ТРЕТИ клас - 2 тема

• 63 434
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • В светлината на слънцето
И аз го гледах този репортаж. Както и предния - преди време, по друга тв, но пак за същото дете. Идиотска държава, щом не може да вземе адекватно решение в подобна, определено опасна ситуация. Законът наистина връзва ръцете на директорите и трудно могат да вземат бързо решение - налага се да минат през куп процедури. А в това време може да се стигне до нещо много лошо. Това ли трябва да се случи? Бясна съм.  Twisted Evil

# 601
Според мен родителите са виновни, в някои държави на подобни хора им отнемат децата. Кой знае какво търпи това дете в дома си, за да расте такова.
Но е безумие цял клас да не може да учи в класната си стая заради 1 ученик, не знам как са измислили подобна дивотия.

# 602
И аз гледах репортажа. Абсолютно неадекватни родители, това е някакъв ужас. ooooh!
Поредното безумие в тази държава.
 Le Soleil поздравления  bouquet

# 603
Родителите са неадекватни, но главната вина е на институциите. Какво са свършили, като са го преместили от едно училище в друго?! Едно нищо! само са отложили и замазали за момент проблема, а той се е влошил още повече. Детето сигурно е ходило и на детска градина и едва ли тогава всичко е било цветя и рози. В новото училище са чакали да се стигне до телевизията и да мине един цял срок, за да се задейства системата. Господинът във видеото каза, че тези, които приемали документите били чиновници, а не специалисти. Ами каква е работата на теЗ бюрократи?! Не е ли да придвижат възможно най-бързо жалбите до съответните специалисти? Или просто вемат едни пари, за да размятат някакви хартийки и да симулират дейност. Нямам думи!

# 604
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Родителите са неадекватни, но главната вина е на институциите. Какво са свършили, като са го преместили от едно училище в друго?! Едно нищо! само са отложили и замазали за момент проблема, а той се е влошил още повече. Детето сигурно е ходило и на детска градина и едва ли тогава всичко е било цветя и рози. В новото училище са чакали да се стигне до телевизията и да мине един цял срок, за да се задейства системата. Господинът във видеото каза, че тези, които приемали документите били чиновници, а не специалисти. Ами каква е работата на теЗ бюрократи?! Не е ли да придвижат възможно най-бързо жалбите до съответните специалисти? Или просто вемат едни пари, за да размятат някакви хартийки и да симулират дейност. Нямам думи!

+1

родителите може и да не са подготвени за дете с проблеми. помощ трябва да бъде оказвана и на тях и на детето още от самото начало.
вместо това срещат неразбиране, обиди и скандали, което няма как да подобри нещата.
с местене насам натам само се изнерва детето и нещата излизат извън контрол.

луси, не е задължително детето да търпи тормоз у дома, някои се раждат с проблеми.
а вземането от дома, където е свикнало и (най-вероятно) е спокойно и вкарването му в институция няма да подобри нещата. точно обратно.  Peace

# 605
  • Перник
Не съм гледала репортажа, прочетох описанието само. Подобно дете има и в нашия клас. Според майка му, се подвеждал по други деца. Децата обаче твърдят, че той подвежда други. Всеки срок майката започва със заканата да го  премести в друго училище, защото "тук на нищо не ги учат". Сега пак заяви, че от втория срок го мести, говорила с психолози, казали и да не си тормози детето повече.  Rolling Eyes Вчера въпросният господин освен, че не пишел, отказвал да чете и си говорел сам, защото другите не му обръщат внимание, си пускал и музика в час. Ама не на слушалки, на високоговорител  Rolling Eyes

Иначе, днес имат тест по английски, за който Калоян се готвИ без да напише една дума. Той четейки си преговарял и си запомнял кое как се пише. Интересно ми е какъв резултат ще даде тази подготовка...

# 606
Погледнете как учат децата от този клас!  ooooh!
http://news.bnt.bg/bg/a/roditeli-spryakha-detsata-si-ot-uchilish … i-tekhen-suchenik

# 607
  • София
Според мен родителите са виновни, в някои държави на подобни хора им отнемат децата. Кой знае какво търпи това дете в дома си, за да расте такова.
Но е безумие цял клас да не може да учи в класната си стая заради 1 ученик, не знам как са измислили подобна дивотия.

Може и да са виновни - а може и да не са. Понятие си нямам, не съм чула другата страна. Може детето да има проблеми с биохимията. Истински. Знам ли. Нито знам то през какво е преминало, нито през какво са преминали родителите му... Това, в което съм сигурна, е че не може един цял клас от непроблемни деца да бъде направен заложник на неговия проблем, какъвто и да е той.

# 608
  • София
Родителите първо трябва да признаят, че детето им има проблем и след това да потърсят помощ. Тогава идват институциите.
Ако те не го смятат за необходимо, няма сила, която да подобри ситуацията. За мен родителите носят основната отговорност.

# 609
  • В светлината на слънцето
В повечето случаи обаче родителите отказват да работят по решаване на проблема, изхождайки от мисълта "другите го провокират, той/тя у дома е толкова кротък". Тоест бягат от отговорност, но и не дават възможност друг да разреши проблема. Или обявяват детето за жертва и следва яростна атака.
За съжаление тази схема се среща в много училища. Почти всяко училище си има по едно такова проблемно дете.

# 610
  • София
Никой родител не иска да мисли / да си  признае (на себе си), че детето му има проблем... сериозен проблем... Това... може би е част от проблема, но със сигурност е нормална реакция... Контрапродуктивно, но... човешко.

# 611
В повечето случаи обаче родителите отказват да работят по решаване на проблема, изхождайки от мисълта "другите го провокират, той/тя у дома е толкова кротък". Тоест бягат от отговорност, но и не дават възможност друг да разреши проблема. Или обявяват детето за жертва и следва яростна атака.
За съжаление тази схема се среща в много училища. Почти всяко училище си има по едно такова проблемно дете.
Абсолютно правилно, даже и по няколко такива деца. Вчера например в класа на детето  две момчета от палавите, с безброй забележки, за които и жалби са писани , и при психолога са били, са носели макетни ножчета и едното е одраскало другото. Резултат от жалбите - никакъв. Всеки ден се моля да се прибере здрава и да няма инцидент. А т.нар. процес на учене се изражда в озаптяване....Родителите на едното са големи надувки и дори не идват като ги вика класната и все тяхното е провокираното и жертвата.

# 612
А родителите ако са дебили или пияници, или по някаква причина не искат да видят проблема в детето си, институциите не могат да чакат да бъде необратимо наранено някое друго дете, за да се вземат мерки. Там проблемът не е просто някой приказва в час.

# 613
Всичко което сте казали е така. За родители с дете с проблем е много трудно да го приемат, някой хора дори не искат да говорят, че детето им е със специални потребности и различно и то дори когато си близък. За това пък след като детето е минало и през градина и през едно след това второ училище именно някой от персонала в тези заведения трябвало като, че да действа по различен начин. Може би родителите наистина не си дават сметка, може би нямат достатъчно подкрепа, лично на тях сигурно им е нужна такава от психолог. Далеч съм от мисълта, че ако има разбиране и толерантност от всички страни в един такъв казус ще се стигне до такова напрежение.

# 614
Проблеми има и ще има докато няма синхронизация между институции и родители. Родителите не приемат поведенческите проблеми като нещо сериозно, неглижират ги и очакват да преминат от само себе си. Институциите от своя страна гледат да се "отърват" от това дете, поради нежелание или липса на подходящ специалист. А в специалната педагогика има специален дял за работа с деца и юноши с поведенчески проблеми и отклонения от нормата - етопедия. Има специални педагози, психолози, които могат да се справят със случая на това дете, сега, защото на 15 години ще е късно вече.

Общи условия

Активация на акаунт