Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 710
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,искам да се запиша в темата,защото живо ме интересува всичко свързано с менопаузата.На 47 години  съм,от една година съм без цикъл,с много изпотяване,но по голям проблем ми е лудостта в главата.Искам да се справям без медикаменти ,сега си приготвям чай от жълт кантарион,мисля да го попия известно  време.

# 301
Добре де, фитоестрогените не са толкова вредни. Да не кажа, че в нашата възраст са си и полезни. Защо при такива затормозяващи фактори- силно изпотяване, та и лудост, не попитате лекар какво да вземате. Явно че пречи на доброто качество на живот.  Уточнявам, че питам за фитохормони, не за другите. Още повече,  че има жени, които нито имат някаква фамилна обремененост , нито предишни проблеми с гърдата. Моя позната си пиеше хормони, не фито, точно заради тежките симптоми. Изрично я попитах, не се ли страхува. Отговори ми, че не. Просто редовно се следи при лекар. И изглежда наистина добре. Според самата нея е напълняла. Но погледнато отвън изглежда чудесно.

# 302
  • СОФИЯ
Да, този преход е индивидуален. Има жени, които не я усещат.... но такива като мен направо си я карат тежко. Съветвала съм се с много доктори познати. При мен нещата се натрупват. От 2 месеца съм например с болки в ставите, още не са минали те и ето от днес възпалих венец между два здрави зъба, подула съм се, болките са ужасни. Диагнозата е джоб на коста с трета степен клатене на зъб....мога да го изгубя.... И това също е на хормонална основа. И така се редуват едно след друго.....
Откакто съм в менопауза здравословното ми състояние е под всякаква критика. Непрекъснато нещо ми има..... 
Така, че  тези, които не чувстват нищо сте късметлийки. Познавам такива като вас, но познавам и жени с моите симптоми....
daniela1212 аз с билки не се оправих относно "лудостта в главата" Пия по един деанксит на ден /розовите хапчета, без рецепта са/.
И аз като теб на 47г. започнах с проблемите
Пробвай с жълтия кантарион, но трябва да пиеш и маточина. Тя успокоява  Peace

# 303
Данилу, Примойл не е лекарство и го ползват навсякъде по света, не само в БГ - https://www.iherb.com/search?sug=prim%20oil&kw=primordial&rank=01
https://www.iherb.com/c/evening-primrose-oil

# 304
Аз също закъсах със ставите последната година, и голямо подобрение забелязах, след като спрях млечните.

# 305
  • СОФИЯ
Данилу, Примойл не е лекарство и го ползват навсякъде по света, не само в БГ - https://www.iherb.com/search?sug=prim%20oil&kw=primordial&rank=01
https://www.iherb.com/c/evening-primrose-oil

Това нещо описание на български няма ли?

# 306
# 307
Запис
Виждам познати муцунки. Ще ви прочета полека. На 49. Нямам симптоми и хормоните са ми в норма... с хормонална Мирена съм та и циклите са с друго измерение, но сякаш почвам да имам проблеми с кръвното. Винаги е било ниско а от месец два може да стигне и 140.Явно промените настъпват полека лека.

# 308
Когато бях с Мирената и при мен имаше подобни случки с кръвното. После четох някъде, съжалявам, че не мога да посоча линк, и за други жени.

# 309
  • Пловдив
И аз не съм качила нито един кг след като влезнах в менопауза. Пълнеенето е от храната, забавения метаболизъм и от малко движение, няма нищо общо с менопаузата, не се лъжете и не се самоуспокоявайте.
Данилу, горещите вълни се спират много бързо с примойл, то е полезно и за маса други неща, опитай.
Още днес ще си взема и ще пробвам .
Благодаря ти ,че сподели ! bouquet
Аз оделно тези симптоми  ,че от 40 г.ми спря цикъла сега съм на 51 год .  имам и запек ,който от горе долу 1 год. боря с Натуралакс 3.Доволна съм от него .Само незнам какво ще правя ако организма ми свикне с него Confused .

# 310
Когато бях с Мирената и при мен имаше подобни случки с кръвното. После четох някъде, съжалявам, че не мога да посоча линк, и за други жени.

Благодаря! Аз съм с Мирена от 5 години и сега ще сменям с нова. Затова и правихме хормонални изследвания да стане ясно има ли смисъл от хормонална . Оказва се че има. Освен това  не искам отново тези обилни и болезнени цикли заради които я сложих. Затова ще си сложа отново такава. Аз нямам от нея големи оплаквания - нито напълняване нито проблеми с гърдите. Може би малко по-концентрирани мигрени но те са ми наследствени и не с знае кое е от гените ми, кое от егн-то, а кое то мирената. А за кръвното предполагам всички жени рано или късно около тази деликатна възраст  стават хипертоници или много голяма част от тях. Запътила съм се натам вероятно.

# 311
  • СОФИЯ

Ако е това, http://www.multipharm.eu/product/1319/prim-oil-prim-oyl-maslo-ot … lika-100kaps.html  взимала съм го преди години някъде за 3, 4 месеца. Тогава точно взех да пълнея. Така и не разбрах дали беше от него.

_re_ge и аз бях с ниско кръвно, но нещо взе да се покачва периодично около 140 /горна/ долната си стои на 70 или 75. Не винаги разбира се. Казаха ми, че е на нервна почва. Сърдечната докторка ми обясни, че в менопаузата стават такива аномалии.

# 312
  • Пловдив
Малеее аз днес си го взех и почнах да пия  Confused

# 313
  • СОФИЯ

Може и да не е от него.
Пий го и сподели  Hug

# 314
Малеее и аз, убих ви.

Общи условия