко кърмене ака, сменям памперс и докърмям, така че 8 не ми мърдат. Последните дни прави една по-дълга пауза вечер, към 4 часа и съм във възторг Simple Smile
Със слинга може някои дреболии да се свършат, но като цяло чак за домакинстване не става. Бебето стърчи напред, не е удобно например на мивката за чинии; при навеждане все придържам главата и се чудя не му ли става мозъкът на айрян. За мен основният + е че вътре заспива за 5мин.

# 612
  • Пловдив
Домакинската работа у нас я вършат майка ми и мъжа ми. Аз само мия чинии и пускам перални. Но това беше заради силните пристъпи на коликите, просто нямаше как да го оставям да се захласва, а аз да си върша нещо. Сега като е по-спокоен и аз съм по свободна, чак ми е кеф като свърша нещо повече Crazy

Да се похваля, че вчера успяхме с 5те хранения да влезем в ритъм, имаше мрънкане около час преди храненето, но нормално. Вече сме в 6,10,14,18, 22. Беше му трудно заспиването снощи, та по-късно легнахме, но друго си е от 23 до 5 и нещо сън  Party Party Party Вече втора вечер си спи в кошарката, най-накрая влезе в употреба.
А иначе като вдигнах дозата ревът от предишните дни спря, гладно е било човечето smile3518 Misc Baby Bottle  За две седмици няма да надвиши чак толкова нормата , после целия 3ти месец ще е на тази доза, така че ще се нормализира.

# 613
R_N, радвам се, че писа и сте добре.
Леле, 5 хранения са ми пълен мираж, благородно завиждам за интервала 22-6 и възможността да не се буди човек нощем.
Аз днес трябва да ходя до личната лекарка да си взема следващия болничен. Много е студено, но няма при кой да оставя бебо, та ще го мъкна с мен. Ще се калява, няма къде да ходи Simple Smile

# 614
Домакинската работа у нас я вършат майка ми и мъжа ми. Аз само мия чинии и пускам перални. Но това беше заради силните пристъпи на коликите, просто нямаше как да го оставям да се захласва, а аз да си върша нещо. Сега като е по-спокоен и аз съм по свободна, чак ми е кеф като свърша нещо повече Crazy

Да се похваля, че вчера успяхме с 5те хранения да влезем в ритъм, имаше мрънкане около час преди храненето, но нормално. Вече сме в 6,10,14,18, 22. Беше му трудно заспиването снощи, та по-късно легнахме, но друго си е от 23 до 5 и нещо сън  Party Party Party Вече втора вечер си спи в кошарката, най-накрая влезе в употреба.
А иначе като вдигнах дозата ревът от предишните дни спря, гладно е било човечето smile3518 Misc Baby Bottle  За две седмици няма да надвиши чак толкова нормата , после целия 3ти месец ще е на тази доза, така че ще се нормализира.
Гери, бебока сам ли си ги намали храненията до 5 или ти подпомогна по някакъв начин?

Общи условия

Активация на акаунт