Отслабване – 16-годишна

• 22 117
  • 271
  •   1
Отговори
# 60
Авторката на темата задължително да се изследва за инсулинова резистентност и ако има проблем там да посети ендокринолог.
Само с режим на хранене и спорт няма да се получи, ако има проблем с обмяната на веществата.
Казвам го от опит  Peace

Здравейте!
За да ида на лекар, трябва да съм с родител. А, майка ми не желае това. Днес правих опити да й кажа, че искам поне да се храня здравословно, но просто  разговорът ни беше като земетресение 10.0 по скалата на Рихтер....... Единствената й цел е да ме натъпче сутрин, обед, вечер и изобщо не иска да знае как се чувствам. Разбирам я, тъй като тя достатъчно е пострадала и се притеснява ужасно много за мен..... но едно не разбира - Как се чувствам?....

# 61
Покрай гена се сетих, че имах една съученичка в училище, която си беше не пълна, ами дебела. Рядко сме говорили на тази тема с нея, но тя се оправдаваше с ген. Ходили сме им на гости, цялото семейство много пълни, котката и тя. Та забелязахме в какви количества се готви у тях, а те като послушни деца със сестра си, да не изхвърлят храна - изяждат всичко. Тава мусака за 4 човека, салата, хляб, пържени картофи, десерт, компот и плодове.
Като се преместихме с нея в друг град да учим в университет, за няма и година си свали целия "ген", като спря да яде по две порции основно, с половин хляб, купа салата и десерт, без да си дава никакъв зор...

# 62
Зачеркни думата "диета" от речника си и я смени с "хранителен режим".  Говори с личния си лекар и го помоли за съдействие. На лекар майка ти ще повярва. Говори ѝ много и я убеди, че цялото ви семейство има нужда да се храни здравословно. Дори и самата тя.
Сега, друг е въпросът дали можете да си го позволите финансово. Защото няма какво да се лъжем, здравословното хранене излиза по-скъпо от вредните храни. При това изобщо нямам предвид надутите цени на еко/био/органик продуктите. Пържола със салата излиза по-скъпо от постна яхнийка с картофи и много хляб за засищане. Резултатът обаче е различен.
Почти всяко пържено ястие може да се приготви на фурна – хем с по-малко мазнина, хем по-здравословно, хем и по-вкусно. Ако майка ти няма време и затова предпочита тигана, ами включи се в готвенето и ти. Голямо момиче си вече, спокойно можеш да поемеш например вечерята и да я приготвиш по здравословен начин. Майката ти едва ли ще се дърпа. По-скоро ще оцени труда ти и ще признае, че печеното кюфте е по-вкусно от пърженото.
За фитнеса също са ти казали. Не ги слушай, че е пълно с мъжки кифли – напротив. По-голямата част от редовните посетители са лелки и чичковци с наднормено тегло, които упорито леят пот на уредите и нямат време да зяпат другите посетители. Отделно, че има и колективни занимания, които са по-интересни за младо момиче като теб – степ аеробика и др. подобни. Ако навиеш и няколко приятелки за компания, прекрасно.
Тичането в парка пък е съвсем без пари.
Не се отчайвай, ще успееш. Успех!  Simple Smile

# 63
Махни тестото, газираното и сладкото и ще отслабнеш от само себе си. Млада си, нямаш нужда от драстични режими, организма ти ще пребори излишните кг, но трябва да си стриктна и мотивирана. Дъщеря ми,която е на 13 години, от пролетта до сега свали 8 кг само като махна сладкото и газираното. Чете в интернет за различни диети и режими и сама се мотивира да постигне резултат. Преди се тъпчеше и ядеше от скука, а сега внимателно подбира какво яде. От 60 кг стана 52 и изглежда мноооого по-добре от преди.

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 20:15 от мекичка*

# 64
Дъщеря ми, която е на 13г. зимата се ошишка и стигна до 61кг при ръст 155см.
Tова какво общо има с темата?

# 65
Каква е тази майка, при 90 кг да си тъпче детето??? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Момиче, на 16 спокойно може да ходиш сама при ЛЛ. Не е нужно майка ти да те води. Друг е въпросът колко са компететни ЛЛ. Crazy

Нели, ами аз казвам същото като теб, с изключение на хляба.
Радвам се, че нямаш проблем с инсулина, коментарите ми бяха да се избягват храни с висок гликемичен и инсулинов индекс. Защото от тях не се получава ситост, а след кратко време пак си гладен.

# 66
  • MI
Авторке, започни поне на закуска и обед да се мъчиш а ядеш здравословно, щом ядеш пици, дюнери и закуски предполагам не си вкъщи? Вземай си салат, ядки, кисело мляко, сандвич с черен хляб и т.н., а вечер яж по-малко и без хляб... Виж съветите и на кака Сийка, много са разумни.
ДеВа  Hug
А с тази 90 дневна диета си разсипа стомаха една приятелка.  Sick  Не знам как е възможно, но лекаря й казал че не е и първия такъв случай.

# 67
Авторката на темата задължително да се изследва за инсулинова резистентност и ако има проблем там да посети ендокринолог.
Само с режим на хранене и спорт няма да се получи, ако има проблем с обмяната на веществата.
Казвам го от опит  Peace

Здравейте!
За да ида на лекар, трябва да съм с родител. А, майка ми не желае това. Днес правих опити да й кажа, че искам поне да се храня здравословно, но просто  разговорът ни беше като земетресение 10.0 по скалата на Рихтер....... Единствената й цел е да ме натъпче сутрин, обед, вечер и изобщо не иска да знае как се чувствам. Разбирам я, тъй като тя достатъчно е пострадала и се притеснява ужасно много за мен..... но едно не разбира - Как се чувствам?....

Ужасна е майка ти. Не се обиждай, но тя направо те убива бавно и сигурно. Не знам какво земетресение е направила, но трябва вече да се замислиш ти да правиш земетресенията и да се наложиш.

Днес може да си пълничка, млада си. Но ако не се стегнеш, организма ще ти се износва и ще се появят купчина заболявания от които някои няма да можеш да оправиш.
Примерно аз си имах дискова херния още от дете, но до един момент бях по-слаба, не ми пречеше. Но като станах вече 110 преди 3 години, аз не излизах от вкъщи. Нищо не можех да правя. Страшни болки. Прищипан нерв, после имах и две други операции от които се залежах. Нито гимнастика можех да правя. Само ядях, от компютъра в кухнята за цигара и така. Голяма депресия беше. От пълнотата година нямах цикъл. Появи ми се невродермит, а кожата ми на лицето стана ужасна.
В началото беше трудно. Промених храната. Почнах бавно да свалям. Дойде ми повече сила и почнах леки тренировки. Но пак ти казвам, ако ядеш неправилно и спорта няма да ти помогне. Но пък може да ти помогне да не качваш много.
Казвам ти това за да те предупредя. Хората от чуждия опит не се учат, само като им дойде на главата, но пак се пробвам.
Прочети за разделното хранене. Може и "Зоната" на Бари Сиърс. И двата режима са доста различни, но от Зоната научих много интересни неща.

Каква е тази майка, при 90 кг да си тъпче детето??? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Не се учудвай. Има много такива отровни родители. Преди 2 седмици в метрото седя си и чакам. Идва майка с момиче. Майката брутално огромна. Сигурна съм, че беше към 140-150. Като се качваше после в метрото зае цялата врата. Детето като майка си - ужасяващо огромно. От пълнотата помислих, че е на 10-12. А то първолаче. Майката му даде една пица, то я изяде милото. Тя извади още една. То каза, че не иска, а тя му се скара и то горкото какво да прави - изяде я.

# 68
Да, и аз съм виждала такива деца...
Едвам ходят от пълнота, обаче ги водят за ръка с пакет чипс или са седнали да ядат дюнери... ooooh!
Идва ми да ги набия тези родители, такава ярост ме обзема! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 69
Авторке, започни поне на закуска и обед да се мъчиш а ядеш здравословно, щом ядеш пици, дюнери и закуски предполагам не си вкъщи? Вземай си салат, ядки, кисело мляко, сандвич с черен хляб и т.н., а вечер яж по-малко и без хляб... Виж съветите и на кака Сийка, много са разумни.
ДеВа  Hug
А с тази 90 дневна диета си разсипа стомаха една приятелка.  Sick  Не знам как е възможно, но лекаря й казал че не е и първия такъв случай.

Здравейте! Аз съм ученичка. Днес го карах на три малки ябълки и кисело мляко. Но такова страдане изстрадах.......  С една приятелка ще се запишем на фитнес.  Laughing Laughing вълнувам се.......
също и планираме да посетим център на herbalife  #Crazy newsm78

# 70
  • MI
Да не си развалиш стомаха така, слагай по малко мюсли, може да си носиш в кутия нещо леко сгоъвено от теб за обед.  Hug

# 71
ДеВа  Hug

Здравейте! Аз съм ученичка. Днес го карах на три малки ябълки и кисело мляко. Но такова страдане изстрадах.......  С една приятелка ще се запишем на фитнес.  Laughing Laughing вълнувам се.......
също и планираме да посетим център на herbalife  #Crazy newsm78

А вода пиеш ли? Минимум 2 литра ти трябват.
Защо се мъчиш не разбирам. Ябълки и мляко. Храна ти трябва, ама качествена.
herbalife  си е скъпичко. Не знам как ще навиеш майка си.

# 72
love-me, в никакъв случай Хербалайф! Naughty

Само ще си дадеш парите, при това много пари, а кг не само ще ги върнеш после, ами и още ще качиш.

Това с киселото мляко и трите ябълки също е много погрешно!
С глад не се отслабва.
Писахме ти кои храни може да приемаш, без да гладуваш.
Плюс спорт. Peace
Разбери, че не ти трябва диета за кратко, а смяна на храненето в дългосрочен план.

# 73
Така като я чета с лекота отминава някои мнения и все си клони към глад, а после плюска на мама тестото. На 16 е, трудно стоплят тия тийнове. Е, как няма да е пълна.
Написах го назад. Като малка бях така. Едната рода ме тъпчеше, щото да си дебел е здраве, а после гладувах. И резултата е хормонален дисбаланс, който ще го нося до гроб. Е, имаше и други предпоставки за заболяванията, но си стана ясно от чичо доктор после, че тия глупости, които съм правила са ме разболяли.
Като качи още 20 кила, като и дойдат куп заболявания и като се опари, ще разбере, че и трябва режим, който ще е вечен.
Аз се отказвам. Каквото казах, казах.
Само успех и желая.

# 74
Момичета, то всички искаме да помогнем но ми се струва че от толкова много съвети ошашкахме момичето и го объркахме  Crazy
На 16 не познавам много момичета /т.е нито едно/ дето преди да пази диета ходи да си мери инсулина и при ендокринолог. На 16 започваш с диетите и искаш бързи резултати. Готов си да гладуваш, липсва постоянство и люшкащите емоции често те водят в хладилника. А и семейството като не я подкрепя е почти невъзможно.

Като ми кажата "забрави за тестените" и точно те ми се дояждат неконтролеруемо Mr. Green. На 16 нищо забранено няма за ядене. Все още са деца и растат.

Та макар да си мисля, че момичето няма да може си позволи финансово може би е добре да си плати на диетолог /на мен ми взеха 150 лв. за режим + 50 лв. за следене на резултати/. Няма как да слуша всички ни и трябва да има един ментор и някой който знае какво точно прави с хранителния режим.

Общи условия

Активация на акаунт