Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 249
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • Истински се вижда само със сърцето.
Имат номер и децата да, но не знам как се получава, предполагам както за вас или с книжката. Пак казвам моята си го получи при раждането и затова не знам при по-големите дечица как е Simple Smile

# 586
kokona, на моя звяр прилагам следната тактика-напарвам яко банята като сауна и го вкарвам да се къпе. Ефектът е същия.

Според мен трябва да се обадиш в поликлиниката и да кажеш, че не си получула писмото с NHS номерата на децата и да ти пратят наново писмото. Попитай и как стои въпроса с червения картон и хелтвизитора-може пък във всяка община да е различен реда.

# 587
  • UK
Памперсче Hug Мерси и аз, това ще правя, тази вечер, само се чудех, дали е подходящо, къпането. Благодаря.
Ще звъним тогава, да видим, как стоят тези неща  bouquet

# 588
  • постоянно
Сиропите за кашлица в повечето случай само " маскират " болестта .  Не давам сиропи , но прилагам всякакви други бабини процедури - от компреси и горчичники  до инхалации с картофи .... Hug

# 589
  • Оптимист по принуда
Аз, пък давам и аз съм отгледана с хиляди сиропи, нищо не ми е усложнено.  Давам синекод, от бг,  но ще ми свърши скоро.
За тези книжки за 1 път чувам, а децата, имат ли, такъв номер, как следва да го получат?
Памперсче, то хубаво инхация, ама та моите двете, не можах, нищо подобно да им приложа. И в този ни случай ни се разминава и бг партито утре вечер. Не искаме и др деца да изпозаразим  Sunglasses
Отиди до сърджърито.  Peace
За децата - пусни горещата  водата от душа да направи пара в банята, където ги къпеш. Много облекчава и няма да ги тормозиш.
П.п Памперс вече е казала същото.

Илейн, не мога да ти дам съвет, нашата хелт визитърка я видях общо 3 пъти.

# 590
Деми мисля че се ориентирах Simple Smile утре ще се обадя само да уточня дали съм разбрала правилно Simple Smile

# 591
  • ENGLAND
Когато се местихме трябваше да се обадим на хелт визитора на ерията ни. Хелт визитора се грижи за децата до последния им девелопинг чек - 2 - 2, 5 години, след това вече децата минават към джипито и сестрата, която отговаря за нърсарито или училището. А червената книга я дават на бебетата само, след 1 годишна възраст вече са тодлъри и се предполага, че е даден вече старта за отглеждане на детето.

# 592
  • Оптимист по принуда
А червената книга я дават на бебетата само, след 1 годишна възраст вече са тодлъри и се предполага, че е даден вече старта за отглеждане на детето.
Имаш предвид, че сега няма да им дадат ли? Peace Нали в нея вписват и ваксините?

# 593
И аз това се чудя, вътре има раздел за всички ваксини ?!

# 594
  • Оптимист по принуда
Най-добре си е на място да се пита.

# 595
На нас хелтвизитърката ни я даде (около 2-я му рожден ден) и въведе всичко по-важно от бг картона в червената книга със стара дата. Следващото посещение от нея ще е на 3,5г и последното - лятото преди да тръгне на училище. Малко по-луксозен вариант е на бг картона. Има си отделен раздел за ваксините, в който приложи досегашните и после вписваха тукашните. Искат ми го на почти всяко ходене на лекар и следят колко наддава, а е на 3+г. Така, че задължително ще ви дадат и на вас.

her_76, може ли малко разяснение за инхалацията с картоф. Не бях чувала за такава до сега.

# 596
  • ENGLAND
А червената книга я дават на бебетата само, след 1 годишна възраст вече са тодлъри и се предполага, че е даден вече старта за отглеждане на детето.
Имаш предвид, че сега няма да им дадат ли? Peace Нали в нея вписват и ваксините?

Дават само на бебетата, т.е до 1 додина, червената книга е за информация на майката, а ваксините са вписани в рекордите на локалното NHS, те следят и пращат писма, не хелт визитора или джипито. Ама то след 3 годишна възраст май няма ваксини, основно са в бебешка и тодлър възраст.
Ние сменихме джипито , когато дъщеря ми беше на 1 годинка, за една година никой не се обади да пита как е, има ли хелт визитор, макар, че веднага им се обадихме. На 2 години и 2 месеца ни се обади хелт визитор да дойде в къщи да направи двегодишния чек и до там. След третата година почна училище и там и правиха различни прегледи.

# 597
  • UK
Ами, ние правим 3 год , баш по празниците и явно, затова няма, да ни раздават, такива книжки и съответно, нямаме и такива посещения.
Съвета с банята, е изпълнен.  Отрази им се, чудно. Благодарим  bouquet

# 598
  • UK
Ние пристигнахме, когато дъщеря ми беше на 1г 11м. веднага я записах в местното сърждъри, никой не се обади за никакви прегледи, ни хелт визитър сме видели, ни книжки някакви. След 6 м се обадиха, че нямат информация за ваксините и, а при записването оставих списък, бяха загубили и него и на сина ми.

Коконче, аз и в Бг не съм давала сиропи никога, имам инхалатор от 2 г някъде и оттогава всичко лекувам с него, и хрема, и кашлица лекува, и бронхит никога не са правили след него.

# 599
  Ох, незнам София дали е на 7 паунда, но онзи ден си рових в нета и попаднах на билети следващия понеделник до петък, Фаро Португалия ретърн за 15 паунда. Как ми се ходи, там е и топлооо. Имаше и Майорка за 22 паунда ретърн. Кефче. Иначе утре нашата баба лети от Ливърпул за 12 паунда. Дано не ги дигнат много.
  Февруарската ваканция съвпада и с моят рожден ден, но след тази Коледа ще съм фалирала дълбоко...Писна ми, напълних празната стая с подаръци и още имам да купувам много...А уж нямаше на кого да купя. На БГ не пращам, въпреки, че се радват, но нямам време. Те вчера пратиха колет с подаръци за малката, много ме изненадаха, свекърите де, моите хора не са по тази част. Иначе на картички не пиша нищо повече ОТ ДО, за англичани тука, че както се пишат по 100 картички, ще ми се изчекне ръката. Само за БГ надписвам повечко, че при нас е традиция.

Общи условия

Активация на акаунт