Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 200
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • UK
Ама, аз не сэм споменавала, че търся позитивни или негативни неща. Просто, споделих първи впечатления  Laughing които не е задължително да съвпаднат с нечии други, все пак Wink

# 106
  • Оптимист по принуда

Не искам да внасям песимизъм, но аз вече 20 г се опитвам да свикна и не става. Каквото и да правиш никога няма да си един от местните , нито те ще те приемат като свой.
Подписвам се под това мнение с две ръце. Макар и с много по-малко години тук - 6- просто знам, че винаги ще се чувствам така.

# 107
  • София
Сигурна съм, че тук ще си остана чужденка, колкото и че няма да се чувствам в свои води, ако след двайсет години живот в УК, се прибера в БГ.
Навсякъде по света има хубави и лоши неща и всеки ги вижда през своя си мироглед. Хората сме различни и всеки сам решава какви компотомиси да прави

# 108
Здравейте! Обмислям много сериозно да напусна работата си в БГ и да замина за Англия. Искам да се посъветвам и с вас какво мога да работя и как върви заплащането, как се търси работа \агенции или по друг начин\, сега срещу зимата по-лесно или по-трудно се намира и т. н. Не съм мързелива и искам да работя. Извинявам се за елементарните въпроси, които задавам, но съм на 34 г. и с мижавата си заплата все по-трудно се справям с наема, сметките и т. н. в БГ. Благодаря на тези, които ще се отзоват със съвети.

П. П. Оправям се добре с английския, а пропуските научавам бързо.

# 109
  • постоянно
След почти 20 години в Англия се чувствам повече Англичанка отколкото много  Англичани , които познавам.
Аз пък се дразня на " тузарските " ни магазини , дразня се на " тузарското " ни обслужване и " тузарските " ни цени .
Кореняк Бургазлийка съм и цял живот съм живяла  в града. Сега ако се върна  в България искам да съм на село , да си имам някое животинче и 10 корена домати, да си имам високата ограда да не ме гледат съседите и да си гледам живота. Като искам голям град паля колата и след 5 км съм там .
Които иска да пазарува от маркови магазини в Англия  - има много места където може да го направиш - вземи една Биста например.

Днес не мога да дишам и нямам никакви вкусови усещания- така яко ме  е хванал вируса.

Hug

За тези , които искат да напуснат БГ -   в много малко страни хората имат социален живот като този в БГ. Няма кафета след работа всеки ден , няма гостуване когато ти скимне.  Липсата на активен социален живот ще ви се отрази , така че нагласете се за промяната и си дайте време за адаптация. Не говоря разбирта се  в случаите  в които повече от едно семейство живеят заедно - тогава е по-лесно да " седнете " на масата по Българси всеки ден или да " заговеете " на по чаша кафе с другата девойка  Mr. Green

# 110
  • оттам, откъдето започва България
В БГ въобще не е толкова социален живота колкото си мислят някои от вас. Като нямате пари няма да имате и социални контакти, ако ги свързвате с излизане на заведения и други мероприятия. Моите синове и двамата са в УК и като дойдат в БГ само се възмущават колко са високи цените и как бързо свършват парите, не че не им се живее, както си знаем ние българите. Ами, ако сте на минимална заплата в БГ, какво правите?
Няма пълно щастие. По-скоро щастието е да сте заедно цялото семейство и да не се притеснявате за ежедневните разходи и сметки, които ни умарят тук в БГ. Никога не съм си и помисляла, че да си в чужда държава е лесно. Но, даже и на възрастта, на която съм вече, се замислям дали не е по-добре да напусна страната и да помагам на децата при отглеждане на внуците, тъй като виждам, че в УК са доста скъпи училищните занимания за деца.
Освен това младите имате и избор. Като не ви харесва се връщате в БГ, където може да разчитате на помощ от родителите, ако могат, разбира се.  Peace
Успех на всички, които са рискували и са избрали чуждата страна!

# 111
  • UK
Социален живот имахме всички в Бг, защото бяхме млади  Mr. Green Сега с по две-три деца, едното на училище, другото на градина, второто от градина, първото от училище и после на футбол/език, междувременно малко работа, малко домакинстване и социалният живот си остава само за събота и неделя, все едно къде живеем, там или тук.   

# 112
  • York
Социален живот имахме всички в Бг, защото бяхме млади  Mr. Green Сега с по две-три деца, едното на училище, другото на градина, второто от градина, първото от училище и после на футбол/език, междувременно малко работа, малко домакинстване и социалният живот си остава само за събота и неделя, все едно къде живеем, там или тук.   
Peace Peace Peace

# 113

Така си е. Много хубаво го каза.

Като заобиколена от семейства с деца без помощ от баби както в Бг, така и тук, мога да се похваля, че тук социалният ни живот е много по-разнообразен и е всяка седмица. Липсват предрасъдъците за метерологичните условия (в Бг все им е горещо, студено, духало, валяло), че детето има сопол и всички останали "важни" причини, които чуеш, когато звъннеш на всички от списъка си с абонати и накрая си излизаш сам  hahaha Тук и да вали и да трещи, и по обед, и късно вечер народът с все децата е навън и се забавлява. И ние така - "Барабар Петко с мъжете". Че и по женски вечер на мюзикал  tongue

# 114
Здравейте, скъпи мами, не съм писала отдавна, но ви следя постоянно. В началото на годината мъжът ми беше в Англия, но нещата не се получиха и той се прибра, преди месец отново отиде, този път при негов приятел, да се надяваме сега всичко ще бъде наред. Много искам до няколко месеца и ние с детето ми да отидем при него, но тъй като сега ще сменят къщата там, може ли някой да ми каже дали ние с детето(4г) ще можем да живеем за начало в къща с две спални с още едно семейство без дете? Има ли някакви такива закони, които те задължават в какви условия да живее детето, и как ги следят ,или просто трябва да търсят къща с три спални, или изобщо няма вариант да живеем в една къща ?

# 115
  • Bristol
Valia, няма ограничения законови, но зависи от собственика на жилището, дали ще се навие да пусне в имота си с две спални 4ма възрастни и дете. Може и да греша, но ми се струва, че търсенето ще е трудно.
Социален живот имахме всички в Бг, защото бяхме млади  Mr. Green Сега с по две-три деца, едното на училище, другото на градина, второто от градина, първото от училище и после на футбол/език, междувременно малко работа, малко домакинстване и социалният живот си остава само за събота и неделя, все едно къде живеем, там или тук.  
Много точно казано  Laughing То и с големи деца вече, след работа и уикенда, аз търся спокойствие и тишина, за да си почина качествено. И като гледам синът какъв живот води, чудя се, как оцелява, но и ние сме били така на неговата възраст. Щерката още няма 12, но сега през ваканцията не се спря! Изрично й казах, да си остане поне два дни в къщи, за да подреди стаята си и да се подготви за училище, напише домашни, за следващата седмица  Crazy Иначе в събота е на гости с преспиване, в неделя на рожден ден, а понеделник след училище се събират една групичка при приятелка, да се маркират и обикалят къщите за лакомства. Единственият ни ангажимент тогава е да отидем да я приберем, като свърши купона  Laughing

# 116
Здравейте и от мен!  Съпругът ми е в Лондон от миналата година. Преди месец дойдох и аз с децата. Свикваме все още. Синът ми след няколко дни започва училище. Той е на 8. За каката все още чакаме да се намери място в някое училище -тя е на 13 . Много време вече стоят вкъщи и им е скучно. Аз се притеснявам как ще свикнат с училището.  Не съм много добре с езика, и ако може някой да ме посъветва къде мога да се запиша на курсове. Живеем в Wallington. 

# 117
Здравейте, девойки!
Средата на другия месец ще си вземем котарака от България. Организиран е транспортът, но сега трябва да се подготвя за пристигането. По-специално ме вълнува въпросът за ветеринар и застраховка.
Трябва ли да го регистрирам предварително или не е необходимо? За да се направи застраховка, трябва ли да е регистриран при ветеринар? Калпазанинът ми е на 5години и е кастриран.
Нещо друго ако се сещате да ме посъветвате, ще съм благодарна.
 bouquet

# 118
Аз съм в Англия вече почти 5 години със семейството ми и мога да кажа, че чак сега усещам, че свиквам. И на мен ми беше всичко чуждо и не атрактивно. Беше ми ама много скучно и тъпо. Сега вече съм по-добре, детето вече е year 2, повече ангажименти, работата и си намерих Бг приятели. Истината е (поне според мен), че никога няма да ни приемат англичаните (мое мнение) и само като си отворя устата и първият им въпрос е откъде съм.
За България- ами не ми се връща там за момента.Истината е, че тука е по-уредено и се живее по-лесно.

Но, трябва време, за да се свикне.
Аз първитер 2 години, всеки ден исках да се върна в Бг Laughing

# 119

sprite, аз курсове по английски записах в местния колеж. Чак изключително много не ми помогнаха,но пак беше по-добре от нищо.

Общи условия

Активация на акаунт