Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2016/2017

• 32 098
  • 211
  •   1
Отговори
# 45
И ние сме решили да се пробваме тази година и следя темата , но отдавна няма актуализации. Оставям на страна проблемите и объркването на класирането миналата година ( за 55 училище) , но и мен ме интересува как и кога ще се кандидатства, колко места ще има, само в 145 -то училище ще има прием или и в 55-то. Последно в 55-то, класовете омешани ли са ( в смисъл деца по Шилер и приети по критерии на училището)?
Големи вълнения ще са май  smile3521 smile3521 smile3521  На нас подготовката ни изглежда така :
  Аз :  smile3511 smile3511 smile3511 smile3515 smile3515 newsm61 newsm61 smile3512 smile3513 smile3513 smile3516 .....
И малко по-късно:  newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm17 newsm17 newsm17 .
Синът ми :  smile3523 smile3523  smile3540 smile3540 blahblah blahblah blahblah blahblah 33uu 33uu tiptoe tiptoe muhi muhi muhi muhi noear noear cooking cooking topka

# 46
Би трябвало на сайта на Шилер да са съобщени датите. Има изискване освен в Шилер, да сте приети и в училището. Поразпитайте първо в училището по какви критерии приемат. Ако сте приети в училището, но не в Шилер, няма да се обучавате по немски в сдружението.

# 47
Бих се учудила, ако след миналогодишната драма изобщо има някакъв прием в 55-то.

# 48
А дали излиза информация за точния брой братя и сестри, които приемат с предимство, без изпит?

# 49
  • София
И аз очаквам актуална информация за приема тази година, кога ще е изпита и т.н....но няма нищо още.

Моя син ми е толкова труден да седне да прави упражненията, че незнам просто Simple Smile Като седне се справя супер, но зора е докато го накарам изобщо да започне newsm78 После е ок и ги прави с интерес.

# 50
И моето синче е много разсеяно - дай му само телевизия и таблет - какво ти рязане , какво ти оцветяване. Рисува само в градината Sad И е такава блейка - заблейка, че нямаме особено големи надежди. Гледам уж да му е интересно и само и само да седне за 20-30 мин. му измислям задачки , поощрявам го, увещавам го да ( разбирай малко изнудване и поставяне на ултиматуми) ама все тая Simple Smile.  Взех да чета и аз старите теми и съвсем се отчаях .. но това друг въпрос. Него много го затрудняват огледалните рисунки ( ако има точки е що годе ок) и прерисуването в мрежа ... няма такъв зор и нежелание.
И аз си мисля , че в 55-то няма да има прием и тази година съвсем ще са малко местенцата Simple Smile 55-то ни е в района , но не мисля че ще рискувам ..все пак ако пак стане така че половината клас е по Шилер , а другата е квартални дечица( в това не съм 100% сигурна де) , малко се обезмисля цялото упражнение.       

# 51
Питайте в 55-то като ви е в района. Също препоръчвам да питате директорката на 145-то като не сте в района дали има голям шанс.

# 52
А дали излиза информация за точния брой братя и сестри, които приемат с предимство, без изпит?
НЕ! Това е топ тайна, както за бройката, така и за начина им на прием. Просто се подготете за несправедливости и форумни нападки, ако се осмелите да питате или изразите мнение.  Peace

# 53
НЕ! Това е топ тайна, както за бройката, така и за начина им на прием. Просто се подготете за несправедливости и форумни нападки, ако се осмелите да питате или изразите мнение.  Peace

Защо, какво е тайното в начина им на прием ?

# 54
Питайте в 55-то като ви е в района. Също препоръчвам да питате директорката на 145-то като не сте в района дали има голям шанс.
Може да не съм разбрала, но миналата година не е имало критерий за местоживеене за ПГ по Шилер , само за ПГ с английски ( май по Дикенс ). За 55-то имаше голямо значение , дали си приет в училището. Друг е въпросът, че до колкото чух, много хора от Младост са се вдигнали , че в кварталното училище учат деца, който не са от квартала и техните не са с предимство ...тъй че може тази година да приемат и критерий по местоживеене за цялото 145-то вече. От една страна са си прави хората , от друга , моето дете няма шанс да влезне в първи клас другата година, защото имаме 2 училища( 55 -то и 8-мо май) в целия район Студентски ( вкл. Дървеница, Мусагеница, Студентски, Малинова долина ), като за първото ние ще имаме и по-малко точки, защото не живеем в Дървеница ....  

# 55

Защо, какво е тайното в начина им на прием ?
Никъде не се публикуват правила за прием на 'вътрешни кандидати' и няма никаква яснота/ прозрачност около тази хлъзгава тема. А в Общите условия и правила дори не се споменава такъв прием.

ВЪНШЕН ПРИЕМ на деца в подготвителна група за извънкласна форма  … ата 2016г.-2017г.

Този дебат сме го водили предишни години и нямам намерение да участвам отново. Фактите са налице и просто предупреждавам хората, на които това им предстои.

# 56
Точно така, дебатът е воден и както винаги някои си мислят, че имат право да определят правилата на другите. Е, нямате това право. Нито сте член, нито имате отношение към сдружението. Родителите на Шилер сами решават как да приемат членове в редиците си, а и правилата им с нищо не са по-различни от правилата на останалите подобни институции, както и от правилата на самите училища, детските градини и т.н.
Вашето се превръща в някаква фиксация, да не кажа логорея.

# 57
@hrs newsm62
Едни и същи потребители се считат за основатели на това сдружение и неприемат мнение различно от тяхното.

Факт е, че за вътрешния прием няма никаква инфо на сайта на сдружението.А в Общите условия и правила дори не се споменава такъв прием.
Това не го ли прави таен за потенциалните външни към този момент кандидати? (не ми отговаряй).

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 13:51 от shrekie

# 58
  • Sofia
Миналата година деца от квартала не можаха да напълнят и една паралелка за първи клас. Не знам какви ще са претенциите тази година.
Вътрешният прием е обикновено 50-60 деца.

# 59
Предполагам, че ще актуализират правилата за прием заради проблема от миналата година. Следете сайта за новият прием 2017-2018. Но се подгответе, че Шилер ще обучава детето само ако е прието в училището и в Шилер.

Общи условия

Активация на акаунт