Какво правят жените в менопауза, когато ... 6

• 169 554
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Ако не се поддържаш и на 20години ще надебелееш и ще погрознееш. Аз след 4 и половина години в менопауза съм в много добро състояние и външно и вътрешно. Един кг не съм наддала, но внимавам.

И аз така. Simple Smile
Още не съм в менопауза, но доста големи паузи имам.

# 661
  • Бургас
Вие как се поддържате?
Аз каквото и да правя, буквално се сбабичосвам с бързи темпове.
Че и алергична реакция към боята за коса направих,много бях зле,ходих с подуто лице няколко дни,стомахът и езикът ми бяха като изгорели, постоянно ми се повръщаше и ми се виеше свят.
Сега ходя със сива коса,никой не е в състояние да ме накара да се боядисам отново.Дори с естествена къна от био магазин ме е страх да пробвам.
След хистеректомията от 50 кг станах 90.Беше съчетано с лекарства за подтискане на щитовидната жлеза и кортикостероидите.
Сега съм с премахната жлеза, кортикостероидите ги спрях и в момента съм 60 кг.
Диети не мога да пазя,тоест пазя постоянно заради колита-варени картофи,ориз,пиле.Когато съм в криза и по два дни не ям,едни и същи са ми порциите от години,промяна в храненето нямам.Нито мазно,нито тестяно,нито сладко ям постоянно.Само в моменти на подобрение по мъничко.

Сега ми е голяма мъка лицето.Увисна кожата и взе да се сбръчква.След премахването и на жлезата стана много суха,чак се разранява,ако не слагам много богат крем.Но за бръчките ефект никакъв няма.Все повече и повече стават.
Съседките на моя възраст още си изглеждат почти като тийнейджърки,аз особено както и зъби нямам, направо се срамувам да се показвам пред хората.

# 662
Аз си оправям зъбите и слабея пропорционално. Зъб за кг. До като сложа кастанетите, ще стана 42 хах.

# 663
  • Бургас
Не можах да ги нося моите протези.
Скъсах се от гадене и повръщане няколко пъти.
Уж щях до месец да свикна,аз се мъчих и повече.
Резултати-сложа ги,на секундата ми се гади,опитвам да преглътна-или се давя,или тичам в тоалетната с позиви за повръщане.И се отказах.

На моята възраст жените второ дете раждат,аз само с болести и бабешки истории се занимавам.

# 664
Мария, няма ли лек против гадене? Аз сложих моделно лята протеза отдолу, отгоре металокерамика, страшно доволна съм. Изглежда супер, красива усмивка и лицето се изпънати.
За теб сигурно ще е добре да взимаш допълнително протеини с тази твоя диета.

# 665
Вие как се поддържате?
Скрит текст:
Аз каквото и да правя, буквално се сбабичосвам с бързи темпове.
Че и алергична реакция към боята за коса направих,много бях зле,ходих с подуто лице няколко дни,стомахът и езикът ми бяха като изгорели, постоянно ми се повръщаше и ми се виеше свят.
Сега ходя със сива коса,никой не е в състояние да ме накара да се боядисам отново.Дори с естествена къна от био магазин ме е страх да пробвам.
След хистеректомията от 50 кг станах 90.Беше съчетано с лекарства за подтискане на щитовидната жлеза и кортикостероидите.
Сега съм с премахната жлеза, кортикостероидите ги спрях и в момента съм 60 кг.
Диети не мога да пазя,тоест пазя постоянно заради колита-варени картофи,ориз,пиле.Когато съм в криза и по два дни не ям,едни и същи са ми порциите от години,промяна в храненето нямам.Нито мазно,нито тестяно,нито сладко ям постоянно.Само в моменти на подобрение по мъничко.

Сега ми е голяма мъка лицето.Увисна кожата и взе да се сбръчква.След премахването и на жлезата стана много суха,чак се разранява,ако не слагам много богат крем.Но за бръчките ефект никакъв няма.Все повече и повече стават.
Съседките на моя възраст още си изглеждат почти като тийнейджърки,аз особено както и зъби нямам, направо се срамувам да се показвам пред хората.
С подобно бедно хранене, а и без мазнини, нищо чудно, че кожата е като пергамент...от ккаво да се подхрани и изпъне?
Това става най-добре с подхранване отвътре, а не с кремчета отвън.
Аз съм писала как се храня.Последен цикъл-октомври 2016.Освен свалените повече от 30 кг, кожата ми е мека, копринено гладка, почти ежедневно ползвам само крем под очите.Крем за лице, когато се сетя, което обикновено е веднъж месечно....   Simple Smile  Въпреки, че ежедневно мия "милион" чинии, крем за ръце не ползвам, не се налага.
Абе, с една дума, след една определена възраст (то и цял живот, де, ама сега особено много) трябва да се набляга на мазнините.Те са тези, които подхранват отвътре и дават живот и на органи, и на кожата.

Апропо, д-р Дейвис в "Пшеницата-маскираният убиец" предполага, на база много изследвания, че именно зърнените са причината за хроничния колит....

# 666
  • в кукувиче гнездо
Не можах да ги нося моите протези.
Скъсах се от гадене и повръщане няколко пъти.
Уж щях до месец да свикна,аз се мъчих и повече.
Резултати-сложа ги,на секундата ми се гади,опитвам да преглътна-или се давя,или тичам в тоалетната с позиви за повръщане.И се отказах.

На моята възраст жените второ дете раждат,аз само с болести и бабешки истории се занимавам.
А защо не си направиш металокерамика? Може да се закачат цели мостове на няколко импланта. Младо момиче си, а така да се предадеш, не бива.

# 667
  • Бургас
За имплант нямам пари,един имплант е поне 1000 лв,а и съм с изтъняване на костите,т.е. пред остеопороза,правих изследвания.Уви,заради гърдите не мога да вземам естроген,и на гинеколог ходих.
При остеопороза е безмислено изобщо слагането на импланти.

Протеини допълнително никой не ми е предписвал,а на своя глава не смея да взема.

За гаденето вземах(и още вземам заради гастрит,причинен от силен пилороспазъм) Деган.Зирид ми изписаха като по-безвреден,но не хареса на капризните ми черва.За протезите специално не помагаше.

И да,кожата ми направо е като пергамент.Пия мултивитамини+Геритамин+рибено масло+магнезий+калций+витамин. Д+ колаген комплекс,но явно липсите в организма са големи и тези добавки се разпределят към органите и до кожата не достигат.

# 668
Скрит текст:
За имплант нямам пари,един имплант е поне 1000 лв,а и съм с изтъняване на костите,т.е. пред остеопороза,правих изследвания.Уви,заради гърдите не мога да вземам естроген,и на гинеколог ходих.
При остеопороза е безмислено изобщо слагането на импланти.

Протеини допълнително никой не ми е предписвал,а на своя глава не смея да взема.

За гаденето вземах(и още вземам заради гастрит,причинен от силен пилороспазъм) Деган.Зирид ми изписаха като по-безвреден,но не хареса на капризните ми черва.За протезите специално не помагаше.
И да,кожата ми направо е като пергамент.Пия мултивитамини+Геритамин+рибено масло+магнезий+калций+витамин. Д+ колаген комплекс,но явно липсите в организма са големи и тези добавки се разпределят към органите и до кожата не достигат.

С изкуствените добавки проблемите са два, поне при теб...
1.от тях така или иначе усвояемостта е минимална, не повече от 5-10 %.
2.ти си с болен стомах, който допълнително усложнява усвояването им...
Та нищо чудно да пиеш всичкото това абсолютно напразно, т.е., тялото ти да не усвоява нищо...
То не че и днешната храна е бъкана от витамини и полезни съставки, но все пак тялото познава най-добре нея.И ако нещо му трябва , най-лесно и безпроблемно би усвоило каквото и да било от храна, а не от хапче.

# 669
Цитат
Колко ти е фсх-то? Може да си в премено пауза но това значи че все още имаш овулация от дъжд на вятър. Болките долу са знак. Докато стигнеш до мено пауза според мен още има време. То май беше когато последните две години си  без цикъл.
ФСХ (IU/L) 89,3 при норма за жени в репродуктивна възраст фоликуларна фаза 4—13, овул.фаза 5—22, лут.фаза 2—13, постменопауза 20—139. Знам, че не са точни, защото са мерени оня ден, тоест вече при закъснение от поне 10 дни.

Може би звуча абсурдно но гледаха ли те на ехограф. Това първото ти мерене на фсх ли е изобщо? Високо фсх и десет дена закъснение може да означава и бременност. Аз и тест си направих тогава за всеки случай.

# 670
Мария, точно колаген е протеинът, който много ти трябва, виждам че си го написала в списъка.
Козметиката на нашата възраст си е задължителна, дори не го и коментирам. С моите градини и цветя, ръцете и ноктите ми са най-потърпевши, лицето подлежи на пазене, но ръцете - много трудно.
Зъбите са много скъпи, да. Аз олекнах с 4300лв., което си е сравнително добра цена - при мои близки лекарка и зъботехник. Заслужава си всяка една стотинка, най-добрата ми инвестиция. Трябваше да я направя много по-рано.

# 671
  • Бургас
Фри,така е.Честити зъбки,дано ти служат много дълго време.

Amour,и ти си права.Особено като съм в периоди с диария,не пия добавките.Тя храната не се усвоява,какво остава за добавките.
Но когато съм сравнително добре ги вземам и има ефект.Косата ми беше окапала,над челото имах почти голо петно,сега доста нова коса ми поникна.

И на мен ми омръзна да се гледам без зъби.
Ще занеса на едно място горната протеза,за да изрежат част от небцето.На майка е изрязана,не ѝ се гади.
С долната нямам проблеми,ще я нося.
За сдъвкване на храната нямам проблеми,и без това картофите,оризът и вареното месо са меки.
Има съмнение(и то сериозно) при мен за лека форма на глутенова ентеропатия ,два кръвни теста го показаха.Избягвам хляб и т.н.,без глутен съм по-добре.

# 672
Дами, на някоя от вас случвало ли се е да прокърви в случай че нямам цикал от юли ,2016 г. Много съм претеснена ,а миналият месец ходих на преглед, цито и колпоскоп всичко е ок. И по точно слуз с червено зацапване тази сутрин еднократно.

# 673
  • на острова на мечтите
Мм е зъботехник. Но като остана без зъби ще си направя чейне и толкоз. Липсва ми кост и трябва да се имплантират. После да се заздрави. После болтове. Изпитвам ужас от упойката във венеца. А и гаранция до живот никой не ти дава. Така че, прост вариант чейне. А и мм е много добър в занаята та май това ще е. Виждам млади хора ,под 40_те без зъби с протези,та на толкова години няма какво да му мисля за постоянна протеза.Засега не ми е опрял ножът до кокала,но преди няколко месеца си направих  лицев скенер и като видях колко малко кост ми е останала, се ужасих. Лека полека ми мина потресът,но не е лесно.
Иначе за лицето си закупих дерма ролер,серум и съм много доволна от резултата.

# 674
Данилу - другарче по нещастие си ми! Аз правих контролна панорамна преди два месеца и пак се ужасих на картината , в горната челюст синусите са спуснати до корените на зъбите, костта е минимална. Зъболекарката пак повтори да си пазя зъбите че ако нещо се случи няма как един щифт като хората да се сложи. Не искам да мисля за чене...

Общи условия

Активация на акаунт