ТРЕТИ клас - 2 тема

• 63 432
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Когато нещата са оставени на добра воля и няма стриктни мерки, винаги така става.

Малко извън темата, как върви училището при вас, след дългата ваканция? При нас много са ги стегнали по английски, пишат домашни на поразия. Взели са сег.перфектно време и сега го упражняват.

# 616
По всичко са стегнати сега, края на срока. Контролни по всички предмети, утре ще имат инспекция в час по ЧО. По руски са взели глаголите за движение, които са доста трудни. По английски си признавам, че не знам какво учат, но днес очаквам да ми донесе вчерашното контролно, за да видим къде са му грешките.

# 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а ние сме на бяло училище  Blush

промениха датите и вместо след края на срока, е сега - точно преди края Blush

# 618
Руският се оказа страшно полезен език, добре, че навремето ни задължаваха да го учим.
Бяло училище сега е супер, тъкмо има предостатъчно сняг, а няма много хора. Аз прехвърлих на моя син дните за ски през ваканцията 4-8 февруари (нали Лалето не работеше през коледната ваканция), те пък сложиха и на 4 и на 5 курс в СМГ. Не знам какво ще правим.

# 619
  • София
Миналата седмица беше добре. Но тази галопират по два урока на ден и каквото не смогнат за домашно.
А милинкия е излязъл от ритъм. Вчера почти нищо не е писал, разсейвал се е, мечтал или знам ли...
Та днес е много. И в събота и неделя по цял ден писа да наваксва, но поне до края на седмицата няма да смогне. Та така. Хем ми е жал, хем точно сега да се мотае и става страшно много за наваксване.
Не отдели време да преговори по ЧО в събота и неделя, а в понеделник се оказа контролното.
На един въпрос не е отговорил. Не знам, какъв и колко е важно това.

Днес му купих контурни карти на света. Да има да рисува отгоре, че ми писна да рисува върху подложката за писане и да се цапа. Но ще я дам, като свърши срока, че само това му липсва да се разсейва.

Втория срок е следобедна смяна. Той я харесва, но тази година ще има и английски преди часовете, та организацията ще трябва да е по- различна. Но поне аз няма да ставам рано. Laughing

# 620
  • Варна
И при нас взеха наведнъж по 2 урока. И скочи обемът на домашните.
Но пък броя дните до обръщането на смените. Това препускане сутрин вече ми идва в повече. Сякаш като се сменяха смените на месец, не се усещаше толкова тежко.

# 621
Вчера ме сюрпризираха и от хора - 4 репетиции през ваканцията. Явно няма да стане със ските, жалко.
На смени моите деца не са учили, сигурно е много трудно.

# 622
  • Sofia
...сигурно е много трудно.
Като си знам аз като ученичка, а и с двамата големи - никога не съм харесвала втората смяна, изобщо. Поспиваш малко повече - да, но само това. Wink  Добре, че Гушкан е в едносменно у-ще.
И аз броя дните до ваканцийката, не че не бяхме скоро почивка...  Tired
Иначе явно на някои хора не им отърва да сме от 8.30ч., та от следващата седмица май се връща положението. Шантава работа...  ooooh!

# 623
Вкъщи всички чакаме с нетърпение втората смяна, не ни се получава с ранното ставане и това е.
В училище всеки ден правят тест по нещо, по ЧО и ЧП и по няколко наведнъж, голям зор, голямо чудо. В крайна сметка срочни оценки ще имат ли?

# 624
  • Sofia
Аз си мисля, че срочни оценки няма да имат и тази година, виж за 4ти клас като преход към 5ти може би... Само си разсъждавам де.  Thinking

# 625
Бе и аз така мисля, затова и се чудя на тоя зор в края на срока. Онази вечер Дребен писа домашни до 10 вечерта, накрая щеше да задреме над тетрадките. Аз бих я пратила без домашно, ма тя е съвестна (все още).

# 626
  • София
Няма да имат срочни оценки.  Peace

Моят син беше болен и няколко дни беше вкъщи и сега наваксва, но и при тях има пришпорване, като че ли.  newsm78 Сега пък класната им е болна и я замества друга учителка, за която Ники казва, че е цяла Уикипедия и въобще не си помага с компютъра, а им разказва непрекъснато интересни неща. Не било зле и тяхната класна да се обучела малко в Уикипедията. Grinning

ПП: Ние също чакаме с нетърпение втората смяна, че и половин час повече да поспим, пак е нещо.   Wink

ПП2: Попаднах на нещо интересно и реших да ги споделя.  Hug

Убиваме децата си и го наричаме "любов"

И коментарите си ги бива.  Peace

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 15:46 от sise_to

# 627
И на нас ни тежи сутрешното ставане, още повече, че училищния автобус тръгва в 7:15, но Д. е в училище с целодневно обучение. Големият плюс е, че домашни вкъщи почти не се носят, каквото направят в училище, това е! Вечер вкъщи само се играе, достатъчно му е натоварването в училище.

# 628
При нас домашните също са само за уикенда, сутрин тръгва с бусчето в 8, прибира се в 17.30. Обаче репетициите и школите направо убиват всяко свободно време. Броих ги за февруари, 13 репетиции и 3 солфежа, направо ми се събраха очите.

# 629
  • В светлината на слънцето
При нас тази година се взе решение да учат едносменно. Започват от 8,30 и няма да променят графика. Каката обаче ще минава втора смяна. Не знае дали да се радва. От една страна ще поспива малко повече, че тях ги иска в 7,15 на чина. От друга ще има много по-малко време за учене и други занимания. За разлика от брат си, който ходи 2 пъти на английски и 2 пъти на плуване, при нея положението е тежко: 2 пъти английски, 1 школа бел и 12 тренировки по фигурно. Като вторият срок трябва да включи школа по математика, а тренировките трябва да се увеличат до 20 месечно. Това изобщо не виждам как ще се случва. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт