ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 373
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Дойде времето за сокчетата, а аз все повече се разколебавам. От една страна ще се разхлаби малко така, но от друга могат да се върнат коликите. Някои давал ли е вече сокче?

# 241
  • София
Дойде времето за сокчетата, а аз все повече се разколебавам. От една страна ще се разхлаби малко така, но от друга могат да се върнат коликите. Някои давал ли е вече сокче?
Ние давахме сокчета. Нямахме проблеми, но тя нямаше колики дори след раждането /и баткото и каката нямаха/.  Ние давахме сокче от диня, пъпеш или грозде. Това са плодовете, които има само лятото Simple Smile

# 242
Вътнахме се от консултация и бихме още една ваксина, другия месец пак още една, защото с тази се забавиха нещата малко. Поплака малко, но в колата заспа, ще видим като се събуди как ще е.
Докторката каза сокчета след 6 месец.

# 243
  • София
Мразя ваксините!!! Беборан пак вдигна температура и мисля, че крачето го боли от ваксината. Дадох му панадол доза за след ваксинация и сега заспа половин час преди хранене. Ще го оставя да поспи и ще го нахраня като стане. Поне се изака, тъй че няма като капак на всичко да се напъва и да ака.
За сокчетата засега няма да давам, че цялата следваща седмица ще съм на гости на майка ми с малкия. Тя няма сокоизтисквачка, а ако въобще включа сокове искам да се на момента изцедени. Вече през ноември ще го премислям наново. За жалост тогава няма са има много плодове. Знаете ли нещо за сока от нар?

# 244
Аз се чудя, само на нас ли " готината " педиатърка ни иска отново на ваксина в 6ти месец? До сега сме били 3 пъти по 2 ваксини. Аз я питах не трябва ли по-късно да са следващите, тя каза не.
Относно сокчетата, аз най-вероятно няма да давам. Мисля около 6 ти месец да започна със зеленчуково пюре ( нямам идея какво да е ), плодово пюре, цели плодове, сокчета и т.н.
София от около месец почти яде по 5 пъти на ден през 3 часа и половина. Сама си направи този режим.

# 245
Цитат
Четох преди малко за гимнастиката ва бебетата. Има упражнения, които до сега май не сме изпробвали,но мисля че са полезни. Споделям статията:
Babysling-bg . com / 2012/02/08/гимнастика-за-бебета-от-1-до-6-месеца/#.WAfID4HsZAg

Последна редакция: ср, 19 окт 2016, 22:37 от Sorenta

# 246
  • София
Аз се чудя, само на нас ли " готината " педиатърка ни иска отново на ваксина в 6ти месец? До сега сме били 3 пъти по 2 ваксини. Аз я питах не трябва ли по-късно да са следващите, тя каза не.
Относно сокчетата, аз най-вероятно няма да давам. Мисля около 6 ти месец да започна със зеленчуково пюре ( нямам идея какво да е ), плодово пюре, цели плодове, сокчета и т.н.
София от около месец почти яде по 5 пъти на ден през 3 часа и половина. Сама си направи този режим.
В имунизационния календар на България има ваксина на 6 месеца http://www.doctorsbg.com/content/view/37/46/
Ако успееш да го отвориш ги има всички задължителни ваксини. Simple Smile Относно пюретата ако искаш предложение започни с картофи, моркови, тиква или пащърнак. Simple Smile

# 247
В имунизационния календар на България има ваксина на 6 месеца http://www.doctorsbg.com/content/view/37/46/
Ако успееш да го отвориш ги има всички задължителни ваксини. Simple Smile Относно пюретата ако искаш предложение започни с картофи, моркови, тиква или пащърнак. Simple Smile
Благодаря, Миленка  bouquet Зачудих се, че други мами споделят за следваща ваксина на годинка.
Знам, че пащърнака е много полезен за бебетата и може да започна с него. Никога не съм яла, дори не знам как изглежда  ooooh! Simple Smile

# 248
  • гр.София

Шествалентната ваксина се прилага срещу причинителите на дифтерия, тетанус, коклюш, хепатит В, полиомиелит и хемофилус инфлуенца тип b, за разлика от петвалентната, която не предлага имунизация срещу хепатит В.
Най-вероятно на Вас са ви поставили петвалентна,което изисква допълнително боцкане против хепатит В,.
Моля да проверите дали е така.

# 249
Благодаря, Миленка  bouquet Зачудих се, че други мами споделят за следваща ваксина на годинка.
Знам, че пащърнака е много полезен за бебетата и може да започна с него. Никога не съм яла, дори не знам как изглежда  ooooh! Simple Smile
И нашата каза, че ще бием ваксина на 6 месец. Всеки месец ваксини ужас, добре изкарахме ноща, след вчеращната ваксина сега даже си се смее, дано така да си остане.
Относно пъщарнака и аз така не го знаех що е то. Взех си от Билла и смея да твърдя, че не съм изпуснала нищо. Хапнах го на парчета като морков и никак не ми допадна, дано на пюре да е по-добре.

# 250
  • Стара Загора
Сигурно ще е така както Семирамида казва.Иаз преди известно мвреме с чудех защо не ни слагат ваксината за хипатит в ама се сетих,че ни слагат шествалентна и тя е включена там.И много се радвам за това,че по този начин ще си спестим притесненията покрай поставянето.

# 251
Пащърнак ползвам по принцип за супи,манджи със зелнчуци,картофена яхния... Не горжа като моркова,а много по-ситно. Сладникав е и бебоците го обичат. Принципно се добавя към друг зеленчук в пюрето,така че не обръщайте много внимание на самостоятелния му вкус. И принципно не се яде суров Simple Smile

# 252
Момичета, дайте съвет какви шишета ползвате за АМ, че моята мома напоследък се храни много трудно. Като беше малка почнахме с Авент с 1 дупка и на втория месец минахме на 2, но почна много да се дави и да връща от тях. Сменихме на Нук каучукови и яде с такива до преди една седмица, когато пак върнах Авента, реших да видя дали с тях ще почне пак да яде, но дори и две дупки пак пуска по много, направо го виждам как тече на струя, от както върнах Авента пак почна да връща, защото поема храната много бързо. Мисля да пробвам да взема силиконови биби за Нук-а, но не знам вече какъв размер, S да не е много бавно пък. Отворена съм към предложения и за други марки, просто не знам каква вече да пробвам.

# 253
Момичета, дайте съвет какви шишета ползвате за АМ, че моята мома напоследък се храни много трудно. Като беше малка почнахме с Авент с 1 дупка и на втория месец минахме на 2, но почна много да се дави и да връща от тях. Сменихме на Нук каучукови и яде с такива до преди една седмица, когато пак върнах Авента, реших да видя дали с тях ще почне пак да яде, но дори и две дупки пак пуска по много, направо го виждам как тече на струя, от както върнах Авента пак почна да връща, защото поема храната много бързо. Мисля да пробвам да взема силиконови биби за Нук-а, но не знам вече какъв размер, S да не е много бавно пък. Отворена съм към предложения и за други марки, просто не знам каква вече да пробвам.
S на НУК ще ти е много бавно. Пробвай с М. Не съм на "ти" със шишетата и АМ, но навремето на баткото ми се налагаше да давам понякога кърва от шише. Ползвах НУК и бях доволна. Сега също имам НУК за водата,която инцидентно пие Огнян и скоро смених на М,че вече и устата не може да си изплакне с S. Иначе джвака бибата и явно му е приятно на венците и от капчиците вода.

# 254
S на НУК ще ти е много бавно. Пробвай с М. Не съм на "ти" със шишетата и АМ, но навремето на баткото ми се налагаше да давам понякога кърва от шише. Ползвах НУК и бях доволна. Сега също имам НУК за водата,която инцидентно пие Огнян и скоро смених на М,че вече и устата не може да си изплакне с S. Иначе джвака бибата и явно му е приятно на венците и от капчиците вода.
Силиконови или каучукови ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт