Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 398
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
При нас масажът след баня е все преди хранене и той е гладен и нетърпелив човека, та ми се струва че много бързо го минавам. Половин час никога не съм го масажирала, май го ощетявам бебо Simple Smile

# 646
  • София
cristi - и аз не обичам някой да ме масажира. Търпя само ако много ме боли вече. Разбирам го дечко,  идеално.  Hug

eli_dzh - за да го избегна това и да имам време, почвам къпането около час преди време за ядене. Така хем не е твърде гладен и нервен, хем имам време да масажирам. Ама това е така откакто горе-долу има твърди часове за хранене. Някакси и той се нагажда и знае кога ще се яде.

# 647
cristi - и аз не обичам някой да ме масажира. Търпя само ако много ме боли вече. Разбирам го дечко,  идеално.  Hug
Мъж ми и майка ми са същите луди. Аз пък се разтапям някой да ме мачка и ме е яд, че той не дава Sad

# 648
Мисис Роузи, уикенда, когато мъжът ми си е у дома, го правим, но през седмицата няма как. Той в най-добрия случай се прибира от работа в 19ч, доста често и по-късно, ако има трафик, а аз го чакам за къпането на бебо. Сама не мога да се справя с цялата хамалогията. Сега режимът ни е така, че на бебо в 20ч му е храненето,та все е едно бързане, че при малкия манджата не търпи отлагане:)

# 649
Някой да е имал проблем в първите дни при увеличаване на млякото -малкия повръща количества. И става един кръговрат -давам 120мл, той повърне 20 и пак е зверси гладен на 3 часа и пак станаха 8 хранения!

# 650
Кате, аз. Затова не го и насилвам. Правя по-голямо количество и предлагам. Като видя, че започва да се дърпа, спирам. Правя почивка от няколко минути и пак предлагам. Ако не ще, не ще и толкова.

Изнервящо е, но иначе задържа мляко в устата и после изкарва на струйки или повръща на фонтан, което пък ми изкарва акъла.

# 651
Момичета, умората май си каза своето и имунитета ми много спадна. Снощи ми беше адски отпаднало и лошо, корем ме свиваше и ме тресеше. Тази сутрин на пожар изпратих мъжа ми за Биозин мама и Оксилококцинум, почвам да пия, че да закрепя положението. Само това ми липсва, да се разболея Sad

# 652
'
Кате, аз. Затова не го и насилвам. Правя по-голямо количество и предлагам. Като видя, че започва да се дърпа, спирам. Правя почивка от няколко минути и пак предлагам. Ако не ще, не ще и толкова.

Изнервящо е, но иначе задържа мляко в устата и после изкарва на струйки или повръща на фонтан, което пък ми изкарва акъла.
Интересното е, че аз не го насилвам, а той сам си ги изяжда. Сутринта яде в 6ч, в 8ч изпи 50мл чай и в 9 без 5 вече врещеше... Луда работа!  А ако не му дам дозата реве... Нито да му дръпна шишето, нито да го оставя...

# 653
Интересното е, че аз не го насилвам, а той сам си ги изяжда. Сутринта яде в 6ч, в 8ч изпи 50мл чай и в 9 без 5 вече врещеше... Луда работа!  А ако не му дам дозата реве... Нито да му дръпна шишето, нито да го оставя...
И при мен се получават по-малки или по-големи паузи, което ме побърква. Примерно снощи изяде 90 мл в 22.00ч., спа почти до 5.00, което е 7 часа Shocked Изяде с мъка 90 мл и в 7,30 (тоест 2,5 часа пауза) писна, за да изяде 60 мл...

# 654
Кристи, успокоявам се (не знам дали основателно или не) , че все още са малки и е рано да имат строг режим. Надявам се след 1-2 месеца да не е така...

# 655
Не ми беше повръщал скоро и днес, точно като сме на тази тематика, се спука да връща. Целият лигавник намокри, та и бодито. Тръгнах да го преобличам, тъкмо сложих ново боди и докато посегна за нов лигавник пак върна... Ами, оставям го така да си ходи, няма оправия. Остана ли нещо от тия 135мл в стомахчето му, се питам аз.

# 656
Ясно, значи всички сме на този хал Sick

# 657
Аз като повърне го оставям известно време мокър. в началото ми беше съвестно, че си държа детето мокро и мръсно, но като започна да го  преобличам пак започва да повръща, а и май стои повече време гол, съответно студен,  отколкото облечен. Та сега го преобличам или на няколко повръщанки или когато положението вече е сериозно.
И да ви кажа -чаят действ - вчера ака 2 пъти, което никога не се беше случвало.

# 658
Аз като повърне го оставям известно време мокър. в началото ми беше съвестно, че си държа детето мокро и мръсно, но като започна да го  преобличам пак започва да повръща, а и май стои повече време гол, съответно студен,  отколкото облечен. Та сега го преобличам или на няколко повръщанки или когато положението вече е сериозно.
И да ви кажа -чаят действ - вчера ака 2 пъти, което никога не се беше случвало.
Голямото ми дете имаше силно изразен физиологичен рефлукс и все повръщане на фонтан, първите месеци по 10-15 пъти на ден. Развих следната система, за да не преобличам непрекъснато, защото при преобличане задължително бълваше мляко пак. Винаги слагах лигавник (имах 30 бр лигавици и още толкова тензухени меки кърпи за същата цел и непрестанно ги перях). Когато се намокреха дрешките, ако не бяха съвсем оповръщани на голяма площ, просто подпъхвах тензухена кърпа отдолу да попива и детето оставаше сухо. Ако имаше нужда подменях кърпата. Меки хартиени кърпи, които не биха се разпаднали от влагата, вършат също добра работа. Сега това бебе ми е образцово по отношение на повръщането, само пуска струйки и малки ручейчета като хапне... И е доста по лесно с оригването и държането след ядене, с първото държах в изправено положение по 30 мин минимум, а сега 5 мин и е готов.

# 659
Аз днес го водих на контролен преглед при неонатолозите и ми обясниха, че тая няма да я бъде,защото се въртим в омагьосан кръг. Ако не е рефлукс (а при нас явно не е, защото се случва много спорадично), значи е от неправилен режим и дозировка.

Препоръчаха за две седмици да карам на манджа през три часа по 90 мл, с почивка от 6 часа през нощта. Когато навърши два месеца, тогава да минавам на 120 мл и да разреждам. Повръщането се получавало, защото или не е достатъчно гладен и го тъпча (когато се събуди по-рано и писне) или защото е много гладен и гълта лакомо, което го задавя или му се повдига (когато има по-голяма пауза).

Било много важно да има поне три часа между храненията, за да се смила млякото и да почива стомаха. Това също щяло да помогне за повръщането.

Ако и това не помогне, да сменя с антирефлуксно или да добавям по малко към Лактана-та.

Отделно, да спирам чай и вода 30 минути преди ядене, защото му пълни стомаха и не яде колкото трябва.

Аз не знам как ще го постигна всичко това , защото той реве сериозно и настава ад, но ми казаха, че трябва да издържа 2-3 дни и после ще мога да си сверявам часовника по него.

А да видим...

Общи условия

Активация на акаунт