Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 431
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Имам въпрос към мамите на момченца. Как процедирате с пишлето?  Педиатъра в болницата, където родих ми каза към 6ти месец да го водим на детски хирург да го оправи, а личната му вчера каза да започна по малко да заголвам newsm78
Мен си ме е страх малко,та май ще послушам педи 1.  Thinking

# 496
Нашата педиатърка каза да не се тревожа за това, засега само добра хигиена е нужна. Ще го мислим пак като стане на около 3. В България знам, че са фенове на забелването, но и там да бях, щях да пропусна засега. При всички случаи мисля, че е добре да се прочетат малко статии по въпроса, преди да прави човек каквото и да било Peace

# 497
За храненията ,ние ядем по 90-100 мл вода и другото АМ през 3 часа,като си хапва и в 3 през нощта.Опитах се да увелича дозата,но тя връща останалото.Незнам как ще й го увелича грамажа и да разредя яденията.Тя е като по часовник през 3 часа надава един рев за манджата  Heart Eyes.Мисля др седмица да я водя на лекар за теглене,мерене.То днес е деня,но тук мн вали и не ми се рискува да я извеждам.
За пишлето при баткото ние го забелвахме по малко всеки път докато го къпем.Давах тази задача на ММ ,че мен ме беше страх.Сега като по голям сам си върши тази работа,а като започнат да си изучават тялото сам ще си я разтяга  Laughing.Важното е хубаво да се измива.

# 498
  • София
С баткото около годинката (по-точно когато започна да секретира смегма) забелихме - на два пъти, и всико е ок. Педито ни каза, че е индивидуално - при нас главичката беше много голяма и в началото нямаше изобщо начин да се забели без травма. Чакахме да си стане естствено. И сега ще процедирам така.

# 499
Ние ядем 6 пъти по 110 мл, на 3,5 ч , през нощта ядем в един и в 4,30 сутринта, спазва часовете за хранене като швейцарец - само минута да се забавим с яденето, започва кански рев. Но ние сме мънички, вече сме 3,8 кг / роди се 2,750 кг/
Коликите малко по малко намаляват, не е като да ги няма, появяват се избирателно и също така изчезват - отказах се да търся логика.
Според мен самото бебе с времето се научава да суче по равномерно и не така лакомо или се успокоява, че манджа ще има , не знам, така вкарва по малко въздух с храненията и съответно има по малко колики.
Най- много помагат масажите и носенето на ръце и люлеенето - после си пръцка с наслада.
Играчки имаме, но като че ли не са и толкова интерисни - най- обичаме мама да ни разнася на ръце из къщата и да зяпаме през прозорците. Като се залепи за някой прозорец, не ще да мърда, ако потегля с нея и почва да мрънка.
Тука лошото е, че тези дни няма никаква разходка - тука вали и духа ужасно, а тя обича много да се разхожда.
Тъпото е, че трябва да изкарвам първо количката на улицата, а после да я изнасям и нея - тоест времето трябва да е тихо и да не вали, за да излизаме.  Thinking

# 500
Аз от сутринта се ровя тук и  си поставих следния въпроса -какво имат предвид мамите като    казват, че са доволни или не от конкретно АМ. Какви изисквания си поставяте вие към млякото и според вас редно ли е да се сменят млеката на своя глава?  Питам ви, защото малкия ,както бях писала ,почти не спи през деня и коликите са му ужасни и се чудя дали с друго мляко няма да е по-спокоен. От друга страна може просто да си има колики независимо от млякото и като го сменя да попадма на такова, което наистина да създаде някакъв проблем, а с Аптамила за сега само това са ми оплакванията. Ох майчини неволи...

П.С Най -много мразя да стоя и да не мога да взема решение.... Извинявам се за емоционалността... Sad

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 11:02 от Катето88

# 501
Кате, ако мислиш да сменяш АМ, консултирай се първо с педиатърката. Според мен не го прави на своя глава. Кумата ми беше с нейното дете първо на Аптамил, но го запичаше и минаха на Лактана био. Това обаче си е индивидуално, всеки организъм е различен.
Мен ме тормози една мисъл, че кърмата ми не е хранителна. Бебо е основно на АМ, но все пак по 1-2 пъти на ден се и цедя с помпата и каквото изцедя му давам. Забелязвам, че след това огладнява много по-бързо, нервничи и недоволства. След АМ си е сит и спокоен. Тя лактацията съвсем намаля, количествата са много малки, ама все пак се чудя. Възможно ли е давайки му при някои от храненията изцедената кърма, тя да не го храни пълноценно? Какви ли не щуротии не ми се въртят в главата? А за момичетата, които са само на АМ и не цедят-как си спряхте кърмата?

# 502
  • Пловдив
Кате, ако мислиш да сменяш АМ, консултирай се първо с педиатърката. Според мен не го прави на своя глава. Кумата ми беше с нейното дете първо на Аптамил, но го запичаше и минаха на Лактана био. Това обаче си е индивидуално, всеки организъм е различен.
Мен ме тормози една мисъл, че кърмата ми не е хранителна. Бебо е основно на АМ, но все пак по 1-2 пъти на ден се и цедя с помпата и каквото изцедя му давам. Забелязвам, че след това огладнява много по-бързо, нервничи и недоволства. След АМ си е сит и спокоен. Тя лактацията съвсем намаля, количествата са много малки, ама все пак се чудя. Възможно ли е давайки му при някои от храненията изцедената кърма, тя да не го храни пълноценно? Какви ли не щуротии не ми се въртят в главата? А за момичетата, които са само на АМ и не цедят-как си спряхте кърмата?

Кърмата ми спря с Лецитин. Всъщност си спря сама, но Лецитина отпушва каналите и няма вероятност да се образуват бучки или мастит. Два дни след като спрях да го кърмя вдигах висока температура и гърдите ми бяха супер твърди и на буци. Порових се из форума и прочетох за Лецитина,бях малко скептична, но от едно хапче след два часа нямаше и помен от буци и гърдите ми бяха меки. Три дни го пих и просто спря да се образува кърма. Все пак е добре да се отиде на мамограф след това, в Пловдив започна кампания за безплатни прегледи, но ще видя кога ще се наканя да отида Crazy

ПС Ако някоя мама от Пловдив иска мога да подаря тази опаковка Лецитин, липсват 3 хапчета от нея, пишете на ЛС.

# 503
На нас гастроентероложката ни каза 5 хранения по 120мл, но ние сме доста лакоми и е абсурд да са 5 пъти, тя понякога изкарва 4 часа без да яде, понякога огладнява на 2-рия час и няма как да я залъгвам с вода или чай, защото реве до захласеване

# 504
Аз забелвам и почиствам с физиологична течност, защото неонатолозите така бяха почнали.

Правя по 120 мл течност, която той понякога не изяжда, но здраве да е. И си се буди през нощта...няма как да го избегна,колкото и да ми опява едната педиатърка.

И при мен след кърма огладнява бързо, в сравнение с формулата. Опитах се да спра да цедя, но ми стана съвестно и ще изчакам сама да спре. Цедя много малко вече, така че няма да отнеме дълго.

# 505
Кърмата си е много хранителна, даже, не се притеснявай. Просто се смила по-лесно и бързо от АМ.
И ако се дава добавка на детето, то, съответно ще има нужда от по-малко кърма, защото е сито. И така майчиното мляко естествено намалява и спира. Така че, това е добър не-медикаментозен начин да си спре кърмата човек - дохранване с адаптирано мляко.

# 506
Благодаря ви, момичета. Да, и аз мисля, че по естествен начин ще си спре кърмата. Тя отначало си е малко, вече съвсем.
За пишлето още нищо не правим, педиатърката каза, че за забелване ще говорим след 6 месец. За момента само добра хигиена.
Поставянето по корем за закрепване на врата и кръста колко често го правите и по колко време го държите така детето? На мен ми каза преди всяко хранене за по 5-6мин., но той не може да изтрае толкова, почва да се криви, да реве. При нощното хранене не го правя, защото на него душата му спи.

# 507
  • София
Аз си водех дневник с храненията, но се отказах вече, не виждам смисъл. Детето яде когато и колкото иска на 2 - 2,5 - 3 - 4 часа. Минах на Лактана от вчера следобед и спрях всички капки и сиропи и т.н. И за пръв път от доста време детето спа добре. Яде в 3, разбира се, но заспа след това веднага.

С това официално спирам всички експерименти върху детето откъм АМ, памперси, мокри кърпи, кремове против подсичане и всякакви други. Оставаме на Либеро, Мустела, Лактана и това е.

Колкото до кърмата, има някакви капки още, но общо взето ми е спряла сама от седмици.

# 508
Аз още водя дневник, за да не се окаже, че яде повече от седем пъти. За акането също си отбелязвам.

Обръщам по корем преди ядене, но когато не е много кисел. Той още от 20ия ден си държи главата изправена, защото се роди голям (такова поне беше обяснението на лекарите)

# 509
Искам да питам вие какви памперси слагате, аз пробвах памперес, молфикс, лили памперсите, всичко пропуска, а ги сменям често, не я държа наакана, сега купихме пуфис, да видим там как ще е

Общи условия

Активация на акаунт