Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 903
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
jb66, защо абразио? Rolling Eyes
Искай хистероскопия, прави се без упойка и не боли. Вижда се всичко и се взема биопсия.
На мен ми правиха със същите симптоми, в Медлайн, д-р Крумов. Препоръчвам го. Peace

Мери, братовчедка ми е в менопауза от 5 години и ѝ махнаха полип. Нямаше кървене. Но тя е рискова и просто я следят.

# 181
  • Другата България
И как се открива такъв полип? Аз нямам никакви оплаквания.

# 182
Ами при нея беше от завишен туморен маркер. И затова ѝ правиха хистероскопия.
Обаче и на УЗ се виждаше. Хем малък е бил.
После друга се оказа причината за туморния маркер, да не тръгнеш сега да пускаш и ти. Wink

# 183
  • Пловдив
Ами при мен единия д-р каза, че полипа бил  много малък, но за по сигурно било хубаво да се направи абразио да се вземе материал и патоанатом да си каже тежката дума.
Другия Д-р каза, че не виждал,но било добре да се направи,това след като съм имала леко кървене.
И аз в крайна сметка реших да ходя при следващата ми почивка т.е.след четири дни. 😞

# 184
  • София
Ами при мен единия д-р каза, че полипа бил  много малък, но за по сигурно било хубаво да се направи абразио да се вземе материал и патоанатом да си каже тежката дума.
Другия Д-р каза, че не виждал,но било добре да се направи,това след като съм имала леко кървене.
И аз в крайна сметка реших да ходя при следващата ми почивка т.е.след четири дни. 😞
Правилно са казали. При съмнително кървене първо правят абразио и се прави хистология на материала. Ако от там не изскочи нещо лошо и продължава кървене, след време се прави хистероскопия. И двете са  с кратки венозни упойки без интубиране. Болки няма, кървенето е зависи какво са правили.
Може и на другия ден да се работи, но аз лично не препоръчвам чак такова геройство. Предлагат болнични.

# 185
Не е така. Абразиото е агресивно​, за разлика от хистероскопията.
Не знам в София как ги правят, в Пловдив се прави без упойка, ставаш и си заминаваш. Ако има полип, тогава се слага упойка. Биопсията е като щипване.

# 186
Първия път ми махнаха полипа с абразио. Беше преди поне 10 години. Със сигурност го направиха с пълна упойка. Втория път с хистероскопия и пак с упойка. И двата пъти се чувства мн добре след упойката. И аз мисля, че премахването на полип с абразио си е да разчита операторът на късмет. Защото не съм убедена , че изчезва напълно.

# 187
  • Пловдив
Малеее, благодаря ви момичета за разясненията! Аз ще го правя при Д-р Бончев в Джи Мед. Казаха ми, че щом е с направление било по здравната каса.
Така ли? Или се плаща?
Всяка информация ще ми е от полза да съм психически подготвена 😔

# 188
  • София
Да, абразиото по здравна каса не се плаща, но това има 95% вероятност да не изстърже полипа и после пак да си платиш правилния подход с хистероскопия ...иди в клиника Селена и питай за цени, там поне ще си свършат работата от раз.

Нямаше да ги пиша тези съвети толкова упорито, ако наша възрастна служителка не беше минала през 2 "безплатни" абразиота и накрая пак до платената хистероскопия стигна.

# 189
Днеска в аптеката гледах та Аюрведа - Аспарагус ...Пробвал ли го е някой ? Наистина ли оправя всички оплаквания от дъртоза ?

Не бих казала  Grinning . Билката съдържа  фитоестрогени и изофлавони, а те  облекчават симптомите при менопауза и  предотвратяват развитието на остеопороза и някои ракови заболявания. НО все пак е индивидуално.

# 190
Не знам дали е много във връзка с темата : Вчера гледах за една жена в Украйна ( на 32 г.) с брада и окосмяване по цялото тяло с изключение на корема . Не и минало от фотоепилация . След прегледи и пр. се оказва , че голям процент от жените ( всички с мустаци и бради ) имали поликистозни яйчници . Поликистозата вървяла ръка за ръка с териотит , тъй като и двете били автоимунни заболявания ( и много рядко се среща поликистоза без териотит някакъв) . Следващата причина е повишено производство на тестостерон , което се провокира от бременност с момче ... В повечето случаи и трите вървят в комплект

# 191
  • Пловдив
Да, абразиото по здравна каса не се плаща, но това има 95% вероятност да не изстърже полипа и после пак да си платиш правилния подход с хистероскопия ...иди в клиника Селена и питай за цени, там поне ще си свършат работата от раз.

Нямаше да ги пиша тези съвети толкова упорито, ако наша възрастна служителка не беше минала през 2 "безплатни" абразиота и накрая пак до платената хистероскопия стигна.

Благодаря ти за цените съвети !!! bouquet
Явно е от опит горчив ,което е зле  Sad
Благодаря !!! bouquet bouquet bouquet

# 192
  • Пловдив
Днес вече ми направиха абразиото и вече съм си в къщи .
Сега чакам резултатите и се моля да са добри . Praynig Praynig Praynig

# 193
  • СОФИЯ

Стискам палци  Heart Eyes

# 194
  • Пловдив

Стискам палци  Heart Eyes
Благодаря много !Дай Боже ! Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт