Хвани сигурното или преследвай дивото...

• 11 202
  • 87
  •   1
Отговори
# 75
Янечек, и си права, и не си. Според мен, каквито и игри да се играят, човек тръгне ли да прави семейство и най-вече деца, си поема отговорността за това. Мъжът го познавам отлично и не е безотговорен като цяло, просто явно всеки мъж, като се остави да бъде сбъднатото диво на някоя, не чувства лична отговорност какво ще излезе от това. Иначе, аз не разказах случката с цел да събирам съчувствие за жената. Самопример как се развиват нещата, когато жената все пак постигне, каквото си е наумила. То си е казано, че каквото сам си направиш ... пък и да внимаваш какво си пожелаваш. 
Klitemnestra  Laughing имай пък ти малко вяра в здравия разум на авторката, все пак мина над година от онази история, може да е готова за следващата лъжичка "истина".

# 76
Ама това, че един случай се е развил по някакъв си там начин, не означава, че следващият подобен ще се развие по същия, надявам се, че го осъзнавате. Все пак участниците не са едни и същи, би било обидно да се обобщи така за всички мъже или пък жени.
Но пък често, когато получиш това, за което много си копнял, не можеш да му се порадваш и се чудиш "е за т'ва ли си давах зор". И с отношенията е така.
Но пък алтернативата да се събереш с някой, дето никак не те привлича, даже да ти е леко гнусав (по Мамасита), но изглежда подходящ уж, ми се струва 300 пъти по-ужасна. То, ако беше толкова лесно да се прежалиш, и Лариса щеше да се ожени за Карандишев.

# 77
Осъзнаваме много добре. Но също така е ясно, че когато човек е по някакъв начин принуден, склонЕн, "хванато диво" и въобще е извършил нещо, което е било по-скоро чуждо очакване, а не негова собствена цел и посока, то той много бързо губи мотивация и занемарява въпросното нещо. Иначе, поне аз, в моите постове, никога не съм твърдяла, че трябва да се събере с някой "гнусав", по-скоро мнението ми е насочено към преследването на дивото. Ако не са поставени на взаимна основа нещата, обикновено се оказват не точно желаните от така копнеещия. Авторката е оставила малко отворен въпроса за "питомното", може би с цел да добави допълнителна информация по-късно, оборвайки някое мнение, което не й харесва. Въпросът е, че докато за нея дивото от предната й тема е опция, то тя няма да обърне внимание и на подходящ мъж, само защото не е нещо диво, непостижимо и наркотично - независимо дали говорим за сегашния й кандидат, за когото е темата, или за някой бъдещ. Иначе казано, докато има в главата си дивото, всяко питомно ще й е леко гнусаво. Толкова е преувеличила качествата му в главата си, че никоенормално човешко същество не може да отговори на тия представи. Докато го има дивото в уравнението, задачата просто няма решение.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 20:17 от Анонимен

# 78
Случаи всякакви, и аз имам за разказване, но няма нужда, точно защото хората не са еднакви. Подходящ, какво значи подходящ? Те повечето са подходящи по някакви общи критерии, но това не значи, че ще произлезе нещо. Трябва човекът наистина и да ти харесва, много при това, иначе работата ще е сурогат.
Все едно слушам баба ми, когато ме съветваше да не се занимавам със сегашния си мъж, защото ѝ се виждал несериозен, а и нахален, ами да се насоча към онова другото момче - архитектчето  Laughing И всеки път, като гледахме "Жесток романс", много се ядосваше защо Лариса не харесва Крандишев, какво му имало, подходящ бил.
Но да, за дивото си права, докато не го преживее, все неудовлетворена ще си седи, каквито и мъже да има наоколо. Нейният поне е реален образ, защото има такива, които чакат приказен и никога не им харесват мъжете, измежду които могат да си изберат.

# 79
Е, нямало нужда ... ми като няма - не разказвай. Аз пък съм сметнала, че има - разказала съм. То ако почнем така как всички сме различни и ничий опит не може да бъде съотнесен към друг случай, няма нужда въобще да споделяме нищо - да се закриват форумите и това е. Напротив, във всички незаинтересовани от дадено нещо хора, се наблюдава липса на истинско отношение и мотивация това нещо да е готино и да се развива. Подходящ означава хем да я кефи, хем да я иска, колкото тя него, изобщо не става въпрос за гласът на баба ти, който явно е доста силен в главата ти, че ти се обажда ни в клин, ни в ръкав. Но аз към питомното на Стефани отношение нямам. Моето мнение е изцяло и само насочено към това да престане с дивото. След това вече на чиста глава, ще може да се говори за питомото - било то това, за което е споменала в темата, "несериозния" или "архитектчето" или който и да е там. 

# 80
Само не разбирам защо се озлобяваш от мнението ми. Но така или иначе, не ми е комфортно да водя диалог с анонимен, така че - толкова от мен по въпроса.

# 81
Анонимен, извинявай, но малко като че ли окупира темата и измести фокуса.

# 82
  • Sofia
   Напротив, точно на място са мненията на Анонимния. Различна гледна точка в темата.

# 83
Не знам защо решавате, че този, който е способен да хареса Стефани, задължително е гнусав. Само защото я е харесал ли?

# 84
Странни заключения, куку, на ударена ли се правиш? Сигурна съм, че и без да дообяснявам, много добре разбираш, че човек, който не те привлича сексуално, а си помислиш за подобни отношения, ти предизвиква погнуса на идейно ниво, а иначе може да е хубав и свестен, просто да липсва химията. Гнусав за мен може да е секси за теб.

# 85
За да си го представите картинно, ще опиша няколко "гнусави" екземпляра от реала. Общо взето става въпрос за добре охранено мамино синче, което някъде под сланините може и да има добра костна структура. На около 35 е, но изглежда като на 50, защото енергията му е в застой, което се изразява в сковани движения, подпухнала бледа кожа и странен микс от вялост и нервно потене.

Примерно ядрен физик, забравил що е жена, се сеща на 38, че трябва да се задоми. Поради странното самоналожено откъсване от живота без да иска е станал гнусав. Но пък е с претенции и с идеята, че вече му се полага...

Иначе не мога да се сетя за стегнат, расов мъжкар, който да не се държи като бей, и да ми е гнусав. Макар че вероятно ще има друг проблем- мъжете сами по себе си развалят комфорта на жената, всички си имаме перфектни дни, в които хич не ни липсва мъж, даже и любим. И ако мъжът е от тия, дето уж са хубави, но тежат, това също е проблем, без да има гнусавост.

# 86
Тоя тип гнусави екземпляри от реала, ги знам още от сайтовете за запознанства преди петнайсетина година. Гледаш го на снимките- попреминал възрастта за женене, дебел, лошо облечен, запуснат, пишещ ужасно неграмотно. Заврян някъде в панелката с мама, с почти никакви доходи, обаче претенциите са- " търся красива, висока, умна, интелигента, с висше образование...". Винаги съм ги кодошела тези, за какво ,аджеба, въпросната красавица, ще тръгне точно с него... Laughing
Искам дебело да подчертая, че съвсем не сравнявам с описаното от авторката момче, което според мен изобщо не е било гнусар, но въпрос на гледна точка все пак.

# 87
Странни заключения, куку, на ударена ли се правиш? Сигурна съм, че и без да дообяснявам, много добре разбираш, че човек, който не те привлича сексуално, а си помислиш за подобни отношения, ти предизвиква погнуса на идейно ниво, а иначе може да е хубав и свестен, просто да липсва химията. Гнусав за мен може да е секси за теб.

Всъщност е странно именно това заключение - не е споменавала, че не я привлича сексуално и че ѝ предизвиква погнуса. Просто нямало тази грандиозна тръпка, ама нормално, след като в момента тръпне по друг. Въобще, много малко информация е дала за въпросния, че да се направят кой знае какви изводи, освен този, че все пак не я отвращава идеята да е с него, иначе нямаше да пуска тема.

Общи условия

Активация на акаунт