Отслабване – 16-годишна

• 22 163
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
  • MI
От тия хапчета просто ще се продриска - да й го кажем директно.  Laughing

# 106
От тия хапчета просто ще се продриска - да й го кажем директно.  Laughing

Абе то да дрисне няма лошо  Mr. Green  Пак е изчистване. Важното е какво ще хапва. Иначе се обезмисля чистенето на дебелото черво.

# 107
  • MI
Чистене, чистене, ама като не може да излезе от тоалетната и я е страх да пръдне ще я питам.  hahaha Ако иска да си прочисти червото, да яде повече зеленчуци и варива. Тя се спотаи като я питах за зеленчуците, явно не са й любимата храна.

# 108
Чистене, чистене, ама като не може да излезе от тоалетната и я е страх да пръдне ще я питам.  hahaha Ако иска да си прочисти червото, да яде повече зеленчуци и варива. Тя се спотаи като я питах за зеленчуците, явно не са й любимата храна.
Еми, ще седи пълничка като не знае какво да яде. Не съм видяла човек да отслабне и да яде боклуци. Дори и да спортува.
Аз затова в първия пост казах да почете малко литература, но явно няма да стане.

# 109
  • MI
Еми, ще седи пълничка като не знае какво да яде. Не съм видяла човек да отслабне и да яде боклуци. Дори и да спортува.
Аз затова в първия пост казах да почете малко литература, но явно няма да стане.

Просто гони бързи резултати а така не става. Ще си блокира и метаболизма и накрая ще седи дебела и гладна ако не ни послуша. Но на сила не става, трябва сама да разбере.

# 110
Днес го карах на три малки ябълки и кисело мляко. Но такова страдане изстрадах.......  С една приятелка ще се запишем на фитнес.  Laughing Laughing вълнувам се.......
също и планираме да посетим център на herbalife  #Crazy newsm78
Ти четеш ли изобщо темата?     newsm78
Поне 90% от пишещите ти казаха, че с глад няма да се получат нещата.
Защо ли?
Защото имаш МНОГО кг за сваляне.
С по 3 ябълки на ден и кисело мляко можеш да свалиш 2-3 кг, които си натрупал след Коледа, например, а иначе си с нормално тегло.
Но да свалиш 20-30 кг с глад няма как да стане.Просто няма да издържиш да седиш гладна няколко месеца.
Защото, ако си мислиш, че има диета, с която за 1-2 месеца да се разделиш с 30 кг, си в огромна грешка.
Може и да има такъв начин (аз поне не знам), но замисли се поне малко:
Какво ще стане след това?
Живяла си 3 месеца на ябълки, свалила си 10-15 или повече кг.
Ама няма как да живееш още 5-10-20 или 50 години на ябълки, нали?Все в един момент ще трябва да започнеш да ядеш.
А започнеш ли да ядеш нормална храна, кг ще тръгнат отново нагоре.И то по-бързо, отколкото можеш да си представиш.
След като тялото ти е гладувало няколко месеца, после ще се стреми да запази всяка трошичка храна, която му подадеш.Защото не знае кога пак ще ти скимне да го тормозиш с глад.То трябва да е сигурно, че ще оцелее и ще гледа да запълни мастните клетки, за да има запаси за времето, когато пак решиш да гладуваш.
Защото по пътя, по който тръгваш, те очаква точно това:
сваляне на 10-на кг с глад
нахвърляне на храната (защото ще си озверяла от гладуването) и скоростно качване на поне 15 кг
пак глад-пак сваляне на 10-на кг
пак тъпкане с храна, пак качване на 15-на кг
и така, цял живот, на влакчето на диетите.
Нищо чудно до лятото на 2017 г да си станала над 100 кг.
И цял живот ще си гладна и дебела.

Простотията с Хербалайф дори няма да я коментирам.

Ако мечтата ти е да си ходиш до живот гладна, дебела, да се чувстваш грозна, нехаресвана и зле, гладувай, това е пътя.

# 111
Днес го карах на три малки ябълки и кисело мляко. Но такова страдане изстрадах.......  С една приятелка ще се запишем на фитнес.  Laughing Laughing вълнувам се.......
също и планираме да посетим център на herbalife  #Crazy newsm78
Ти четеш ли изобщо темата?     newsm78
Не!
Стана ясно, че авторката не чете темата, така че не виждам никаква полза от това да и се дават каквито и да било съвети.
Тя явно живее със заблуждението, че килограми се свалят с ГЛАД И ИНАТ и това, за съжаление, е схващането, което битува сред една много голяма част от желаещите да се разделят с излишните килограми.

# 112
Аз още вчера казах да се разотиваме, тук нито ни четат, нито вземат предвид малкото, което са решили да прочетат.

# 113
Прочетох цялата тема и смея да кажа че и аз съм била на същото място преди малко повечко от 10 години когато и аз бях на 16. Исках да отслабна бързо и веднага. Имах проблем да говоря с родителите си и като цяло вниманието и съчувствието което ми трябваше от тях го търсих другъде. Помня че писах и аз в някакъв форум  (не помня кой) и обяснявах как имам килограми за сваляне и как не знам какво да правя. Харесваше ми силата на емоцията която изпитвах решена да отслабна. Но когато хората започнаха по същия начин да ми обясняват да да ям и да спортувам да чета и да говоря с повече хора за мнение. Ама не - аз исках просто хората да си ме подкрепят и нямах никаква идея какво да правя. Хващах се за всяка идея която чуех и се самонавивах за по 2-3 дни и какво после йо-йо ефект на макс имаше. И какъв е извода? Чети , говори с МНОГО ХОРА! Не се захващай с първото нещо което ти звучи добре. Това че някой предлага нещо и ти го хвали не означава че ще се скарате или нещо подобно ако не си на същото мнение. !Интернета съдържа страшно много информация за фитнес , упражнения диети и всичко по въпроса. Говори с много хора и най вече с майка ти. Четете нещата заедно. Обсъдете защо точно тя е стигнала до болница. Защото повярвай ми с 3 ябълки на ден и ти ще стигнеш до там .

# 114
  • ... рееща се.
А не, не поглъщам големи количества. Ям, колкото да се заситя. А те доста засищат, защото са предимно протеини. Не ми допадат много животинските протеини. Не че имам алергия, просто при честата им консумация се чувствам отпаднала. То и няма кой знае колко качество - особено в кашкавала, сиренето и месото. Е-та колкото искаш.
Взимам си в пликче две шепички микс от бадеми, орехи, лешник, кашу. Тоест има по 5-6 ядки от всяко. Дори не ги изяждам всички. Всеки ден си ги връщам почти половината.
Нямам нерви да смятам колко калории поемам от тези ядки. Важното е,че за месец съм свалила 5 кила и продължавам.
А и калориите не са важни чак толкова. Важно е качеството. Дори и да приемам ядки в количество 600 кал. не е като да изям  хамбургер. Ей сега видях, че един хамбургер е 300. Хм, няма как да мина на сандвичи, само защото е наполовина. Хамбургера ще ми се залепи я на дупе, а на корем. Ядките не.
@Елора,
Скрит текст:
Значи само аз имам проблем с ядките Mr. Green Шоколади, торти и други боклуци не могат да ме изкушат, но ядките... ако не си отделя определено количество трудно се спирам – още една, още една и се омазвам яко. А и не ме наяждат, това е проблемът.
Истината е, че при сваляне на килограми, калориите имат значение. Човек може да сваля килограми дори и с макдоналдс, стига да сметне колко калории са му необходими дневно, както и обратният вариант – имам познати, които се хранят само с качествена и здравословна храна, но не свалят и грам, точно защото си мислят, че здравословната храна = нискокалорична храна. Не съм привърженик на фанатичното броене на калории, но мисля е хубаво да си имаме някаква представа с кои храни да си имаме едно на ум и с кои можем да му отпуснем края.
Важното е, че си намерила какво работи при теб Hug, при мен работи балансираното хранене – домашнa пълнозърнестa тортия(въглехидрат), вътре слагам овкусена извара(протеин), пилешко/пуешко(протеин+мазнини), зеленчуци(фибри). Това нещо е около 450ккал и ме засища почти до вечеря.

n.y.x,
Скрит текст:
На надъхващото клипче ми направи впечатление,че във „дебелият"период-мацката има плочки на корема(поне горните две си личат,средните и страничните коремни също).Има и паласки,но и плочки...След 20 седмици-няма паласки,но няма и плочки. Simple Smile .Между другото-не мисля,че е добра идея 90 килограмов човек да тича-бързо би се отказал,а какво може да направи със коленете и глезените си,не ми се мисли..За хора със по-малко килограми и тичането нямам забележки Simple Smile.
Важно е храненето,но е важно и движението!Няма лесно - все още не са измислили вълшебното хапче! Simple Smile
@Kaisia,
Скрит текст:
Според мен мацката се е опитала да сваля килограми с коремни преси Laughing Оттам и плочките. Но си права де, когато човек отслабва неизбежно сваля и мускул. Не случайно всички инструктори ни карат да тренираме с тежести, за да запазим максимално мускулите си при сваляне, но много от момичетата се страхуват да не станат мис Олимпия... Между другото, ако си обърнала внимание към края на клипчето, момичето е включила и тренировки със собствена тежест, вероятно именно, за да намали загубата на мускул и да остане стегната.
Напълно съм съгласна с тичането, нещата трябва да се случват постепенно (говорим за здрав тийнейджър) – ще върви маааалко по-бързо от темпото, на което е свикнала, после ще върви бързо, после ще тича в последната отсечка и т.н. Трябва да излиза от зоната си на комфорт иначе нищо не прави Simple Smile Гледам се е решила за фитнеса, дано попадне на читав инструктор и да постигне целите си.

# 115
Никакъв фитнес няма да ѝ помогне, ако кара пак на тестени закуски и сокове.

А майката колко кг е? Thinking
Обзалагам се, че е 100+. Peace

# 116
А не, не поглъщам големи количества. Ям, колкото да се заситя. А те доста засищат, защото са предимно протеини. Не ми допадат много животинските протеини. Не че имам алергия, просто при честата им консумация се чувствам отпаднала. То и няма кой знае колко качество - особено в кашкавала, сиренето и месото. Е-та колкото искаш.
Взимам си в пликче две шепички микс от бадеми, орехи, лешник, кашу. Тоест има по 5-6 ядки от всяко. Дори не ги изяждам всички. Всеки ден си ги връщам почти половината.
Нямам нерви да смятам колко калории поемам от тези ядки. Важното е,че за месец съм свалила 5 кила и продължавам.
А и калориите не са важни чак толкова. Важно е качеството. Дори и да приемам ядки в количество 600 кал. не е като да изям  хамбургер. Ей сега видях, че един хамбургер е 300. Хм, няма как да мина на сандвичи, само защото е наполовина. Хамбургера ще ми се залепи я на дупе, а на корем. Ядките не.
@Елора,
Скрит текст:
Значи само аз имам проблем с ядките Mr. Green Шоколади, торти и други боклуци не могат да ме изкушат, но ядките... ако не си отделя определено количество трудно се спирам – още една, още една и се омазвам яко. А и не ме наяждат, това е проблемът.
Истината е, че при сваляне на килограми, калориите имат значение. Човек може да сваля килограми дори и с макдоналдс, стига да сметне колко калории са му необходими дневно, както и обратният вариант – имам познати, които се хранят само с качествена и здравословна храна, но не свалят и грам, точно защото си мислят, че здравословната храна = нискокалорична храна. Не съм привърженик на фанатичното броене на калории, но мисля е хубаво да си имаме някаква представа с кои храни да си имаме едно на ум и с кои можем да му отпуснем края.
Важното е, че си намерила какво работи при теб Hug, при мен работи балансираното хранене – домашнa пълнозърнестa тортия(въглехидрат), вътре слагам овкусена извара(протеин), пилешко/пуешко(протеин+мазнини), зеленчуци(фибри). Това нещо е около 450ккал и ме засища почти до вечеря.

Скрит текст:
Именно. При всеки е различно. При теб може, но аз съм с ИР и не мога да консумирам много въглехидрати. Ядките ми стигат, дават ми енергия и засищат. Но аз не ги ям наведнъж, а си хрупам през час. Като съм закусила малка купа овес със суровите ядки и отида на работа към 10 ч. отварям плика и изяждам примерно 2-та бразилски ореха. Те страшно засищат и са много полезни. След половин час още 2-4 ядки. Ако нещо съм по-гладна - хапвам повечко. Обядвам в 13.30.
Пликчето ми обикновенно е стотина грама и си го връщам половината. Зависи и колко съм хапнала. Но дори и да ги изям ми е все едно, че съм поела 600 кал. Реално трябва да са 2000 и разпределено пак съм в нормата. Просто са полезни калории.
Не знам кой е отслабнал с Макдоналдс. Звучи безумно.Може и да може, но предпочитам не само да съм слаба, а и здрава.
Иначе обяди ти много ми хареса. На това се вика здравословен дюнер.  Heart Eyes

Просто гони бързи резултати а така не става. Ще си блокира и метаболизма и накрая ще седи дебела и гладна ако не ни послуша. Но на сила не става, трябва сама да разбере.

Проблема при нея, че хич не чете. Ни приема, ни предава. Но е нормално. Малко са хората, които слушат патило, а не старило.  Grinning Така и пушачите знаят, че цигарите са вредни, но колкото и лекции да им изнасяш, няма да ги спрат. Когато тя поиска наистина да отслабне, ще си отпуши ушите. При мен отслабването започна когато не само исках да съм слаба, но и здрава. Защото пълнотата е замърсен организъм и трябва изчистване. 
Понякога човек трябва да се опари жестоко за да проумее нещата.

# 117
Ако е на 40 няма да отслабне, ама на 16 от редовен спорт независимо как яде ще отслабне. Ако изпитва лишение от любима храна, ако се чувства различна, ако всички ядат, а тя гледа, не мисля, че нормален не психопат би издържал повече от няколко дни.

Все пак има право да допусне своите грешки и да мине по своя път. Ако имате познания КАК ТОЧНО се пази линия То е защото сте го забрали пробвайки.

Въобще имате прекалени очаквания, все едно е длъжна да послуша мнението ви. Само днес във форума сте прочели поне 3 съвета за по-добър или по-здравословен живот. Защо ги игнорирахте, а трябва някой да послуша Вашите? Смятате ли като започвате с нападките помагате на някого? Ако не желаете да помагате на момичето, то какво правите в темата? Ако желаете да помогнете то няма място за нервничене и обвинения.

Реално всички сте наясно защо е пусната темата. Едва ли смятате, че някой смята пишещите тук форумки за спортни мадами разбиращи от диети и отслабване. Едно 16 годишно момиче ако искаше истински съвет, а не просто да изрази емоциите си и да получи подкрепа щеше да пише на някой от десетките сайтове на фитнес инструктори. Поне там нямаше всеки трети пост да противоречи и яростно да отрича предните.

Мисля, че обсъждането на майката и нейните килограми  не е обект на темата.

# 118
the Дорис точно това имах предвид когато написах поста си няколко реда по рано. Всички сме минали от там (аз точно по този път) . А коментара с теглото на майката беше супер неуместен!

# 119
Момичета, то всички искаме да помогнем но ми се струва че от толкова много съвети ошашкахме момичето и го объркахме  Crazy
На 16 не познавам много момичета /т.е нито едно/ дето преди да пази диета ходи да си мери инсулина и при ендокринолог. На 16 започваш с диетите и искаш бързи резултати. Готов си да гладуваш, липсва постоянство и люшкащите емоции често те водят в хладилника. А и семейството като не я подкрепя е почти невъзможно.

Като ми кажата "забрави за тестените" и точно те ми се дояждат неконтролеруемо Mr. Green. На 16 нищо забранено няма за ядене. Все още са деца и растат.

Та макар да си мисля, че момичето няма да може си позволи финансово може би е добре да си плати на диетолог /на мен ми взеха 150 лв. за режим + 50 лв. за следене на резултати/. Няма как да слуша всички ни и трябва да има един ментор и някой който знае какво точно прави с хранителния режим.

Уф, права си. Забравила съм какво да си тийн. Ще поседя да и наливам акъл още малко.  Mr. Green

Викаш малко съм груба  newsm78 Абе може, понякога съм такава, но може и да се постресне така. Хубаво, омеквам засега.
Но на нея основния и проблем е с майка и. Тя щом няма подкрепа от нея, ще и е много трудно.
Представям си сега само ако купи черен хляб какво ще я прави.

love-me, а баща ти същия като майка ти ли е? Имаш ли някой друг близък роднина, който може да говори с нея. Освен лекаря.

Сега се сетих една история в Съдми на кръстопът. Там майката тъпчеше децата с боклуци. Едното дете се разболя от диабет. Бащата разбра, че ги хранят неправилно. Искаше от майката да готви по-хубаво, но тя не искаше. И накрая се разведоха. Съдът присъди на него децата.

Да, баща ми също живее с мен и майка ми. Той знае и ме подкрепя но проблемът е майка ми!
Днес вече забравих за обикновената ми храна и ядох доста но здравословно. Сутринта кисело мляко с мюсли, после към 11;00 краставица, в 13;00 - пилешко бяло месо с гарнитура от прясно зеле, към 16;00 ябълка, току що вече и вечерях - копривена супа. Майка ми днес я няма и си сготвих супа.  Laughing
А и днес съм изпила към 2 литра вода. След като разгледахме за herbalife и се отказахме, то за там трябват мнооого пари (които ги нямам) а и не мисля, че ще свърши голяма работа. От утре сме на фитнес  Grinning за което се вълнувам. Убедих се, че без тренировки и спорт няма да стане работата. Знам, че е е трудно и от сега е рано да се вълнувам но ще се опитам с всички сили да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт