Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 552
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Дева, следващият път лекарката да пише, че имаш някакво оплакване. Тия фондове обикновено профилактика не поемат.

# 646
Имате ли нощни изпотявания? Аз всяка нощ съм вир-вода.
.
О да! И аз същото писах тук. Дори се събуждам малко преди цялата да плувна в пот . Тук писаха че са на периоди но при мен беше ден след ден поне две седмици преди да ми дойде.

# 647
  • оттам, откъдето започва България
Да споделя, че минах прегледа. Sweat Smile Всичко е нормално, остава да видя резултата от цитонамазката.
Но него утре ще го нося.

# 648
  • Пловдив
Здравейте хора. Аз пак с въпрос. Закъснява ми доста - 20 и кусур дни. Почнаха едни вълни с тая жега навън, та почнах да пия Див ям, но не помага както си мислех. В момента съм на 44 години. Преди време заради болки в гърдите са ми изписвали Витекс, та като прочетох, реших да пия И него. Въпросът е, дали могат да се пият два билкови продукта за спасяване от тези противни вълни? Като включих Витеска, нещата са малко по-търпими. От време на време леко ме преболява ниско, та се чудя, дали няма все пак да се неразположа в един момент.
Искам и хормони да измеря, но за тая цел се иска да има цикъл, че се мерели до 5 ден от цикъла....

# 649
  • тук, на мястото си
И всичките тези хапчалъци за 20 дни закъснение? Ами ако си бременна?

# 650
Здравейте хора. Аз пак с въпрос. Закъснява ми доста - 20 и кусур дни. Почнаха едни вълни с тая жега навън, та почнах да пия Див ям, но не помага както си мислех. В момента съм на 44 години. Преди време заради болки в гърдите са ми изписвали Витекс, та като прочетох, реших да пия И него. Въпросът е, дали могат да се пият два билкови продукта за спасяване от тези противни вълни? Като включих Витеска, нещата са малко по-търпими. От време на време леко ме преболява ниско, та се чудя, дали няма все пак да се неразположа в един момент.
Искам и хормони да измеря, но за тая цел се иска да има цикъл, че се мерели до 5 ден от цикъла....

Понеже съм минала по този път ето последователност от стъпки
1. Гинеколог за преглед дали има бременност или други проблеми - кисти фоликули които биха обяснили болките.
2. Гинеколога предписва хормонални да предизвикат цикъла - дава направление за изследвания на хормони.
3. Паралелно препоръчва някои хомеопати билкови за гърдите и вълните.
4. Изпиваш хормоните, идва ти , правиш хормонални с резултата пак при гинеколога. Според тях решавате какво да правите.

За гърдите (но след като ми направиха хормонални и съм вече на възраст когато ми прескача и хормоните ми са малко извън норма) гинеколожката ми предписа фемикурН . За сега съм доволна, иначе последните три месеца беше ад.

# 651
  • Пловдив
[video][/video]
След две деца няма начин да не усетя поне напрежение в гърдите. Simple Smile Пропуснах да кажа, че мерих ФСХ. В менопсуза съм....колкото и да не ми се иска.

# 652
Много рано е 44 години. Опитай с Примойл, на мен ми помага, на някои-не.

# 653
[video][/video]
След две деца няма начин да не усетя поне напрежение в гърдите. Simple Smile Пропуснах да кажа, че мерих ФСХ. В менопсуза съм....колкото и да не ми се иска.

Имам приятелка която роди на 42 без да се усети първите два месеца че е бременна. Каза че бременността й не приличала на първите въобще. А тя беше вече с прескачане на цикъл и вълни.Гинеколжката й казала че с тази хормонална картина на жена скед 40 симптоматикатс може да е по-мека. И докато се усети и са с четвърто дете.

Колко ти е фсх-то? Може да си в премено пауза но това значи че все още имаш овулация от дъжд на вятър. Болките долу са знак. Докато стигнеш до мено пауза според мен още има време. То май беше когато последните две години си  без цикъл.

# 654
Айде и в тая тема да се трапосам...записвам се със споделяне как стана при мен, че не бях чувла при други подобно нещо. Та значи бях някъде към 43 или 45 вече не мопня точно. Цял живот ми е бил по часовник. Изведнъж почна да се забавя и дори да прескача, а после между циклите - кафяво зацапване. Гинеколожката не откри нищо тревожно, но ме прати на абразио. Направиха ми абразиото, писаха "полип". И след въпросното абразио никога повече не ми дойде. На моменти си виках - абе тия да не би вместо абразио да са ми махнали матката....но, това беше, от раз и край. Иначе топлите вълни докато загрея, че това са топли вълни, а не нещо друго те преминаха.  Имах някакво стягане в гушата...установиха някакви възелчета ма казаха че не е нещо сериозно. Иначе..емоционално...това беше периодът в кото се чувствах най-силна. Имах чувството, че планини мога да преместя, че мога да направя всичко, дори най-налудничави неща....после си дадох сметка, че това не е било нормално състояние и слава Богу че не се юрнах да осъществявам налудничави идеи....От момента в който ми спря цикъла започнах да забелязвам в огледалото всеки ден промени в тялото и лицето си....толкова бързо се случваха, че не можех да повярвам...всичко ми се измени - стойка, осанка, изражение, кожа....естествено не в позитивен смисъл. Но много много не се вторачвах...и не се замислях - приемах каквото дойде. Имаше чудене за хормони, но реших, че няма да вървя срещу природата и щом тя е решила така ще приема нещата. Моя колежка с твърде ранна менопауза - само на 35 г почна с хормони и сега е 120 кг и няма сваляне.....
Та така...ще следя темата с интерес.

# 655
Ако не се поддържаш и на 20години ще надебелееш и ще погрознееш. Аз след 4 и половина години в менопауза съм в много добро състояние и външно и вътрешно. Един кг не съм наддала, но внимавам.

# 656
Зависи и как ти е протичал живота до момента, какво е семейното положение, дали има равновесие в живота и положителна равносметка...всичко това се  отразява...

# 657
Да, всичко се отразява, не само менопаузата е виновна за проблемите и килограмите ни.

# 658
  • София
Аз от щастие напълнявам.

# 659
  • Пловдив
Цитат
Колко ти е фсх-то? Може да си в премено пауза но това значи че все още имаш овулация от дъжд на вятър. Болките долу са знак. Докато стигнеш до мено пауза според мен още има време. То май беше когато последните две години си  без цикъл.
ФСХ (IU/L) 89,3 при норма за жени в репродуктивна възраст фоликуларна фаза 4—13, овул.фаза 5—22, лут.фаза 2—13, постменопауза 20—139. Знам, че не са точни, защото са мерени оня ден, тоест вече при закъснение от поне 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт