Отговори
# 105
Ако не спечели на местни избори ли?, защото като не спечели на президентски или парламентарни не виждам какво ще предизвика въпросните "проверки".

# 106
Ама вие го давате този пример така, сякаш това е практика само на ГЕРБ?!😮 БСП като че ли не правят така?! Или те са честни? Joy

# 107
Всички партии го правят, разбира се. Но факт, че ГЕРБ имат повече влияние и отношение с бизнеса, отколкото останалите политически "сили". Поне това наблюдавам аз в 2-3 града, над които имам поглед.

Иначе действително от президентските избори работещите в предприятия не са застрашени, но точно затова ББ се изказа, че ще подаде оставка, ако ЦЦ не спечели. Вие си мислите, че си дърдори глупости, но тези реплики си имат целева група.

# 108
ББ отдавна е доказал, че думите му нямат тежест. Той няма да подаде оставка дори и Мецка да загуби, но въпреки това "машината за избори"- Цв. Цв. ще вземе всякакви мерки Мецка да "спечели" още на първи тур.

# 109
Ами да подаде, но не ми се струва вероятно. Бизнесът не се интересува кой е на власт, защото винаги ще си купи каквото иска. Градски легенди са това. Ако днес пешо плаща на Боко, утре ще се преориентира. Чак не мога да повярвам, че подонби терзания определят вота.

# 110
А в големите градове, които са всъщност решаващите, сигурно ще кажете, че с пистолети ги подкарват към урните...

От малък град съм, имам роднини и в други малки населени места и за първи път чувам за подобна принуда.
А кебапчетата и др. подобни са еднакви от всяка партия. Не че като си хапнат после гласуват за черпилите ги  Laughing

С една дума, за мен всичко това са градски легенди, които естествено идват от чичото на лелята на един познат.

# 111
Всички партии го правят, разбира се. Но факт, че ГЕРБ имат повече влияние и отношение с бизнеса, отколкото останалите политически "сили". Поне това наблюдавам аз в 2-3 града, над които имам поглед.

Иначе действително от президентските избори работещите в предприятия не са застрашени, но точно затова ББ се изказа, че ще подаде оставка, ако ЦЦ не спечели. Вие си мислите, че си дърдори глупости, но тези реплики си имат целева група.
Е, не си мисли, че сме толкова наивни, сетили сме се и преди ти да ни го кажеш!

# 112
Е, сега, някои в темата казват, че говоря глупости, други казват, че говоря истина, но е ясна за всички  Mr. Green Mr. Green

Изказвам си наблюденията.

Иначе аз лично не мога да си избера кандидат. Не само то този списък, ами по принцип не мога да измисля политическа фигура, която бих подкрепила. Без да искам да омаловажавам работата на президента, но за мен основно трябва да знае езици и да има добра презентация за пред световния политически елит, а на локално ниво да служи за политически коректив на решенията в парламента. В момента дори малкото ни способни политици не ми се струват подходящи Sad

# 113
Може ли да кажеш от кое населено място са наблюденията ти?

# 114
Да, разбира се: Сливен, Ямбол, Нова Загора донякъде.

# 115
Ами да подаде, но не ми се струва вероятно. Бизнесът не се интересува кой е на власт, защото винаги ще си купи каквото иска. Градски легенди са това. Ако днес пешо плаща на Боко, утре ще се преориентира. Чак не мога да повярвам, че подонби терзания определят вота.

Съжелявам, но изглежда си изпуснала част от случващите се неща около избори.
Корпоративния вот е масова практика в провинцията и съществува наравно с купения. Wink
Даже според мен им излиза по-евтино - спазаряват се със собственика за бъдещи услуги или преференции и не им трябват сложни схеми - той си гони резултата. А няма нищо по-лесно от това да накарат хората да го направят - достатъчно и собственика да им "обясни", че работата и съществуването на предприятието е пряко свързано с това кой е на власт.

ПП Ами вие наистина ли не сте чували за случаи на корпоративен вот? Даже като разследвания са показвани.

# 116
Не мога да повярвам, че за Ямбол и Сливен се говори, че има корпоративен вот. Къде бре, в Язаки, в ХЕС или Миролио? Това са големите работодатели там. При това износители, т.е. бизнеса им абсолютно не зависи от това кой управлява страната, а от външни фактори.  Данъчни проверки си има периодично. Като влезеш в процедура на възстановяване на ДДС, има проверка, да, но това е нормално.

# 117
Не говоря празни приказки за корпоративния вот. Давам конкретен пример с най-голямото предприятие с национално значение, в което работи доста прилична  част от работещите в нашия град.  Получават се големи дивиденти, заплати, купони и пр. Ако не гласувате за ГЕРБ- простете се с тези благинки. Е, кой няма да е послушен?!
А гласовете на 1 500 работещи, заедно със семействата стават поне 4 000 гласоподаватели и те  са си много решаващи в полза на  кандидата на ГЕРБ. Имам близка в общината, която гласува за ГЕРБ, също и другите служители, защото кметът е от ГЕРБ . Още доказателства мисля, че няма нужда да давам.

Последна редакция: пн, 17 окт 2016, 00:34 от K.A.G.

# 118
Получават се големи дивиденти, заплати, купони и пр.
А не допускаш ли, че благодарение на изброените неща наистина са доволни от положението и гласуват по собствено желание, на насила?

Да, разбира се: Сливен, Ямбол, Нова Загора донякъде.
Погледнах резултатите от последните избори, но не виждам нищо особено, бая народ е гласувал за другите партии, всъщност приличат на тези за София и др. големи градове, нищо не показва да има някакви специални симпатии към ГЕРБ.

# 119
Получават се големи дивиденти, заплати, купони и пр.
А не допускаш ли, че благодарение на изброените неща наистина са доволни от положението и гласуват по собствено желание, на насила?
Доволни или се страхуват, че може да бъде и по зле.  Wink
Всъщност болшинството от хората не са доволни, но няма как да изразят недоволството си. Системата не позволява наказателен вот. Изборите от години се манипулират по всички възможни начини.

Общи условия

Активация на акаунт