Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 240
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Относно цитонамазките, гледам, че е дискутирано. Та да споделя на мен кво ми се случи- имах проблеми и трябваше да ходя на цитонамазка на всеки 6 месеца. Да ама пристигнах в Англия и се оказа,че ако съм под 25 годишна нямам право, при което ... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Във Великобритания такива случаи били рядко и затова имало възрастова граница. А в БГ е станеш ли на 18 и отиваш. Обясних им, че съм имала оперативна интервенция и прегледи в две европейски държави и са ми заръчали строго да ходя на цитонамазки два пъти в годината. Еми неможело... Единствения близък вариант било колпоскопия за млади момичета под 25г, която се провеждала всеки септември. Охоооооо.... мамицата ви. Цяла година да ви чакам, то човек с вас може да умре. Ходих си в БГ и там си оправих изследванията за няколко часа.  Close Close Close  Интересно ми е как по-младите момичета с гинекологични проблеми се справят с това медицинско ограничение и как биха разбрали ако нещо не им е наред при липсата на цитонамазка и най-вече ако имат симптоми, а цитонамазка им бъде отказана??  #Crazy Може да си го развиват в тях и от 1ва група да мине на 4та и 5та примерно без никой да разбере с години. #2gunfire

# 601
  • постоянно
Относно цитонамазките, гледам, че е дискутирано. Та да споделя на мен кво ми се случи- имах проблеми и трябваше да ходя на цитонамазка на всеки 6 месеца. Да ама пристигнах в Англия и се оказа,че ако съм под 25 годишна нямам право, при което ... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Във Великобритания такива случаи били рядко и затова имало възрастова граница. А в БГ е станеш ли на 18 и отиваш. Обясних им, че съм имала оперативна интервенция и прегледи в две европейски държави и са ми заръчали строго да ходя на цитонамазки два пъти в годината. Еми неможело... Единствения близък вариант било колпоскопия за млади момичета под 25г, която се провеждала всеки септември. Охоооооо.... мамицата ви. Цяла година да ви чакам, то човек с вас може да умре. Ходих си в БГ и там си оправих изследванията за няколко часа.  Close Close Close  Интересно ми е как по-младите момичета с гинекологични проблеми се справят с това медицинско ограничение и как биха разбрали ако нещо не им е наред при липсата на цитонамазка и най-вече ако имат симптоми, а цитонамазка им бъде отказана??  #Crazy Може да си го развиват в тях и от 1ва група да мине на 4та и 5та примерно без никой да разбере с години. #2gunfire
Кумбриа ,
 съжалявам , но не мога да повярвам , че ако си имала проблеми ще ти откажат цитонамазка.  Знам , че системата в много случаи не работи и е тромава, но наистина ми е трудно да повярвам , че ако си имала онкологичен проблем ще ти откажат.   Hug В Англия съм от почти 20 години и знам , колко много внимание се обръща на Онкологичните заболявания.

честито ако има именници сред нас днес ! Дай Боже здраве на всички Ви !   bouquet

Памперсче , нищо специално  с картофите . Вариш една тенджера с картофи все едно ще правиш картофено пюре , след като се сварят изливаш водата , завивате се с детенце  с едно одеяло и дишате..... Знам го от мама !

bouquet

# 602
На мен ми отне няколко месеца да се "закача за системата". Отивам , искам цитонамазка ( от 2г бях в страната), те ме питат за писмо, казвам че нямам писмо, не може значи. Отивам пак, настоявам че съм с лоши резултати от Бг и искам цитонамазка, не, не може, нямате писмо. След н-тото ходене една се смили, направиха ми, излязоха abnormal cells, и сега ела да видиш как ми пращат писмо на всеки 6м. И колпоскопия ми правиха, за щастие последните резултати са в норма. За под 25г не знам как са нещата, но съм склонна да вярвам на написаното. Едно е сигурно, профилактични прегледи не се правят когато си решиш, както в Бг Wink

# 603
  • Истински се вижда само със сърцето.
На мен не ми се полага сега профилактичен, но смятам да си платя и да си направя. Мисълта ми е, че има начини, просто в някои от тях трябва да си платиш.
Мисля си, че те донякъде са си прави да не вярват на всеки,който отива им просто им го казва без да покаже съответният документ, че е така.

# 604
Ами освен официално преведен документ, друго не признават. А £80-100 за цитонамазка, мерси...Гледах тогава цените и търсех варианти.

# 605
her, супер идея. 2 в 1 -хем вечеря, хем инхалации. Ще пробвам.  Peace

На мен за дребния ми признаха всички изследвания от България, внесоха ги в досието му и му пуснаха нови. Никой не е искал официален превод.
Предполагам опира и до късмет. Пожелавам ви го както и много здраве!

# 606
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ами Веджи не е евтино, но ако ми е важно за здравето ги давам без да се замисля, вместо да троша нерви да се разправям.

Но това съм аз, всеки сам преценя за себе си Simple Smile

# 607
  • постоянно
Ами освен официално преведен документ, друго не признават. А £80-100 за цитонамазка, мерси...Гледах тогава цените и търсех варианти.

Просто е трябвало да кажеш , че не ти е правена и щяха да те извикат и направят веднага след като си се регистрирала при ДЖПИ. Ако излезе абнормал , повторенията и прочие следват ....

Какво са £100 сравнено със здравето на човек  Peace

# 608
  • постоянно
her, супер идея. 2 в 1 -хем вечеря, хем инхалации. Ще пробвам.  Peace

Именно   Joy

# 609
Нищо не са £100, когато ги имаш Peace. Много здраве на всички  bouquet

# 610
  • Bristol
При отчетено отклонение и история, би трябвало да ви предложат изследвания, които не се предлагат стандартно. Как става доказването точно, за да ви обърнат внимание, не знам. Мъжът ми преди година дойде със снимка и диагноза на сърцето си от спешното в Гърция и на тази база личният му даде час в болницата за обстоен преглед. За късмет, гръцката диагноза не се потвърди, но му откриха друг проблем, който е причина за неразположението му и да чукна на дърво, овладяха ситуацията. Него и очите му ги следят в болницата периодично, засякоха проблема при рутинна проверка в оптиката тук.
Ако човек може да си го позволи, бих си платила, щом е за здравето и няма друга алтернатива, която да ме устройва. Аз само веднъж съм ходила на частен преглед, тогава не правеха изследването за генетични отклонения в 11 седмица на бременността по NHS на всекиго и аз не попадах в рискова група. Реших обаче, че е по-добре да го имам и си платих. Мъжът малко беше шокиран от цената, но прие решението ми. За зъболекарите също не минавам през NHS, това което предлагат не ме устройва. Малки скъпичко ми излиза, но докато мога да си го позволя или не си променя мнението, ще го правя  Rolling Eyes

# 611
  • UK
Много сериозни теми сте подхванали.  ТК незнам езика, предпочитам, да не ме викат тук, в бг съм си след няколко месеца и съм планирала, доста неща, да си изследвам и направя Simple Smile)

Честито на всички именници  bouquet

Аз, също съм доста разочарована, като цяло от здравеопазване и образование, тук. Пред дилема съм, дали 'това'да  е мястото, в което да растат, децата ми. С две думи, напълно вярвам на написаното  Peace

# 612
За скан съм давала £100, защото отказаха тогава да ми направят. Болеше ме корем и тръгнах една по една да изключвам причините, джипито ми каза да пия парацетамол. Започнах с цитонамазката, по-късно скан и т.н, докато не се откри миомата ...докато бяхме в Португалия. С документите от там дойдох тук, лекарката каза никой няма да ви ги признае. Мисля си, че много зависи в кой град се случват нещата. Ама спирам да пиша за проблеми, предпочитам коледната тематика.  Peace

П.п Кокона, Англия е много социална според мен страна, не бива да се влияеш и да си формираш мнение на база чужд негативен опит и то само в определена сфера. Аз харесвам живота си тук, просто нямам късмет със здравната им система ( раждането и грижите за нас бяха чудесни, няма как да кажа на черното,бяло). Поживеете тук и след време ще ти се изясни, това ли е твоята страна или не. Peace

# 613
  • Оптимист по принуда

Аз, също съм доста разочарована, като цяло от здравеопазване и образование, тук.
Какво се е случило, как те разочароваха?

Честито на имениците. bouquet

# 614
  • UK
Цитонамазката и тези неща не ги мисля толкова много. Всички тук си ходим често и периодично в Бг, давам 30 лв и на момента вземат изследването там, важното е да не ги забравяме тези неща. Аз не мога да преглътна, че на цели три години се прави тук и не чакам джипито да ми напомни. Струва ми се твърде дълго.

На всичките ми познати, на които казах, че сме чакали три месеца, за да влезем при унг, подскочиха до небето. Обаче в Бг на унг ни изписваха аб и ни пращаха да си ходим. Тук ходихме в детска клиника, правиха сто изследвания, викаха ни на няколко прегледа, няколко пъти правихме няколко различни теста на слуха, сега нещата се следят изкъсо. Жалвах се тогава в темата, но май си е струвало чакането вместо поредния антибиотик.

Общи условия

Активация на акаунт