Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 339
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте момичета, имам въпрос към всички вас. На 20 октомври изпратих в DVLA лични карти и шофьорски книжки за подмяна с английски. От тогава чакам .Миналата седмица намерих пристигналите книжки,но личните карти ,моята и на съпругът ми все още ги няма. Звънях в DVLA в понеделник,като си предоставих по телефона всички данни,за да проверят какво се случва и ми отговориха да попитам съседите,дали случайно някой не е получил нашите документи и да позвъня отново.Вчера позвъних отново и дори не ми поискаха лични данни или имена,просто ми казаха да чакам,че ще ги получим. Проблемът е,че на 1ви Декември имам резервиран билет до България-пътувам,за да взема децата си и съответно на 3ти декември имам резервирани билети за връщане. Трябва ли да отида да извадя пасаван в посолството и в България да пускам експресна поръчка за лична карта или просто да чакам да пристигнат. Колко време е нужно за изваждането на пасавана и проблем ли е ,че билета ми е чекиран с личната карта,която сега липсва?

# 316
  • Манчестър
Здравейте момичета, имам въпрос към всички вас. На 20 октомври изпратих в DVLA лични карти и шофьорски книжки за подмяна с английски. От тогава чакам .Миналата седмица намерих пристигналите книжки,но личните карти ,моята и на съпругът ми все още ги няма. Звънях в DVLA в понеделник,като си предоставих по телефона всички данни,за да проверят какво се случва и ми отговориха да попитам съседите,дали случайно някой не е получил нашите документи и да позвъня отново.Вчера позвъних отново и дори не ми поискаха лични данни или имена,просто ми казаха да чакам,че ще ги получим. Проблемът е,че на 1ви Декември имам резервиран билет до България-пътувам,за да взема децата си и съответно на 3ти декември имам резервирани билети за връщане. Трябва ли да отида да извадя пасаван в посолството и в България да пускам експресна поръчка за лична карта или просто да чакам да пристигнат. Колко време е нужно за изваждането на пасавана и проблем ли е ,че билета ми е чекиран с личната карта,която сега липсва?

Ами ти си отговаряш сама на най важния въпрос . Разбира се,че е проблем , че си чекиране да пътуваш с лична карта,която към този момент липсва. А щом книжките са дошли а картите ги няма може и да не дойдат. На летището ще ти искат да си покажеш картата.

За пасаван нямам идея дали се издава веднага....

# 317
  • След завоя в дясно
Merry- дано да успее да намери плейсмънт. Един познат успя така да си намери плейсмънт  и след това го взеха на постоянен договор (той е в Германия) помогна му много и в кариерата, но едвам избута последната година, защото вече беше според мен на друга вълна, работа, а не учене.
И аз съм на същото мнение като  Miss Fine за системата тук ( Miss Fine аз като Мара Подробна -снимката на аватара не ти се вижда Grinning)
lidiastoicheva- да не те отчайвам, но на мен ЛК така и не ми пристигна от тях, ходих до БГ да вадя нова (това беше преди 7-8 год)

# 318
  • Истински се вижда само със сърцето.
lidiastoicheva ето инфо от посолството - пасаван се издава в срок от 5 дни, според мен си задействай процедурата, много дълго време е минало. Ние си получихме много бързо документите обратно, когато подадохме за ш.книжки.

http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … mp;id=73&Item

# 319
  • Оптимист по принуда
Някой ползвал ли е услугите на бг клиниката doctors 4 u в Лондон? Най-вече ме интересува педиатъра.

# 320
  • UK
И аз, бих искала да разбера инфо. Макар Лондон да ми е далече. Благодаря за линка, demmy  bouquet
Погледнах им цените, УАУ  Laughing

# 321
  • Оптимист по принуда

Погледнах им цените, УАУ  Laughing
Да, но вече съм отчаяна. Ще се прибираме в Бг чак на 21.12. Дотогава няма да мога да чакам.

# 322
Какво му има на детенцето ти? Из ФБ групите сигурно ще има мнения...

# 323
Деми болна ли е малката душичка? Дано намериш читав доктор и бързо да се оправя  Hug

# 324
  • Оптимист по принуда
Блу, аз нямам фб. Ако някой има и заради мен му се занимава, ако може да попита, много ще съм благодарна.
Не ми се говори, имам чувството, че като кажа нещо и моментално нещата се преобръщат.  Confused
Илейн,  Hug

# 325
  • UK
Деми, ако смяташ, че джипито неглижира детето или не го лекува правилно, обикаляй по другите места при вас. Води го на уолк ин център или дори в спешното. Аз съм водила моя син в спешно заради неспешни уши, но не знаех как по друг начин да се докопам до друг лекар. Не ми се скараха, че съм го завела там, не ни върнаха, напротив, обърнаха му страхотно внимание, прегледаха го няколко различни лекари, дадоха ми насоки какво друго бих могла да направя, съвсем различно отношение и внимание получих.

Все се каня да ви питам - пиете ли вода от чешмата вие?

# 326
Дежи аз пия понякога, но като цяло си зареждаме в къщи бутилирана. ММ изобщо не пие, защото имаше проблеми със стомаха. В първата къща обаче в която живеехме водата беше хубава. Явно зависи. Както и в бг Simple Smile

Деми потърсих мнения за клиниката, но засега не намирам.

# 327
  • Оптимист по принуда
Дежи, Hug, минахме през спешното, през 3ма лекари, нищо не предприеха. Да сме изчакали. Следващият ни час е за след 2 седмици. Писна ми все да ги чакам, 6 години все чакаме.
Илейн, благодаря.

# 328
  • постоянно
Вода пия и минерална и от чешмата. Не ми създава проблеми.  Peace

Претръпнах от докторите тук вече, но и се научих да пия по-малко лекарства.  В България сме в другата крайност - хапче веднага за всичко, което също никак не  е хубаво. Моят съвет е води детето и настоявай за по-обстойни изследвания ако имаш съмнения , че е повече от вирусно.

При нас днес е слънчево - зимно , но приятно. Времето е доста по- mild в сравнение с предишни години.

Ще сме в България за 10-я рожден ден на сина - искам да събера някое друго приятелско дете и да ги изведа някъде. Какви развлечения се предлагат за децата в БГ?

Приятен ден на всички  bouquet

# 329
Деми, аз съм водила бебето при доктор Георгиева в doctors4u. Бяхме в Лондон за 2 дни и тъй като тя има една ужасна екзема, тукашните лекари само стероиди ми изписваха, дори се случваше да ми изписват в рамките на 2 свдмици едно и също нещо, само че единия път като отделни кремове, втория като 1 комбинация. Обясняваха ми как комбинацията била много по-добре отколкото ако я мажа със същите неща пооделно. Както и да е, заведох я при Георгиева, а и да и направи о профилактичен преглед. Останах много доволна, жената я прегледа обстойно, сигурно бяхме поне един час там. После, тъй като не е дерматолог, ми даде вайбър за да може след като говори с колежката си дерматолог, да ми се обади и каже какво са дискутирали относно екземата. Като цяло изключително доволна съм от клиниката. Аз самата също бях при Дамянов тогава, просто за тази клиника гласувам и с двете си ръце.

Общи условия

Активация на акаунт