Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 203
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Миоки, май с един организиран транспорт ще ни идват котараците! Simple Smile Simple Smile И нашия очакваме тогава, и той е толкова голям, и аз се чудех като дойде какво по-напред Simple Smile Ще следя с интерес Wink

Ние сме от 3 месеца и малко тук, но мога да кажа, че се чувстваме чудесно. Децата са много щастливи в училище. За тези, които се чудят как ще свикнат децата - свикват много лесно и колкото са по-малки толкова по-лесно е. Малкия е на 6 и половина, year 2, не знаеше нищо освен научените няколко думи в детската, след 1 месец в училище вече има приятелчета (още само се гледат влюбено де) и му е много интересно, даже свиква по-бързо от кака си. Каката е на 11 и половина и е year 7 в близък колеж. Благодарение на google translator (offline) се разбира с учители и деца, вече и учителите си го свалиха и много често и дават преведени на бг уроци или думи от уроците, че да и е по-лесно.
Навсякъде хората са изключително мили и любезни, в училищата ме заболяваше устата от усмихване докато ги оставях и взимах в началото Simple Smile В магазините ми беше странно да ми говорят на 'love', 'dear' и 'darling', но приятно се свиква Simple Smile
От социален живот съм отвикнала още от Бг покрай децата и не ми липсва, даже си мечтая за тишина, скука и спокойствие, но като гледам в Манчестър има младежки/студентски квартали, където живота кипи, пълно е с кафета, заведения и 24/7 транспорт. Племенницата ми е на 26 и определено не и е скучно. А занимавки за децата бол - паркове, площадки, ферми, музеи (безплатни)...
Иначе се научихме да чакаме, за всичко, по много Simple Smile Вече имаме почти всички документи, ММ учи езика заедно с децата и започваме да търсим работа. Няма да е лесно, но къде ли е? Важното е, че децата са щастливи, а ние затова дойдохме Simple Smile

Пожелавам успех на всички, които са се решили на тази голяма стъпка и на това приключение! Гледайте с усмивка на чакането, дъжда и трудностите и ако някой има път към Манчестър - на линия сме! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 121
scarlet, с Kitkats ще пътува моето момче. Малко ми е притеснено, щото той е съвсем домашен, не е виждал много други животни и е малко паника като трябва да излезе, а и до колкото разбрах, че пътуват и кучета в камиончето. Ще е голям стрес, ама няма кой да го гледа в България.
Добре, че е дебел та като свали някое и друго кило няма да му се отрази негативно поне това.   Crazy

# 122
И нашето диване е с тях и много много добре те разбирам! Същите са и моите притеснения, но доколкото разбрах този път извънредно ще пътуват само котки. Не че няма да им е ужас, но ... Simple Smile

# 123
di_p, благодаря. Точно до нас има колеж ,ще опитам там . 
На нас в апартамента не ни разрешиха да си вземем котката и я оставих при родителите ми, докато измислим какво да правим. Много ми липсва. Надявам се след време да си го вземем.  Ще разказвате как са котараците след пътуването,че за моя беше голям стрес ,докато го закарам с колата до майка ми. Не знам до тук как ще пътува.

# 124
Поздравления, че не си изоставяте животните bouquet Киткат са надеждни, не се притеснявайте. Wink

# 125
  • София
Като пристигнат котетата тук,  до 2 седмици трябва да ги регистрирате до близка по адрес ветерина практика. Застраховката за тях е по желание и на първо време можете спокойно да не правите

# 126
  • ENGLAND
Някоя мама с деца Михаела и Йоан? Живеят в района на Бирмингам, вчера се запознах с тях, страхотни деца, дошли са преди 3 месеца. Поискаха да ги запозная с дъщеря ми, дадох им мобилния и фейсбука си.

А за свикването, като дойдох тук преди много години си казах, че никога няма да стана англичанка. Сега съм дебела и мързелива, истинска англичанка.  Joy
Думите на Аве все едно аз съм ги писала, нас никога няма да ни приемат, аз съм и с английска фамилия, а името ми е старо английско дори. А след Брексита тук става още по-зле, не че ми пука, не им се давам, все пак имаме избор, да се върнем в България и мъжа ми там да се чувства емигрант, но не както тук.
Колкото по-дълго живееш с англичаните, толкова повече разбираш що за стока са. А и не само те, останалата паплач тук е просто на ниво също.

# 127
sprite, моят котан живее с родителите ми вече една година. Като тръгнахме за насам се наложи да го оставя при тях. На майка ми обаче й тежат грижите. Помага на сестра ми с нейните две хлапета, ходи на работа и й идва нанагорно. В новата квартирата вече имаме възможност да го гледаме и съм много щастлива, че ще си го взема. В първото място на което живеехме беше абсурд да взема и животинче, та много добре те разбирам.

٠•● Veggie ●•٠, благодаря за успокоението. И аз с такова впечатление останах, за това реших да се доверя на тях.

dmm, намерила съм клиника близо до нас вече, само чакам добитъка да пристигне Simple Smile Благодаря за информацията.

На мен ми е рано да се чувствам по определен начин. От време на време се замислям за България, но като прочета някоя новина от там и ми минава мерака за завръщане. Тук съм от 1 година, но също съм сигурна, че англичаните никога няма да ни приемат. Не че ми пука особено. Ние сме в Лондон, тук май повечето население е емигранти. Основно контактите ми са с чужденци за момента - бразилци, поляци, австралийци, ирландци  Laughing
Единствения негативен опит който имам до сега беше на едно интервю за работа/квалифицирана/, шефа на фирмата който провеждаше интервюто ме пита ни в клин ни в ръкав дали взимам бенефити. Бях тук от 3 месеца и бях на интревю за работа... що за безочие с подобен въпрос! Направо ми идеше да му фрасна един. От тогава гледам да пускам пердето и да не се ядосвам за глупости.

# 128
  • Bristol
Трябваше просто да го попиташ, дали този въпрос е relevant за позицията, за която кандидатстваш. Нямат право да те питат подобни лични неща, включително години, семейно положение, имаш ли, нямаш ли деца и тн. Твое решение е, дали ще ги информираш или не. Дори за да те проверят за съдимост, трябва да получат разрешение от теб.
Винаги ще бъдем различни, но различен не винаги е лошо, има си плюсове и аз не пропускам да се възползвам от тях  Wink Имала съм взимане даване с абсолютни простаци, но с простаците, като ги резнеш интелигентно и им взимаш страхът, започват да се държат с уважение с теб. Но за това трябва да сте по-уверени с езика. Аз не го говоря много добре, все още правя много грешки, но вече не се притеснявам да говоря, за ужас на някои индивиди  Laughing Те такива и в България ги има и то сънародници. И ще ти направят живота черен, ако не ги спреш.

За котките, не знам ваксините дали са задължителни, мисля, че не. Но аз взех абонамент към нашите ветеринари за първата година и така стерилизация и всички ваксини, ми излязоха малко по-евтино. Отделно включват и препаратите, които се ползват за третиране на бълхи, котешка тения и тн. Плюс, че разходът е разпределен на 12 месеца и ползвам отстъпка, ако купувам храна от тях. То там храната е най-скъпата на пазара, но от време на време се глезим  Heart Eyes
Застраховката си е отделен разход и е по ваша преценка.

# 129
Ами бях съвсем зелена тогава още и не ми хрумна какво да отговоря. Изненада ме, защото очаквах всякакви въпоси, но не и такъв. Такива случки от друга страна ме абмицират и мотивират да съм още по-успешна - образно да ми натрия носовете. Иначе е вярно, че простаците са навсякъде, тук са просто по-концентрирани  Mr. Green

Мислех си да му направя застраховка, защото ако се наложи лечение не знам дали ще ми е по силите да го осигуря финансово, особено ако е нещо по-сериозно. За сега е здрав, но не е вече младеж. Ще го мисля като дойде и вида как стоят нещата в детайли.
Нямам търпение вече  Heart Eyes

# 130
Здравейте момичета! От две години живея в Англия и тази неделя видях двете чертички на теста за бременност. Обадих се на локалното GP, където съм регистрирана и имам час за 14/11.
Прочетох информацията от началната страница, но ако може да ме приготвите малко какво да очаквам?
Знам, че следващото нещо ( в България)е да се види плоден сак, а после да се установи сърдечна дейност. Как протича процесът тук?
Благодаря предварително!

# 131
Майки, ще ти пиша на ЛС  Wink

# 132
Благодаря, Веги Simple Smile

# 133
  • Bristol
Здравейте момичета! От две години живея в Англия и тази неделя видях двете чертички на теста за бременност. Обадих се на локалното GP, където съм регистрирана и имам час за 14/11.
Прочетох информацията от началната страница, но ако може да ме приготвите малко какво да очаквам?
Знам, че следващото нещо ( в България)е да се види плоден сак, а после да се установи сърдечна дейност. Как протича процесът тук?
Благодаря предварително!
Описано е по седмици кога какво се прави в този линк Simple Smile
http://www.nhs.uk/Conditions/pregnancy-and-baby/Pages/antenatal- … ent-schedule.aspx

# 134
  • UK
Майки, честито  и лека бременност  bouquet
Аз, сэм в процес на търсене на нърсъри и чакам вечерта мъжа да се прибере, че с моя английски и google преводач, се получават такива небивалици  Joy
Отделно и ако взема, да я попълва сама,незнам дали ще ме разберат, какво искам да им кажа  Joy
Общо взето по свиквам,  уикендите, отскачаме до съседен град, но то си е цяло предизвикателство, тк сме към момента без кола, все още,  пътуваме с тези двуетажните автобуси и с 2 -те мрънкала,  спи ми се, яде ми се,  имам ако, имам пиш и рев  ooooh! нон-стоп, правят разходката особено приятна.

Общи условия

Активация на акаунт