Отслабване – 16-годишна

• 22 143
  • 271
  •   1
Отговори
# 135
Добър вечер!
Аз съм момиче на 14 години(почти 15).Висока съм 150 и тежа 55 килограма.Имам ужасно голям корем приличам на бременна в 6 месец Laughing Twisted Evil По принцип не пия газирано,сокове и не ям чипс, ям от време на време сладко,но по малко.Не знам какво друго да спра или да намаля за да сваля около 5 килограма или какви упражнение да правя?Изчетох цялата тема и днес за закуска към 10часа изядох един омлет от две яйца с половин филийка хляб,след това в училище към 16 часа изядох една ябълка,но вечерята ми беше малко пържени картофи и 1 кебапче,а смятах да ям пилешка пържола(но баща мия изял,тъй като мислел,че мама я е сготвила за него,а аз нали обичам картофи нямало да възразя #Crazy #2gunfire) Утре ще се постарая да няма такива изцепки.но какво друго да направя за да отслабна?Моля за помощ? Hug

Според мен килограмите са ти добре. Дали не се вманиачаваш?
Ами какво да ти кажа. Пържените картофи са вредни. Смесването им пък с месо също. Ако ще ядеш пържени картофи ги яж със сурова салата от зеленчуци. А ако ядеш месо - пак само със салата.
Яйца с хляб също не е добре комбинация за мен. Аз лично съм фен на салатите. С всяко ядене - салата.

# 136
В темата има линк към тема за домашни упражнения. Ако всеки ден ги правиш много ще се стегнеш.

Имаш ли възможност да плуваш?

Значи храненето е добре да е - преди обед са хляба и по-богатото хранене, към 10 плод/сурови ядки, Обед нещо разделно и максимум филийка, 16 ч. - кисело млако/плод и вечеря салата и месо.

Нямам почти никакво време тъй като съм доста натоваре в училище от вкъщи тръгвам в 12,20 и се прибирам към 20 часа и два пъри седмично към 19:30 и съм скапана,а на другата сутрин уча.. Confused
На плуване ходих преди,беше ми хубаво,но много трудно пак го съчетах с училище хем тогава имах по-малко часове и домашни.Ще погледна упражненията.Мисля а известно време да спра хляба.
Добър вечер!
Аз съм момиче на 14 години(почти 15).Висока съм 150 и тежа 55 килограма.Имам ужасно голям корем приличам на бременна в 6 месец Laughing Twisted Evil По принцип не пия газирано,сокове и не ям чипс, ям от време на време сладко,но по малко.Не знам какво друго да спра или да намаля за да сваля около 5 килограма или какви упражнение да правя?Изчетох цялата тема и днес за закуска към 10часа изядох един омлет от две яйца с половин филийка хляб,след това в училище към 16 часа изядох една ябълка,но вечерята ми беше малко пържени картофи и 1 кебапче,а смятах да ям пилешка пържола(но баща мия изял,тъй като мислел,че мама я е сготвила за него,а аз нали обичам картофи нямало да възразя #Crazy #2gunfire) Утре ще се постарая да няма такива изцепки.но какво друго да направя за да отслабна?Моля за помощ? Hug

Според мен килограмите са ти добре. Дали не се вманиачаваш?
Ами какво да ти кажа. Пържените картофи са вредни. Смесването им пък с месо също. Ако ще ядеш пържени картофи ги яж със сурова салата от зеленчуци. А ако ядеш месо - пак само със салата.
Яйца с хляб също не е добре комбинация за мен. Аз лично съм фен на салатите. С всяко ядене - салата.
Не се вманиачавам дори майка ми ми казва,че имам нужда да отслабна,ама не ми дава никакви идеи как.Наистина имам нужда от сваляне на няколко килца,а коремът ми е големичък,нокои казват,че приличам на баба си и тя има такова коремче  Embarassed Cry Sad

# 137
Изобщо не е добре при ръст 150 да е 55 кг. Трябва да е около 40.

# 138
За стягане на корема прави поне коремни преси. Започваш от 20. Може да ги правиш сутрин и вечер, или с малко почивка между тях. В началото не прекалявай. На всеки три дни увеличаваш с по 5. Като започнеш да правиш по 300 ще си плоска като дъска. Grinning

# 139
Изобщо не е добре при ръст 150 да е 55 кг. Трябва да е около 40.

Направо Каспър ще я направиш  Mr. Green
Бях забравила, че се вадят 10 кила от ръста, не не винаги важи. Но и не мога да я видя за да кажа. Има жени няма да им личат 10 кила, на други да.
Идеята ми беше да не би да се самонавива, защото аз бях така. Тоест като дете имах само5-6 кила, а се мислех за огромна. И това мислене ми доведе проблемите.
ainshtain2, щом трупаш на корема означава, че си предразположена към ИР. Така че махай бързите въглехидрати. Ако не можеш да плуваш, спортувай нещо друго. 

# 140
  • MI
Айнщайн, това с корема е конструкция, вероятно си го наследила наистина от баба си. Никога няма да изчезне напълно, така както моите задни част никога няма да станат малки.  Laughing Имаш някое килце отгоре, но не много. Прави редовно коремни преси и ще се подобри положението.Така като те слушам си се храниш достатъчно добре, движи се повече.

Научи се да се харесваш такава каквато си, а и до към 20 години мноооого ще се промениш и ще изглеждаш много по-добре. Научи се и да се обличаш спрямо фигурата ти, предполагам че имаш хубави крака за сметка на корема. Не слагай вталени дрехи, но подчертавай краката с по-тесни панталони например.  Wink

# 141
Когато имаш голям корем не се правят САМО коремни преси. Всеки един занимаващ се със спорт или треньор ще ти каже, че се тренира цяло тяло, за да се разпределят правилно мазнините. Ще ти дам пример, аз трупам в дупето и бедрата, но тренирам и гръб, и корем, и ръце и само тогава тялото придобива правилни пропорции. А може би най-доброто е бягане. Успех!

# 142
Благодаря ви много! Hug Ще се вслушам в съветите ви и ще започна да правя коремни преси,като ще вкл. и други упражнения.Какво е ИР?А какво трябва да променя в храненето си?

# 143
Благодаря ви много! Hug Ще се вслушам в съветите ви и ще започна да правя коремни преси,като ще вкл. и други упражнения.Какво е ИР?А какво трябва да променя в храненето си?

Инсулинова резистентност. Характеризира се с натрупване на сланинки около корема, като пояс. Не е страшно, оправя се бързо, когато спрете тесто, захар, боклуци и започнете малко движение.

# 144
  • MI

Кажи какво ти е нормалното дневно меню...

# 145
Ами вчерашното ми хранене беше сутринта 1 омлет с половин филия хляб(10часа),към 16 часа 1 ябълка и вечерта малко пържени картофи с 1 кебапче  Cry Но не ям чипсове и не прекалявам с пърженото наблягам на печено и варено и не пия газирано и сокове.

# 146
  • MI
Ами вчерашното ми хранене беше сутринта 1 омлет с половин филия хляб(10часа),към 16 часа 1 ябълка и вечерта малко пържени картофи с 1 кебапче  Cry Но не ям чипсове и не прекалявам с пърженото наблягам на печено и варено и не пия газирано и сокове.

А обяда къде остана? Храни се по-често по малко и яж зеленчуци. Много са важни, особено за храносмилането и за дебелото черво. Като не се храниш редовно, тялото ти започва да си мисли че идва глад и започва да се запасява. Т.е. блокираш си метаболизма. Ако му даваш да яде редовно по малко ще се успокои и няма да трупаш всичко, което хапнеш. И задължително включи зеленчуци, по много.

А колко се движиш?

# 147
Е да де,ама като не съм гладна newsm78 Днес например ядох към 10,30 салата са училище ще си взема ябълка и вечера ще ям вкъщи това,което е сготвила мама(не знам какво ще е ).В момента съм в застой тъй като започнах училище,но смятам да започна да правя от тренировките на руми за начинаещи+коремни преси

# 148
Махни хляба, докато свалиш кг.
После можеш пак да включиш по 1 филийка, дори не е задължително да е всеки ден...и най-добре да е пълнозърнест или протеинов, има такива по магазините.
Наблягай на печено или задушено месо, салати, печени или задушени зеленчуци, яйца, ако обичаш плодове и ядеш много, намали и тях, докато отслабнеш.Гаранция, че корема ти ще се прибере.

И към двете момичета:
ако някой ден се изкушите от парче кекс/торта, или чипс, или нещо друго забранено, не се обвинявайте и не си казвайте:"Ох, нямам воля, за нищо не ставам ...защо да се мъча...!" и не се отказвайте, като се нахвърлите на всякаква вредна и дебелеща храна.
Просто приемете, че и вие сте хора, и като такива допускате грешки.Но непоправими грешки няма (освен една, ама сега не става дума за нея).Просто продължете с диетата нататък.
Защото изкушения ще има.Важното е да са инцидентни и да не водят до връщане към старите навици, а да са наистина редки, просто за отпускане на "душата" ...

# 149
  • Пловдив
Не смятам, че е редно да спират хляба. Та те са още деца и растат сега! Може ръжен или пълнозърнест...

Общи условия

Активация на акаунт