Защо веганизъм?

• 280 468
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 150
ТИ каква информация МИ даваш?
Почти нищо не знаеш, говориш пълни глупости. Жалко за уж добрите ти намерения. А може би хранителните дефицити, на които се подлагаш оказват влияние върху още растящия ти организъм?

Между другото има начин за набавяне на незаменимите аминокиселини с вегански режим. При възрастен човек.
Но ти, със сигурност не знаеш как.  Laughing

# 151
  • out of space
Искам да съдя хора, които убиват малки котенца  и кученца. Не ги ядат.
Хелп?

# 152
Това не променя факта, че подкрепям робството например.   Sick
Аз съм толерантна. Ако беше толерантна нямаше да създаваш недомислена тема.
Как е възможно един състрадателен човек да не се ядоса? Първо научи смисъла на думите и тогава ги използвай. Състрадателност и робство в един човек???
ooooh!

Не мисля, че има особен смисъл да ти задавам въпрос още повече след нелепите ти напъни, но..
Израснала съм на средна температура от -30 градуса по Целзий през 3/4-ти от годината и без месо оцеляването в такива условия е немислимо. Как очакваш хората живеещи в такива условия да станат вегани? Или и тях си ги отписала? А може би те ще са робите, които ще ти отглеждат растенията?

Наистина седни и почети ДОСТА. Опознай първо себе си заедно със света около теб. Натрупай интелектуален, духовен и житейски опит и едва тогава вземай крайни решения ЗА СЕБЕ СИ, но НИКОГА не си позволявай да ги вземаш за друг пък било то и детето ти!

П.П. Това, че не живееш в България не обяснява неграмотността ти.

П.П.П. Веганството все повече ми заприличва на радикалния фанатизъм /без значение от религията/.

# 153
Между другото има начин за набавяне на незаменимите аминокиселини с вегански режим. При възрастен човек.
Но ти, със сигурност не знаеш как.  Laughing

Искам да съдя хора, които убиват малки котенца  и кученца. Не ги ядат.
Хелп?

ooooh!  ooooh!

Къде е Tatti да заключи и тази тема?

# 154
  • Насред хаоса

Няма животински продукт който ти трябва за здравето. Може само да те натъпче с холестерол и изкуствени хормони с които са били тъпкани животните.
Сериозно?  Laughing Понякога толкова се самозабравяте, че започвате да говорите откровени глупости, противоречащи на всякакъв здрав разум. Не мога да разбера, след като сте убедени в правотата си и сте уж в мир със себе си, какво все ви напъва отвътре да търсите трибуни за изява и възхвала на веганизма? Ами яжте си, каквото искате и не си навирайте носа в чинията на останалите. Какво все се изживявате като някакви надчовеци, на които е отредено да размахват пръстче и да поучават и назидават останалите? Никой не ви забранява да се храните както намерите за добре. Какво ви дава право да съдите избора на останалите?!

# 155

Къде е Tatti да заключи и тази тема?
Всъщност, правилният въпрос е "Къде е мама?". Но не мама от бгмамата, а мамата на това клето дете, която е допуснала 15-годишната ѝ дъщеря да направи избор за храненето и здравето си, без да има елементарна информираност или поне грамотност. Освен да се надяваме, че не всички вегани са били толкова невежи като това дете, когато са правили своя избор, друго май не остава. А дано, ама...

# 156
  • Пловдив
Скрит текст:
Ако си мислиш, че по този начин ще спасиш домашната свиня, домашната кокошка, овцата и кравата от смърт нека ти кажа, че това са селектирани видове и те не могат да оцелеят самостоятелно в природата. Що се отнася до физиологичните особености на човека той е всичкоядно животно,  т.е за да поддържа организма си в оптимална форма както и неговите функции, човека има нужда от консумацията на животински продукти както и на плодове и зеленчуци и да не забравяме вода. Това е доста дълга тема, например човека има нужда от желязо, от него организма синтезира хемоглобин, той пък е показател за кислорода в кръвта и съответно за достъпа на кислород до органите. Само че желязото в растителните продукти се усвоява много по-трудно от човешкия организъм (отделно от това е в доста по-малки количества), затова организма си набавя най-лесно желязо от месото, има и друга уловка, за да може да се усвои по-добре желязото от храната е необходим вит. С, което пък идва от плодовете и зеленчуците. Така например когато човек например консумира месо той го прави с гарнитура от зеленчуци, или пък добавя лимонов сок (зависи от месото и начина на приготвяне). Мога да дам още хиляди примери, но само ще добавя, че и моята дъщеря преди две години беше веган, драми, скандали, накрая след близо година веганство на 14 г. и половина влезе в болницата от една ангина, но този път имаше срив в имунната система, като стоя 7 дни на системи, 14 дни на домашно лечение, и цял месец на имуностимулатори и модулатори, както и няколко месеца без спорт и физически натоварвания, направо кюфтетата ги хапваше като бонбони след това. Сега пак й минава от време на време идеята за веганство, само й посочвам в коя посока е болницата и й минава мерака. Така че бъди спокойна това с веганството няма да продължи дълго.
Не съм убедена, че няма да оцелеят сами, но и така да е, това не значи, че трябва да ги размножаваме още за да правим пари от тях.

Вегетарианската диета няма смисъл да се коментира дали можем да живеем на нея или не. Има си даже религии които изключват месото. Майка ми, например, не е яла месо 27 години. Това, че дъщеря ти се е разболяла е защото не е знаела как да се храни. Без значение каква диета спазваш трябва да се осигуриш, че си набавяш всичко. Не е диетата това което трябва да се обвинява.
[/quote]

ooooh! знаеш ли, че има хора, които могат да ядат електрически крушки, стъкла, пясък и др. такива? Това че по света има такива хора означава ли, че всички можем да ядем това? Нещата, които човешкият организъм може да извлече от животинските продукти не може да усвои от растителните. И аз лично на външен вид не харесвам нито едни човек, които пасе "само трева", губи мускулна маса, кожата изтънява значително дори и на 40 г. прилича като кожа на 70-80 г. склерите променят цвета си,скулите изпъкват, черепа се очертава прекалено много и като цяло целия скелет, тялото изглежда "сухо", с годините се появяват и множество заболявания, като най-чести са тези на кръвта и на костите.
По въпроса с какво тъпчат животните и с какво ги инжектират, аз мога цяла дисертация да ти напиша за въздуха, почвите, водите и растениевъдните технологии у нас и по света. Толкова химия и в учебниците си по химия не си виждала. Едва ли имаш възможност да отглеждаш лично храната си в по-малко замърсен район.

# 157

Няма животински продукт който ти трябва за здравето. Може само да те натъпче с холестерол и изкуствени хормони с които са били тъпкани животните.
Сериозно?  Laughing Понякога толкова се самозабравяте, че започвате да говорите откровени глупости, противоречащи на всякакъв здрав разум. Не мога да разбера, след като сте убедени в правотата си и сте уж в мир със себе си, какво все ви напъва отвътре да търсите трибуни за изява и възхвала на веганизма? Ами яжте си, каквото искате и не си навирайте носа в чинията на останалите. Какво все се изживявате като някакви надчовеци, на които е отредено да размахват пръстче и да поучават и назидават останалите? Никой не ви забранява да се храните както намерите за добре. Какво ви дава право да съдите избора на останалите?!

Точно това ме дразни в разни вегани и вегетарианци....това, че се пънат да просвещават месоядните, да им обясняват, как, видите ли, те живеели в пълен мрак и неинформираност. Stop
Досега не съм видяла тема, пусната от месояден, с цел агитация колко полезно е месото за ядене и да оплюва храненето на веганите.
За разлика от веганите...

# 158
За да залитнеш в тази крайност, си има някакви причини.

# 159
За да залитнеш в тази крайност, си има някакви причини.

Ами всички девиации в храненето са свързани с опит да се контролира живота, чрез храната.

# 160
Но не мама от бгмамата, а мамата на това клето дете, която е допуснала 15-годишната ѝ дъщеря да направи избор за храненето и здравето си, без да има елементарна информираност или поне грамотност.

Ако това е продължението на форумната сага за майка и дъщеря, пишещи от един профил, то майката има доста голям принос в това дъщерята да започне да се храни така, защото до някое време самата майка се хранеше вегански.
Няма какво да кажа, освен че каквото сам си направиш, и Господ не може да ти го направи. Ходи си недохранена, разболей се, объркай си цикъла и хормоните, пък после се чуди защо не можеш да забремнееш и да износиш бебе. Ще се сетиш след години колко глупава си била, ама първо ще ревеш, така става то, насила акъл не може да се даде.

# 161
  • Варна
Ама вие съвсем не разбирате. Няма значение, че милионите отглеждани животни, пуснати на свобода ще измрат. Важното е, че няма да станат храна за месоядците.

Янечек, то не се знае дали всъщност не е по-добре да не може девойката да забременее и износи бебе, че като й гледам възгледите относно евентуалното му бъдещо хранене...

Момичето е намерило кауза, която я е вдъхновила, в добавка сигурно я прави и много популярна в нейните среди, доставя й необходимата доза внимание, турила е капаците на очите и край.

Познавам двама вегани - семейство са. Мъжът е много запален и много върл поклонник. Ами, извинете, ама на нищо не прилича, чак е гадно да го гледаш. Точно както описа една съфорумка по-нагоре, изпит и скелетоподобен на външен вид. Жена му щото много го обича прегърна каузата, но и тя изпосталя, а и явно обичта й не е достатъчна та нощем тайно нагъва пържолки от хладилника. Мен веганството не ме вълнува, твърде голям почитател съм на млечните продукти, но такива като тези двамата и като авторката ме карат да НЕ искам да науча нищо повече. Ама не се сдържах да коментирам като прочетох постовете й.

# 162
Храненето следва да е въпрос на вкус, а не на принципи. Което ми се яде, значи е полезно за мен, толкова е просто, а не се проумява. Лично аз отдавна съм установила коя храна е добра за мен, не за планетата, а за мен, защото грижата ми е първо себе си да изхраня, после децата си. А планетата няма да пострада нито от месоядството, нито от глобалното затопляне, нито от дамските ми превръзки, нямам никакви притеснения и угризения по въпроса.

# 163
  • Куциндрел
 Sunglasses
Темата е шашава почти колкото и това:

# 164
  • София
Ама вие съвсем не разбирате. Няма значение, че милионите отглеждани животни, пуснати на свобода ще измрат. Важното е, че няма да станат храна за месоядците.
Все повече се убеждавам, че веганизмът не е прекомерна любов към животните, а е ненавист към себеподобните.

А аз си мислех, че веганската мода сред тийнейджърите вече отминава. Племенникът ми издържа 6 месеца, преди да прояде месо. Ама много месо прояде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт