Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 608
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • York
dejie, браво на теб!

Аз бях започнала да се подготвям за IELTS, за да кандидатствам в университета за следдипломна квалификация, но непредвидени обстоятелства спряха порива ми за сега. Живот и здраве до година.

При нас много гнусна гъста и депресираща мъгла....

# 421
  • След завоя в дясно
Днес ще се отдам на мързел..пък каквото ще да става, времето е едно такова само у дома на топличко ми се стои, ще взема да спретна и едно кексче на бързо да са доволни домашните, свалих си BFG филма и следобед с децата се зареждаме.
Facebook групата БГ-мами в Англия.
Някой питаше каква вода пием у дома от чешмата, но през кана Брита. Тук водата не ми харесва, отвратителна е.

# 422
dejie, браво на теб!

Аз бях започнала да се подготвям за IELTS, за да кандидатствам в университета за следдипломна квалификация, но непредвидени обстоятелства спряха порива ми за сега. Живот и здраве до година.

При нас много гнусна гъста и депресираща мъгла....

Заповядайте на гости! Тук е слънчево и 6-7 градуса😉 Но аз съм много изморена и цял ден гравитирам около дивана. Надявам се и утре да е такова да се разходим в Бимийш и да видим дядо Коледа.

# 423
  • UK
dejie браво. Направо ви се възхищавам за ентусиазма bouquet А аз съм взела да мрънка,  че един език не мога са науча. Направо ме засрамихте!
Ние ходихме днес да видим коледното тържество и пристигнахме точно преди за запалят лампички на коледната елха.
Доста са назад с украса, забавления и подобни тук  Shocked чак ми е смешно на моменти  Joy Но какво да се прави. Хората тук и от това са доволни  Laughing
Малките ги качихме на една въртележка,  но едната ми г-ца, умираше за сэн и почти заспа в колата, в която я бяхме качили hahaha със сестра и  Joy
Абе и ние се разсеяхме общо взето. Тук при нас сутринта имаше Лека мъгла но после изпече слънцето  Laughing

# 424
  • UK
Привет Simple Smile Бях споменавала преди време, че планираме да пътуваме да България с кола за празниците. До момента всичко беше наред, направихме план, избрахме си маршрут и сега изскочиха не един, а два проблема от едно естество  Sad
Преди месец и половина сменихме колата, купихме я от дилър и той на място изпрати стария документ за регистрация (вече имало опция това да се направи онлайн) и съответно ние чакахме новият документ да пристигне. Срокът е от 4 до 6 седмици, като 6-тата седмица изтече този петък. ММ веднага попълни се свърза с ДВЛА, а от там му казаха че при тях информация не е постъпвала (незнайно как) и сега трябва да направим всичко наново. Проблемът е че пътуването е след по-малко от три седмици и не знам какво да правим ако не пристигне дотогава. Ако не пристигне на време ще можем ли да пътуваме въобще? Дали го искат някъде по границите? Ако ни спрат случайно дали ще го искат и какво се случва ако го нямаме?
Другият казус е при мен отново свързан с ДВЛА. Съвсем на скоро взех шофьорския тест и си чаках книжката, която обаче изчезна някъде по пощите ( хич не ни върви с тия пощи) Свързах се с ДВЛА и те ми казаха да изчакам още три седмици, те щели да направят каквото е нужно. И сега аз разполагам само с pass certificate и ако пластиката не пристигне не знам какво ще правя  ooooh! Признава ли се в този сертификат извън УК?
Напрво не знам как може да сме такива каръци. Ще се радвам ако някой може да помогне със съвет  Praynig

# 425
 dejie, Pampers, браво на вас! Успехи с новите начинания!
  И аз си имах проблеми с ДВЛА. Изпратих българската си книжка и ЛК за смяна с английска книжка.Получих си ЛК,но книжката я нямаше.В петък им се обадих по телефона да ги питам защо още я няма,казаха ми,че ми изпращат нова и вчера я получих  Simple Smile

# 426
  • постоянно
Добро утро на всички.  Hug

Винаги пращаите плик за обратна пратка срещу разписване  към ДВЛА. Може да ви струва £5 повече , но поне ще можете да си "тракнете" документите и ще ви е мирна главата.Един колега миналата година  мина през толкова хамалогии защото му бяха загубили всички документи. Те го връщат с 1 клас  и ако се загуби някъде не можете по никакъв начин да проследите.
Последваха 100 обаждания  в посолството на £1/мин , ходене до Лондон за пасаван , ходене до БГ за обновяване на всички документи. .....

Готова съм за Коледа- всичко е поръчано , чакам само доставки  Crazy Украсата ще сложим на 10-ти .

Кой беше във Уорк ? Искам да възстановя връзка с едни приятели от Казанлък  , знам , че живеят там .

Весел ден - при нас е ясно и слунчево .

Hug

# 427
  • York
her_76, аз съм в Йорк, о не познавам много българи тук.  Peace

# 428
Момичета, какво мислите за противоменингитната ваксина?
Получих писмо от училището за предстояща ваксинациясрещу полио, тетанус и дифтерия + менингит ACWY. Обаче 2015г в БГ му правиха дифтерия и тетанус на моя син, а преди това полио 2009г. както си е по нашия календар и мисля да ги откажа.
Чудя се за противоменингитната. Thinking

# 429
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз правих на бебето, беше в календара, понесе ги леко, за по - късна възраст не знам.По принцип Великобритания се води ендемичен район за менингит и аз за себе си реших, че предпочитам да сложа ваксината.

# 430
  • След завоя в дясно
Миоки- и ние я слагахме, по принцип си имам едно наум за ваксините, но за тази не ми стиска.

# 431
И аз съм на мнение, че минингитната не е за пренебрегване предвид голямата смъртност на деца в Англия. За жалост тя е само за единя вид, другата все още не се поема от касата, но предвид % заболяли и че е животозастрашаваща болест с изключително бърз темп на развитие смятям, че не бива да има колебания по въпроса.

За останалите ваксини може да подадеш данни кога какво е бито и ще ви викат вече съобразно досегашните ви имунизации.

# 432
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс и двете ваксини се слагат от тази година по касата, като при Men B се дава задължително панадол заедно с приема. И после още два пъти през 6 часа. Мен С я махнаха от 1юли при бебета в 12 седмица (но се слага на годинка, за после не знам) тъй като считат че е намаляла заболеваемоста.

# 433
  • UK
И аз сложих.  Peace Не ми стиска да отказвам. Мен ме е страх тук, има сбрани от цял свят индивиди, може да се лепне какво ли не. Разни допълнителни - противогрипни, рота и т.н. не съм слагала.
.

# 434
Памперс и двете ваксини се слагат от тази година по касата, като при Men B се дава задължително панадол заедно с приема. И после още два пъти през 6 часа. Мен С я махнаха от 1юли при бебета в 12 седмица (но се слага на годинка, за после не знам) тъй като считат че е намаляла заболеваемоста.

Благодаря! Ще си актуализирам информацията - последно пролетта гледах, че подписката е влязла за разглеждане, но нямам идея какво е станало нататък.

Общи условия

Активация на акаунт