Какво да направим с останалите яйца?

  • 73 114
  • 224
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 8 917
Дайте идеи какво да направим с останалите яйца от празника!  chef
Аз правя салата-
яйца
кашкавал или сирене
майонеза
чесън

Вие сте!!!!  chef  chef  chef
Пасирам яйцата+маьонеза+гъсто кисело мляко+чесън на прах+сол+чер пипер Peace

# 61
  • Мнения: leet
Баща мие намерил рецептата в нета.
мезе  за всякакво питие
Сварените белтъци и жалтъци се рендосват поотделно.
Настъргва се кашкавал, шунка (с  робот го правиме).
Реди се на редове в купа. Ред белтък, ред  кашкавал, ред жалтък, ред шунка и т.н.
Най-накрая се залива със сос от майонеза, кисело мляко и горчица.

Става уникално. Влюбена съм в тази салата. ЖЕСТОКА Е!!!...

# 62
  • Варна
  • Мнения: 11 348
Още ли имате останали яйца?  #Crazy

# 63
  • Мнения: 2 871
Още ли имате останали яйца?  #Crazy

имамеее...и незнам докога могат да си стоят в хладилника...според вас  newsm78...идеите са чудесни, но малко късно ги виждам Tired

# 64
  • Мнения: 2 825
Аз ги нарязвам на тънки филийки, подреждам ги в една купа. Отделно забърквам кисело мляко с чесън и 2-3 лъжици майонеза, заливам яйцата и оставям да престои в хладилника около 2-3 часа. Страхотно предястие става  Simple Smile

# 65
  • Пловдив
  • Мнения: 4 384
Христос Воскресе!
Равносметката след днешния ден е много счупени яйца в хладилника, предполагам какво ще е след утрешния. За това искам да ви помоля за някоя вкусна рецепта със сварени яйца. Предварително благодаря на всички.

# 66
  • Мнения: 5 221
Салата от яйца: основните продукти са яйца, майонеза, кисело мляко, малко горчица, сол и черен пипер. Яйцата се нарязват и се заливат със соса от останалите продукти. По желание може да се добавят печени червени чушки, киеи краставици, или кой каквото обича.

# 67
  • Мнения: 7 472
Време е и за тази тема  Laughing

# 68
  • под тепетата
  • Мнения: 11 136
Гнезда с яйца
 Омесена като за кюфтета кайма, взима се топка с големина на юмрук,прави се вдлъбнатина,слага се яйцето вътре(може и половин яйце).Поставят се в намазана с мазнина тавичка,отстрани се залива с полуготов доматен сос (защото гнездата се опичат бързо) и се пече до готовност.Може да се гарнират с картофена слама (пържени или задушени картофи на пръчици).

# 69
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 526
Аз тази година смятам да оползотворя останалите яйца за една японска диета  Mr. Green

# 70
  • Габрово ,сега Испания
  • Мнения: 74
Аз знам от моята прабаба ,че великденските яйца се развалят по-трудно ,неделята след Великден заставаме седнали в кръг и   търкаляме яйцата по земята,по този начин си разменяме яйцата Grinning

# 71
  • Мнения: 375
Нарязани ги прибавям към зелена салата (марули, лук, чесън, репички, краставица).

# 72
  • Мнения: 1 691
Ама вие по колко яйца боядисвате, че да ви останат? Аз съм такава ламя, че ако няма кой да ме спре, по 5-6 на ден ще ям и на четвъртия ден ще съм ги опукала, особено и ако някой друг вкъщи успее да се вреди от мен с някое яйчице.

# 73
  • Мнения: 6 958
яйца със зелена салата...

яйца с кисело мляко и зелен чесън...

яйца, на които им се отделя жълтъка и се смесва със сирене или извара и малко кетчуп и после се поставя обратно върхи белтъка (яйчани лодки)

поканете си гости и ги излапайте...

раздайте ги на съседи...

Ние боядисахме 15'на яйца, аз изядох 1, раздадох половината и съответно нямам останали яйца...  Party Party

# 74
  • Мнения: 4 370
Ама вие по колко яйца боядисвате, че да ви останат? Аз съм такава ламя, че ако няма кой да ме спре, по 5-6 на ден ще ям и на четвъртия ден ще съм ги опукала, особено и ако някой друг вкъщи успее да се вреди от мен с някое яйчице.

Аз боядисах около 30, раздавах даваха ми и пак са си толкова. По празниците ям из хората и моите остават, и сега ще правя яко салати. Харесала съм си една от тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт