Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 382
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
cristi Стискам палци да е така. Звучи ми логично. Аз също имах период, в който се чудех дали са колики или глад и съответно тиках шишето. Съответно почна повръщане, коликите се засилиха и стана омагьосан кръг. Тогава ми казаха, че прехранвам.  Sad Затова като намалихме храненията на 5 часа, наистина след 2-3 дни нещата влязоха в рамка. Като зададох и определени часове на хранене, мога да кажа, че си сверявам часовника по него  Simple Smile Ама намаляването на храненията той го понесе много добре. Аз очаквах много рев, но не беше повече от досега. Може би заради коликите... Реално като имаше почивката на корема, намаляха драстично коликите и рева.

Сега след ядене си има около час и 30-40 минути будуване и игра, после заспива. Спи си през деня поне 2-3 часа непрекъснато. Има и 2 кризи на коликите - около 11:00 сутринта и около 16:00. Гушкане и масаж и за около 30-ина минути минава кризата.

Сега спи в количката на терасата, а за мен е време да пия кафе  Mr. Green

# 661
Ох, cristi, подозирам, че и при нас май нещо подобно се получава. Тези 135мл май му идват доста, а и му е трудно на 4 часа. На последните милилитри се плюнчи, лигави, дреме. В края на краищата ги изпива, ама после връща. А нощем 6 часа без храна е немислимо за него, ще има голям протест и рев. Днес е в стихията си, чак сега заспа, буден е от сутринта. Поне се изака, та му олекна. Поръчала съм на мъжа ми да купи сироп Уел Муув и този разхлабващ чай. Ще опитам всичко възможно, че не ми се прибягва до термометър или клизма, много крайно ми се струва.

# 662
Днес и ние бяхме на първи контролен преглед.Госпожицата е качила 1500гр.Консултирах се и аз за манджата  Laughing.До сега се мъчих и аз да увеличавам яденето и да разреждам храненията,но тя си иска млякото на 3 часа и изяжда по 120 мл ,но понякога й остават към 20мл.Казаха ми че схемата на кутията е ориентировъчна и щом детето си иска на 3 часа да не й увеличавам дозата,че ще й разширя стомахчето ненужно.Детето само ще си покаже кога е готово за повече манджа на по-голям интервал от време и от днес спирам да я тъпча!Колкото иска,толкова да изяжда,защото и при нас се случва да връща ядене,когато е хапнала повечко.Вече няма да го мисля толкова това ядене щом си качва килограми.За мадама на месец тежи 5200 ,което е ОК.
Все още имаме проблема с пъпчиците.Появат се малки ситни червени,които бързо изчезват и такива по-големи с бяло връхче,които седят по няколко дни.Тези пъпчици си ги има още от родилното...дадоха ми сега едно кремче на Avene за чувствителна кожа и ми предписа крем Бакробан или нещо такова,който бил локален антибиотик,но не й го купих,тъй като в листовката пише повече вреда отколкото ползата му.Ще пробвам първо крема на Avene и ако не помогне ще го купя вече този предписания.Тези от вас,които имахте същия проблем,изчезнаха ли ви пъпчиците и как се преборихте с тях?
Купих на Мустела кремчето за студено време Колд крем и съм много доволна.Мажа с него и баткото и кожата на двамата е усезаемо по-мека и хидратирана  Peace.Бих го ползвала и аз,но съм с крем против бръчки  Joy.Да видим дали ще ми се подмлади лицето  Mr. Green!

# 663
Ustina, по 2-3 пъпчици с бял връх се появяват и изчезват на личицето, но не е фрапиращо. Педиатърката каза, че няма нищо притеснително и не ги третират по никакъв начин. Мажа с едно кремче за лице, но не толкова заради пъпките, а като масаж на лицето, защото той много обича.

# 664
Да, и при нас са 2-3,но все си ги има и затова се притесних.Ще видим с това кремче как ще е и ще изчакам антиботичния крем...

# 665
Ухааа, 1500! Да е жива и здрава  Simple Smile

На мен и педиатрите, и неонатолозите ми мрънкат, че бил качил много - 1200. Нормата била до кило Rolling Eyes

# 666
И ние 1100 сме качили. Над норма е, но детето се чувства добре, а и на сантиметри расте 58,5 е. Та не изглежда дебел.

# 667
Моят е 63/5950 и си е просто голям  Simple Smile

# 668
Ехаа, той е голямо момче, пу, пу, душичка. По-добре така, отколкото да не наддава.

# 669
  • София
А на нас ни казаха, че качваме малко с нашето +800 гр Laughing Тая норма явно е строго фиксирана на едното кило. Да видим тоя месец колко ще наддадем, при цялото това ядене. Но аз ще съм доволна да минем 4,5 кг.

Което ми напомня - дрешките размер 50 най-сетне ни отесняха Mr. Green Или по-точно окъсяха, не се закопчават отдолу.

# 670
  • София
За месец и половина качи 1,5 кг и тогава ни сложиха на диета  Laughing С намаляването на храненето, за 1 седмица качи 200 гр. Тогава пък педиатърът беше доволен. Следва, че трябва да качва по 800 гр. на месец...  Laughing Не мож' ги разбереш тия лекари.  Mr. Green

Да си ги нацелувате и намачкате дребосъците.  Hug

# 671
Моята педиатърка и тя така каза, по 200гр на седмица била нормата. Абе, живи и здрави да са,така както ние не сме еднакви, и те не са.

# 672
Така.... Аз днес реших да закарам малкия при личната му, защото от 1 сседмица има огромна ,червена, подута пъпка на лявото рамо...и какво се оказа?  От имунизцията в родилното. И аз споря с личната с идеята, че е забравила кога е роден и натъртвам, че е почти на 2 месеца, а тя ми казва, че избивали такива пъшкули 2-3 месец и се чуди защо не са ми казали в болницата!  Та да знаете на лявото рамо е имунизацията!

# 673
Cristy моята беба е същата, страшен лакомчо и като се натъпче после повръща.
За да овладея борбата с рева от глад и да се спазва режим от 4 часа почивка / ние вече сме на 120 мл/ давам вода час преди хранене, да пие колкото иска, чай от копър слещу колики и за редовно акане час и половина между храненията / ако има чай няма вода разбира се/
Две седмици беше трудно, но вече спазва режима - тази нощ спа за пръв път 7 часа без да се буди за ядене, яде си после спокойно и се събуди отново след четири часа да яде по график.
Викам си - сега през деня ще ми скъса ушите да яде по често - но не би. Връща само малко мляко след хранене и то не след всяко и този следобяд за пръв път нямаше криза от колики, нещо което имаше винаги - час и половина истеричен плач и писъци.
Направо се родих!
Успех ти пожелавам и постоянствай , резултат ще има - успех  Hug

# 674
Благодаря, ще пробвам  Hug А през нощта как я залъгваше?

Общи условия

Активация на акаунт