Защо веганизъм?

• 280 719
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 225
  • Ямбол
СЗО не е обявила вегетарианството за вредно, а само го е включила в списъка на психичните заболявания.
Би ли дала този списък да го видим, моля?
Не. Вероятно е само слух, на на мен ми звучи логично, а влизам в твоя тон на примери, които даваш за да обясниш тезата си.
За мен всички крайности, а веганството е такава, са плод на психично отклонение, обсесия. Особено опасно е, когато не се проявява само върхо болния, а се издевателства и върху децата му.

# 3 226
 Абе поне не ми излизайте с това колко сте еко и природо загрижени.От къде ви карат чиите и другите благинки?От Каспичан?Жалка работа.Купят треволяка в тарелки докарани от другия край на земята и ще ми приказват колко съм проста и зла да си гледам свинче в двора и си го ям.Хай със здраве.Мене барем не ме мързи да си я произведа храната.
 Аз също съм на мнението на Лиляна,че това са хора с обсесии.А оня пък с жените в тарелки,юношата бледен, според мен е със сексуални отклонения и фетиши които успява да задоволи изкарвайки голи наивнички на "протести".

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 09:51 от Рибозом

# 3 227
Ако СЗО смяташе веган храненето за вредно, щяха да го обявят за такова, както направиха с месото
Това не е вярно. СЗО не е обявявала месото за вредно. За вредно беше обяввено processed meat, а не месото изобщо. Надявам се, че правиш разлика и не си написала грешна и манипулативно поднесена информация, за да подведеш четящите.

# 3 228
Абе поне не ми излизайте с това колко сте еко и природо загрижени.От къде ви карат чиите и другите благинки?От Каспичан?Жалка работа.Купят треволяка в тарелки докарани от другия край на земята и ще ми приказват колко съм проста и зла да си гледам свинче в двора и си го ям.Хай със здраве.Мене барем не ме мързи да си я произведа храната.
 Аз също съм на мнението на Лиляна,че това са хора с обсесии.А оня пък с жените в тарелки,юношата бледен, според мен е със сексуални отклонения и фетиши които успява да задоволи изкарвайки голи наивнички на "протести".
Tи само банани от Каспичан ли ядеш,или се задоволяваш само с прасенцето ти в двора и нищо вносно не купуваш?
Наистина ли вярвате,че веганите ядът само вносни боклуци?

# 3 229
О, твърдо вярваме, че веганите лично си произвеждат тофу, чия, едамаме и кейл в Горно Нанадолнище.

# 3 230
  • Ямбол
О, твърдо вярваме, че веганите лично си произвеждат тофу, чия, едамаме и кейл в Горно Нанадолнище.
И Б12.

# 3 231
И Б12.

Най-вече Б12  Mr. Green

# 3 232
Разбира се,че не,както и всичко,което пазарувате не го произвеждате и не е задължително да се яде чия и тофу,всъщност тофу мога сама да си направя!

# 3 233
Не, не произвеждам всичко, с което се храни семейството ми, но това, което купувам или е произведено в България, или е внесено от сравнително близък регион (портокали от Гърция, например), което прави въглеродния му отпечатък значително по-нисък от този на внесеното едамаме или чиа.

# 3 234
И Б12.

Най-вече Б12  Mr. Green
Задавали ли сте си въпроса защо и всеядни имат липса на Б12 и то масово?

# 3 235
Не, не произвеждам всичко, с което се храни семейството ми, но това, което купувам или е произведено в България, или е внесено от сравнително близък регион (портокали от Гърция, например), което прави въглеродния му отпечатък значително по-нисък от този на внесеното едамаме или чиа.
Мда и бананите са отГърция.фасула е Египет или Китай ,Аржентина ,картофите и лука внос от незнам си къде и да знам,че ти си изключение ,но масата не е/1Така ,че стига с тази чия!

# 3 236
Повечето грамотни хора знаят, че недостигът на витамин б12 се дължи на слабото му резорбиране от организма. Но при веганите проблемът е, че не съществува растителен източник, от който човешкият организъм може да го усвои. Това може да бъде прочетено в книгата на доктор Гейбриъл Канзас, който междувпрочем е веган.

Масата всеядни има възможност, ако пожелае, да се храни с местни продукти, но на масата вегани това ще им бъде почти невъзможно, особено ако искат да се хранят що годе пълноценно.

# 3 237
  • SA
Цитат

Първо, не чак толкова масово, както при вегани, неприемащи добавки / там дефицитът достига до 70-80% от общия брой/.
Второ, при хора, хранещи се с нормална човешка храна, включваща и такава от животински произход, може да има дефицит, когато тези хора имат заболяване, пият лекарства и т.н. - фактори, нарушаващи усвояването на този витамин.
Но забелязала съм, веганите доста обичат да посочват този аргумент за недостиг на В12. Защо искат да се приравняват с болни хора, не ми е ясно.

# 3 238
Цитат

Първо, не чак толкова масово, както при вегани, неприемащи добавки / там дефицитът достига до 70-80% от общия брой/.
Второ, при хора, хранещи се с нормална човешка храна, включваща и такава от животински произход, може да има дефицит, когато тези хора имат заболяване, пият лекарства и т.н. - фактори, нарушаващи усвояването на този витамин.
Но забелязала съм, веганите доста обичат да посочват този аргумент за недостиг на В12. Защо искат да се приравняват с болни хора, не ми е ясно.
Напълно здрави всеядни могат да имат недостиг на б12,така,че и при теб аргументите са слаби//////////////

# 3 239
  • SA
Ако имат дефицит, или не са напълно здрави, както допускат, или в храната им не се съдържа достатъчно количество. Това са фактите, независимо дали ти изглеждат слаби или силни като аргумент.
Наскоро излезе на български една чудесна книга по въпроса за В12 и здравословните проблеми при дефицит. :
https://kibea.net/book/2170

Горещо я препоръчвам на всички вегани и вегетарианци, както и интересуващите се повече по темата.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 11:24 от Kameloth

Общи условия

Активация на акаунт