Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са преживяванията на други майки с кърменето и какви предизвикателства са срещнали?
Каква е практиката в Швеция относно кърменето на новородени бебета?
Какви са преживяванията на майките след раждането и какви са техните стратегии за справяне с предизвикателствата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са преживяванията на други майки с кърменето и какви предизвикателства са срещнали?
Майките споделят различни преживявания при кърмене. Някои се сблъскват с трудности като болезнени и разранени зърна, недостатъчно мляко и използване на помпа за кърмене. Други майки споделят успехи в кърменето и техники за стимулиране на процеса, като например използване на двойна електрическа помпа Lansinoh или ръчно изцеждане. Въпреки предизвикателствата, майките изразяват надежда и увереност в успешното кърмене на своите бебета.
-
Каква е практиката в Швеция относно кърменето на новородени бебета?
В Швеция практиката за кърмене на новородени бебета включва изключително кърмене от самото начало, без да се дават добавки или вода. Бебетата се държат близо до майката и се кърмят всеки път, когато са гладни. Нормално е бебето да загуби до 10% от рожденото си тегло в първите дни, но постепенно трябва да възстанови теглото си. За зърната е важно бебето да засуква правилно и да не дъвче зърната. Тази практика подчертава значението на сукането за стимулиране на процеса на кърмене.
-
Какви са преживяванията на майките след раждането и какви са техните стратегии за справяне с предизвикателствата?
Майките имат различни преживявания след раждането, включително трудности при кърмене, притеснения относно наддаването на тегло на бебето и здравословни проблеми. За да се справят с тези предизвикателства, майките използват различни стратегии като използване на помпи за кърма, хранене с адаптирано мляко и поддържане на положително мислене и увереност в благополучието на техните бебета.
-
Каква е практиката на майките в Швейцария след раждането на техните бебета?
-
Какви са най-добрите препоръки за отопление на стаята, в която спи бебето?
Затова като намалихме храненията на 5 часа, наистина след 2-3 дни нещата влязоха в рамка. Като зададох и определени часове на хранене, мога да кажа, че си сверявам часовника по него
Ама намаляването на храненията той го понесе много добре. Аз очаквах много рев, но не беше повече от досега. Може би заради коликите... Реално като имаше почивката на корема, намаляха драстично коликите и рева.
.Бих го ползвала и аз,но съм с крем против бръчки
.Да видим дали ще ми се подмлади лицето