Хвани сигурното или преследвай дивото...

• 11 193
  • 87
  •   1
Отговори
# 30
Тези мечти за изпепеляващи любови, пеперуди в стомаха и прочее захаросани неща са харатерни за една доста по-ранна възраст. Годините ти не са малко, крайно време е да пораснеш и на акъл!

е, айде сега - само невръстни глупачки искат да са влюбени и обичани  Laughing
всички /особено ССФ/ над 18 и половина трябва да са студени и пресметливи кучки  Laughing

между "изпепеляващи любови" и "не изпитвам нещо по-специално към него,всъщност приемам го като много близък приятел" има океан от други емоции и усещания и вярвам, че авторката на темата го разбира  Grinning

# 31
  • Пловдив
Просто и предишната тема на авторката беше за пеперудите в стомаха, за това колко е чувствена и различна от останалите и т.н., не си спомням вече детайли. Всеки човек има нужда от любов, но според мен на нейната възраст е хубаво да има и някаква мисъл за евентуални семейство, деца, дом, сигурност. Не може само за едната тръпка да се живее, тя така и така е до време.

# 32
Bubanka много добре ме е разбрала Wink И не знам защо човек като вземе да пише за страст,чувственост и т.н. и почвате да мрънкате,че това не е съвместимо с деца и семейство,че едва ли не ние над 30-те не можем така лудо да искаме да сме влюбени,каква тръпка,абсурд...За изпепеляваща любов никой не говори в случая.С едната тръпка не се живее,но и не ми ли трепери нещо отвътре,когато го виждам,чувам,докосвам,спя до него май също.

# 33
Козирогчето имаше предвид, че когато основният критерий е треперенето, критерии като бива ли го за семеен живот остават на заден план, а е логично, ако ти се прави семейство, да сложиш тях с приоритет. А иначе няма задължение на каквато и да е възраст да се създава семейство или деца. Даже предвид факта колко хора, негодни за съвместен живот с партньор, или пък за родители, правят и двете заради "какво ще кажат хората", адмирирам тези, които навреме преценяват, че това не е за тях и не се впускат да правят поне още двама души нещастни само заради хорските очаквания.

# 34
  • Sofia
Даже предвид факта колко хора, негодни за съвместен живот с партньор, или пък за родители, правят и двете заради "какво ще кажат хората", адмирирам тези, които навреме преценяват, че това не е за тях и не се впускат да правят поне още двама души нещастни само заради хорските очаквания.

Съгласна съм с теб, но доколкото съм попадала на постове на stefani^ из други теми, тя е отворена към идеята за семейство и деца, та горното просто не се отнася до нея. Peace Точно затова е време да пристъпи към пренастройка в мисленето си, с носене по течението няма да стане.

# 35
Ако обаче планираш семейство и деца, избери спокойното приятелство, върху което да надграждаш. Сега си готина, секси, страхотна. Като родиш две деца, няколко години  може да не си толкова готина, секси и страхотна. И тогава  ще ти е нужна сигурност и убеденост, че човекът до теб те обича и такава- поувяхнала, поостаряла, понапълняла, с бръчици от недоспиване и с изопнати нерви.

Т.е. да заложи на глупака, който ще ѝ се възхищава, докато тя спокойно се превръща във вещица. Жал ми е за нещастника, на който авторката пуска трохички, за да не го изпусне, чешейки си егото, че някой толкова силно я желае, докато в същото време върти очички за нещо по-добро.
Ама на такива женици им се пада от много чудене накрая да останат с пръст в уста. Пък и този влюбен приятел няма вечно нея да я чака, освен ако не е толкова непривлекателен, че жените го приемат само като приятелка.

# 36
Аз не бих се захванала с човек, към когото изпитвам само приятелски чувства. Смятам, че няма ли пламенна и страстна любов - няма и здрава връзка. Не желая ли до лудост  - хич не се занимавам. Без значение какво ще стане в последствие. Това никой не е в състояние да прогнозира. А и смятам, че за да е желано и от двамата едно дете, то трябва да е плод на една луда любов.
Да се захванеш с приятел, означава да няма страст, което моментално ще развали и приятелството ви в последствие. По-добре поговори с това момче и му дай ясно да разбере да се ориентира към друго момиче, а ти рано или късно ще срещнеш точния мъж в живота ти.

# 37
Остави човека да си намери подходяща жена за брака, който желае. Очевадно е, че ти не си. Той също не е подходящ за теб. А може и да е, но не на този етап.
За мен най-правилно е да останеш сама и да лекуваш зависимостите си. Явно този предишният ти все още ти действа като наркотик, а може и инат и вкопчване да е. Мъжете с които излизаш няма да ти помогнат. А това, че някой трябва да те накара да забравиш - няма да стане. Забравянето се случва само ако го искаш, нещо като изневеряването.
Та накратко - работи върху емоциите си. Сама.

# 38
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Ако обаче планираш семейство и деца, избери спокойното приятелство, върху което да надграждаш. Сега си готина, секси, страхотна. Като родиш две деца, няколко години  може да не си толкова готина, секси и страхотна. И тогава  ще ти е нужна сигурност и убеденост, че човекът до теб те обича и такава- поувяхнала, поостаряла, понапълняла, с бръчици от недоспиване и с изопнати нерви.

Т.е. да заложи на глупака, който ще ѝ се възхищава, докато тя спокойно се превръща във вещица. Жал ми е за нещастника, на който авторката пуска трохички, за да не го изпусне, чешейки си егото, че някой толкова силно я желае, докато в същото време върти очички за нещо по-добро.
Ама на такива женици им се пада от много чудене накрая да останат с пръст в уста. Пък и този влюбен приятел няма вечно нея да я чака, освен ако не е толкова непривлекателен, че жените го приемат само като приятелка.

Е, за какво да се превръща във вещица newsm78
Аз  имах предвид  да надгражда върху  приятелството, а не да разгражда...
А другият- ако заложи на него, няма ли да е още по- зле? Там е само химия, очевидно. Като изчезнат пеперудите, тогава какво остава? Една поостаряла, поуморена жена и един безразличен съпруг, който не си го прибира в гащите.

# 39
  • тук и там
Как се виждам с него след 5 години,ако сме заедно ли? Само 2 отговора моментално ми идват-разведена или изневеряваща му.А е толкова добър и не искам да приключваме така.
Ами ти предварително си си изградила визия за това как ще се развият нещата.И не знам на каква възраст си-но наистина,не мисля че имаш много опит и тези разсъждения за  пеперудите,срещата със "единствения",който ще те накара да забравиш  всичкои т.н ме  навяват на тези мисли.Както някой беше написал-характерни са за една доста млада възраст.Между другото-като не мислиш че ще излезе нещо -остави човека да си търси щастието.И да-колкото и да не ти се вярва на този етап,мисля че бързо ще пренасочи интереса си другаде,твърде романтична представа имаш и за него-за възлюбения,който ще въздиша по теб цял живот..
Съгласна съм със Бронте и постовете и по темата.

# 40
Авторке, просто този приятел не е правилният "клин", с който искаш да си избиеш онази любов от главата.

# 41
Ако досега всичките ти тръпки са били все някакви невъзможни или си им била просто някаква бройка, може би пък не е зле да пробваш с някой, който наистина те харесва, щом не ти е отвратителен в сексуален аспект.  За мен определено подкрепата, спокойствието и сигурността в една сериозна връзка са неща, от които съм по-малко склонна да се лиша в сравнение с дивашкия секс с някоя тръпка, която върти още 2-3 льохми като мен. Така или иначе си сама, като срещнеш някоя осъществима тръпка, тогава ще му мислиш. Въобще не си представяй какво ще бъде след 5 години. Никой в този живот не може да даде предварителна гаранция за такива неща. Знам, че тук във форума без гаранция за брак и вечна любов не се кандърдисват да поживеят с гаджетата, обаче реално дори и той в момента да ти приказва за семейство и деца, това по никакъв начин не те обвързва. Нито пък него го обвързва. Като нищо може да установите, ако пробвате, че и на двамата не ви се иска да продължат нещата или дори той да бъде този, който да се отдръпне.

А да го жалиш доброто момче съвсем не си струва. Трябва да мислиш за себе си първо, той щом има желание за нещо с теб, си е преценил рисковете, възрастен човек е. Ако не стане с теб, лесно ще може да намери следваща. Като мъж не го притискат толкова сроковете за семейство и деца.

# 42
  • София
Какво налага непременно да си с някого или да си омъжена? И не леж на кълката, че той те обича, а ти него не. Любовта е взаимност. Пък животът, още повече общият, е изпитание, ако си с някого, когото не обичаш няма да го изтраеш. Във всеки човек има хиляди дразнещи неща на ежедневно ниво и като ги няма чувствата те са непоносими. Е, разбира се, има един тип хора, които са писали и в темата, които си имат други интереси, живеят формално с някого, защото така трябва и са ок стига да не прекарват много време заедно. Ако си от тях хващай приятеля и си дружете цял живот, как беше, напълнели, сбръчкани и отегчени, или нещо подобно.

# 43
  • тук и там
Никой не говори да споделя живот със някой който не обича.А че може да му даде шанс-не да се жени за него.Има хора,които в последствие се влюбват до полуда и идва и обичта-в началото си допадат и се харесват.А често "голямата тръпка" става в последствие непоносим дразнител и човек,който не понасяме. Ако не стане -да си продължи напред,ще е опитала-защото има очевидно някакви колебания-допадат си и т.н.Почти съм убедена,че ако момчето насочи интереса си другаде,ще се окаже че всъщност тя го е харесвала повече от това което си е мислила.И той може да стане "дивото" Simple Smile

# 44
  • София
Никой не говори да споделя живот със някой който не обича.А че може да му даде шанс-не да се жени за него.Има хора,които в последствие се влюбват до полуда и идва и обичта-в началото си допадат и се харесват.А често "голямата тръпка" става в последствие непоносим дразнител и човек,който не понасяме. Ако не стане -да си продължи напред,ще е опитала-защото има очевидно някакви колебания-допадат си и т.н.Почти съм убедена,че ако момчето насочи интереса си другаде,ще се окаже че всъщност тя го е харесвала повече от това което си е мислила.И той може да стане "дивото" Simple Smile
Насила не можеш да се влюбиш в никого, ако ще да е най-подходящия. А иначе любовта може да се превърне в ужасни неща, ама поне е била нещо хубаво някога. През 21-ви век не виждам каква причина може да кара една жена непременно да е с мъж, та да дава шанс на някой, по когото не си пада дори, да не говорим да е влюбена. И тя си казва, че е влюбена в друг. Докато е така никой няма шанс. Защо да губи времето и на момчето, това подходящото. До постои сама и да преживее предишната история, пък когато и ако намери друг, тогава.

Общи условия

Активация на акаунт