ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 358
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
....първото бебче се наложи да му чупят кост,защото расте накриво...

#Crazy Kaк така кост расте на криво? Как така ще я чупят? Милото бебе! Божеее!
За първи път чувам такова нещо.

# 226
....първото бебче се наложи да му чупят кост,защото расте накриво...

#Crazy Kaк така кост расте на криво? Как така ще я чупят? Милото бебе! Божеее!
За първи път чувам такова нещо.
А аз за пръв път видях и чух такова чудо! После разбрах,че било практика при луксации и необратими изкривявания да се чупи и гипсира за да зарасте правилно и да продължи да расте правилно. На мен ми се струва динозавърски метод,ама какво разбирам аз-доктора е доцент...но слава Богу ние се развиваме добре и по норма. Само дето не ни дават да седим седнали още-най-много до 45 градусов ъгъл,което ще е много трудно. Бебка иска само да седи сезнала и изправена. Подавам й пръст,тя го хваща и започва да се набира да става. А като се изправи раздава едни усмивки и щастливи писукания...ноо ще трябва да изчакаме още месец...Sad

# 227
Здравейте мами, днес бяхме на консултация , тржим 6.600 и сме 64см baby_neutral . Бебо понесе мъжки ваксините и само насълзи очички. Биха ни 2. Следващия месец няма да има ваксина. Praynig Захранването ще започнем другата седмица и педи препоръча да е с морков и пащърнак или някоя подобна комбинация. Тя е и мой лекар и ми е била педиатър и и имам доверие , защото едно време майка ми ме е захранила по такава схема .
Мами в другите градове незнам как е , но във Варна времето е ужасно, изобщо не става за разходка навън..само на закрито. Есента май я пропуснахме и си е направо зима...Бебо днес беше на пицария , и се държа чудесно. В това отношение съм много доволна , обича си количката и заспива моментално още докато го сложа вкъщи.  Научил се е кога мама го облича за разходка и е мирен.  Blush

Magi,вие при кой педи сте?звучи добре,че нещо нашата много взе да се отпуска...иначе ние бяхме на ортопед. Честно докато чакахме пред кабинета на доцента и се чуваше какво става вътре ми се изправи косата-първото бебче се наложи да му чупят кост,защото расте накриво,а на второто откри раменно изкривяване за операция. За щастие ние се развиваме отлично(да чукам на дърво) и за разлика от педи той не напипа никаква отворена задна фонтанела! Нито имало нужда от шуслерови соли и т.н. които ни ги каза пак нашата лекарка...
Ние сме при Каролина Златева срещу автогарата. Но не приема нови бебчета, само ако е ЛЛ на някой от родителите.
Попитах за ортопед. Сложи бебо по корем, по гръб каза че външно всичко е наред , той со е о доста подвижен. Но смятам на 6м. като започне да сяда да го заведа, за мое успокоение, и каза имена на 2ма ортопеди , но час записвали чак за 2м. напред...
Може ли да споделиш при кой сте ходили?
Това , което казваш е ужасно за бебенцата преди вас в кабинета...

# 228
  • Стара Загора
Незнам бебо сънува ли нещо тази нощ,но изведнъж изкрещя нещо и почма да плаче.ММ стана и го погали малко и се успокои, ама цялата след това се мяташе наляво надясно.От една седмица насам вчера за пръв път ми се усмихна.Иначе през деня беше сравнително спокоен.Толкова нерви цяла седмица определено си мисля,че се дължаха на ваксината,която му сложиха миналия понеделник.Ние ходихме на ортопед преди два месеца ама доктора само го опипа,не са го гледали на ехограф.

# 229
  • София
Бяхме на консултация при педито и ни наваля дъжда. На дъжд качвай бебе в колата, сваляй бебе от колата, дъждобрани за количка и чадър.... С две думи ужас. Резултата беборан остана сух, но майка му и количката са мокри и кални, а за багажника на колата не ми се разправя.
Да се отчета, че вече сме 7820 гр. и 67 см.. Биха ни 6 валентната ваксина и ни остава още една ваксина другия месец и приключваме до годинка. Казаха ни от утре са започнем да даваме сокче от ябълка, от другата седмица от морков, а след това смес. Трябва да започна с 1-2 лъжички и да стигна до 40-50 мл. Каза да давам сокчето между храненията. Ало   дразни стомахчето да ги спра и да опитам по-късно. Попитах може ли да давам сок от сливи, а тя каза, че можело да давам ако искам и пюре. Плодовите пюрета не били храна и те не замествали хранене. От другия месец ще започнем да го захранваме със зеленчукови пюрета. Каза, че храненията с АМ трябва да си останат 6 до момента, в който заместим едно от храненията. Бебо бил още малък да го привиквам на 5 хранения при положение, че си търси храната.

# 230
Вчера на малчо му биха 2 ваксини и вечерта се събуди с писък , беше много разстроен милия..а когато сестрата изкара инжекцията ме стисна милото и не ме пускаше...сърцето ми се къса като ги бият , защото го боли..преди малко вдига 38 темп. ...Надявам се да понесе леко тези ваксини , тъкмо се успокоява и айде пак ваксина..но няма какво да направя..постоянно чета лоши неща за ваксините , а знам че не трябва..но това е да си майка..притеснения и грижи за малкото човече. Hug Имам и съмнения , че пак се разболявам, че и бебо кашляше сутринта , но дано него го подмине грипа..ама то как няма , вчера в тоя вятър и ние като Гръмчо, количката и колата по 10 пъти изкарване и вкарване на бебо..

# 231
  • София
О и при над беше един рев като му я биха. Гушнах го както си беше голичък, а той през сълзи ми се оплаква горкия. Magi и на мен ми се къса сърцето като го ваксинират Sad  Спрях да чета разни неща против ваксините, че взех да се панирам.Като се прибрахме привантивно му лепнах парче патч лепенка върху ваксината срещу темературата.
Като се замисля ще изчакам 2-3 дни сус сокчето, за да изключа евентуално раздразнение от ваксината. За сега незмам дали е вдигнал температура, че преди малко се събуди и ще изчакам 10-15 минути, за да му я примеря.
Да се оплача, че си изпусна любимото слонче на улицата и сега съм го изпрала и съхне, но Антон не се заиграва така с другите играчки. Вие как почиствате плюшените играчки?
За гладенето и преваряването педи каза до към 6 месец.

# 232
  • Русе
Здравейте! Загубих се, но ви чета. Каката е болна и не я пуснах на ясла тая света сме си в комплект. Плюшките пера в пералнята, ама само ако са нещо изпуснати навън, иначе с нищо не ги чистя... И не гладя, и не стерилизирам...лоша майка съм, ама съм с две деца.  Mr. Green  Малката започва все повече да бурбори нещо ,смее се с глас става все по-забавна. Из ония дни ми попадна едно клипче на голямата на 5-6 месеца нарежда ба-ба-ба . Та очаквам скоро и Йоана да започне да сричкува. Засега бръмчи с уста и още повече лиги хвърат наоколо Simple Smile Сок вече май споменах, че преди годината няма да давам, към декември започваме пюретата. Навземах от промопакетите на гербер малки бурканчета, тъкмо за начало. За ваксина пак няма, нослето продължава да хрипти.

# 233
  • Стара Загора
Другата седмица имахме час за ваксина ама докторката се обади и каза,че го отлагаме чак за 10-ти когато имаме и консултация.Искам да се свършат вече,че само се притеснявам.Сигурно и на малките човечета се чувстват зле от тях.

# 234
Мами имам въпрос, ние сме на 4 месеца и 1 седмица, досега се хранихме 6 пъти по 140 мл през 3 часа, но понякога ми преспива и мился че може да минем на 5 хранения, но му се падат по 170 мл. От рязкото увеличаване от 140 на 170 мислите ли че може да му се разшири стомахчето?

# 235
  • Русе
Мами имам въпрос, ние сме на 4 месеца и 1 седмица, досега се хранихме 6 пъти по 140 мл през 3 часа, но понякога ми преспива и мился че може да минем на 5 хранения, но му се падат по 170 мл. От рязкото увеличаване от 140 на 170 мислите ли че може да му се разшири стомахчето?
Аз нямам идея...Дори не знам колко яде моето бебе. Яде и през два и през пет часа...Ако му е много ще повръща...поне така си мисля. Или няма да ги изпива тия мл.

# 236
  • гр.София
Може да пробваш през хранене да му правиш по 170мл. Ако са му много, детето няма да ги изпие. Когато почне да си ги изпива ще увеличиш дозата изцяло.  Peace
Такъв съвет ми беше дала една неонатоложка от Токуда.

# 237
Аз нямам идея...Дори не знам колко яде моето бебе. Яде и през два и през пет часа...Ако му е много ще повръща...поне така си мисля. Или няма да ги изпива тия мл.
Аа не нашия всичко преглъща и нищо не връща Grinning страшна лакомия сме, ама педиатър каза че като заместя хранене тогава е хубаво да ги направя 5, ама режима ми мърда много, защото той в 9 е свикнал да си ляга и сутрин в 6 неможе да стане, чак към 7 става и сметнах че на 3 часа и половина ще влизам точно в неговия режим на лягане и ставане. Ох незнам вече и аз Simple Smile

# 238
Аз бебо не го насилвам да яде по много..а и той си пие все още по 120-30мл. Само 2 пъти е пил 150мл и то защото беше спал 4-5 часа.  Иначе яде 5-6 пъти (различно) по 120мл .

# 239
Здравейте мами, днес бяхме на консултация , тржим 6.600 и сме 64см baby_neutral . Бебо понесе мъжки ваксините и само насълзи очички. Биха ни 2. Следващия месец няма да има ваксина. Praynig Захранването ще започнем другата седмица и педи препоръча да е с морков и пащърнак или някоя подобна комбинация. Тя е и мой лекар и ми е била педиатър и и имам доверие , защото едно време майка ми ме е захранила по такава схема .
Мами в другите градове незнам как е , но във Варна времето е ужасно, изобщо не става за разходка навън..само на закрито. Есента май я пропуснахме и си е направо зима...Бебо днес беше на пицария , и се държа чудесно. В това отношение съм много доволна , обича си количката и заспива моментално още докато го сложа вкъщи.  Научил се е кога мама го облича за разходка и е мирен.  Blush

Magi,вие при кой педи сте?звучи добре,че нещо нашата много взе да се отпуска...иначе ние бяхме на ортопед. Честно докато чакахме пред кабинета на доцента и се чуваше какво става вътре ми се изправи косата-първото бебче се наложи да му чупят кост,защото расте накриво,а на второто откри раменно изкривяване за операция. За щастие ние се развиваме отлично(да чукам на дърво) и за разлика от педи той не напипа никаква отворена задна фонтанела! Нито имало нужда от шуслерови соли и т.н. които ни ги каза пак нашата лекарка...
Ние сме при Каролина Златева срещу автогарата. Но не приема нови бебчета, само ако е ЛЛ на някой от родителите.
Попитах за ортопед. Сложи бебо по корем, по гръб каза че външно всичко е наред , той со е о доста подвижен. Но смятам на 6м. като започне да сяда да го заведа, за мое успокоение, и каза имена на 2ма ортопеди , но час записвали чак за 2м. напред...
Може ли да споделиш при кой сте ходили?
Това , което казваш е ужасно за бебенцата преди rвас в кабинета...
А ок,ние бяхме при живков в св анна но мисля другия път да пробвам друг...

Общи условия

Активация на акаунт